Dakdekker in Tilburg nodig?

Scherpe tarieven, snel ter plaatse, 24-uurs service!

Bel 085 500 9893
Offerte aanvragen

Wij werken in uw regio samen met:

dakdekker [var1]

Dakdekker Tilburg

Hebt u hulp nodig van een ervaren dakdekker bij een dakrenovatie of dakreiniging? Dan bent u bij dakdekkersbedrijf Eteb in Tilburg op de juiste plek terechtgekomen. Wij werken samen met menig ervaren dakdekker, en helpen u gegarandeerd snel en vakkundig bij de diverse dakwerken. Wij ondersteunen u onder andere met plezier bij een dakreparatie, dakrenovatie, dakreiniging en het opsporen van daklekkages. Daarnaast kunnen wij ook het dakonderhoud afhandelen of een dakcoating over de dakpannen aanbrengen.

Wilt u weten wat de prijs is voor het plaatsen van een dakcoating of het toepassen van een dakreiniging? Aarzel dan niet om contact met het dakdekkersbedrijf op te nemen via het contactformulier. Liever direct contact met een dakdekker uit Tilburg? Bel dan naar 085 500 9893.

Ruim 25 jaar ervaring in dakwerken

Wanneer u een dakdekker van ons dakdekkersbedrijf in Tilburg inzet voor een dakreparatie, dakrenovatie of het dakonderhoud, dan garanderen wij dat u geholpen wordt door een ervaren vakman, die uitstekend gediplomeerd is. Al onze specialisten hebben een ruime ervaring wat betekent dat het afhandelen van een dakreiniging, het aanbrengen van een dakcoating of het opsporen van een lek geen enkel probleem vormt voor de professionals. Wij vragen van ons dakdekkersbedrijf bovendien dat elke dakdekker regelmatig cursussen volgt, zodat wij u altijd helpen met behulp van de meest innovatieve technieken.

Direct contact

Bent u nieuwsgierig naar de kosten en mogelijkheden die een dakdekker u biedt? Dan kunt u via ons contactformulier eenvoudig een vrijblijvende en kosteloze offerte aanvragen. In sommige gevallen is het echter belangrijk dat er zo snel mogelijk een dakdekkersbedrijf langs komt. Misschien vanwege een beschadiging aan de dakafwerking of juist omdat er een aantal dakpannen gesneuveld zijn. In dit geval kunt u bellen naar 085 500 9893. Zo staat u in direct contact met een dakdekkersbedrijf uit uw regio, die in geval van spoed al binnen een uur bij u op de stoep kan staan. Wij staan 24 uur per dag voor u klaar!

ContactTelefonisch contact

085 500 9893
dakdekker voor dakreparatie Tilburg

Dakreparatie

Het dak is één van de belangrijkste elementen van een woning. Het beschermt uw woning tegen kou en neerslag, en krijgt dan ook heel veel te verduren. Het is niet gek dat er op een enig moment toch een beschadiging ontstaat, ook al onderhoudt u het dak erg goed. De verschillende weersomstandigheden tasten het materiaal nou eenmaal aan. Door het uitzetten en ineenkrimpen van het dakleer ontstaan er wellicht kleine haarscheurtjes die voor lekkages zorgen. Daarnaast kan een flinke najaarsstorm ervoor zorgen dat uw nokvorst of dakpannen beschadigd raken of verschuiven. Bij elke beschadiging geldt dat de beschermende functie van uw dak vermindert. Wij raden u dan ook aan om bij een beschadiging zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een dakdekkersbedrijf uit uw regio, dit doet u eenvoudig via 085 500 9893 of ons contactformulier. Wanneer de beschadigingen te lang onopgemerkt blijven is het goed mogelijk dat een dakreparatie alleen niet meer voldoende is om de kwaliteit van de daken te verbeteren. Een aantal dakreparaties die een dakdekker in Tilburg regelmatig uitvoert zijn: het verhelpen van daklekkages, het vervangen van het loodslab van de schoorsteen of dakkapel en het repareren van de dakgoten.

