Lekkage wasmachine

Regelmatig krijgen wij van klanten vragen over wat de oorzaak kan zijn van een lekkage bij de wasmachine. Het is echter niet makkelijk om vanaf een afstand te bepalen wat de exacte oorzaak is. Zo is het mogelijk dat er scheurtjes zijn ontstaan bij de aan- of afvoerslang, of de buitentrommel is misschien geknapt. Andere oorzaken van lekkage in de wasmachine liggen bij de deur of de waterpomp. Om het voor u makkelijker te maken zelf de veroorzaker van de lekkage te achterhalen, lichten wij op deze pagina enkele problemen en herkenningsmogelijkheden toe. Daarnaast adviseren wij u over een eventuele reparatie. Ontvangt u graag rechtstreeks advies van een erkend loodgieter? Vul dan ons contactformulier in. Wij helpen u met alle plezier.

wasmachine lekkage verhelpen

Last van een wasmachine die lekt? Eteb lost uw problemen op!

Komt u er ondanks de tips op deze pagina niet uit? Neem dan contact via het formulier. Onze vakmannen staan voor u klaar!

Gratis offertes aanvragen

Het water stroomt uit de wasmachine

Als het water uit de wasmachine wegstroomt, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Zorg er voor het controleren eerst voor dat u de spanning van de wasmachine haalt. Daarna dient u de kraan van de wasmachine dicht te draaien. Check vervolgens de volgende onderdelen:

  • De elektrische waterinlaat: gaat deze niet meer dicht, of blijft deze hangen? Dan heeft u de veroorzaker van de lekkage gevonden.
  • De afvoer: als de afvoer scheurtjes vertoont, of niet meer goed is aangesloten kan dit voor een vervelende lekkage zorgen.
  • De niveauschakelaar.
Ziet u bij zowel de afvoer, als de waterinlaag en niveauschakelaar geen duidelijke problemen? Vraag dan een vakman om hulp, deze kan met geavanceerde technieken snel de lekkage van de wasmachine opsporen.

De deur lekt

Een andere veel gehoorde klacht in de wasmachine branche is dat de deur lekt. Wanneer de deur van uw wasmachine lekt, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Ten eerste kan de deurafdichting (manchet) gaten krijgen of slijtage vertonen, wat zorgt voor een lekkage. Ook is het mogelijk dat de deur lekt doordat er iets tussen de deurafdichting en het glas zit. De deur lekt dan doordat deze niet helemaal waterdicht zal worden afgesloten. Soms helpt het reinigen van het deurglas en de deurafdichting om een lekkage te voorkomen.

Reparatie en verzekering

Is er een lekkage ontstaan bij de wasmachine afvoer? Neem dan snel contact op met een professional voor de reparatie van het apparaat. In de meeste gevallen van lekkage is een eenvoudige reparatie voldoende. Zo kan de afvoer slang worden vervangen, of een deurafsluiting vernieuwd. Alleen in het geval van een defecte buitentrommel is het probleem vaak niet meer te repareren. Is er een lekkage opgetreden, maar heeft u wel altijd keurig in het onderhoud van de machine voorzien? Dan is het in sommige gevallen mogelijk om een deel van de kosten te verhalen op de fabrieksgarantie.

Direct advies

Lekt de deur van de wasmachine? Is de afvoer verstopt? Of is er een ander probleem dat lekkage veroorzaakt? Voorkom dat er bij u thuis een zwembad ontstaat. Bij Eteb is er altijd een loodgieter actief die u kan helpen bij het opsporen en oplossen van dergelijke problemen. Wij garanderen u dat onze vakmannen u snel en vakkundig zal helpen, opdat u binnen korte tijd weer van een optimaal wooncomfort geniet. Vul het contactformulier in, en wij beantwoorden uw hulpvraag binnen een werkdag. We zijn u graag van dienst!