Dakdekker in Almere nodig?

Scherpe tarieven, snel ter plaatse, 24-uurs service!

Bel 085 500 9892
Offerte aanvragen

Wij werken in uw regio samen met:

dakdekker [var1]

Dakdekker Almere

Wilt u graag uw dakbedekking vervangen, of zoekt u naar een professional die u kan assisteren bij een dakreparatie of het verhelpen van een beschadiging aan uw dak? Bij Eteb bent u op de juiste plek terecht gekomen. De medewerkers van het dakdekkersbedrijf in Almere helpen u graag met alle werkzaamheden op het gebied van dakwerken. Deze taken variëren van het schoonmaken van de dakgoten , tot een dakisolatie en van een dakreiniging tot een dakrenovatie.

Bent u benieuwd naar wat een dakdekker voor u zou kunnen betekenen, of met welke kosten u rekening moet houden voor de diensten van ons dakdekkersbedrijf in Almere? Door contact met ons op te nemen via 085 500 9892 of het contactformulier komt u rechtstreeks in verbinding met een erkend dakdekker, die u met alle plezier meer informatie geeft over de kosten voor een dakreiniging.

Ruim 25 jaar ervaring in dakwerken

Elke dakdekker die zich bij ons dakdekkersbedrijf in Almere aansluit moet zich op de juiste wijze hebben gediplomeerd, en een ruime ervaring hebben binnen de dakwerken. Onze medewerkers hebben zich bovendien gespecialiseerd in diverse vakgebieden. Denk hierbij onder andere aan dakreparatie, dakonderhoud, dakreiniging, dakrenovatie, het aanbrengen van een dakcoating of dakisolatie. Zoekt u dus een dakdekker die u bij een dakrenovatie wil helpen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via 085 500 9892. Wij garanderen dat elke klus snel en vakkundig zal worden afgehandeld tegen aantrekkelijke prijzen. Uw tevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel!

Direct contact

In sommige situaties is het noodzakelijk dat er zo snel mogelijk een reparatie plaatsvindt. Bijvoorbeeld wanneer er door een flinke najaarsstorm beschadigingen aan uw dakbekleding ontstaan. Een dakdekkersbedrijf is in staat deze beschadigingen snel op te sporen en te herstellen. Heeft u met spoed de hulp van een dakdekkersbedrijf nodig? Bel dan naar 085 500 9892 voor direct contact met een vakman uit uw regio. Dan bent u verzekerd van professionele hulp van erkende dakdekkers, die u bovendien de scherpste prijzen bieden. U kunt uiteraard ook eerst een kosteloze en vrijblijvende offerte aanvragen via ons contactformulier.

ContactTelefonisch contact

085 500 9892
dakreparatie door dakdekker Almere

Dakreparatie

Wanneer klanten een dakdekkersbedrijf inschakelen, dan is dit vaak voor een dakreparatie. Een dakreparatie vindt in Almere namelijk regelmatig plaats, en omvat vele verschillende werkzaamheden. Eén van de meest voorkomende reparaties is het herstellen van de dakbedekking, om zo lekkages te voorkomen. Zowel kunststof daken als dakpannen en leien kunnen na verloop van tijd beschadigd raken. Dit is onder meer het gevolg van stormen of slijtage na verloop van tijd. Een dakreparatie vormt hiervoor de oplossing. Het komt daarnaast ook geregeld voor dat de dakdekker het loodslab vervangt. Als het loodslab niet intact is, dan zult u merken dat de isolatiewaarde sterk vermindert. Over het algemeen houden dakreparaties in, dat de vakmannen een verzwakt gedeelte zullen herstellen. Dit kan gaan om het vernieuwen van uw verouderde dakgoten, het herstellen van uw dakbekleding of het vervangen van dakpannen op hellende daken. Andere mogelijke reparaties zijn het herstellen van nokvorsten, schoorstenen en dakramen. De kosten voor een dakreparatie worden doorgaans berekend per vierkante meter, en variëren tussen de €100,- en €300,-. Deze kosten hangen af onder meer af van uw wensen, de aard van de beschadigingen en de benodigde materialen.

