CV-ketel onderhoudscontract

Zeker tijdens de herfst- en wintermaanden wilt u ervan verzekerd zijn dat de CV-ketel naar behoren werkt. Door goed in het onderhoud van uw CV-ketel te voorzien, kunt u problemen met de verwarming voorkomen. Het uitstekend onderhouden van een CV-ketel kan alleen met behulp van een verwarmingsmonteur. Deze weet precies welke onderdelen hij na moet kijken, en kan een eventuele storing direct verhelpen. Wanneer u een onderhoudscontract afsluit, kunt u op de kosten van een dergelijke onderhoudscheck besparen, en komt er gegarandeerd elke één of twee jaar een monteur de CV-ketel reinigen, controleren en eventueel repareren. Via Eteb komt u direct in contact met een erkend monteur. Voorkom dat u deze winter in de kou komt zitten, en vraag vandaag nog een offerte van een onderhoudscontract aan.

cv ketel onderhoudscontract

U wilt toch ook zeker weten dat uw CV-ketel veilig en zuinig werkt?

Eteb regelt het onderhoud van uw CV-ketel. Met óf zonder onderhoudscontract. Aan u de keus.

Gratis offertes aanvragen

prijzen onderhoudscontract

Voordelen

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het afsluiten van een onderhoudscontract.

  • Fabrieksgarantie:Het belangrijkste voordeel is dat u door een onderhoudscontract, en het periodiek onderhouden van uw CV-ketel, de fabrieksgarantie behoudt. Mocht er in de toekomst een storing ontstaan in de verwarming, dan hoeft u geen hoge reparatiekosten te betalen.
  • Storingen voorkomen:Een tweede voordeel is dat u een storing voorkomt. Doordat de onderdelen van de CV-ketel van periodiek onderhoud worden voorzien, voorkomt u dat er ingrijpende reparaties moeten worden uitgevoerd. U bespaart dus op deze kosten. Daarnaast verlengt u de levensduur van de verwarming.
  • Energiebesparing:Wanneer de CV-ketel regelmatig opnieuw wordt afgesteld, zult u zo zuinig mogelijk stoken. Een CV-ketel met onderhoudscontract bespaart dus op de energiekosten.
  • 24uurs storing-service: Bij de meeste onderhoudscontracten profiteert u tevens van een 24uurs storing-service. Daarnaast hanteert de monteur lage prijzen voor eventuele nieuwe onderdelen.

Diverse contracten

Er bestaan diverse varianten van een onderhoudsabonnement. U kan bijvoorbeeld een basispakket kiezen. Hieronder valt in de meeste gevallen alleen het periodiek onderhoud en een garantie op snelle hulp bij een melding van een storing. Hiertegenover staat een compleet CV-ketel onderhoudscontract, waarbij het uurloon en kosten van het materiaal bij reparaties en onderhoud zit ingesloten, evenals een volledige dekking van voorrijkosten. Het is volledig afhankelijk van uw wensen hoe uitgebreid het onderhoudscontract van uw CV-ketel wordt. U dient hierbij natuurlijk ook rekening te houden met de bijbehorende prijzen van het onderhoudsabonnement.

Keurmerk

Bij een onderhoudsabonnement voor een CV installatie bestaan er in feite twee belangrijke keurmerken: Erkend Installateur en OK CV. Het eerste keurmerk wordt uitgegeven door de installatiebranchevereniging Uneto-VNI. Een Erkend Installateur is vakkundig en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen uit het vakgebied. OK CV is eigenlijk een extra keurmerk die waarborgt dat de installateur een gediplomeerd Energie Service Specialist is en alle belangrijke controles uitvoert tijdens de onderhoudsbeurt. Bijkomend voordeel is het advies over energiezuinigheid en veilig gebruik van het systeem. Zo weet u zeker dat u veilig en zuinig stookt. Daarnaast vindt al het onderhoud aan de onderdelen plaats volgens de voorschriften van de fabrikant.

Prijzen onderhoudscontracten

De gemiddelde prijzen van een onderhoudscontract variëren tussen de €5,- en €16,- per maand. Bij de meeste monteurs heeft u de keuze uit drie pakketten van een onderhoudsabonnement: basis, plus, en ultra. De prijzen lopen hierbij snel op, kost een basispakket maandelijks €5,-, de prijzen van een pluspakket liggen rond de €16,-. Vraag de verwarmingsmonteur tevens naar de mogelijkheden voor korting op de kosten. Veel monteurs hebben afspraken staan met enkele energieleveranciers, voor bijvoorbeeld een 5% aftrek. Dit kan jaarlijks toch een forse besparing opleveren. Houd er rekening mee dat het merk van de CV-ketel tevens invloed heeft op de uiteindelijke prijzen.