Daklekkage

daklekkage verhelpen Tilburg
Daklekkage kan vanwege verschillende oorzaken ontstaan. De meest voorkomende oorzaak van lekkage is het proces van vorst en dooi voor platte daken, en verschoven dakpannen voor hellende dakconstructies. Daarnaast veroorzaken kleine beschadigingen bij het dakraam, de schoorsteenrand of dakkapel soms ook problemen. Het opsporen van een lek kan het beste met behulp van speciale lekdetectie technieken. Bij menig dakdekkersbedrijf gebruikt men bijvoorbeeld rookgasdetectie om een beschadiging in het dakleer op te sporen. Dit is een vorm van lekdetectie die weinig hak- en breekwerk tot gevolg heeft, en die de exacte locatie van het lek aangeeft.

Loodslab vervangen

loodslab vervangen Tilburg
Eén van de klussen die ook bij een schoorsteen renovatie hoort is de vervanging van de loodslabben. Een loodslab is een soort afdekmateriaal dat de grenzen tussen twee dakonderdelen overdekt. Hierdoor ontstaat er minder kans op vochtproblemen en blijven de dakonderdelen in betere staat. Een loodslab zal bijvoorbeeld de scheiding tussen de schoorsteen en de dakrand overdekken. Bij het vernieuwen van de loodslabben dient u aandacht te besteden aan de onderliggende voegen. Deze voegen moeten in de goede staat verkeren voor het beste resultaat. Daarnaast dienen de loodslabben elkaar aan de zijkanten te overlappen zodat weer en wind geen enkele kans maken.

Vakkundige dakreparatie in Tilburg?

Bel voor direct contact. U krijgt direct een vakman aan de lijn. 24/7 bereikbaar!

085 500 9893

Plat dak repareren

Heeft u een beschadiging aan uw bitumen dakleer opgemerkt? Of is uw EPDM dakafwerking beschadigd geraakt? In dit geval maakt een dakdekker uit Tilburg gebruik van een aantal methodes om de beschadigingen te herstellen. De meest voorkomende dakreparatie is het aanbrengen van een reparatiestrook. Deze brandt of lijmt hij vast aan de originele dakbekleding zodat het volledig waterdicht is. In sommige gevallen bevindt de beschadiging zich niet in het midden van het dakleer, maar in de naden. Dit is met een reparatiestrook lastig te herstellen, daarom is het in dit geval voldoende om een speciale kit aan te brengen. Vaak is dit een tijdelijke oplossing, waarna u de scheur op een later moment beter kunt herstellen.

Nokvorst reparatie

Bij een hellend daktype komt een reparatie van de nokvorst geregeld voor. De nokvorsten zijn de dakpannen die op de nok van het dak worden bevestigd. Onze ervaring is dat de nokvorst bij oudere huizen in het verleden vaak vastgezet werden met cement. Helaas is cement niet het meest geschikte materiaal, omdat dit na verloop van tijd poreus wordt. Het cement neemt dan water op en bevriest in de winter, wat ervoor zorgt dat de nokvorst niet langer goed bevestigd is. Na een korte dakinspectie is het voor de dakdekker al snel duidelijk of een nokvorst reparatie een mogelijkheid is, in sommige gevallen zult u de nokvorsten volledig moeten vervangen.

dakrenovatie door dakdekkersbedrijf Tilburg

Dakrenovatie

Er zijn vele verschillende taken die een dakdekkersbedrijf uit Tilburg voor u uit zou kunnen voeren. Naast het uitvoeren van een relatief eenvoudige dakrenovatie is het uiteraard ook een optie om een dakdekker in te schakelen voor een complete dakrenovatie. Bij een dakrenovatie kunt u denken aan tal van werkzaamheden die eraan bijdragen om de uitstraling én de kwaliteit te verbeteren. U kunt hierbij denken aan vrij ingrijpende klussen, zoals het vervangen van de complete dakconstructie. Andere mogelijke werkzaamheden zijn het vervangen van de dakpannen, het riet of elke andere soort dakbekleding. Hiermee verbetert u de uitstraling van het pand aanzienlijk, wat ook de waarde van het huis in Tilburg zal verhogen. Wij zien daarnaast steeds vaker dat een dakdekker wordt ingeschakeld voor het plaatsen van dakkapellen of dakramen. Dit biedt u meer leefruimte en vergroot bovendien de lichtinval in uw woning. Bent u geïnteresseerd in het uitvoeren van een dakrenovatie? Twijfel dan niet om contact op te nemen met het dakdekkersbedrijf uit ons netwerk. Dankzij onze service vindt u eenvoudig de voordeligste dakdekker uit uw regio die u bovendien een uitstekende service zal bieden. Vul ons contactformulier in voor meer informatie.

