Dakdekker in Haarlem nodig?

Scherpe tarieven, snel ter plaatse, 24-uurs service!

Bel 085 500 9987

Wij werken in uw regio samen met:

logo partner

dakdekker Haarlem

Dakdekker Haarlem

Het dak is een belangrijk onderdeel van uw woning. Samen met de buitengevels beschermt een dak uw woning in alle weersomstandigheden. Een dak krijgt veel te verduren. Daarom is het belangrijk dat u uw dak in topconditie houdt.

Op deze pagina leest u alles over verschillende dakwerken, zoals een renovatie, waarmee u de staat van uw dak kunt verbeteren. Zo zorgt u ervoor dat uw woning droog en comfortabel blijft. Een dakdekker voert graag een dakrenovatie, dakreparatie, dakreiniging of een schoorsteenrenovatie uit. Ook met dakonderhoud helpt een dakdekkersbedrijf u met plezier. Via het offerteformulier vraagt u direct een offerte aan van een dakdekkersbedrijf uit Haarlem. Heeft u met spoed een dakdekker nodig? Bel dan gelijk 085 500 9987!

Offerte aanvragenWaarom onze dakdekker inschakelen?

Specialisten van een dakdekkersbedrijf hebben jarenlange ervaring met dakonderhoud, dakreparatie en dakrenovatie. Het schoonmaken van regenpijpen, dakisolatie, dakreiniging en bijvoorbeeld een renovatie van de schoorsteen zijn ook geen probleem.

Bij het aanbrengen van een nieuw dak zorgen dakdekkers er bovendien voor dat een gedeelte van uw woning continu bedekt blijft. Zo ondervindt u zo min mogelijk overlast van de verbouwing. Bovendien hoeft u hoeft zelf niet op een ladder te staan. Met een professionele dakdekker uit Haarlem wordt u snel en vakkundig geholpen!

Direct contact met een dakdekkersbedrijf

Bent u op zoek naar een dakdekker met een jarenlange ervaring in uw regio? Een dakdekkersbedrijf uit Haarlem staat dag en nacht voor u klaar met de 24 uursservice. Bent u met spoed op zoek naar een betaalbare dakdekker voor een dakrenovatie? Twijfel dan niet en neem contact op via 085 500 9987. Bent u benieuwd naar de prijs van verschillende dakwerken? Vul dan het offerteformulier in en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een offerte.

085 500 9987

Wat kosten dakdekkers uit Haarlem?

Bent u benieuwd naar de kosten van een dakdekker? Het gemiddelde uurtarief van een dakwerker is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste bepaalt de soort werkzaamheden de prijs. Voor nieuwbouw betaalt u €30,- tot €37,- per uur, maar voor onderhoud en inspectie €35,- tot €43,-. Daarnaast rekenen dakdekkers in de randstad een hoger uurtarief dan in de overige provincies. De vraag naar dakdekkers in de randstad is hoger, daarom kan een dakdekker daar een hoger tarief vragen. Zo betaalt u voor kluswerk €35,- in de randstad en €28,- in de overige provincies. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde kosten.

Prijstabel: uurloon dakdekker

SegmentGemiddeld uurtarief*Gemiddeld uurtarief Randstad*
Nieuwbouw€30,-€37,-
Onderhoud/inspectie€35,-€43,-
Kluswerk€28,-€35,-

* Let op: de prijzen zijn gemiddeld en verschillen per dakdekker. Voor exacte prijzen neemt u vrijblijvend contact op via 085 500 9987.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

Zoals u in het schema hierboven ziet, hanteren dakdekkers verschillende uurtarieven voor verschillende werkzaamheden. De exacte prijzen zijn afhankelijk van de werkzaamheden, maar ook van de ervaring van dakdekkers. Het plaatsen van een rieten dak is bijvoorbeeld zeer specialistisch werk, waardoor het uurtarief van de dakdekker omhoog gaat. Ook de omvang van het project heeft invloed op de prijs. Zo is het interessant om het renoveren van het dak samen met de buren te doen als de daken aan elkaar zitten. Dan kan een dakdekker beide daken in een keer renoveren, waarbij hij ook maar één steiger nodig heeft. Bent u benieuwd naar de exacte kosten? Bel naar 085 500 9987 of vul gelijk het offerteformulier in.