Daklekkage

daklekkage verhelpen door dakdekker
Een lekkage wordt op verschillende wijzen veroorzaakt. Niet alleen is het proces van vorst en dooi hierop van invloed, ook de installatie van een dakkapel of dakraam heeft mogelijk een lek tot gevolg. Met name bij platte bitumineuze daken is de kans op lekkage zeer groot. Dit komt doordat een plat dak een exacte afwatering moet hebben om zo wateroverlast te voorkomen. Daarnaast heeft het weer zeer veel invloed op platte daken. Om een daklekkage te voorkomen raden wij aan uw dakbedekking regelmatig te (laten) controleren op beschadigingen door een erkend dakdekker. Deze repareert dan eventueel direct datgene wat hersteld moet worden.

Loodslab vervangen

loodslab vervangen
Eén van de klussen waarvoor u niet perse de hulp van een erkend dakdekker hoeft in te schakelen is het vervangen van een loodslab. Loodslabben zorgen ervoor dat twee onderdelen aan de buitenzijde van een pand waterdicht op elkaar aansluiten. Loodslabben vindt u dan ook met name bij de schoorsteen. Een verouderde loodslab kan zorgen voor een lek, of een verminderde isolatiewaarde. Het is dan noodzakelijk om de loodslab aan te passen. Verwijder hiervoor de mortel van de oude loodslab en maak de onderliggende voegen schoon. Breng daarna een primer aan en snij de eerste reep loodslap op maat. De rand is snel weer waterdicht!

Vakkundige dakreparatie in Almere?

Bel voor direct contact. U krijgt direct een vakman aan de lijn. 24/7 bereikbaar!

085 500 9892

Plat dak repareren

Heeft u een plat dak? Dan is de kans groot dat u al eens eerder dakreparaties heeft laten uitvoeren. Het dakleer is nou eenmaal gevoeliger voor slijtage dan dakpannen of –leien. Gelukkig is het herstellen van het dakleer een relatief eenvoudige klus, die voordelig kan worden uitgevoerd. In de meeste gevallen zal de dakdekker een stuk nieuw leer aanbrengen op de beschadigingen. Op deze manier voorkomt u grotere problemen, zoals lelijke vochtplekken binnenshuis. In sommige gevallen is de beschadiging zo klein dat deze lastig op te sporen is. Een dakdekkersbedrijf zal dan gebruik maken van een aantal detectiemethodes.

Nokvorst reparatie

Schuine daken worden afgewerkt met nokvorsten. Een nokvorst is een speciale dakpan die zorgt voor een goede aansluiting tussen de twee dakhelften. Bij oudere dakbedekkingen komt het voor dat deze nokvorsten los raken. Voor een optimale bescherming van uw huis is het aan te raden om de nokvorst in dat geval te laten vervangen of herstellen. Ook deze werkzaamheden vallen onder de term dakreparatie. Vermoed u problemen met uw nokvorst of weet u niet zeker of deze aan vervanging toe zijn? Schakel dan een dakdekker in voor een uitgebreide dakinspectie. Zo krijgt de vakman een duidelijk beeld van de staat van de nokvorst, en kan hij u vertellen of een reparatie nodig is.

dakrenovatie Almere

Dakrenovatie

In sommige situaties is een dakreparatie alleen niet voldoende om de kwaliteit te waarborgen. Daarom bent u bij menig dakdekkersbedrijf tevens aan het juiste adres voor het uitvoeren van een dakrenovatie. Onder een dakrenovatie verstaan wij een combinatie van verschillende werkzaamheden, die allen bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit en uitstraling van uw dak. Een voorbeeld hiervan is het reinigen van dakgoten, het herstellen van verschoven dakbescherming en het isoleren van de zolderverdieping. Er zijn echter ook grotere werkzaamheden die de kwaliteit verbeteren. In sommige situaties is het bijvoorbeeld noodzakelijk om de complete dakconstructie te vervangen of verbeteren. In de meeste gevallen is het dakdekkersbedrijf in staat om de dakconstructie te verstevigen, waardoor u op de kosten bespaart. Heeft u een schoorsteen? Dan is het tevens mogelijk een dakdekker in te schakelen voor een renovatie van de schoorsteen. Wanneer u de schoorsteen niet gebruikt wordt of als deze in zeer slechte conditie is, dan kunt u deze laten verwijderen door het dakdekkersbedrijf uit Almere. Heeft u vragen over de kosten voor een danrenovatie? Of wilt u een dakinspectie laten uitvoeren om er zeker van te zijn dat het renoveren noodzakelijk is? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Dak vervangen