Dak vervangen

dak vervangen Tilburg
Naast het vervangen van enkele pannen is het ook mogelijk om het gehele dak te vernieuwen. De medewerkers van ons dakdekkersbedrijf in Tilburg raden aan om dit in de zomermaanden te laten doen. Bij het vernieuwen van een volledig dak, werken wij meestal in stappen. Dit betekent dat eerst de ene zijde van het huis aangepakt wordt, terwijl u aan de andere zijde gewoon nog gebruik kunt maken van de bovenste verdieping. Een dakdekker zorgt er bovendien altijd voor dat er een zeil wordt gespannen over de nieuwe dakconstructie mocht er risico zijn op regen.

Dakisolatie

dak isoleren
Wij spraken hierboven al over de dakisolatie van hellende daken. Waar dit een klus is die u eventueel zelf zou kunnen afhandelen, is het isoleren van platte daken een ingewikkeldere taak. De dakisolatie van platte daken is uitvoerbaar met behulp van isolatieplaten en andere materialen zoals glaswol en steenwol. De dakisolatie kunnen wij bovendien aan de binnenkant en buitenkant van het dakoppervlak plaatsen. Door de dakisolatie aan de buitenkant te zetten zorgt u voor het behoud van ruimte en een verlaagd risico op wateroverlast. De prijzen voor deze methode zijn wel aanzienlijk hoger dan die van een dakisolatie aan de binnenkant. Op termijn verdient u de investering gegarandeerd terug.

Dakgoten vervangen

dakgoten vervangen
Raken uw dakgoten snel verstopt en hebt u regelmatig te maken met vochtproblemen? Wellicht is het dan tijd om de goten te vervangen. Het vervangen van de goten kunt u het beste overlaten aan een ervaren dakdekker van een dakdekkersbedrijf uit Tilburg. Deze zal de klus snel en vakkundig afhandelen met behulp van de juiste gereedschappen. Hiermee voorkomt u dat bij het uitzetten van het materiaal beschadigingen ontstaan of dat er een probleem optreedt bij het ophangen van de nieuwe waterafvoer. Het vernieuwen van de goten valt in de meeste gevallen samen met een dakrenovatie, maar is ook apart af te handelen. De kosten hangen af van het materiaal dat u kiest.

Boeidelen vervangen

boeidelen vervangen
De boeidelen vormen onderdeel van de aanblik van de woning. Wanneer de boeidelen verouderd raken dan zal niet alleen het woonaanblik verminderen, maar krijgt u bovendien een grotere kans allerlei problemen. Om dit te voorkomen is het noodzakelijk om de boeidelen van goed onderhoud te voorzien, en deze op tijd te vernieuwen. Het vervangen van de boeidelen kunt u eventueel zelf afhandelen, mits deze niet gekoppeld zijn aan de waterkering. Als dat het geval is, dient u spoedig contact op te nemen met een erkend dakdekkersbedrijf uit Tilburg. De specialisten uit ons netwerk zullen u direct helpen om de waterkering te demonteren.

Schoorsteen renovatie

schoorsteenrenovatie
Een klus die wij steeds minder vaak hoeven te uitvoeren is het renoveren van de schoorsteen. Dit komt doordat men steeds minder de schoorsteen gebruikt, omdat de centrale verwarming hiervoor in de plaats is gekomen. Maakt u wel gebruik van de schoorsteen? Dan adviseren wij u om deze regelmatig te laten schoonmaken. Daarnaast is een periodieke schoorsteenrenovatie ook aanbevolen. De renovatie van de schoorsteen voeren wij in twee delen uit. Het eerste deel bestaat uit een controle van het rookkanaal. Eventuele scheurtjes zullen we dan herstellen en we zorgen dat al het roet verwijderd wordt. Daarna zullen we de bakstenen en voegen aanpakken.