dakdekkersbedrijf Haarlem

De werkzaamheden van een dakdekker uit Haarlem

Een dakdekkersbedrijf kan veel voor u betekenen bij al uw dakwerken, van een renovatie tot dakdekken tot vernieuwen van uw dak. Is het tijd om het EPDM op uw platte daktype te vervangen of wilt u een andere dakrenovatie? Of wilt u dakonderhoud of een dakreparatie laten uitvoeren? Dakdekkers heeft veel ervaring en de juiste materialen om dakwerken goed, veilig en snel uit te voeren.

Hieronder leest u alles over verschillende dakwerken en de kosten. Neem door te bellen naar 085 500 9987 of via het offerteformulier contact op met een dakdekkersbedrijf. Een dakdekker vertelt u graag meer over de mogelijkheden van dakwerken en beantwoordt al uw vragen. De belangrijkste werkzaamheden van dakdekkers uit Haarlem zijn:

dakonderhoud Haarlem

Dakonderhoud Haarlem

Het dak beschermt samen met de buitengevels uw woning tegen invloeden van buitenaf. Om die beschermende functie van het dak in stand te houden is goed onderhoud van groot belang. Wilt u uw dakonderhoud goed bijhouden? Sluit dan een onderhoudscontract af bij een dakdekkersbedrijf. Als het tijd is voor onderhoud, neemt het dakdekkersbedrijf contact met u op.

Dakdekkers voeren bij dakonderhoud verschillende werkzaamheden uit. Het begint met een dakreiniging en daarna een dakinspectie. Daarna volgt eventueel een dakreparatie of een dakrenovatie. Ook het aanbrengen van een dakcoating is mogelijk. Voor een prijs van €15,- tot €18,- per m² beschermt uw dak uw woning weer voor regen en wind.

dakreiniging Haarlem

Dakreiniging Haarlem

Heeft u mosgroei op uw dak? Het is belangrijk om dit snel te verwijderen. De wortels van het mos maken de dakbedekking poreus waardoor er kans op lekken ontstaat. In de winter zorgt water in de dakpannen voor vorstschade. Met een jaarlijkse dakreiniging voorkomt u veel problemen.

Een dakdekker maakt bij een dakreiniging het gehele dak met een hogedrukspuit schoon. Het is mogelijk daarna direct een coating aan te laten brengen, zodat u langer plezier heeft van uw schone dak. Gemiddeld kost een dakreiniging 10,- per m².

dakcoating Haarlem

Dakcoating

Om uw dak te beschermen tegen weersinvloeden en de wortels van mossen en algen, is het mogelijk om een speciale dakcoating aan te laten brengen. Een dakcoating is een speciale laag over de dakbedekking die de levensduur van de materialen met wel tien jaar verlengt.

Een coating is met €10,- tot €20,- per m² een aanzienlijke investering, maar door de verlengde levensduur van de dakbedekking is dit het geld wel waard. Wilt u meer informatie over de werking van een dakcoating? Een dakdekker uit Haarlem informeert u graag over de kosten.

regenpijpen

Regenpijpen reinigen

De regen op uw dak wordt afgevoerd via de dakgoten naar de regenpijpen. Deze pijpen brengen het water naar het riool of naar een regenton. Een regenpijp moet u regelmatig schoonmaken. Het is verstandig om dit zeker één keer per jaar te doen. Bij het schoonmaken kunt u eventuele verstoppingen oplossen en vuil verwijderen. Schakel een dakdekker in voor een eventuele reparatie en het onderhoud. Wanneer de regenpijpen niet goed schoongemaakt worden, is de kans op schade en lekkages een stuk groter. Na verloop van tijd is het noodzakelijk om uw regenpijpen te vervangen. Laat dan nieuwe regenpijpen gemaakt van zink, PVC of koper door een dakdekkersbedrijf plaatsen.

Dakreparatie Haarlem

Een dakreparatie komt in Haarlem regelmatig voor. Vooral platte daktypes zijn gevoelig voor beschadigingen omdat water er langer op blijft liggen. Maar ook bij schoorstenen, dakkapellen en dakramen komen lekken voor. Daar wordt gebruik gemaakt van een loodslab voor een waterdichte afsluiting tussen de verschillende onderdelen, maar deze kan beschadigd raken.