dak vervangen Almere
Wanneer niet alleen de dakbedekking aan vervanging toe is, maar tevens de onderliggende dakconstructie steeds verder achteruit gaat, dan is het een optie om bij een dakrenovatie het volledige dak te vernieuwen. Een dakvervanging kost aanzienlijk wat geld, omdat u hiervoor de hulp van een dakdekkersbedrijf uit Almere moet inschakelen. Wij adviseren daarom altijd om eerst te kijken naar de opties voor een dakreiniging, dakrenovatie of dakreparatie. Is de schade aan de dakpannen zeer groot en heeft het aanbrengen van een dakcoating geen effect? Dan is een complete dakvervanging noodzakelijk.

Dakisolatie

dakisolatie door dakdekker
Naast dakonderhoud, dakreiniging en dakreparatie is ook dakisolatie één van de specialisatie gebieden voor een dakdekker. Hoewel een dakisolatie aardig in de prijzen op kan lopen, is het op de lange termijn zeer voordelig. Zo bespaart u met de juiste isolatie van uw bitumen plat dak tot wel honderden euro’s per jaar op de stookkosten. Een dakisolatie werkt alleen optimaal als u daarnaast de dakbekleding beschermt tegen de weersinvloeden. Zo brengt een dakdekker met plezier een dakcoating aan, of zorgt deze eerst voor een dakreiniging om daarna de dakisolatie te plaatsen. Gaat u zelf aan de slag? Denk dan aan de plaatsing van een dampremmende tussenlaag.

Dakgoten vervangen

dakgoten vervangen Almere
Is het schoonmaken van de dakgoot niet afdoende om wateroverlast te voorkomen? Het is natuurlijk mogelijk om uw dakgoten te laten vervangen. De installatie van nieuwe dakgoten kan leiden tot een verbeterde hemelwaterafvoer, waardoor u de kans op vochtproblemen met wel vijftig procent kunt verminderen. Wilt u graag nieuwe dakgoten of regenpijpen voor een optimaal hemelwaterafvoer, maar installeert u deze liever niet zelf? Stel u dan in verbinding met een dakdekker uit Almere. Deze kan met behulp van innovatieve technieken en het juiste gereedschap de dakgoten binnen korte tijd hebben geïnstalleerd. U hebt hier zelf geen omzien meer naar.

Boeidelen vervangen

boeidelen vervangen
Het vervangen van de boeidelen is noodzakelijk wanneer het huidige materiaal niet meer in goede staat verkeert. Voordat u de (houten of kunststof) boeidelen kunt verwijderen is het noodzakelijk om eerst te kijken naar de manier waarop de waterkering bevestigd is. Zit deze vast aan de boeidelen? Dan is het noodzakelijk om deze eerst te demonteren en verwijderen, en later weer te bevestigen. Wij adviseren om hiervoor een erkend dakdekker uit Almere voor in te schakelen. Desgewenst kunnen de medewerkers van ons dakdekkersbedrijf vervolgens de boeidelen verwijderen en nieuwe plaatsen. Wilt u zelf een deel van de dakrenovatie uitvoeren? Laat u dan op voorhand goed informeren.

Schoorsteen renovatie

schoorsteen renovatie Almere
Wie al jarenlang gebruik maakt van de schoorsteen doet er goed aan deze te laten renoveren of reinigen. Een renovatie van de schoorsteen heeft onder andere het tegengaan van lekkage, en het voorkomen van brandgevaarlijke situaties als doel. Bij een schoorsteenrenovatie zullen onze specialisten uit Almere de huidige schoorsteen (deels) afbreken en het rookkanaal nakijken op eventuele scheuren. Vervolgens bouwen zij de schoorsteen weer in het geheel op zodat u snel weer kunt stoken. Naast de renovatie van de schoorsteen is ook het renoveren van het rookkanaal mogelijk. Dit heeft tot gevolg dat de open haard weer beter zal branden.