Schoorsteen verwijderen

schoorsteen verwijderen
Het verwijderen van schoorstenen is een klus die de specialisten van ons dakdekkersbedrijf steeds vaker uitvoeren. De schoorsteen wordt dan ook bij nog maar weinig woningen gebruikt. Het verwijderen van de schoorsteenschacht is een klus die aardig wat verbouwtijd vraagt, en die men tevens op een nauwkeurige wijze moet afhandelen. Dit komt doordat de schoorsteen maar één stevig fundament heeft dat zich IN de kruipruimte bevindt. Wilt u alleen het schoorsteendeel dat zich op de benedenverdieping bevindt verwijderen? Dan moet u de schacht op de bovenverdieping stutten. Laat een erkend dakdekker u hierbij helpen voor een goed resultaat in korte tijd.

Dakpannen vervangen

Naast het vervangen van enkele pannen is het ook mogelijk om het gehele dak te vernieuwen. De medewerkers van ons dakdekkersbedrijf in Tilburg raden aan om dit in de zomermaanden te laten doen. Het vernieuwen van de dakconstructie is een langdurige klus die een grote investering vraagt. Wij raden daarom aan om altijd te zorgen voor goed dakonderhoud, en op tijd een dakrenovatie of dakreiniging te laten afhandelen. Op deze manier verlengt u de levensduur van de dakconstructie. Ook het aanbrengen van een dakcoating over het pannendak draagt bij aan het verlengen van de dakkwaliteit, waardoor uiteindelijk minder geld kwijt bent.

Rieten dak vervangen

Over rieten daken bestaat vaak de gedachte dat deze heel regelmatig vervangen moeten worden. In de praktijk valt dit echter enorm mee: riet gaat jarenlang mee zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Gemiddeld kunt u het riet zo’n 50 jaar lang laten liggen. Wel verliest het op den duur z’n esthetische waarde. Omdat klanten vinden dat nieuw riet er vele malen mooier uitziet, kiezen zij er vaak voor om het riet al na 35 jaar te vervangen. Dit is natuurlijk nog steeds een prima levensduur voor de dakafwerking. Voor het vervangen van rieten daken is het belangrijk om een gespecialiseerd dakdekker in te schakelen, deze vindt u eenvoudig via ons netwerk.

Dakdekker nodig voor dakonderhoud of een renovatie?

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via het formulier.

Bel 085 500 9893
Offerte aanvragen
dakonderhoud in Tilburg

Dakonderhoud

Zoals wij eerder al zeiden is het dak een erg belangrijk onderdeel van uw woning. Gelukkig kunt u met dakreparaties en zelfs –renovaties de kwaliteit zoveel mogelijk behouden of herstellen, maar ook met het uitvoeren van simpel onderhoud zorgt u ervoor dat u de kwaliteit zo lang mogelijk waarborgt. Naast het uitvoeren van een renovaties en reparaties is het dan ook mogelijk om een dakdekker in te schakelen voor het uitvoeren van dakonderhoud. Goed onderhoud is essentieel, daarom is het bij vele bedrijven mogelijk om een onderhoudscontract af te laten sluiten. Hiermee weet u zeker dat het volledige oppervlak periodiek wordt gecontroleerd op beschadigingen en zwakke plekken. Op deze manier voorkomt u beschadigingen zoveel mogelijk, maar bent u ook gegarandeerd dat een eventuele beschadiging tijdig wordt ontdekt. Zo kunt u deze zo snel mogelijk laten herstellen, voordat er verdere schade aan bijvoorbeeld uw dakconstructie ontstaat. Dakonderhoud bestaat uit verschillende werkzaamheden. Uiteraard zal er eerst een volledige dakinspectie plaatsvinden. Hierna zal de dakdekker een dakreiniging uitvoeren, waarbij hij alle soorten vervuiling verwijdert. Eventueel zal hij daarna een dakcoating aanbrengen en reinigt hij uw dakgoten en regenpijp grondig. De kosten voor een dakonderhoud hangen af van vele diverse factoren, zoals onder meer het noodzakelijke materiaal en de tijdsduur van het onderhoud.

Dakreiniging

dakreiniging uitvoeren Tilburg
Onder het dakonderhoud vallen verschillende zaken. Eén daarvan is de dakreiniging. Bij een dakreiniging wordt het hele dakoppervlak gereinigd met behulp van een hoge drukspuit en water, of een speciaal reinigingsmiddel. Het doel van een reiniging is om mos, algen, en ander groen van het dak te spuiten. Met name mos groeit op dakpannen die door de loop der tijd een beetje beschadigd of verweerd raken. De wortels nestelen zich dan in de gaatjes, en krijgen zo de kans zich steeds verder uit te breiden. Het risico van mosgroei is dat de scheurtjes op een gegeven moment groter worden en dat er grotere schade ontstaat als gevolg.

