Installatie

Een warm huis, geen afwas meer doen door de vaatwasser of heerlijk in bad liggen. We worden in ons huis van alle gemakken voorzien, maar al deze apparaten moet u wel installeren. Voor een warm huis heeft u een CV-ketel nodig, de vaatwasser moet u op de juiste manier installeren en de installatie van een bad is niet altijd eenvoudig. Heeft u een loodgieter en installateur nodig? Dan kunt u bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen via het contactformulier op de website. Wij nemen dan snel contact met u op en sturen u een offerte met een scherpe prijs. Of u nu een loodgieter nodig heeft voor het installeren van een vaatwasser of een installateur voor de installatie van uw nieuwe badkamer. Wij helpen u hier graag mee.

installatie

Installateur nodig voor uw CV-ketel, wasmachine of vaatwasser?

Vul het contactformulier in voor een vrijblijvende offerte en u wordt snel geholpen!

Gratis offertes aanvragen

Loodgieter voor al uw installatieklussen!

Een loodgieter kan u helpen met al uw installatieklussen. Of dat nu gaat om het installeren van een CV-ketel of afwasmachine, of het aanleggen van een nieuwe buitenkraan. De installatie van een wasmachine kan er soms eenvoudig uit zien, maar het is belangrijk dat u let op een aantal dingen. Denk hierbij aan de plaatsing en het aansluiten van de waterleidingen. Verkeerde aansluiting of een scheve wasmachine kan ervoor zorgen dat er water gaat lekken. Het aanleggen van nieuwe leidingen voor water en gas vergt vakkennis. Een installateur zorgt voor goede installatie van uw CV-ketel en stelt hem op de juiste manier in. Een loodgieter en installateur heeft hier geruime ervaring mee. Zo bent u ervan verzekerd dat alles perfect wordt gedaan.

  • reparatie en onderhoud
  • installeren vaatwasser en wasmachine
  • aanleggen van waterleiding en buitenkraan
  • aanleggen van gasleiding en gaskraan
  • installeren van badkamer en sanitair
installateur

Vaatwasser installeren

Het installeren van een vaatwasser lijkt een eenvoudig klusje, maar toch wordt er aangeraden om de installatie over te laten aan een installateur. Voordat u kunt beginnen met het installeren van de afwasmachine moet u zorgen dat hij waterpas staat. Wanneer de afwasmachine niet goed waterpas staat, kan er water lekken uit de klep of de achterkant. Daarna kunt u beginnen om de aan- en afvoerslangen voor het water aan te sluiten op de vaatwasser. Zorg ervoor dat er geen knik in één van de slangen zit en dat ze goed aansluiten. Vervolgens kunt u de elektriciteitskabels aansluiten. Een installateur helpt u graag om op de juiste manier uw afwasmachine aan te sluiten.

Wasmachine

Een wasmachine moet eerst waterpas gezet worden. Zorg ervoor dat hij op een stabiele, stevige en vlakke ondergrond staat. Dit is erg belangrijk omdat de machine gaat trillen door het centrifugeren. Wanneer een machine op een onstabiele ondergrond staat, kan hij gaan schuiven. Als de wasmachine goed op z’n plek staat kunt u de transsportbeveiliging verwijderen. Daarna is het tijd om de watertoevoerslang en -afvoerslang aan te sluiten. Sluit als laatste de machine aan op het stroomnet. Onze installateur helpt u graag uw wasmachine op zijn plek te zetten en zorgt ervoor dat de installatie van de wasmachine perfect verloopt.

Waterleiding aanleggen

Gaat u uw badkamer, keuken of toilet verbouwen? Of wilt u graag een buitenkraan? Dan kan het nodig zijn dat u een nieuwe waterleiding moet aanleggen of een bestaande leiding moet verleggen. Voor een waterleiding wordt meestal een roodkoperen of kunststof buis gebruikt. Schakel een erkend loodgieter voor deze klus in. Een nieuwe leiding voor water wordt altijd aangelegd in of op een muur. Het is verstandig om een leiding voor warm water extra te isoleren door een loodgieter, zodat er geen warmte verloren gaat. Een loodgieter kan een leiding voor u aanleggen. Zo weet u zeker dat u later geen problemen krijgt met lekkages en hoeft u niet allerlei materialen en machines te kopen voor het installeren.

