PVC dakbedekking

PVC is een dakbedekking gemaakt van kunststof. Het wordt vooral toegepast bij een plat dak. De dakbedekking bestaat uit rollen, deze worden op het plat dak uitgerold. Vervolgens wordt de dakbedekking op het plat dak op maat gesneden. U vindt hier meer informatie over het aanbrengen, lijmen en repareren van deze kunststof. Bent u opzoek naar een vakman die u kan helpen bij het repareren of plaatsen van PVC dakbedekking? Bij ons zit u goed! Eteb werkt met diverse vakmannen in verschillende delen van het land. Onze dakdekker heeft jarenlange ervaring en werkt tegen scherpe tarieven. We helpen u graag tijdens uw dakwerken!

pvc dakbedekking aanbrengen

Wilt u PVC dakbedekking laten aanbrengen op uw plat dak?

Bij het netwerk van Eteb vindt u altijd een ervaren dakdekker tegen een lage prijs!

Gratis offertes aanvragen

Voordelen & nadelen

PVC heeft een aantal grote voordelen. Het is namelijk UV-bestendig, waterdicht en onderhoudsvrij. Daarnaast is PVC milieuvriendelijk, recyclebaar en wortelbestendig. De gemiddelde levensduur van PVC als dakbedekking is 20 tot 30 jaar. Hoe dikker de aangelegde dakbedekking, hoe langer de levensduur. De dakbedekking is verkrijgbaar in vele kleuren, het is bovendien niet duur. PVC is goed bestand tegen chemicaliën. Het kan echter wel aangetast worden door organische oplosmiddelen zoals bitumen. Het plaatsen van PVC op een ondergrond van bitumen of polystyreen is daarom niet mogelijk. Er moet altijd een scheidingslaag tussen zitten. Onderhoud aan een plat dak van PVC is regelmatig nodig. Daarnaast is het aanbrengen zeer arbeidsintensief.

Op welke daken toepasbaar?

Bent u benieuwd of de kunststof een goede keuze is voor de overkapping van uw huis? De kunststof dakbedekking is geschikt voor een plat dak of een licht hellend dak. Het is echter het meest geschikt voor een plat dak. De kunststof wordt tevens vaak toegepast op een tuinhuis of schuur. PVC is namelijk erg licht in gewicht. Het is daarom toepasbaar op lichtere onderconstructies. Bovendien is PVC toepasbaar in combinatie met een groendak. Zitten er veel oneffenheden in uw plat dak? In dat geval is PVC dakfolie goed toepasbaar omdat het zeer gemakkelijk te bewerken is.

PVC dakbedekking repareren

Hebt u last van lekkage in uw plat dak? Het is belangrijk om een beschadiging in de kunststof zo spoedig mogelijk te repareren. De kunststof is eenvoudig te repareren met behulp van bepaalde reparatiekits. Verder is het soepel maken van de kunststof door middel van hete lucht soms een optie. In sommige gevallen kunt u het vloeibaar maken met een oplosmiddel. Vervolgens is het dichten van een scheur of beschadiging mogelijk. Hoe ouder de PVC, hoe lastiger het is om deze te repareren. Als het repareren niet lukt omdat de levensduur bijna is bereikt, kunt u het beste voor een complete dakrenovatie gaan.

Zelf aanbrengen of uitbesteden?

Zelf aanbrengen en lijmen van PVC is mogelijk maar u kunt dit ook overlaten aan een dakdekker. Het is goedkoper wanneer u het plaatsen en lijmen zelf doet. Het is echter belangrijk dat de kunststof erg nauwkeurig wordt aangebracht. De rollen kunststof moet u namelijk erg mooi en netjes op het plat dak leggen. Bovendien moet u de kunststof lijmen. Bij het lijmen hebt u veel kunde en geduld nodig. Bij het lijmen moet u alles namelijk goed verdelen. Na het lijmen dient de kunststof minstens 45 minuten verzwaard worden aangedrukt. Een dakdekker is hierin ervaren en zal daardoor sneller werken. Daarbij weet u zeker dat een dakdekker het plaatsen en lijmen op de juiste manier doet.

kunststof dakbedekking

Alternatieve kunststof dakbedekking

U hebt de keuze uit een aantal alternatieve soorten kunststof dakbedekking zoals EPDM en Apax. EPDM is behoorlijk elastisch en tot wel 400% rekbaar. De levensduur van EPDM is zeer lang, het gaat wel 40 tot 50 jaar mee. EPDM kan eventueel op maat gemaakt worden waardoor u het kunt uitvouwen. Hierdoor is EPDM snel geplaatst. EPDM is daarnaast 100% recyclebaar. Apax is een half bitumineuze en half kunststof dakbedekking. Apax is erg licht, er wordt meestal 1 laag aangebracht. Als het nodig is kan Apax zonder open vuur aangebracht worden. Het is 100% recyclebaar en milieuvriendelijk. Apax heeft een lange levensduur, van wel 35 tot 40 jaar. Apax heeft daarnaast een luxe uitstraling.

pvc dakbdekking plat dak

Prijzen

U bent natuurlijk benieuwd wat het aanbrengen van de kunststof dakbedekking kost. De prijs per m2 hangt af van verschillende factoren, zoals de bereikbaarheid van uw woning. Indien u het zelf gaat aanbrengen dan ligt de prijs zeer laag. PVC is namelijk al verkrijgbaar voor een prijs van €7,- per m2. Het aanbrengen is echter een secuur werk en bovendien erg arbeidsintensief. De prijs gaat daarom omhoog wanneer u het laat doen door een dakdekker. De gemiddelde prijs per m2 is €80,- tot €90,-, als u dit door een dakdekker laat doen. De prijs per m2 is inclusief het verwijderen van uw oude dakbedekking.

kunststof dakbedekking repareren

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Is uw plat dak toe aan een renovatie? U begrijpt dat deze kunststof dakbedekking vele voordelen heeft. Het is mogelijk om zelf deze dakbedekking aan te brengen. U moet het echter nauwkeurig plaatsen en u kunt dit daarom beter aan een vakman overlaten. Bent u op zoek naar een vakman die u hierbij kan helpen? Eteb is een netwerk van dakdekkers. Als u het offerteformulier invult vindt u altijd een ervaren vakman met goede voorwaarden en scherpe tarieven. We helpen u graag tijdens uw dakrenovatie. Met vragen over het repareren, aanbrengen of lijmen van PVC bent u tevens van harte welkom!