Ook beschadigingen aan de nokvorst vragen om een dakreparatie. Benieuwd wat een dakdekkersbedrijf voor u kan betekenen? Een dakreparatie kost gemiddeld tussen de €900,- en €1.300,- en bestaat uit het repareren van kapotte dakpannen of bij platte daken uit het gebruik van een reparatiepasta of -strip.

dakreparatie Haarlem

Dakreparatie bij plat dak

Dakreparatie bij platte daken begint met het schoonmaken van het dak, zodat een dakdekker snel kan zien wat er aan de hand is. Bij een plat daktype is het soms lastig de dakschade op te sporen, maar een dakspecialist heeft hier speciale apparatuur voor. Met bijvoorbeeld rookdetectie of een infrarood lekdetectie is het lek snel gevonden. Kleine gebreken in het dakleer repareren dakdekkers van een dakdekkersbedrijf snel met een reparatiepasta of reparatiestrip, maar soms is een nieuwe laag van uw dakbedekking nodig.

Dakreparatie bij hellend dak

Bij een hellend dak is het vaak niet lastig om dakschade te vinden. U ziet bijvoorbeeld zelf dat een dakpan scheef ligt, of gescheurd is. Een vervaagde glazuurlaag is echter moeilijk te zien. Als de boosdoener niet direct zichtbaar is, gaat een dakdekker voor u op zoek. Kapotte of ontbrekende dakpannen vervangen dakdekkers snel. Als de glazuurlaag versleten is, hebben de dakpannen hun levensduur bereikt. Dan is het waarschijnlijk nodig om alle dakpannen te vervangen.

Heeft u door dakschade snel een dakreparatie nodig?

Neem 24 uur per dag contact op met een vakkundige dakdekker via 085 500 9987.

Bel: 085 500 9987
dakinspectie Haarlem

Dakinspectie Haarlem

Om vervelende ongemakken zoals waterschade te voorkomen is het verstandig regelmatig een visuele dakinspectie te laten uitvoeren. Bij een dakinspectie controleert een dakdekker alle dakonderdelen zoals de schoorsteen, een dakraam en de bedekking. Voor een plat daktype betaalt u tussen €150,- en 250,- en voor een hellend daktype €200,- tot €300,-. Als er geen problemen worden gevonden, weet u zeker dat uw dak in topconditie is. Als er wel gebreken zijn, voert een dakdekker de nodige dakreparaties uit, zodat uw dak snel weer in optimaal is.

loodslab in Haarlem vervangen

Loodslab vervangen

Een loodslab is een dun plaatje lood dat voor een waterdichte afscheiding tussen twee dakonderdelen zorgt. Na verloop van tijd slijt het lood en komen er scheurtjes in. Het is daarom verstandig de loodslab op tijd te vervangen. Dan loopt u geen risico op waterschade. Besteed deze dakwerken uit aan een dakwerker. Een dakdekker controleert ook direct of het voegwerk onder de loodslab nog in goede staat verkeert, zodat de nieuwe loodslab goed hecht. De kostprijs van een nieuwe loodslab begint gemiddelde bij €64,-.

Nokvorst reparatie

Bovenop een schuin dak zorgt de nokvorst ervoor dat het dak waterdicht wordt afgesloten. De nokvorst bestaat uit speciaal gevormde dakpannen, die vroeger vaak met cement werden bevestigd. Na verloop van tijd ontstaan er scheurtjes in het cement en brokkelt het af. De nokvorst komt dan lost te zitten of waait zelfs van het dak af. Het is belangrijk om beschadigingen aan de nokvorst snel te laten repareren. Het renoveren van nokvorsten kost gemiddeld €50,- tot €100,- per m2. Tegenwoordig wordt de nokvorst met kunststof bevestigd. In kunststof komen, in tegenstelling tot beton, minder snel scheuren waardoor de nokvorst langer goed blijft zitten.