Schoorsteen verwijderen

schoorsteen verwijderen Almere
Van menig klant uit Almere krijgen wij de vraag of het mogelijk is de schoorsteen te verwijderen, om zo meer ruimte in huis te creëren. Dit is zeker mogelijk. Het is hierbij echter wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de schoorsteen over het algemeen alleen een fundament heeft in de kruipruimte. Dit betekent dat wanneer u op de benedenverdieping de schoorsteen verwijderd, het rookkanaal op de bovenste verdieping alleen nog maar vastzit met het cement waarmee het aan de achterzijde is vastgemaakt. Wilt u alleen een deel van de schoorsteenschacht verwijderen? Zorg er dan voor dat het op de bovenverdieping goed gestut wordt.

Dakpannen vervangen

Door de invloed van weer en wind, kan het voorkomen dat dakpannen verschuiven. Na verloop van tijd zal een pannendak tevens toe zijn aan vervanging door afbrokkelende pannen, of de aangroei van algen en ander groen op het dak. Zijn er enkele pannen beschadigd? Dan is het een optie om deze zelf te repareren. Maak hiervoor gebruik van een stevige ladder en steiger, en kies dakpannen die dezelfde kleur hebben als de huidige. Ga bovendien nooit het dak op wanneer er de kans bestaat op regen of windstoten. Bent u niet zo handig? Kom via ons in contact met een erkend dakdekker.

Rieten dak vervangen

Rieten dakbekleding komt in Almere steeds vaker voor. Het heeft een bijzondere uitstraling en biedt verschillende voordelen op het gebied van isolatie. De functionele levensduur van de rieten bedekking bedraagt ruim 50 jaar. In de praktijk zien we dat vele klanten het riet eerder al laten vervangen. Dat heeft te maken met het esthetische aspect: nieuwe rieten bekleding ziet er vele malen mooier uit dan de oude bedekking. Niet elke dakdekker is gespecialiseerd in rieten dakbedekkingen, vraag daarom een vrijblijvende offerte aan middels ons contactformulier. Heeft u op dit moment nog een open dakconstructie? Dan zal het dakdekkersbedrijf tijdens het vervangen van het riet een gesloten dakconstructie creëren.

Dakdekker nodig voor dakonderhoud of een renovatie?

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via het formulier.

Bel 085 500 9892
Offerte aanvragen
dakonderhoud Almere

Dakonderhoud

Met goed onderhoud zal u de levensduur van uw dak enorm verbeteren, en de kwaliteit behouden. Met het juiste dakonderhoud voorkomt u bovendien grote problemen zoals beschadigingen, houtrot of verzakkingen. Sommige onderdelen van het dakonderhoud kunt u relatief gemakkelijk zelf uitvoeren. Het reinigen van de dakgoten en regenpijpen is niet erg ingewikkeld, al is het wel belangrijk dat u over een goede, stevige ladder beschikt. Ook het schoonmaken van de dakkapel is goed te doen, mits u geen last heeft van hoogtevrees. Andere klussen vereisen iets meer ervaring en deskundigheid. Zo zal een dakdekker tijdens een dakinspectie de dakconstructie controleren op houtrot en verzakkingen. Omdat de onderhoudswerkzaamheden allemaal op grote hoogte plaats vinden is het belangrijk om hier uiterst voorzichtig mee om te gaan. Als u het niet vertrouwd of niet beschikt over een goede ladder, dan raden wij u aan om hiervoor een professioneel dakdekkersbedrijf in te schakelen. Zij zullen, indien gewenst, direct de complete dakbescherming controleren en reinigen voor een vernieuwde uitstraling. Bel naar 085 500 9892 voor direct contact met een dakdekkersbedrijf uit uw regio of vraag een vrijblijvende offerte aan via ons contactformulier. Bij ons bent u verzekerd van het beste dakonderhoud tegen de scherpste prijzen.

Dakreiniging

dakreiniging Almere
Bij veel van onze klanten uit Almere die een dakrenovatie nodig hebben, is de dakbedekking dermate beschadigd door vuil, algen en ander groen dat het niet mogelijk is deze te repareren. In plaats van een dakreparatie is op zo’n moment een dakrenovatie nodig om grote problemen te voorkomen. Voorkom de noodzaak voor een dakrenovatie door de inzet van een dakdekkersbedrijf voor een periodieke dakreiniging. Een dakreiniging bestaat uit diverse klussen, en is te combineren met het aanbrengen van een dakcoating. Zo zorgen wij ervoor dat de kans op een beschadiging aanzienlijk verlaagt, en geniet u nog lange tijd van de kwaliteit van de huidige dakpannen.

