Tegels vervangen

Kapotte tegels in uw badkamer zien er onverzorgd en niet mooi uit. Als het om een aantal kapotte tegels gaat is dit gelukkig eenvoudig op te lossen door zelf de kapotte tegels te vervangen. U vindt hier onder andere meer informatie over het verwijderen van beschadigde vloertegels, wandtegels, cementsluier en het voorkomen van lekkage in uw badkamer. Ook het uitslijpen van voegen en het aanbrengen van nieuwe tegels in uw badkamer komen aan bod. Bent u op zoek naar iemand die u wil helpen bij het aanbrengen van één of meerdere badkamertegels? Wij zijn een netwerk van vakmannen. Via het contactformulier vraagt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan.

tegels vervangen

Tegels verwijderen en aanbrengen? Wij vervangen uw badkamertegels!

Van het uitslijpen van de voegen tot en met het repareren van kapotte tegels, wij helpen u graag. Voorkom een lekkage en kies voor vakwerk!

Gratis offertes aanvragen

Kapotte tegels

Helaas komen kapotte tegels wel eens voor in een badkamer. Een scheur ontstaat bijvoorbeeld als u een parfumflesje of ander hard voorwerp op de badkamertegels laat vallen. U dacht misschien dat alleen het parfumflesje zou breken, maar voordat u het weet zit er een scheur in de tegel. Hebt u last van lekkage in uw douche? Controleer of één of meerdere vloer- of wandtegels in uw douche kapot zijn. Is een wandtegel of vloertegel in de douche kapot? Dan is dit waarschijnlijk de oorzaak van de lekkage. In dit geval is het verstandig om de vloertegel of wandtegel te vervangen. Hebt u geen last van lekkage? Dan hebt u twee opties: repareren of vervangen.

Vervangen of repareren?

Wat is beter, vervangen of repareren? Zit er een kleine beschadiging in de tegels in uw badkamer? Dan is repareren wellicht de juiste keuze voor u. Het is mogelijk om een kapotte tegel in uw douche eenvoudig te repareren door de beschadiging af te plakken. Een andere optie is het opvullen van de scheuren of gaten met een speciale stopverf. Als de beschadiging groot is dan is het beter om de beschadigde tegel te verwijderen en vervangen. Het is echter alleen mogelijk om de badkamertegel te verwijderen en vervangen wanneer u een identieke tegel hebt. Als u badkamertegels moet kopen, kijk dan goed of er geen kleurverschil is.

Voegen verwijderen

Het verwijderen van voegen kan met elektrisch gereedschap zoals een voegenfrees of handgereedschap zoals een voegenschraper of een stanleymes. Draag bij het uitslijpen van de voegen altijd een veiligheidsbril. Plak voordat u begint tape op de omliggende nog mooie tegels, om te voorkomen dat deze ook beschadigen. Met een voegenfrees snijdt u in het midden van alle voegen die u wilt verwijderen. Op deze manier kunt u de voegen uitslijpen. Dit kan eventueel met een voegenschraper, begin bij de inkeping in het midden. Bik na het uitslijpen met een beitel de voegresten aan de randen van de tegels weg.

Badkamertegels verwijderen

Na het verwijderen van de voegen begint u met het verwijderen van de vloer- of wandtegels. Tik met een hamer op de tegel en verwijder het eerste losse deel. Hebt u een slijptol? Zet een kruis door de tegel zodat deze vanaf hier eenvoudig verwijderd kan worden. Tik vervolgens met een hamer en beitel kleine stukjes weg. Pas op dat de stukjes niet rondvliegen en andere tegels beschadigen. Eventueel kunt u een handdoek aanbrengen op de kapotte tegels. Door er zo op te slaan is de kans op rondvliegende stukjes kleiner. De volgende stap is het plaatsen van de vervangende wandtegels.

Tegels vervangen

Na het verwijderen van de voegen en kapotte vloer- of wandtegel(s) is het tijd om deze te vervangen. Voordat u de badkamertegels kunt vervangen is het belangrijk dat de ondergrond schoon is. Verwijder de resten tegellijm met een plamuurmes en vul eventueel beschadigingen op met muurvuller. Hierna kan het aanbrengen van de tegels beginnen. Smeer de achterkant van de tegels in uw badkamer in met tegellijm. Breng een dunne laag tegellijm aan. Gebruik tegelkruisjes om zeker te weten dat de voeg overal even breed wordt. Vervolgens kunt u de tegels plaatsen. Zet de onderkant van de tegels op de ondergrond en duw hem daarna aan. Laat de tegels vervolgens 24 uur drogen. In deze tijd moet de ruimte droog blijven, u mag dus niet de douche in uw badkamer gebruiken. De volgende dag begint u met het aanbrengen van het voegmiddel. Zorg ervoor dat u hetzelfde voegmiddel als bij de andere badkamertegels gebruikt om kleurverschil te voorkomen. Breng de voegspecie royaal aan met een voegrubber. Neem vervolgens de badkamertegels af met een vochtige spons om de cementsluier te voorkomen. Boen voorzichtig, u wilt niet de voeg verwijderen. Laat de voegen drogen en wrijf de tegels nogmaals schoon om eventueel cementsluier te verwijderen. Cementsluier kunt u verwijderen met water, azijn of wellicht een ruitenkrabber.

tegels verwijderen badkamer
tegels aanbrengen badkamer

Kosten tegels vervangen

U bent natuurlijk benieuwd wat het verwijderen en plaatsen van wandtegels in uw badkamer kost. De kosten van het plaatsen hangen af van verschillende factoren. U bent natuurlijk de materiaalkosten kwijt van vloer- of wandtegels, tegellijm en een voegenfrees voor het uitslijpen. Laat u het aanbrengen van nieuwe wandtegels liever aan een vakman over? Een tegelzetter hanteert voor het aanbrengen in de meeste gevallen een uurtarief. U zult iets meer kosten kwijt zijn wanneer u het laat doen. Door de jarenlange ervaring van de vakman hebt u echter minder kans op meer beschadigingen en ongemakken zoals lekkage. Door het aanvragen van een offerte krijgt u een prijsindicatie.

Hulp nodig? Vrijblijvend contact!

U begrijpt dat het aanbrengen van nieuwe vloer- en wandtegels in sommige gevallen de juiste keuze is. Ziet u het zelf aanbrengen niet zitten en bent u op zoek naar iemand die u kan helpen bij het plaatsen van nieuwe badkamertegels? U bent bij ons aan het juiste adres! Wij zijn een netwerk van loodgieters met vele jaren ervaring. We helpen u graag bij lekkage, het aanbrengen van nieuwe wandtegels en andere klussen in de badkamer. Via het contactformulier vraagt u kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte aan. Voordat u het weet ziet uw badkamer er weer als nieuw uit!