Boeidelen vervangen

Een andere klus die een dakdekker uit Haarlem graag voor u verricht is het vervangen van de boeidelen. Boeidelen zijn de vaak houten afwerking van de dakgoten en dakrand. Houten boeidelen hebben een levensduur van 20 jaar, daarna is het nodig ze te vervangen in verband met kans op lekken en houtrot. Tegenwoordig wordt daarom vaak voor kunststof gekozen.

Boeidelen van PVC hebben weinig onderhoud nodig en hoeven ook niet elke 5 jaar geverfd te worden, wat bij hout wel nodig is. Boeidelen kosten tussen de €60,- en €125,- per m².

dakrenovatie in Haarlem

Dakrenovatie Haarlem

Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw dak. Daarom is het belangrijk ieder jaar dakonderhoud uit te laten voeren. Na een aantal jaar zal dat echter niet genoeg zijn, en is een dakrenovatie nodig. Onder een dakrenovatie vallen alle werkzaamheden die de kwaliteit en uitstraling van uw woning verbeteren. Gemiddeld kost een dakrenovatie tussen de €3.000,- en €4.300,-. Bij een plat daktype wordt een nieuwe bitumineuze of EPDM laag geplaatst en bij een hellend daktype worden de beschadigde dakpannen vervangen. Een dakrenovatie begint met een dakinspectie. Een dakdekker van een dakdekkersbedrijf controleert alle onderdelen van uw dak. Als blijkt dat er onderdelen beschadigd zijn, zal hij direct een dakreparatie uitvoeren. Daarnaast kunt u een dakcoating aan laten brengen die de levensduur van uw dakbedekking verlengt. Ook het plaatsen van een dakkapel of isolatie vallen onder dakrenovatie. Een dakwerker zorgt ervoor dat uw dak na de renovatie weer jarenlang meegaat.

plat dak Haarlem

Plat dak Haarlem

De dakbedekking van platte daken bestaat meestal uit bitumen, EPDM of PVC, maar ook een groendak is mogelijk. Een dakdekkersbedrijf verdeelt constructies van platte daken in koude, warme en omgekeerde dakconstructies. Het verschil zit in het plaatsen van de isolatie.

Bij een warme constructie zit deze onder de dakbedekking, en bij een koude constructie zit de isolatie onder het gehele dak.

Bij een omgekeerde constructie plaatsen dakdekkers de isolatie bovenop de bedekking. Een dakdekker uit Haarlem geeft u meer advies over de opties.

Dakbedekking vervangen of vernieuwen

Wilt u de dakbedekking van uw woning vervangen of vernieuwen? De bedekking van platte daktypes is gemakkelijker te vervangen dan die van schuine daktypes. Bij platte daktypes is het soms ook mogelijk om een nieuwe laag op de oude te plaatsen, dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Bij een hellend daktype gaat het bij renoveren vaak om gescheurde of losse dakpannen, maar het kan ook nodig zijn het gehele dak aan te pakken. Dit is ook een goed moment om te kijken of u uw dak kunt isoleren. Daarmee bespaart u direct op uw stookkosten. Hieronder leest u meer over verschillende dakwerken.

Dakisolatie

Het isoleren van een dak is een behoorlijke investering, maar u bespaart er direct mee op uw stookkosten. Het isoleren van daken kan op drie verschillende manieren, op basis van een warm, koud of omgekeerd dak. Bij een warme dakconstructie ligt de dakisolatie onder de dakbedekking. Dit komt het meeste voor, omdat er vaak geen grote verbouwing voor nodig is. Bij een koude dakconstructie ligt de isolatie onder de bedekking. En bij een omgekeerde dakconstructie plaatst een dakdekker de isolatie op de dakbedekking. Dit komt vooral bij dakterrassen voor.

Dakbedekking vernieuwen

Bekijk hoe nieuwe dakbedekking op een schuur wordt geplaatst!

Dak vervangen Haarlem

Als de gehele dakconstructie beschadigd is, is het nodig niet alleen de dakbedekking te vervangen, maar het gehele dak. Het is verstandig deze klus over te laten aan dakdekkers van een dakdekkersbedrijf uit uw regio. Zij bouwen het volledige dak vanuit het niets weer op.

Ook zorgen ze ervoor dat een gedeelte van uw woning tijdens de renovatie continu overdekt blijft, zodat u zo weinig mogelijk overlast ondervindt van de werkzaamheden.

