Dakpannen

De meeste Nederlandse daken zijn bedekt met dakpannen. Dakpannen hebben namelijk een relatief lage prijs en kunnen zowel in oude (gebruikte) als nieuwe staat worden gekocht. Dakpannen zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende materialen zoals keramiek, beton en kunststof. Op deze pagina geven wij u meer informatie over het leggen, reinigen en vervangen van dakpannen en leggen wij u de voordelen van kunststof als dakpanmateriaal voor. Hebt u naderhand nog vragen, of komt u liever direct in contact met een erkend dakdekkersbedrijf? Vul dan het contactformulier in.

Dakpannen

Uw vakman voor het leggen, reinigen en vervangen van uw pannendak!

Benieuwd naar de opties en scherpe prijzen? Neem gerust contact met ons op, u ontvangt snel een reactie.

Gratis offertes aanvragen

Dakpannen leggen

Een nieuw pannendak leggen kost enige tijd en moeite. Zo zullen dakdekkers eerst de huidige dakpannen moeten verwijderen, en de onderliggende dakconstructie checken op eventuele problemen. Pas daarna kan men beginnen met het leggen van de nieuwe dakbedekking. Over het algemeen dient u bij het leggen van een volledig vernieuwd pannendak rekening moeten houden met een klus van enkele dagen tot een week. Om de prijs voor een dergelijk project enigszins beperkt te houden kunt u kijken naar de aanschaf van oude (gebruikte) dakpannen. Dergelijk oude pannen zijn meestal over van eerdere klusprojecten. De prijs voor oude dakpannen ligt vaak rond de veertig tot zestig procent van de nieuw prijs.

Een dakpan vervangen

Is er een dakpan verschoven door hevige windstoten, of is er een beschadiging ontstaan aan enkele dakpannen? Dan zult u deze moeten vervangen. In tegenstelling tot het leggen van een pannendak, is het vervangen van enkele pannen eenvoudig zelf te doen. Zorg ervoor dat u voordat u aan de klus begint alle benodigde materialen klaar heeft liggen, en dat u zich ervan heeft verzekerd dat de dakpannen hetzelfde formaat hebben als de te vervangen producten. Als u bezig bent met het vervangen, dan raden wij aan tevens te checken of de omliggende oude dakpannen nog in goede staat zijn, en of de onderliggende constructie nog goed zijn.

Uw pannendak reinigen

Om te voorkomen dat u regelmatig de enkele dakpannen moet vervangen of leggen, is het verstandig om periodiek uw dak te (laten) reinigen. In de meeste gevallen is het voldoende om het dak te reinigen met enkel schoon water. Gebruik hiervoor geen hoge drukspuit. Dit kan ervoor zorgen dat de dakpannen verschuiven, waarna u nog verder van huis bent. Denkt u dat het reinigen niet voldoende effect heeft? Kies dan voor het aanbrengen van een extra toplaag. Dit heeft een hogere prijs maar voorkomt beschadigingen en scheelt in het aantal keer dat u het dak moet reinigen.

Kunststof pannen?

Sinds kort zijn er op de dakpan markt ook kunststof dakpannen verkrijgbaar. Het voordeel van kunststof is dat het materiaal zeer licht is, terwijl het wel tegen weer en wind bestendig blijft. Door een uniek verhittingsproces is het kunststof zeer stevig. Bovendien wordt het kunststof beschermd door een extra coating, die een lange termijn kleurstabiliteit garandeert. De prijs voor het kunststof ligt relatief hoog in vergelijking met oude materialen, maar is het in veel gevallen wel waard. Vraag bij uw leverancier naar de mogelijkheden, of neem contact met ons op via het contactformulier. Wij helpen u graag! Bij Eteb bent u bovendien tevens aan het juiste adres voor het vervangen, leggen en reinigen van pannendaken.