Dakcoating

dakcoating
Wilt u voorkomen dat mos zich kan hechten in poreuze dakpannen? Overweeg dan om een dakcoating aan te laten brengen. Een dakcoating is vergelijkbaar met een impregneerlaag van de gevel. Het zorgt ervoor dat de gaatjes in de pannen verzadigd worden, en brengt tevens een extra beschermende laag over de dakbedekking aan. Het aanbrengen van een dakcoating brengt soms aanzienlijke kosten met zich mee. Wij adviseren daarom om goed te kijken naar de levensduur van de dakbescherming en de voordelen van de dakcoating. Combineer het aanbrengen van de dakcoating met een dakreiniging voor het beste resultaat en het uitstellen van een dakrenovatie.

Dakgoten schoonmaken

dakgoten schoonmaken
Het schoonmaken van de dakgoten is een klus die de meeste van onze klanten uit Tilburg zelf uitvoeren. De dakgoten moet u minimaal eens per jaar reinigen, en het liefst tweemaal om de kans op problemen zo laag mogelijk te houden. Voordat u begint met het schoonmaken van de dakgoten dient u de juiste gereedschappen te verzamelen. Maak bijvoorbeeld altijd gebruik van een stevige ladder of steiger, en probeer vooraf of u op het dak kunt staan, of dat u op de ladder moet blijven. Ten tweede is het belangrijk om uzelf goed te beveiligen. Gebruik een stofmasker en goede werkhandschoenen. Het schoonmaken van de dakgoten zelf is niet heel ingewikkeld. Schep met een tuinschepje het vuil en de bladeren uit de goot, en spoel deze daarna na met water. Loopt het water goed door? Controleer de dakgoten dan op eventuele beschadigingen en laat een dakdekker eventueel een dakreparatie uitvoeren. Combineer het reinigen van de dakgoten eventueel met een dakreiniging of het aanbrengen van een dakcoating voor een optimaal resultaat.

Regenpijpen

onderhoud van regenpijpen
Wij spraken met u al over het onderhoud van de dakgoten. Het is echter ook van belang om de regenpijpen regelmatig te controleren en. Zeker wanneer u geen bladvangers hebt geïnstalleerd bij de ingang van de regenpijpen is het belangrijk dat u deze goed schoon houdt. Zo voorkomt u dat er een verstopping in de pijp ontstaat.

Hebt u last van een verstopte regenpijp? Gebruik dan een stok om deze vanaf de bovenkant door te prikken. Als dit geen effect heeft, dan is het ook mogelijk de regenpijp aan de onderkant door te zagen. Wij informeren u graag over wat er mogelijk is en wat de prijzen zijn.

Dakinspectie

Eén van de werkzaamheden die een dakspecialist bij u thuis kan uitvoeren is de dakinspectie. Veel van onze klanten uit Tilburg zien een dakinspectie als een onnodig onderdeel van het dakonderhoud dat wellicht alleen maar kosten met zich meebrengt terwijl er niets aan de hand. Met een dakinspectie worden echter vaak veel ernstigere beschadigingen voorkomen. Dit betekent dat dankzij de dakinspectie een dakreparatie wellicht voldoende is, terwijl u anders een volledig nieuwe dakbedekking moet plaatsen. Dit maakt de dakinspectie zeker de investering waard, zeker wanneer dit gekoppeld wordt aan het nodige dakonderhoud zoals het schoonmaken en ontstoppen van de dakgoten.

Een onderhoudscontract, wat voor u?

Hebt u geen behoefte om regelmatig het dak op te klimmen om het dakonderhoud, de dakreparatie of het schoonmaken van de dakgoten uit te voeren? Wellicht is dan een onderhoudscontract iets voor u. Bij een onderhoudscontract regelt u dat er periodiek een vakman van een dakdekkersbedrijf bij u in de regio langskomt om de onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Zo weet u zeker dat slijtage en beschadiging aan de dakbedekking en andere dakwerken direct wordt opgemerkt, en dat de kans op daklekkage aanzienlijk kleiner is. Het afsluiten van een onderhoudscontract voor het dakonderhoud is eenvoudig en zal u uiteindelijk kosten besparen.