Het is wel aan te raden om een dakrenovatie in de lente- of zomermaanden uit te laten voeren.

schoorsteenrenovatie Haarlem

Schoorsteenrenovatie Haarlem

Ook als u uw schoorsteen niet meer gebruikt voor de afvoer van rookgassen van een open haard, is het verstandig om iedere 15 jaar een schoorsteenrenovatie te laten uitvoeren. Bij een schoorsteenrenovatie wordt namelijk ook de buitenkant van de schoorsteen gecontroleerd. Zo kunnen het voegwerk of de loodslabben poreus zijn geworden en aan vervanging toe zijn.

Als u wel gebruik maakt van een open haard, is het ook belangrijk om de binnenkant van de schoorsteen te laten inspecteren. Een dakdekker inspecteert het rookkanaal door te kijken of de afvoer van gevaarlijke rookgassen nog goed is. Indien nodig tubeert hij de schoorsteen, zodat u met een nieuw rookkanaal de open haard weer veilig kunt gebruiken.

schoorsteen  in Haarlem verwijderen

Schoorsteen verwijderen

Tegenwoordig worden schoorstenen maar weinig meer gebruikt, terwijl ze wel een deel van de ruimte in huis innemen. Het is dan ook mogelijk om de schoorsteen te (laten) verwijderen. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat een schoorsteen een lange schacht is, waarvan het fundament in de kruipruimte ligt.

Wilt u alleen het deel van de schoorsteen op de benedenverdieping verwijderen? Dan zal het bovenste deel enkel met een cementlaag vastzitten aan de muur. Laat een dakdekker het zwevende gedeelte stutten om ongelukken en schade te voorkomen.

Wij garanderen dat onze medewerkers de klus snel en vakkundig uitvoeren.

Soorten dakbedekking plat dak

Wilt u de dakbedekking van een plat dak vervangen? Bent u op zoek naar de juiste bedekking voor een hellend daktype? U heeft keuze uit verschillende materialen, zoals bitumineuze bedekking of van EPDM. Heeft u wel eens aan een groendak gedacht? Naast een bijzondere uitstraling helpt dit dak mee met de afwatering van hemelwater. Hieronder leest u meer over de eigenschappen van verschillende materialen. Ook van de kosten en de levensduur van ieder materiaal vindt u een overzicht.

Navigeer direct naar: Bitumen | EPDM | PVC | Groendak

Wat kost dakbedekking voor een plat dak?

Voor de bedekking van platte daken zijn er verschillende mogelijkheden. Bitumineuze bedekking, PVC en EPDM zijn de meest gebruikte materialen.

De materialen verschillen van elkaar in prijs en levensduur. Zo gaat PVC voor €55,- per m² 25 jaar mee, waar EPDM een levensduur van 40 jaar heeft voor een kostprijs van €50,-. Maar tegenwoordig komt een groendak steeds meer door.

Voor €55,- per m² geniet u daar 60 jaar van. In de tabel hieronder vindt u een overzicht van gemiddelde kosten en levensduur van dakbedekkingen voor platte daktypes.

Prijstabel: prijzen dakbedekking plat dak

Plat dakGemiddelde levensduurGemiddelde prijs per m²*
Bitumen25 jaar€45,-
PVC25 jaar€55,-
EPDM40 jaar€50,-
Groendak60 jaar€55,-**

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw.
** Let op: deze prijs is zonder de kosten van de onderlaag.

Bitumen dakbedekking Haarlem

Bitumen dak Haarlem

Bitumen daken zijn populair vanwege de lage prijs. Een goede eigenschap van dit materiaal is dat het een hoge waterdichtheid heeft. Bitumen is een natuurlijk materiaal, maar om het voor dakbedekking geschikt te maken, wordt er een kunststof aan toegevoegd. Daardoor zijn er twee soorten bitumineuze bedekking: APP-bitumen en SBS-bitumen.

APP is een plastische stof die het bitumen sterker en UV-bestendig maakt. Aan SBS-bitumen is een synthetisch rubber toegevoegd dat ervoor zorgt dat het materiaal beter hecht. Het is echter minder UV-bestendig dan APP-bitumen. Bitumineuze dakbedekking kost €45,- per m² en gaat gemiddeld 25 jaar mee.

