Dakdekker in Utrecht nodig?

Scherpe tarieven, snel ter plaatse, 24-uurs service!

Bel 085 500 9921

Wij werken in uw regio samen met:

logo partner

dakdekker Utrecht

Dakdekker Utrecht

Hebt u een dakdekker nodig voor de reparatie van het dak van uw woning? Of wilt u een dakrenovatie laten uitvoeren? Op deze pagina leest u meer over een dakreparatie, de verschillende dakbedekkingen en over het renoveren van daken. Daarnaast krijgt u meer inzicht in de gemiddelde kosten van een dakdekker en dakbedekking voor een plat of hellend dak. Benieuwd naar de kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt na het invullen van het offerteformulier snel een vrijblijvende offerte met een scherpe prijs voor uw dakreparatie of -renovatie!

  Gratis offerte ontvangen

  Gratis - Vrijblijvend

  Waarom een dakdekker uit Utrecht inschakelen?

  Een dakreparatie van een beschadiging of het plaatsen van nieuwe bedekking is niet altijd eenvoudig. Met een dakdekkersbedrijf uit Utrecht bent u verzekerd van een hoog resultaat, uitstekende hulp en deskundig advies. U weet zeker dat de dakreparatie, dakrenovatie of andere dakwerken goed uitgevoerd worden door de dakdekkers. Bovendien hoeft u zelf niet een hoge trap op of speciaal gereedschap aan te schaffen. De voordelen van een dakdekker op een rij:

  • Dakreparaties, dakrenovaties en andere dakwerken verlopen snel en probleemloos.
  • U krijgt deskundig advies van de dakdekker.
  • U hoeft zelf niet op een hoge trap of op het dak te staan.
  dakdekkersbedrijf Utrecht

  Dakdekkersbedrijf Utrecht; vakkundige dakdekkers met veel ervaring!

  Het is belangrijk om uw dak in goede conditie te houden. Het beschermt namelijk uw woning tegen de weersomstandigheden. Bij beschadigingen, veroudering of slijtage kan er waterschade ontstaan. Dit wilt u natuurlijk vermijden! Schakel daarom altijd een dakdekkersbedrijf in voor onderhoud, vervangen dakbedekking en andere dakwerken. U bent verzekerd van uitstekende kwaliteit. Schakel een dakdekkersbedrijf in voor:

  • het uitvoeren van een snelle en vakkundige dakreparatie;
  • het onderhouden van het dak van uw woning;
  • het reinigen van de bedekking voor een mooie uitstraling;
  • het professioneel vervangen van de dakbekleding.
  Bel: 085 500 9921

  Wat zijn de kosten van een dakdekker?

  Benieuwd naar de prijzen van een dakdekker? De richtprijs is afhankelijk van vele factoren, zoals of u in de Randstad woont of niet. De prijzen in de Randstad liggen door de hoge concurrentie en het vele werk vaak hoger.

  De tarieven van een dakdekker zijn daarnaast afhankelijk van het type dakwerken. Voor kluswerk aan het dak moet u denken aan een gemiddelde kostprijs van €28,- per uur. Binnen de Randstad is dit iets duurder, namelijk €35,- per uur. Bekijk de prijstabel voor meer gemiddelde prijzen. Vraag een offerte aan voor exacte prijzen.

  Uurloon dakdekker 2021

  Segment Gemiddeld uurtarief * Gemiddeld uurtarief Randstad *
  Nieuwbouw €30,- €37,-
  Onderhoud/inspectie €35,- €43,-
  Kluswerk €28,- €35,-

  * De prijzen zijn gemiddeld en verschillen per dakdekker. Voor exacte prijzen vraagt u gemakkelijk een gratis offerte aan.

  Kosten dakdekker 2021

  €28,- tot €43,-

  Gemiddelde van/tot prijzen

  Laag
  €28,- tot €35,- per uur

  Voor kluswerk door een dakdekker.

  Hoog
  €35,- tot €43,- per uur

  Voor een dakinspectie en onderhoud.