Dakcoating

dakcoating Almere
Naast een dakreiniging gebruiken wij vele andere methoden waarmee u voorkomt dat de dakbescherming vervroegd zal slijten. Een voorbeeld hiervan is het aanbrengen van een dakcoating. Een dakcoating is een beschermingslaag over de dakpannen, vergelijkbaar met het impregneren van de gevel. Door een dakcoating toe te passen zorgt u ervoor dat de dakpannen minder invloed ondervinden van weer en wind en voorkomt u dat de wortels van algen en groen zich in de dakpannen hechten. Wilt u weten wat een dakdekker uit Almere voor u zou kunnen betekenen op het gebied van de dakcoating? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via telefoonnummer: 085 500 9892.

Dakgoten schoonmaken

dakgoten schoonmaken door dakdekkersbedrijf
Eén van de meest voorkomende klussen aangaande het dakonderhoud, is het schoonmaken van de dakgoten. Door de dakgoten en regenpijpen regelmatig te reinigen, voorkomt u wateroverlast en daklekkages. Als de dakgoten verstopt raken, zal het stilstaand water een alternatieve weg naar buiten vinden, waardoor u ook binnenshuis wateroverlast zult opmerken. Het reinigen van de dakgoten dient in ieder geval eens per jaar te gebeuren en kunt u zelf proberen. Hiervoor heeft u enkel een schepje en een tuinslang nodig. Beschikt u niet over de juiste gereedschappen of heeft u hoogtevrees en ziet u het schoonmaken van de dakgoten niet zitten? Dan komt de hulp van een dakdekkersbedrijf goed van pas.

Regenpijpen

regenpijpen onderhouden door dakdekkersbedrijf
Bij een dakreiniging maken wij niet alleen de goten of boeidelen schoon, het is tevens mogelijk om de regenpijpen van een onderhoudsbeurt te voorzien. Het schoonmaken van de regenpijpen gebeurt meestal met behulp van een stok waarmee eventuele blokkades kunnen worden doorgeprikt, en een hoge drukspuit om het laatste vuil aan de binnenzijde weg te halen. Zit de verstopping van de regenpijp heel diep? Dan kan het noodzakelijk zijn om de onderkant van de pijp door te zagen en dan de bladeren en het vuil van onderaf weg te halen. Wilt u de hele regenpijp aanpassen bij een dakrenovatie? Dat is zeker een optie en wordt in sommige gevallen ook aangeraden.

Dakinspectie

Eén van de zaken waarvoor u de medewerkers van een dakdekkersbedrijf zou kunnen inschakelen is een dakinspectie. Bij een dakinspectie, het woord zegt het al, zal de dakconstructie worden gecontroleerd op mogelijke beschadigingen. Dankzij een dakinspectie zal de kans op een daklekkage aanzienlijk verkleinen. Ontdekt onze dakspecialist tijdens de inspectie een scheur of ander soort beschadiging? Dan zal hij direct de dakreparatie uitvoeren. Dankzij onze hulp zal de dakconstructie spoedig weer in optimale staat verkeren. De kosten voor een dakinspectie zijn niet hoog, wat betekent dat deze investering het zeker waard is om problemen op de langere termijn te voorkomen.

Een onderhoudscontract, wat voor u?

Goed onderhoud is erg belangrijk voor de kwaliteit. Om u ervan te verzekeren dat een dakreparatie op tijd wordt uitgevoerd, is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten bij dakdekker uit uw regio. Met een dergelijk onderhoudscontract zal een dakdekker periodiek dakonderhoud plegen. Het voordeel hiervan is dat uw dak structureel professioneel onderhouden wordt, waardoor de levensduur en uitstraling verbetert. U hoeft zelf niet te onthouden wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt, omdat de dakdekker u een bericht zal sturen. Zo kunt u eenvoudig een afspraak maken op een tijdstip dat het u uitkomt.