EPDM dakbedekking Haarlem

EPDM dakbedekking Haarlem

EPDM is één van de nieuwste materialen die gebruikt wordt om een plat daktype mee te bedekken. EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomer, het is een synthetisch rubber dat vele voordelen heeft. Zo heeft EPDM een hoge UV-bestendigheid en kan het goed tegen temperatuurswisselingen omdat het een flexibel materiaal is. Een bedekking van EPDM beschermt uw woning gemiddeld 40 jaar.

U bedekt uw dak met EPDM voor een gemiddelde kostprijs van €50,- per m². Nog een voordeel van EPDM is dat dakdekkers bij het plaatsen ervan geen open vuur nodig hebben, in tegenstelling tot bitumen.

Pvc-dakbedekking

Pvc heeft met een gemiddelde kostprijs van €55,- en een levensduur van 25 jaar een goede prijs-kwaliteit verhouding. Dat maakt pvc-dakbedekking populair. Het is erg soepel en kan daardoor gemakkelijk in- en uitzetten bij temperatuurswisselingen.

Pvc biedt dezelfde voordelen als bitumen, namelijk een hoge waterdichtheid voor een goede prijs. Maar pvc is naast zwart ook in een witte kleur verkrijgbaar. De witte kleur zorgt ervoor dat het materiaal nog beter bestand is tegen UV-straling en hoge temperaturen.

Pvc zorgt zo voor aangename koelte in uw woning in de zomermaanden.

Groendak

Een groendak is een bijzonder dak waarmee u indruk maakt. Een groendak bestaat uit bijvoorbeeld EPDM of PVC met daarop een laag substraat waarin verschillende planten kunnen wortelen. De planten beschermen de dakbedekking eronder, zodat deze langer meegaat. Een groendak kost €55,- per m² en gaat 60 jaar mee. Er zijn twee soorten groendaken. Een extensief groendak heeft een dunne laag substraat die als voedingsbodem fungeert waarin bijvoorbeeld vetplanten of kruiden zich kunnen wortelen. Deze planten helpen met mee de afwatering in uw woonplaats. Ze nemen namelijk regenwater snel op en geven dit nadien langzaam weer af. Wilt u uw groendak gebruiken als tuin? Op een intensief groendak maakt een dikkere laag substraat het mogelijk dat gras, struiken en zelfs bomen kunnen wortelen op het dak.

Wilt u meer weten over de kosten van nieuwe dakbedekking?

Bel naar 085 500 9987 en kom gelijk in contact met een dakdekker uit Haarlem.

Bel direct naar 085 500 9987

Soorten dakbedekking hellend dak

Is uw hellend dak aan vervanging toe en bent u op zoek naar een geschikte dakbedekking? In Nederland zijn dakpannen de meest populaire soort, maar wist u dat een metalen dak ook mogelijk is? Of heeft u wel eens aan een leiendak gedacht? Hieronder leest u meer over de meest voorkomende dakbedekkingen. De levensduur, prijs en andere eigenschappen komen voorbij. Dakdekkers uit Haarlem hebben veel ervaring met het plaatsen van alle soorten dakbedekking. Zij kunnen u goed vertellen welke voor uw woning geschikt is en plaatsen een nieuw dak vervolgens ook met plezier.

Navigeer direct naar: Dakpannen | Riet | Leien | Shingles | Aluminium, koper en zink

Wat kost dakbedekking voor een hellend dak

Wilt u weten wat een nieuw dak op uw woning kost? De kosten van dakbedekkingen voor hellende daktypes zijn afhankelijk van de gekozen materialen. Deze verschillen van elkaar in levensduur, prijs en uitstraling. Zo moet u voor een pannendak rekenen op prijzen van €50,- tot €60,- en kost zink €80,- per m². In de tabel hieronder vindt u een overzicht van gemiddelde prijzen en de gemiddelde levensduur van verschillende materialen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag via het offerteformulier gratis en vrijblijvend een offerte aan.

soorten dakbedekking hellend dak

Prijstabel: kosten dakbedekking hellend dak

Hellend of gebogen dakGemiddelde levensduurGemiddelde prijs per m²*
Shingles25 jaar€15,- tot €25,-
Betondakpannen30 jaar€50,-
Leien40 jaar€70,-
Riet40 jaar€100,-
Kleidakpannen50 jaar€60,-
Aluminium50 jaar€75,-
Koper80 jaar€120,-
Zink100 jaar€80,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. **: deze prijs is zonder de kosten van de onderlaag.

