Lekkage waterleiding

Is er slijtage opgetreden aan de koppelingen van de leidingen? Of boorde u tijdens het klussen per ongeluk in een waterleiding? Wat de oorzaak ook is, een lekkage in de waterleiding is ontzettend vervelend. Zo spoedig mogelijk het lek vinden is erg belangrijk. Lukt dit niet en bent u opzoek naar professionele lekdetectie? Wij helpen u graag bij het opsporen van uw lekkage! Onze loodgieters helpen u tevens graag bij het repareren van uw waterleiding. Eteb is een netwerk van ervaren loodgieters. Via het offerteformulier kunt u kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Vragen over het opsporen en repareren van lekkages zijn tevens van harte welkom bij ons.

lekkage waterleiding

Hulp nodig bij het opsporen en repareren van een lekkage?

Het netwerk van Eteb helpt u graag. Erkende loodgieters, goede service!

Gratis offertes aanvragen

Lek waterleiding dichten

Opsporen van de lekkage

Een waterleiding komt een huis binnen op een centraal punt. Vervolgens vertakt de waterleiding zich. Een waterlekkage bevindt zich vaak op één van de vertakkingen. Wilt u zelf de lekkage opsporen? Dit is alleen een optie wanneer het lek zichtbaar is voor het blote oog.Neem een stukje toiletpapier of keukenpapier en ga langs alle zichtbare leidingen. Tijdens het opsporen van het lek moet u letten op kalksporen, vocht en roest. Besteed gedurende het opsporen extra aandacht aan de vertakkingen. Lukt het vinden van het lek niet en zijn er weggewerkte waterleidingen in uw woning? Het is denkbaar dat de lekkage zich achter een muur of betonvloer bevindt.

Waterlekkage in betonvloer of muur

Lekkage in uw betonvloer, muur of badkamer is ontzettend vervelend. Een lekkage kan resulteren in zowel indirecte als directe schade. Directe schade is bijvoorbeeld een vernielde parketvloer of vloerbedekking. Een lek kan daarnaast resulteren in waterschade, vochtproblemen of schimmelproblemen. Een hogere energierekening door teveel vocht behoort tot indirecte schade. Het snel opsporen en dichten van lekkages is cruciaal indien u hoge kosten wilt voorkomen. Een waterlekkage in uw betonvloer of muur opsporen gaat helaas een stuk minder makkelijk. Het is verstandig om gebruik te maken van lekdetectie tijdens het opsporen van een lekkage in uw badkamer, betonvloer of muur.

Professionele lekdetectie

Bevindt de lekkage zich achter een muur of betonvloer? Het isgedurende het opsporen verstandig om gebruik te maken van professionele lekdetectie. Lekdetectie is een methode waarbij de oorzaak van de waterlekkage precies opgezocht kan worden. Bij lekdetectie wordt gebruik gemaakt van modern infrarood apparatuur. Omdat u dankzij lekdetectie precies weet waar de lekkage zich bevindt, hoeft u geen onnodig breek- en hakwerk in de muur of betonvloer te doen. Een waterleiding lekkage komt vaak voor in de badkamer. In een badkamer moet u echter rekening houden met andere factoren zoals voeg- en kitwerk. Dankzij lekdetectie wordt in uw badkamer zo min mogelijk voeg- en kitwerk aangetast.