soorten dakbedekking Tilburg

Soorten dakbedekking

De dakbedekking van een woning is één van de bepalende factoren van de uitstraling van uw huis. Daarnaast is de keuze voor de juiste dakafwerking tevens van belang voor de levensduur en kwaliteit. Er zijn in Nederland vele verschillende soorten dakbescherming beschikbaar, waarvan dakpannen waarschijnlijk de meest gebruikelijke zijn. Dakpannen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen: keramische en betonnen dakpannen. Betonnen dakpannen zijn de meest voordelige keuze, terwijl keramische een langere levensduur hebben. Heeft u een hellend dak? Dan heeft u naast pannen ook de keuze uit natuurlijke dakleien en zelfs riet. Wilt u graag uw huidige dakafwerking vervangen door iets anders? Vraag de dakdekker dan om een persoonlijk advies. Hij kan u vertellen welke materialen een optie zijn, en wat de voor- en nadelen zijn van elk materiaal. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt! Voor een plat dak is er tevens de keuze uit een ruim aanbod aan dakleer. Bitumen is hiervan de meest voordelige optie, waardoor dit in Nederland een populaire keuze is. Ook EPDM en zelfs kunststof zijn mogelijkheden, en deze worden dan ook steeds vaker toegepast. Bent u benieuwd naar de kosten van het vervangen van uw dakleer? Twijfel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Wij sturen u dan een aantal kosteloze offertes toe.

Bitumen

bitumen dakbedekking aanbrengen
Wilt u graag uw platte dak van een nieuwe dakbedekking voorzien? Dan moet u een keuze maken uit een groot aantal materialen. Zo kan een schuurtje worden voorzien van EPDM golfplaten, maar is het ook mogelijk om een vloeibare laag bitumen over het dakoppervlak aan te brengen. Bitumen is een product dat in vloeibare vorm gewonnen kan worden uit een destillatie van ruwe aardolie. Daarnaast wordt het tevens in vaste vorm gevonden in de natuur. Het voordeel van bitumen is dat dit een hoge duurzaamheid heeft, en gemakkelijk te verwerken is. Bel naar 085 500 9893 voor directe hulp van een dakdekker.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking aanbrengen
Hebt u last van daklekkage bij het plat dak, en wilt u een dakisolatie combineren met een nieuwe dakbedekking om verdere problemen te voorkomen? Dan hebt u de keus uit diverse soorten dakbescherming voor het plat dak. Wij adviseren onze klanten uit Tilburg over het algemeen om te kiezen voor EPDM als basismateriaal. EPDM (de afkorting staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) is een synthetisch rubber met een groot aantal positieve kenmerken. Zo heeft het materiaal een grote elasticiteit, en is het bestand tegen temperatuurschommelingen. Een ander voordeel is dat u de EPDM op maat kunt bestellen. Zo hoeft u nooit materiaal terug te brengen naar de leverancier.

Dakbedekking vervangen in Tilburg?

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via het formulier.

Bel 085 500 9893
Offerte aanvragen

Zink

zinken dak
Hoewel u tegenwoordig de keus hebt uit een verscheidenheid aan grondstoffen voor uw dakgoten en regenpijpen, wordt er traditioneel het meest gebruik gemaakt van zink. Zink heeft als voordeel dat het een zeer duurzaam materiaal is, dat u gemakkelijk zelf kunt verwerken. Daarnaast kent zink een lange levensduur en heeft het een stijlvolle uitstraling. Zink is niet alleen geschikt als basismateriaal voor goten en regenpijpen, ook boeidelen worden soms van zink gemaakt. Zinken boeidelen hebben een zeer elegante en strakke uitstraling. Daarom zijn zinken boeidelen zowel voor particulieren als zakelijke klanten uit Tilburg geschikt. Kies voor dezelfde afmeting om de installatie te vergemakkelijken.

Shingles dakbedekking

shingles
Tot slot willen wij u graag informeren over een speciaal soort dakbedekking die wij steeds vaker aanbieden in Tilburg. Dit zijn de zogeheten shingles, die ook wel dakleien of bitumen leien genoemd worden. Deze shingles kennen een laag gewicht en eenvoudige plaatsing. De shingles bestaan uit drie lagen. De basis is een glasvliesdrager. Deze is aan beide kanten bedekt met een bitumen deklaag.Tot slot is hier een toplaag op aangebracht: gekleurde granulaten die weerbestendig zijn. Naast een eenvoudige plaatsing is ook de weersbestendigheid een groot voordeel. De shingles zijn geschikt als dakbedekking voor tuinhuisjes, schuren en in mindere mate ook voor huizen.