dakbedekking Almere

Soorten dakbedekking

Voor de afwerking van platte- en hellende daken is er een ruime keuze uit vele verschillende soorten dakbedekkingen. Elke dakbedekking heeft z’n eigen voor- en nadelen, uitstraling en levensduur. Als u niet zeker weet welke vorm van dakafwerking de beste keuze is, dan voorziet een dakdekker uit uw regio u met plezier van een persoonlijk advies. De meest gebruikelijke vorm van dakbekleding voor hellende daken zijn dakpannen. Dit is in de meeste gevallen tevens de meest voordelige keuze. Andere opties zijn dakafwerkingen van riet of leien. Voor het aanbrengen van een rieten dakbedekking zult u echter wel een erkend specialist in moeten schakelen. Ook voor platte daken is er volop de keuze uit verschillende materialen. Denk onder andere aan bitumen en EPDM als dakleer. Deze materialen zijn op vele vlakken vergelijkbaar, maar verschillen in afwerking, levensduur en prijs. Zo is bitumen de meest voordelige optie, maar is EPDM de beste keuze wanneer u op termijn een groendak wilt realiseren. Voor de afwerking van tuinhuizen of schuurtjes heeft u bovendien de keuze uit shingles. Dit is een kunststof plaat, die de uitstraling van echte dakpannen nabootst. Wilt u weten welk soort materiaal het meest geschikt is? Vraag dan een erkend dakdekker om hulp. Alle dakdekkers uit ons netwerk hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied.

Bitumen

bitumen
Bitumen is één van de materialen die gebruikt wordt als dakbedekking van platte daken. Bitumen is een product dat wordt gewonnen uit de destillatie van ruwe aardolie. Het word al lange tijd gebruikt als bestandsdeel van asfalt, en is daardoor geschikt voor zowel dak- als wegbedekking. Bitumen is in vaste en vloeibare vorm verkrijgbaar bij menig dakdekkersbedrijf. Wilt u zelf uw plat dak van een nieuwe laag dakbedekking voorzien? Dan hebt u naast bitumen eveneens nog de keuze uit een stel andere materialen zoals EPDM en hardschuim isolatieplaten. Voor welk materiaal u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw wensen voor het materiaal en het soort dak dat u heeft.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking Almere
Eén van de nieuwste producten voor het bedekken van daken is EPDM. De afkorting staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, wat betekent dat EPDM feitelijk een synthetisch rubber is. De keuze voor EPDM dakbescherming als materiaal voor het bedekken van platte daken brengt diverse voordelen met zich mee. Zo is het materiaal zeer flexibel dankzij de hoge elasticiteit, en blijft de EPDM in goede staat bij temperatuurschommelingen. Daarnaast is het mogelijk de banen van EPDM op maat te laten maken, zo past het materiaal direct op het dakoppervlak, en hoeft u niet bij te bestellen of overtollige dakbedekking terug te brengen bij de leverancier.

Nieuwe dakbedekking in Almere?

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via het formulier.

Bel 085 500 9892
Offerte aanvragen

Zink

zinken dak
Zink is een veelgebruikt materiaal voor het produceren van dakgoten. Het grote voordeel van zink is dat het materiaal geschikt is voor zowel renovatie als nieuwbouw. Daarnaast is het materiaal zeer sterk en kent het een lange levensduur. Zinken dakgoten zijn bij vrijwel elke leverancier uit Almere verkrijgbaar in bakgoten en mastgoten. Daarnaast is zink, eveneens als bitumen, een materiaal voor dakbedekking. Een zinken dak is geschikt voor zowel particuliere woningen als bedrijven, is onderhoudsvrij en zeer duurzaam. Een dakdekker informeert u desgewenst met alle plezier over de mogelijkheden en prijzen, zodat u snel profiteert van zinken dakbekleding of boeidelen.

Shingles dakbedekking

shingles dakbedekking
Voor het afdekken van tuinhuisjes, schuurtjes en terrasoverkappingen hebt u de keus uit een ruimer assortiment van dakbedekkingen dan bij de dakconstructie van het huis. Eén van de mogelijkheden voor het afdekken van een tuinhuisje zijn shingles. Shingles worden ook wel aangeduid met de term bitumenleien of dakleien. Het zijn een soort dunne plaatjes, bestaande uit een stabiele glasvliesdrager met aan beide kanten een deklaag van bitumen. Daaroverheen plaatst men weerbestendige gekleurde granulaten om de illusie van een standaard dakpan te geven. Het voordeel van shingles is dat de flexibiliteit en het lage gewicht, en de eenvoudige plaatsing die daar het gevolg van is.

