HR-ketel

Heeft u thuis een kapotte centrale verwarming of is uw huidige ketel aan vervanging toe? Dan moet u op zoek naar een nieuwe installatie voor in uw woning. Zonder centrale verwarming wordt het erg koud in huis en zal u zonder warm water komen te zitten. Zowel kraanwater als het water in uw radiatoren worden immers niet meer verwarmd. De keuze voor een nieuwe verwarmingsketel is erg belangrijk gezien u er dagelijks gebruik van maakt. Er zijn tegenwoordig veel ketels op de markt met hun eigen voor- en nadelen. De HR-ketel is de meest zuinige ketel op de markt. In dit artikel gaan wij hier dieper op in. Wilt u een offerte aanvragen voor een nieuwe verwarmingsketel? Vraag dan gerust het contactformulier in. Wij sturen u op korte termijn een gunstige prijsopgave toe.

HR-ketel

Nieuwe ketel nodig? Is uw huidige ketel stuk? Laat uw ketel gelijk vervangen door een energiezuinige HR-ketel!

Bespaar tot wel 20% op uw stookkosten met een nieuwe HR-ketel. Vraag nu vrijblijvend offertes aan!

Gratis offertes aanvragen

Werking

De HR-ketel is een zeer zuinige ketel. ‘HR’ staat voor ‘Hoog Rendement’ dat betekent dat deze ketel er alles uithaalt wat er in zit. Tijdens het verwarmen van water ontstaan er warme gassen, met deze warme gassen wordt het koude water dat aangevoerd wordt verwarmd. Tijdens dit proces ontstaat er condens dat veel warmte overdraagt. Alle warmte wordt op deze manier gebruikt. Bij een regulier apparaat gaat de condens verloren door de afvoer op het dak of in de muur. Deze warmte kan niet meer gebruikt worden. Het voordeel van een HR-ketel is dat deze warmte niet verloren gaat maar wordt omgezet in effectieve warmte.

Voor- en nadelen

Dat een hoogrendementsketel zuinig is, is duidelijk. Met de HR-ketel bespaart u dan meer dan 10% op een reguliere CV-ketel. Hierdoor is uw woning sneller en goedkoper opgewarmd dan met andere ketels. Het enige nadeel is dat hij duurder is in de aanschaf. De aanschafwaarde heeft u wel weer snel terugverdiend doordat er geen warmte verloren gaat.

Prijzen

Het aanschaffen van een nieuwe HR-ketel is een hele investering die niet iedereen klaar heeft liggen. Toch is een investering in een nieuw hoogrendementsketel een verstandige keuze. De aanschafkosten voor een nieuwe ketel liggen tussen de €1.500,- en de €3.000,- in. Deze kosten lopen erg uiteen omdat er verschil zit in de verschillende merken. Een dure installatie zal voorzien zijn van meer technologie waarop u kunt aflezen wat er gebeurt in de installatie. Daarnaast dragen bekende merken zoals Vaillant en Atag extra kosten met zich mee. Dit komt omdat zij kwaliteit moeten leveren en voor een goed producten garant staan. In veel gevallen zijn de kosten voor een centrale verwarmingsinstallatie in 7 jaar weer terugverdiend.

Besparing

Met een nieuwe HR-ketel bespaart u jaarlijks 15 tot 20% op uw stookkosten, in vergelijking tot een standaard ketel. Dit komt neer op €250,- tot €300,- per jaar. Dit is wel afhankelijk van de gasprijs. U bespaart zelfs op uw energierekening als u een HR-ketel door een nieuwer model vervangt.

Levensduur

Heeft u een verwarmingsketel die aan het einde van zijn levensduur zit en al heel wat jaar mee gaat? Dan is het wellicht verstandig om een nieuwe aan te schaffen. De gemiddelde levensduur van een nieuwe ketel liggen tussen de 12 en 15 jaar.

Energielabel

Een nieuwe HR-ketel kan invloed hebben op het energielabel van uw woning. Doordat u een nieuwe centrale verwarmingsketel aanschaft gaat het energielabel van uw woning omhoog. Doordat de nieuwe HR-ketels erg energiezuinig zijn draagt het zeker zijn steentje bij. Een woning met een goed energielabel zal doorgaans gemiddeld €6.000, – meer opbrengen tijdens de verkoop van de woning.

Vrijblijvende offerte

De monteurs van Eteb voorzien u graag van advies over de mogelijkheden en prijzen van diverse merken. Neem gerust contact met ons op indien u benieuwd bent. Wij hanteren scherpe tarieven en garanderen een prettige en snelle service.