Buitenkraan aanleggen

Met een buitenkraan kunt u snel uw auto wassen of de bloemen water geven, zonder dat u daarvoor de tuinslang door uw huis moet slepen. Belangrijk is dat u een aftapkraan installeert of de buitenkraan hoger dan de waterleiding plaatst. Alleen op deze manier is het mogelijk om de kraan af te tappen in de winter om bevriezing van uw leidingen te voorkomen. Een buitenkraan wordt meestal op ongeveer 50 cm hoogte geplaatst. Een loodgieter kan u helpen om een nieuwe waterleiding met stopkraan aan te leggen en de kraan te installeren. Daarnaast zorgt de loodgieter ervoor dat alles netjes wordt afgewerkt.

Meer informatie over aanleggen leidingen of over een installatie?

Doe een offerteaanvraag en ontvang een vrijblijvende offerte met scherpe prijs

CV-ketel

Een CV-ketel goed installeren vergt enige vakkennis. Een installateur kan u hiermee goed helpen. Eerst moet u uw oude CV-ketel verwijderen, sluit hiervoor de stroom af en koppel hem van alle waterleidingen af. Daarna kan er begonnen worden met de installatie van uw nieuwe CV-ketel. Naast het vervangen van de CV-ketel is het verstandig om ook direct het expansievat te vervangen en te controleren of alle leidingen en kranen nog in goede conditie zijn. Na het plaatsen van uw nieuwe CV-ketel moet deze nog juist worden ingesteld. Laat u de installatie over aan een installateur, dan zorgt deze er voor dat u CV goed wordt ingesteld. Alleen bij een correcte plaatsing en instelling werkt de CV-ketel optimaal.

installeren cv-ketel

Aanleg van gasleiding

Wij raden het niet aan om zelf een gasleiding aan te leggen. Wanneer het aanleggen niet op de juiste manier gebeurt, kan er gas vrijkomen in uw huis. Dit is brandgevaarlijk en kan zeer gevaarlijk zijn. Laat de installatie van een gasleiding daarom altijd over aan een erkende loodgieter. Voor een gasleiding wordt een speciale buis en hulpstukken gebruikt met het Gastec Qa-keurmerk. Om een gasleiding te verbinden met een gasfornuis, gebruikt de loodgieter meestal een rubberen aansluitslang. Neem contact op met een loodgieter via het contactformulier voor een gratis en vrijblijvende offerte van een loodgietersbedrijf om uw gasleiding aan te leggen.

Installatie van een badkamer

Bent u bezig met het renoveren van uw badkamer? Dan kunt u tegen problemen aanlopen wat betreft de installatie van de badkamer en het sanitair. De installatie van uw badkamer kan wat tijd kosten, maar het is belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurd. Wanneer de installatie van het sanitair, de waterleidingen, verwarming, verlichting of de kranen niet goed gedaan wordt, kan dat later veel problemen geven. Denk hierbij aan lekkages en kortsluiting. Zorg er dus voor dat u de installatie van uw badkamer uit laten voeren door een installateur, zodat u later niet een reparatie moet laten uitvoeren.

loodgieter installatie contact

Hulp nodig? Direct contact!

Heeft u hulp nodig bij de installatie van uw badkamer? Wilt u een nieuwe waterleiding, buitenkraan of gasleiding aan laten leggen? Of heeft u hulp nodig bij het installeren van uw vaatwasser, wasmachine of CV-ketel? Een installateur of loodgieter uit ons netwerk staat voor u klaar en helpen u graag met de installatie of een andere klus. Ook als u op zoek bent naar een goedkope loodgieter of installateur voor een reparatie of onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op via het contactformulier op de website. Wij sturen u snel een gratis en vrijblijvende offerte toe.