Waterleiding repareren

Na het opsporen is het slimom direct te beginnen met het repareren van een lekkage. Het dichten en repareren van een waterlekkage in de leiding is niet erg moeilijk. Markeer de lekkage en draai hierna de hoofdkraan dicht. Gebruik een ijzerzaag voor het verwijderen van de waterleiding op de plek van het lek. Gebruik een schuurpapiertje voor het weghalen van de bramen.Is waterlekkage ontstaan door bevriezing? Het nameten van de waterleiding op verscheidene plekken is erg verstandig. Het is namelijk denkbaar dat de waterleiding is uitgezet door bevriezing. Als dit het geval is moet u een groter deel van de leiding vervangen. De knelkoppelingen die u zult gebruiken om de waterlekkage te repareren moeten namelijk wel op de leiding passen. Op de afgezaagde uiteinden plaatst u twee knelsokken. Draai deze nog niet vast. Voor het dichten heeft u een nieuw stuk buis nodig. Meet hoe lang deze moet zijn en reken 1 cm extra aan beide kanten. Deze extra cm moet in de knelsokken steken. Snij het stuk buis af met een pijpensnijder. Gebruik weer een stukje schuurpapier in verband met eventuele bramen. Om de lekkage te dichten plaatst u vervolgens het tussenstuk. Draai de knelsokken goed aan met behulp van twee bahco’s of steeksleutels. En klaar bent u met het dichten van de lekkage! Begint een koppeling te lekken na het repareren? Draai de deze dan nog een keer strak aan.

Lekkage in de toekomst voorkomen

Een lekkende waterleiding en daardoor eventuele waterschade is ontzettend vervelend. Dit zoveel mogelijk voorkomen is dan ook verstandig. Er zijn verschillende manieren om een lek in uw waterleiding te voorkomen. Controleer uw waterleiding regelmatig op kleine lekkages of beschadigingen. Laat dit eventueel door een loodgieter doen. Nadat u de conditie van uw waterleiding hebt bepaald kunt u kijken welke delen u moet repareren of renoveren. Is er koud vriesweer op komst? Isoleer dan de waterleidingen zodat u bevriezing tegen gaat. Een bevroren waterleiding kan namelijk resulteren in beschadigingen. Houd daarnaast tijdens het klussen altijd rekening met de locatie van de waterleidingen.

Waterschade? Benut uw verzekering

Dekt uw opstalverzekering hak- en breekwerk en waterschade? Uw verzekeraar is waarschijnlijk een voorstander van lekdetectie. Als u last hebt van een lekkage is contact opnemen met uw verzekeraar een slim idee. Deze zal bij waterschade een lekdetectiebedrijf inschakelen. Als dit het geval is wordt meestal geregeld dat de gevolgschade van het lek hersteld wordt. Het voorschieten van nota’s is dan niet nodig. Bovendien hoeft u niet zelf opzoek naar een vakman die de waterschade hertelt. U heeft helemaal geen omkijken naar de lekkage en de waterschade. Indien uw verzekeraar geen herstel in natura aanbiedt, worden de lekdetectie kosten vaak wel vergoed als er sprake is van een gedekt voorval op uw verzekering.

lekkage waterleiding repareren kosten

Kosten

U bent natuurlijk benieuwd naar de kosten van het opsporen en dichten van een lek. De prijzen hangen af van verschillende factoren. Dit hangt onder andere af van de bereikbaarheid en de ernst van de lekkage. Ter voorkoming van hogere kosten is het zo spoedig mogelijk inhuren van een loodgieter echter belangrijk. Dankzij lekdetectie voorkomt u onnodig breek- en hakwerk en daardoor ook onnodige kosten. De prijzen van een grondige lekdetectie bedragen gemiddeld €300,- tot €400,-. De prijzen van een reparatie verschillen echter erg per situatie. Voor een prijsindicatie kunt u het beste het offerteformulier invullen.

lekkage waterleiding opsporen

Hulp nodig? Vrijblijvend contact!

U begrijp dat het zo snel mogelijk vinden en dichten van lekkages verstandig is. Hebt u hulp nodig bij het dichten van een waterlekkage in uw badkamer? Of wilt u professionele lekdetectie inschakelen om het probleem te vinden? Bij Eteb werken vele ervaren loodgieters. Hebt u een probleem? Neem dan gauw contact met ons op. Wij begrijpen dat een lekkage uiterst vervelend is. Onze loodgieters helpen u daarom zo spoedig mogelijk! Via het offerteformulier vraagt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan. Vragen over lekkages in bijvoorbeeld uw badkamer zijn tevens van harte welkom.