Verstopping afvoer

Een verstopping van een gootsteen of douche is ontzettend vervelend. Zolang de leidingen verstopt zitten kan u er geen gebruik van maken, omdat de kans op een overstroming erg groot is. Het water dat blijft liggen zorgt voor vieze luchtjes. Zeker wanneer er in de afvoer van de gootsteen ook etensresten vast zitten! Natuurlijk wilt u ook zo snel mogelijk weer kunnen douchen in uw eigen badkamer. Helaas is een chemische gootsteenontstopper niet altijd de juiste oplossing. Is de waterafvoer in uw badkamer of keuken verstopt? Met onze tips maakt u snel weer gebruik van uw eigen douche of toilet. Heeft u dringend een loodgieter nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

verstopping afvoer

Heeft u last van een verstopping in de afvoer van uw gootsteen?

Neem direct contact op met een ervaren loodgieter uit uw regio. Wij lossen het snel voor u op, tegen een scherpe prijs!

Gratis offertes aanvragen

Gootsteen in keuken ontstoppen

Een verstopping van de gootsteen gebeurt helaas iedereen wel eens. Wanneer de afvoer in de keuken verstopt zit is dit eenvoudig zelf op te lossen. Controleer bij een verstopping eerst de sifon, hierin worden vuil en etensresten opgevangen. Maak de sifon los en reinig deze van alle etensresten. Met een lang, smal voorwerp zoals een trekveer reinigt u vervolgens de leiding van de gootsteen. Zet de sifon weer vast en controleer of het water inmiddels uit de gootsteen wegloopt. Blijft het nog steeds liggen? Gebruik dan een rubberen ontstopper. Plaats deze over de afvoer en maak een aantal pompbewegingen. Herhaal tot het water wegloopt.

Doucheputje

Een doucheputje in de douche loopt met verloop van tijd vol met vuil. De grootste oorzaak van een verstopt doucheputje zijn de lange haren die dagelijks weggespoeld worden. Als het douchewater niet meer wegloopt overstroomt uw douche. Als ook uw badkamer blank komt te staan riskeert u lekkages en waterschade. Daarom is het van belang om het doucheputje zo snel mogelijk te ontstoppen. Schroef het rooster los en verwijder met een trekveer al het overtollig vuil uit het doucheputje. Gebruik tot slot een ontstopper om hardnekkige vuilresten te verwijderen. De ontstopper plaatst u over de afvoer zodat het vacuüm zuigt. Maak pompende bewegingen totdat de douche weer goed doorloopt.

WC

Bij een gemiddeld toilet is er slechts eens in de tien jaar sprake van een verstopping. Bij oudere leidingen kan een verstopping echter vaker voorkomen. Een verstopt WC dat niet goed doorspoelt of overstroomt is erg vervelend, daarom moet het riool van de WC zo snel mogelijk ontstopt worden. Spoel in ieder geval slechts één keer door. Doe een paar druppels afwasmiddel in de WC en giet een emmer heet water vanaf een meter hoogte in de WC-pot. Door de hoge druk komt de verstopping los. Zit het toilet nog steeds verstopt? Gebruik dan een rubberen ontstopper.

Wasmachine

Ook de afvoer van een wasmachine kan verstopt raken. Deze verstopping is extra vervelend, omdat deze zich vaak achter de wasmachine bevindt en deze te zwaar is om even te verplaatsen. Als u wel toegang heeft tot de afvoer dan zijn er drie manieren waarop u de wasmachine kan ontstoppen. Verwijder de verstopping bijvoorbeeld met kokend water. Maak de sifon los, plaats er een emmer onder en giet kokend water door de afvoer. Eventueel laat u eerst een kopje baking soda en een kopje azijn inwerken. In combinatie met het hete water wordt het vuil weggesmolten. Heeft dit geen effect? Gebruik dan een ontstoppingsveer om de verstopping te verwijderen.

afvoer ontstoppen soda

Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Er zijn tal van huis-, tuin- en keukenmiddeltjes waar menig Nederlander bij zweert. Vaak gaat het om middelen die iemand standaard in huis heeft en daarom het proberen waard zijn. Baat het niet, dan schaad het immers ook niet. Eén van de meer bekendere huis-, tuin- en keukenmiddeltjes is dat u met cola een gootsteen in de keuken of badkamer ontstopt. Net als bij de gootsteen zweert men bij de combinatie van azijn en baking soda. Hoewel het toilet wel mooi schoon en wit wordt, is het niet bewezen dat de combinatie helpt om de afvoer van de gootsteen of het toilet te ontstoppen.

afvoer ontstoppen ontstopper

Ontstoppingsveer & plopper

Wanneer de huis-, tuin- en keukenmiddeltjes onsuccesvol blijken bij een verstopt toilet, dan is het tijd voor grover geschut. Een trekveer is een flexibele buis die u helpt bij het verwijderen van een verstopping in de gootsteen of het doucheputje in de badkamer. Duw de veer voorzichtig in de afvoer, blijf deze bewegen en draai aan het handvat. Lukt het u niet om met behulp van de ontstoppingsveer de verstopping weg te halen? Probeer dan eens een plopper of ontstopper. Vul de gootsteen gedeeltelijk met heet water en plaats de ontstopper over de afvoer. Beweeg deze een aantal keer snel op en neer, en controleer of het water in de gootsteen wegloopt. Herhaal deze stap tot de verstopping verdwenen is.

Kosten

Indien u zelf uw gootsteen of toilet ontstopt bent u natuurlijk alleen de kosten voor het materiaal kwijt. Wanneer u dit al in huis hebt is het al helemaal voordelig. Toch bestaat er de mogelijkheid dat het u niet zelf lukt. Met behulp van een loodgieter wordt een verstopte afvoer snel weer gerepareerd! Wat u gaat betalen hangt onder andere af van de tijd die de vakman in uw klus steekt, maar ook van uw locatie, de dag en het tijdstip waarop u hulp nodig hebt. Gemiddeld liggen de kosten voor het oplossing van een verstopping rond de €90,-. Hiervan zijn €30,- tot €40,- slechts de voorrijkosten, de rest betaalt u voor het werk dat gedaan wordt.

Loodgieter inschakelen

Heeft u last van een hardnekkige verstopping en is het u ondanks onze tips niet gelukt de afvoer te ontstoppen? Het is erg vervelend als u niet meer kan douchen door een verstopt doucheputje. Een verstopt toilet is al even vervelend en moet daarom natuurlijk zo snel mogelijk opgelost worden. Als u er niet zelf in slaagt om de verstopping in de badkamer of keuken op te lossen, schakel dan een loodgieter in. Een ervaren loodgieter heeft professioneel gereedschap, waardoor u er zeker van bent dat de afvoer snel weer fatsoenlijk door zal lopen. Heeft u dringend hulp van een loodgieter nodig? Wij bieden u een 24-uurs service aan zodat u zo snel mogelijk geholpen wordt.

afvoer verstopt

Hulp nodig? Vrijblijvend contact

Heeft u regelmatig last van verstoppingen in de keuken of badkamer en wilt u hiervan af? Wanneer het water van uw douche weer met een normaal tempo wegloopt hoeft u zich geen zorgen te maken over lekkages of waterschade en kunt u weer optimaal van uw badkamer genieten. Een WC die verstopt is, is onbruikbaar en verspreidt daarnaast ook nog eens nare luchtjes. Dit wilt u natuurlijk zo snel mogelijk ontstoppen! Bent u benieuwd naar de kosten of bent u direct op zoek naar een loodgieter? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.