Buitenkraan aanleggen

Als trotse eigenaar van een mooie tuin kan het handig zijn om buiten te beschikken over een kraan. In het geval u deze nog niet heeft, kunt u kiezen voor het aanleggen van een buitenkraan. Het is mogelijk om het aanleggen zelf te doen, als u zelf enig verstand heeft van een waterleiding. Dit scheelt uiteindelijk in de kosten. Bent u zelf niet erg handig, voorkom dan problemen en laat een vorstvrije buitenkraan aanleggen door een professionele loodgieter. Door jarenlange ervaring weet hij precies wat hij doet en zorgt hij voor het aanleggen met een gevelkom of een muurplaat tegen lage kosten.

Buitenkraan aanleggen

Vorstvrije buitenkraan aanleggen? Onze loodgieter voert het voor u uit!

Wilt u een buitenkraan aanleggen met een gevelkom of muurplaat? Neem contact met ons op.

Gratis offertes aanvragen

Vorstvrije buitenkraan

Gevelkom of muurplaat

Voor het aanleggen van een vorstvrije buitenkraan is het nodig om gebruik te maken van of een muurplaat of een gevelkom. Een muurplaat wordt het meeste gebruikt onder de klussers die zelf aan de slag gaan. Een gevelkom ziet er vaak mooier uit, doordat deze gedeeltelijk in de muur zinkt. Ook is de buitenkraan minder kwetsbaar door het gebruik van een gevelkom. Als u zelf aan de slag gaat is een muurplaat een optie die het aanleggen van een vorstvrije kraan makkelijker maakt. Een loodgieter kan u meer vertellen over zowel het aanleggen met een muurplaat als met een gevelkom en zorgt ervoor dat dit goed gebeurt.

Het gemak van een vorstvrije buitenkraan

Als u kiest voor een kraan buiten, is het verstandig om te kiezen voor een vorstvrije variant en één met een dubbele uitloop. Door een dubbele uitloop past een tuinslang altijd op de waterkraan en het is met een dubbele uitloop erg gemakkelijk om meerdere dingen te doen, zoals het gebruik van een tuinslang en het wassen van uw handen. Doordat u een waterkraan buiten heeft, hoeft u niet meer uw tuinslang aan te sluiten op een kraan binnen. Het levert u dus veel gemak op. Voor meer informatie over een waterkraan buiten, een waterleiding en het plaatsen hiervan tegen een lage prijs, neemt u contact met ons op.

Geschikte plaats vinden

Voordat u overgaat tot het plaatsen van een waterkraan en waterleiding buiten, is het belangrijk om te kijken waar u deze wilt hebben. Het is verstandig om te kijken naar waar er eventueel al een waterleiding ligt, zodat de waterkraan gemakkelijk hierop aangesloten kan worden. Een erkende loodgieter helpt u bij het zoeken naar de perfecte plaats voor een vorstvrije kraan en een eventuele nieuwe waterleiding en zorgt voor het plaatsen hiervan tegen een lage prijs. Ook geeft hij advies over bijvoorbeeld een dubbele uitloop en zorgt hij voor het plaatsen. Vul het contactformulier in en ontvang een vrijblijvende offerte.

Zelf een buitenkraan aanleggen

Het aanleggen van een vorstvrije buitenkraan buiten kunt u zelf doen. Zorg ervoor dat u de kraan minimaal vijftig centimeter boven de grond aansluit. Ook moet de waterkraan hoger aangesloten worden dan het aansluitpunt op de bestaande waterleiding. Op deze manier kunt u de leiding in de winter aftappen om bevriezing te voorkomen. Ook heeft u de optie voor het aanleggen van een vorstvrije buitenkraan, welke u lager kunt plaatsen dan het aansluitpunt. Hierbij zorgt u voor een stop- of aftapkraan. Wilt u meer weten over het aanleggen van een vorstvrije buitenkraan tegen lage kosten? Neem dan contact met ons op.

Kosten

De kosten voor het aanleggen van een vorstvrije buitenkraan kunnen verschillen. Zo hangt het ervan af waar de huidige waterleiding ligt en of deze nog omgeleid moet worden zodat de buitenkraan hier op aangesloten kan worden. Daarnaast hangt de prijs af van uw keuze voor een muurplaat of gevelkom. Ook hangt de prijs uiteraard af van de keuze die u maakt voor een type kraan. Wij zorgen voor het plaatsen van de kraan en de beste service tegen een lage prijs. Neem daarom contact met ons op en geniet snel van de voordelen van een vorstvrije buitenkraan. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.

Kom in contact met een loodgieter

Wilt u een vorstvrije buitenkraan aanleggen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Heeft u geen verstand van de waterleiding en bent u op zoek naar een professionele loodgieter? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij plaatsen uw vorstvrije buitenkraan, met behulp van een muurplaat of gevelkom tegen een lage prijs, zodat u optimaal geniet van uw nieuwe, vorstvrije kraan. Ook kunt u kiezen voor een waterkraan met dubbele uitloop, door een dubbele uitloop kunt u gemakkelijk meerdere dingen met de kraan. Onze vakman zorgt voor het aanleggen tegen lage kosten.