Wat controleert een cv-installateur?

Tijdens het onderhoud doorloopt de installateur een aantal vaste stappen. Zo begint de monteur met een inspectie volgens de voorschriften van de fabrikant. Vervolgens voert de installateur een aantal metingen uit om de koolmonoxide, koolstofdioxide en zuurstoffen te meten in de rookgassen van de installatie. De vakman vergelijkt de resultaten met de waardes van de fabrikant. Is er een grote afwijking? Dan zoekt de installateur naar de mogelijke oorzaken. De veiligheid van de rookgasafvoer wordt tevens goed bekeken. Vervolgens stelt de installateur vast of het systeem goed is afgesteld. Een perfecte afstelling zorgt ervoor dat het systeem veilig en energiezuinig werkt. Daarnaast kijkt de installateur naar de ventilatievoorziening en de montage van het syteem. De installateur controleert tot slot goed op eventuele lekkages. Naast het doorlopen van deze vaste stappen kijkt de installateur naar eventuele onderdelen die onderhoud vereisen, onverwachte problemen of lekkages.

Welke onderdelen gaan vaak kapot?

Er zijn een aantal onderdelen die men het vaakst moet vervangen. De erkende installateur weet precies waar de pijnpunten liggen. Onderdelen die het snelst kapot gaan bestaan uit de: driewegklep (zorgt bij een combiketel voor de schakeling tussen verwarming en warm water), de elektronische ontsteking, de software, de onderdelen van de brander en de sensoren. Daarnaast zijn de pomp, warmtewisselaar en het expansievat relatief kwetsbare onderdelen. Hoe langer er geen onderhoud is gepleegd aan deze onderdelen, hoe groter de kans op een kostbare storing. Het advies is dat u daarom elk jaar, of elke twee jaar, de onderdelen van de CV-ketel laat controleren. Is uw onderhoud aan de CV-ketel alweer een jaar geleden? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een onderhoudscontract? Vul dan snel het contactformulier in. Wij sturen u gratis en vrijblijvend een offerte toe, of komen zo snel mogelijk bij u langs.

onderhoud installateur
onderdelen installatie

Wat kunt u zelf doen aan onderhoud?

Zelf kunt u ook het één en ander doen aan het onderhoud van de CV-ketel. De drie werkzaamheden die u zelf kan uitvoeren, bestaan uit: de waterdruk controleren, de reiniging van het systeem en de ontluchting. Het reinigen van de mantel, de buitenkant van het systeem, is eenvoudig zelf te doen. Met een vochtige doek houdt u de installatie goed schoon. Controleer tevens of de waterdruk tussen de 1.5 en 2 bar ligt. Is dat niet het geval? Dan moet u de ketel bijvullen of aftappen. Een hoge druk resulteert in extra slijtage. Een lage waterdruk zorgt ervoor dat de verwarming niet goed verwarmt. Hoort u regelmatig vreemde geluiden uit uw leidingen en de radiatoren komen? Dan moet u het systeem ontluchten. Deze klus is erg eenvoudig. Met een doek en een ontluchtingssleutel kunt u het probleem al oplossen. Controleer tot slot of het systeem goed is afgesteld. De ketel moet goed op temperatuur zijn. De ideale temperatuur ligt tussen de 60 en 80 graden Celsius. Ligt de temperatuur hoger of lager? Neem dan direct contact op met onze ervaren loodgieter.

Gratis en vrijblijvende offerte

Wilt u weten welk onderhoudscontract geschikt is? Heeft u vragen over de verschillende mogelijkheden, modellen en prijzen? Bent u benieuwd of uw verwarming nog binnen de garantie valt? Vul het contactformulier in en kom direct in contact met één van onze CV-ketel specialisten. Deze zal u graag door de opties bij een onderhoudscontract leiden, en de verschillende kosten met u bespreken. Wij sturen u geheel gratis en vrijblijvend een offerte toe. Zorg ervoor dat uw CV-ketel zonder problemen de winter door komt, en vraag vandaag nog uw offerte aan!

onderhoudsabonnement prijzen