Platte daken

plat dak
De meeste woningen in Nederland hebben hellende daken. Hier wordt door de menig dakdekkersbedrijf dan ook de meeste aandacht aan besteed. Voor schuren en werkruimtes geldt echter dat deze in de meeste gevallen een plat dak hebben. Het bedekken van platte daken is mogelijk met behulp van een aantal materialen. Voor welk materiaal u ook kiest, u dient bij de dakbedekking altijd rekening te houden met de afwatering en dakgoten. Zorg ervoor dat de dakbekleding schuin afloopt naar de grond: een hoogteverschil van drie millimeter is voldoende. Hiermee verkleint u de kans op vochtproblemen met zo’n 60%.

Hellende daken

dakdekker voor hellende daken
Hoewel een dakdekker meestal actief is met het herstellen van de dakbedekking en andere vormen van dakonderhoud, is hij u tevens bij andere dakwerken graag van dienst. Woont u in Tilburg en wilt u graag geholpen worden door een erkend vakman van een dakdekkersbedrijf bij de isolatie van een hellend dak? Ook daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Hellende daken kunnen worden voorzien van diverse soorten dakisolatie. Zo is het mogelijk om de dakisolatie aan de buitenzijde van de dakconstructie aan te brengen, of juist aan de binnenzijde. Beide varianten hebben voor- en nadelen, waarover wij u graag informeren.

Doe-het-zelf plat dak repareren

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Tilburg de vraag of het mogelijk is om zelf een deel van de dakreparatie op zich te nemen. Door zelf reparaties uit te voeren bespaart u aanzienlijk op de kosten voor het werk. Voorwaarde voor het eigenhandig afhandelen van de dakreparatie is dat u nauwkeurig te werk gaat en van de juiste materialen gebruik maakt. Om u enigszins op weg te helpen hebben de specialisten van ons dakdekkersbedrijf uit Tilburg een eenvoudig stappenplan voor u opgesteld. Met dit stappenplan verkeert u dakconstructie snel weer in goede staat. Mocht u tijdens het klussen erachter komen dat u toch de hulp van een dakdekker nodig hebt, dan kunt u natuurlijk altijd nog contact met ons opnemen.

zelf plat dak repareren
  • Stap 1. Bereid u goed voor. U hebt onder andere reparatiepasta, een strook glasvlies dakbekleding en kwasten en een stanleymes nodig.
  • Stap 2. Reinig de beschadigde plek. Dit doet u door al het vuil te verwijderen.
  • Stap 3. Snij vervolgens het dakleer kruislings in om het onderliggende dakbeschot bloot te leggen.
  • Stap 4. Maak ook dit dakbeschot schoon. Met name het drogen van deze plek is van groot belang voor een goede afronding van de klus.
  • Stap 5. Breng met een kwast vervolgens reparatiepasta aan op het dakbeschot. Smeer dit goed uit zodat u alle hoekjes bedekt.
  • Stap 6. Vouw het dakleer weer dicht en bestrijk de randen met de pasta.
  • Stap 7. Breng vervolgens over het beschadigde gedeelte een strook glasvlies dakbekleding aan.
  • Stap 8. Bestrijk deze strook tevens met de reparatiepasta.
  • Stap 9. Controleer tot slot of uw werk gelukt is. Laat alles drogen en gooi dan wat water over de plek om te kijken of het niet meer lekt.

Bij u in Tilburg

Vrijblijvend contact

Bent u benieuwd naar de kosten en mogelijkheden van een dakdekkersbedrijf? Of wilt u graag in direct contact komen met een dakdekker uit uw regio. Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Via ons netwerk van specialisten kunnen wij u garanderen dat er altijd een vakman van een dakdekkersbedrijf uit uw regio beschikbaar is. Elke dakdekker uit ons netwerk helpt u gegarandeerd in korte tijd met een dakreiniging of het aanbrengen van een dakcoating. Wij bieden bij u in de regio ook handige loodgieter, lekkage, riool– en CV-ketel service.

Vrijblijvend contact