Dakpannen Haarlem

Dakpannen zijn in Nederland de meeste gekozen dakbedekking voor schuine daktypes. Ze hebben dan ook een ijzersterke reputatie in het langdurig beschermen van uw woning tegen weerinvloeden. Wist u dat er twee soorten dakpannen zijn? Betondakpannen zijn met een kostprijs van €50,- per m² de goedkoopste van

de twee. Ze zijn vormvast omdat ze in een mal gemaakt worden en hebben een levensduur van 30 jaar. Kleidakpannen zijn dakpannen van klei die in de oven gebakken worden. Ze zijn met een prijs van €60,- per m² duurder dan betondakpannen, maar ze geven uw woning wel 50 jaar een authentieke uitstraling.

Rieten dak

Een rieten bedekking geeft uw woning een luxe en natuurlijke uitstraling. Riet houdt warmte binnen en tegelijkertijd vocht buiten. Het plaatsen van rieten dakbedekkingen is echt vakwerk en daarom niet goedkoop. Met een prijs van €100,- per m² geeft u uw woning met riet een stijlvolle uitstraling. Regelmatig onderhoud is bij een rieten bedekking wel erg belangrijk. Overweegt u een rieten dak te laten plaatsen? Bel naar 085 500 9987 om direct in contact te komen met een dakdekker uit uw regio.

Leien

Leien worden al honderden jaren gebruikt om daken mee te bedekken, maar tegenwoordig wordt vaak voor kunstleien gekozen in plaats van natuurleien. Kunstleien hebben dezelfde kleur en reliëf als natuursteen, maar ze zijn een stuk goedkoper. Leien zijn in verschillende vormen verkrijgbaar en dakdekkers kunnen ze in verschillende legverbanden plaatsen. Een leiendak gaat 40 jaar mee en kost per m² €70,-.

shingles dakbedekking in Haarlem

Shingles dakbedekking

Hoewel in Nederland shingles vooral voor de bedekking van tuinhuisjes en schuurtjes gebruikt worden, zijn ze in Amerika de meest gebruikte dakbedekking voor allerlei daken. Een bedekking van shingles is niet duur en snel te plaatsen.

Shingles bestaan uit een bitumen laag met daarop een toplaag van gekleurde granulaten die de shingles een uitstraling geven die lijkt op die van standaard dakpannen. Ze worden ook wel bitumen leien genoemd. Shingels zijn in verschillende vormen en kleuren verkrijgbaar.

zinken dak Haarlem

Dak van aluminium, koper of zink

Voor woningen met een strakke en moderne uitstraling is een metalen dakbedekking een goede keuze. De meest gebruikte metalen zijn aluminium, zink of koper. Aluminium is erg flexibel en daarom geschikt voor daken met aparte vormen. Het kost €75,- per m² en gaat 50 jaar mee. Zink lijkt op aluminium, maar is minder flexibel. Het heeft wel een lange levensduur van 100 jaar en kost €80,- per m². Koper is met €120,- per m² het duurste metaal van de drie, maar het geeft uw nieuwe dak een majestueuze uitstraling. Daarnaast is het onderhoudsvrij en gaat het 80 jaar mee.

Dakgoten Haarlem

Aan ieder dak, plat of hellend, zitten dakgoten. Zij zorgen ervoor dat hemelwater snel wordt afgevoerd zodat het water niet langs de gevels naar beneden loopt. Het is dan ook verstandig het dakgotensysteem in goede conditie te houden. Zo zorgt een dakdekkersbedrijf voor het schoonmaken van de goten van uw woning. Ook heeft een vakman veel ervaring met het repareren of het plaatsen van een nieuw dakgotensysteem. Hieronder leest u meer over de mogelijkheden.

