Radiatoren

Een heerlijk warm en comfortabel huis. Hier zorgen uw radiotoren onder andere voor. Er bestaan allerlei soorten radiatoren, waarbij de horizontale paneelradiator de bekendste is. In dit artikel geven we u meer informatie over alle mogelijkheden, de prijzen en hoe u een radiator moet aansluiten. Denkt u er ook over na om uw huidige kolom- of paneelradiatoren te laten vervangen? Dan helpen wij u graag hiermee. Neem contact met ons op via het contactformulier en wij sturen u een gratis en vrijblijvende offerte toe. Wij helpen u ook graag met het aansluiten en monteren van uw radiator en beantwoorden graag al uw vragen.

radiatoren

Meer informatie over de kosten van uw nieuwe radiatoren?

Vul het contactformulier in voor een vrijblijvende offerte!

Gratis offerte ontvangen!

  Gratis offerte aanvragen

  Gratis - Vrijblijvend

  Huidige radiatoren vervangen?

  Denkt u erover na om uw huidige radiatoren in uw woonkamer, keuken of andere kamer te vervangen? Wanneer uw radiator te oud is of kapot, dan is het verstandig om ze te laten vervangen. Een te oude radiator verwarmt uw huis minder goed en de stookkosten kunnen hierdoor hoger zijn. Door nieuwe radiatoren te plaatsen, kunt u uw huis beter verwarmen. Tegenwoordig vinden we het niet alleen belangrijk dat een radiator snel en veel warmte afgeeft, maar dat ze ook passen in uw interieur. Door uw oude radiator te laten vervangen, kunt u de stijl en het design kiezen die bij u past.

  vervangen radiator

  Welk vertrek?

  Elk vertrek in uw huis wilt u natuurlijk goed en efficiënt verwarmen. Door het monteren van één of meerdere radiatoren kunt u uw huis effectief verwarmen. In de woonkamer en slaapkamer zien we vaak horizontale radiatoren, maar ook verticale radiatoren kunnen erg handig zijn. Een designradiator kan in de woonkamer of keuken een echte blikvanger zijn. In de badkamer wordt er vaak een designradiator geplaatst. Deze zijn niet alleen heel mooi, maar ook erg functioneel. Een designradiator verwarmt uw badkamer en u kunt er daarnaast handdoeken ophangen en laten opdrogen. Meestal wordt er een verticale designradiator geplaatst, deze neemt niet teveel ruimte in omdat de hoogte goed benut wordt.

  Soorten radiatoren

  Er zijn veel verschillende soorten radiatoren verkrijgbaar. Een kolomradiator werd vroeger het meest gebruikt en bestaat uit verticale holle platen die naast elkaar zijn geplaatst. Tegenwoordig wordt de paneelradiator meer gebruikt, deze bestaat uit een gesloten plaat. Een designradiator is esthetisch erg mooi in het huis en vaak een blikvanger. Er zijn zowel horizontale als verticale varianten. Een vrijstaande variant is ook een mogelijkheid.

  • kolomradiator: retro, horizontaal en geschikt voor grote ruimtes
  • paneelradiator: standaard, omkasting mogelijk en wordt snel warm.
  • designradiator: ideaal voor badkamer en woonkamer, blikvanger en in allerlei designs
  soorten radiatoren

  Horizontale verwarming

  Horizontale paneelradiatoren worden het vaakst geplaatst in woningen. Ze zijn zowel verkrijgbaar met en zonder omkasting en sierroosters. Een paneelradiator bestaat uit een gesloten paneel waardoor het water stroomt. Het paneel heeft vaak ribbels, maar kan ook helemaal vlak zijn. De leidingen kunnen ook netjes weggewerkt worden, zodat ze niet zichtbaar zijn. Voordeel is dat het verwarmingselement een groot oppervlakte heeft en dat ze snel opwarmen.

  Verticale verwarming

  Het plaatsen van verticale verwarming zien we minder vaak dan horizontale verwarming. Maar een verticale verwarmingselement kan erg praktisch zijn in kleinere ruimtes. Ze passen op smallere stukken en de hoogte wordt beter benut. Meestal wordt er een designradiator gebruikt voor verticale verwarming. Nadeel van verticale radiatoren is dat de prijs vaak hoger ligt dan bij horizontale radiatoren.

  Designradiatoren

  Een designradiator is niet alleen functioneel, maar ziet er ook nog eens mooi en stijlvol uit. De designradiatoren zijn verkrijgbaar in vele maten, kleuren en designs. Er bestaan zowel horizontale als verticale designradiatoren. Een verticale designradiator zien we vaak terug in de badkamer, maar kan ook erg mooi zijn in de woonkamer. De radiator verwarmt niet alleen de badkamer, maar kan ook gebruikt worden om handdoeken of ander wasgoed op te laten drogen.

  Vrijstaande radiator

  Vrijstaande verwarming is ideaal in situaties waarbij het niet mogelijk is om de muur te gebruiken voor bevestiging en montage. De radiator staat op pootjes en is bevestigd op de vloer. Vrijstaande radiatoren zijn vaak laag en zijn beschikbaar in zowel horizontale als verticale paneelradiatoren maar ook als designradiator. Een ander voordeel van vrijstaande verwarming is dat het erg gemakkelijk is om er rondom schoon te maken.