Platte daken

platte daken
Wanneer u bij een dakdekkersbedrijf uit Almere informatie opvraagt over platte dakconstructies, dan zult u ondervinden dat menig dakdekker platte dakconstructies onder verdeelt in warme, koude en omgekeerde constructies. Een warm dak is dan een dakconstructie waarbij de dakisolatie aan de bovenkant van de dakbekleding is geplaatst. Bij een koud dak is de isolatie juist aan de onderkant bevestigd. Omgekeerde daken hebben een dakconstructie waarbij de dakisolatie op de waterkerende laag is aangebracht. Dit is met name het geval bij dakterrassen en parkeerdaken. De meest geschikte soort bitumen voor het platdak varieert per model en dakconstructie. Win vooraf dan ook voldoende informatie in.

Hellende daken

hellende daken
Hellende daken worden momenteel nog steeds het meest geplaatst in Nederland. De dakbedekking van een hellend dak bestaat over het algemeen uit dakpannen of leistenen. Door de dakpannen van een extra beschermlaag (een dakcoating) te voorzien, verlengt u de levensduur van de dakbescherming, en voorkomt u een eventuele daklekkage. Desalniettemin raden wij aan om periodiek een dakdekker te vragen in het dakonderhoud en de dakreparatie te voorzien. Bij dakonderhoud moet u dan denken aan het controleren van de dakspanten, en een check op eventuele beschadigingen. Om het dakonderhoud te reguleren is het bij menig dakdekkersbedrijf mogelijk een onderhoudscontract af te sluiten.

Doe-het-zelf plat dak repareren

Is er bij uw plat dak een lek ontstaan? Dan is het een optie om dit eigenhandig te repareren. Door zelf de dakreparatie uit te voeren bespaart u aanzienlijk op de kosten. Wel loopt u hierbij het risico dat de reparatie niet volledig naar behoren wordt uitgevoerd, en dat u uiteindelijk alsnog de hulp van een erkend dakdekkersbedrijf uit Almere moet inschakelen. Om u te helpen bij het repareren van de dakbedekking, hebben onze specialisten een handig stappenplan voor u opgesteld. Volg het stappenplan en het wooncomfort zal spoedig verbeteren.

zelf plat dak repareren
  • Stap 1. Bereid u goed voor. U hebt minimaal reparatiepasta en glasvlies dakbedekking nodig voor de herstelwerkzaamheden.
  • Stap 2. Maak daarna de beschadigde plek goed schoon.
  • Stap 3. Snij het beschadigde dakleer kruislings in, en vouw de vier punten open.
  • Stap 4. Reinig nu het onderliggende dakbeschot. Het is belangrijk dat deze goed droog is voordat u verder gaat.
  • Stap 5. Breng met een plamuurmes reparatiepasta aan op het dakbeschot en smeer dit uit met een kwast.
  • Stap 6. Vouw de dakbedekking weer in de oude positie.
  • Stap 7. Bestrijk de randen van de bedekking ook met reparatiepasta en bedek de strook met glasvlies.
  • Stap 8. Breng daarna nog eens een laag pasta aan.
  • Stap 9. Controleer tot slot of water goed wegloopt van het dak.

Bij u in Almere

Vrijblijvend contact

Een dakdekker kan u bijstaan bij verschillende dakwerken. Bent u inmiddels benieuwd geworden naar de kosten voor het verhelpen van een dakbeschadiging? Heeft u vragen over de werkzaamheden op het gebied van dakrenovaties of –reparaties? Of bent u juiste geïnteresseerd in het afsluiten van een onderhoudscontract, zodat u dergelijke problemen kunt voorkomen? Wij helpen u met alle plezier! Wanneer u belt naar 085 500 9892 komt u in direct contact met een dakdekker uit uw regio. Het is natuurlijk ook mogelijk om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen via ons contactformulier. Wij bieden bij u in de regio ook handige loodgieter, lekkage, riool– en CV-ketel service.

Vrijblijvend contact