Navigeer direct naar: Dakgoten schoonmaken | Dakgoten repareren | Dakgoten vervangen | Nieuwe dakgoten

dakgoten schoonmaken

Dakgoten schoonmaken

Als dakgoten verstopt zitten, voeren ze geen water meer af, maar stroomt het water over. Water maakt mosgroei op gevels mogelijk en daarnaast tast water ook de gevel aan. Daarom is het belangrijk de dakgoten regelmatig te reinigen. Dit wordt vaak vergeten of men ziet er tegenop om het te doen. Dakdekkers van een dakdekkersbedrijf uit Haarlem klimmen graag voor u de ladder op om de goten van uw woning schoon te maken. Ook controleren ze dan direct de regenpijpen.

dakgoot in Haarlem repareren

Dakgoten repareren

Als er schade is aan één of een aantal dakgoten, is het niet nodig om alle dakgoten te vervangen. Dakdekkers van een dakdekkersbedrijf klimmen graag voor u een ladder op om de kapotte goten te repareren. Kleine beschadigingen repareren dakdekkers met het aanbrengen van een coating of het plaatsen van kit op soldeernaden. Als de beschadiging hiervoor te groot is, vervangt een dakdekker een enkele dakgoot. Hij werkt het geheel zo af dat van de reparatie niets te zien is.

dakgoten vervangen Haarlem

Dakgoten vervangen

Als het schoonmaken van een dakgoot niet meer afdoende is om waterlast te voorkomen, is het nodig om uw dakgoten te vervangen. Nieuwe dakgoten zorgen voor een verbeterde hemelwaterafvoer, waarmee de kans op problemen veel kleiner wordt. In Nederland wordt meestal gekozen voor de rechthoekige bakgoot, maar bij een ronde mastgoot is de kans op verstoppingen kleiner. De meest populaire materialen zijn zink, PVC, aluminium en koper. PVC is goedkoop, maar gevoelig voor temperatuurschommelingen. Een koperen dakgoot geeft uw woning een luxe uitstraling.

nieuwe dakgoten in Haarlem

Nieuwe dakgoten

Wilt u nieuwe dakgoten aan uw woning laten plaatsen? U hebt de keuze uit verschillende materialen en vormen. De rechthoekige bakgoot is in Nederland de meest voorkomende goot, maar in een ronde mastgoot is de kans op verstopping kleiner.

Voor de materialen is PVC in Nederland door de gunstige kostprijs de meeste gekozen optie. Maar koper, zink of aluminium zijn ook mogelijk. Zink heeft een erg lange levensduur en koper geeft een luxe uitstraling aan uw woning.

Zijn uw dakgoten aan een schoonmaakbeurt toe?

Bel naar 085 500 9987 en een dakdekker uit uw regio voert dit snel voor u uit.

Vrijblijvende offerte

Keurmerken dakdekkersbedrijf

Wilt u zeker zijn van kwaliteit als u een dakdekkersbedrijf inschakelt? Kijk dan of het bedrijf een keurmerk heeft of is aangesloten bij een brancheorganisatie. Deze waarborgen de kwaliteit en veiligheid van al uw dakwerken.

Er zijn twee keurmerken. Lees op komo.nl meer over het Komo-certificaat dat alle bouwbedrijven kunnen krijgen.

Op dakmerk.nl vindt u meer informatie over het Dakmerk-keurmerk voor platte daktypes.

Kijk op de site van Vebidak voor meer informatie over de branchevereniging voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven.

Op de site van de NDA leest u meer over een samenwerkingsverband van dakdekkers uit heel Nederland.

24-uur service dakdekkersbedrijf Haarlem!

dakdekkers Haarlem
Heeft u nieuwe dakgoten nodig? Wilt u een dakinspectie laten uitvoeren? Specialisten voeren met plezier al uw dakwerken zoals een dakreparatie, dakrenovatie of dakreiniging uit. Ook informeert een dakdekker u over dakisolatie en de mogelijkheden van dakonderhoud. Bel gelijk naar 085 500 9987 om direct contact te krijgen met een dakdekkersbedrijf uit uw regio. Wilt u een dakrenovatie laten uitvoeren en bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de kosten? Vul dan het offerteformulier in. U ontvangt dan geheel kosteloos een vrijblijvende offerte van een dakdekkersbedrijf uit Haarlem.