  Gratis offerte ontvangen

  Factoren die de prijs van een dakdekkersbedrijf beïnvloeden

  De totaalprijs van dakdekkers uit Utrecht wordt beïnvloed door de locatie, binnen de Randstad of daarbuiten, het type dakwerken en door nog een aantal andere factoren. Denk bijvoorbeeld aan de arbeidskosten en de materiaalkosten. Dakdekken met bitumen is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan wanneer u een pannendak wilt laten aanleggen. De richtprijs voor een dakreparatie is afhankelijk van de ernst van het probleem. Het repareren van verschoven dakpannen is een stuk eenvoudiger en goedkoper dan de dakrenovatie van een grote scheur in bitumineuze bedekking. Ook de voorrijkosten beïnvloeden de totaalprijs. Door het offerteformulier in te vullen krijgt u altijd een offerte van een dakdekker in de buurt. Zo bespaart u op de voorrijkosten.

  Waarop letten bij het kiezen van een dakdekkersbedrijf?

  Wilt u een dakdekkersbedrijf uit Utrecht inschakelen? Dan hebben wij nog een aantal handige tips voor u waarop u moet letten bij het kiezen van een geschikt bedrijf. Het is bijvoorbeeld handig om recensies op te zoeken op internet. Bekijk ook of de dakdekker beschikt over eventuele keurmerken en benodigde certificaten.

  Waar moet ik nog meer op letten?

  Bekijk de prijsofferte en controleer welke kostenposten inbegrepen zijn bij de totaalprijs. Gaat het om een all-in totaalprijs? Of wordt er een uurtarief gerekend. Lees ook altijd de voorwaarden door.

  Dakdekker uit Utrecht nodig?

  Bel 085 500 9921 en ontvang een scherpe prijs voor uw dakwerken.

  Bel: 085 500 9921

  Werkzaamheden van dakdekkers uit Utrecht

  Een dakdekker legt niet alleen nieuwe dakbedekking, maar voert nog veel meer dakwerken uit.

  Bijvoorbeeld een dakrenovatie, waarbij de dakdekker het gehele dak of onderdelen van het dak renoveert of een dakinspectie.

  Naast deze dakwerken maakt een dakdekker ook daken schoon en reinigt de dakdekker de hemelwaterafvoer. Direct een dakdekker inschakelen? Start de gratis offerteaanvraag!

  dakreparatie Utrecht

  Dakreparatie Utrecht

  Bij een beschadiging is het belangrijk dat zo snel mogelijk een dakreparatie uit laten voeren. Bel naar 085 500 9921 om direct in contact te komen met een dakdekkersbedrijf. Een veelvoorkomende dakreparatie aan een hellend dak is de reparatie van verschoven of kapotte dakpannen.

  Bij platte daken komen vaak scheuren voor of losgelaten naden, bijvoorbeeld van bitumineuze bedekking. Door op tijd een dakreparatie uit te laten voeren voor een waterlekkage of ander probleem, voorkomt u grote problemen of hoge reparatiekosten door waterschade.

  Het gemiddelde uurtarief voor een dakreparatie in Utrecht ligt tussen de €28,- en de €35,- exclusief het benodigde materiaal.

  Dakreparatie plat dak

  Platte daken hebben meestal een kortere levensduur dan hellende daken. Dit komt omdat ze meer te verduren hebben door de weersomstandigheden. Bij een fikse regenbui blijft er bijvoorbeeld vaak water liggen dat de bedekking aan tast. Bitumen kan daarnaast slecht tegen Uv-straling en droogt uit. Een dakdekker gebruikt waterdichte pasta om losgelaten naden of scheurvorming te herstellen. Soms is het nodig om een gedeelte van de bekleding van een plat dak te laten vernieuwen door dakdekkers. Een andere optie is een reparatiestrip die verlijmd wordt voor een waterdicht resultaat.

  Dakreparatie hellend dak

  Dakpannen zijn de meest voorkomende dakbedekkingen voor hellende daken in Nederland. Wanneer het gaat stormen komt het soms voor dat er een aantal dakpannen verschuiven. Het kan ook voorkomen dat er een aantal klei- of betondakpannen vallen en kapotgaan. De dakdekker plaatst de dakpannen weer goed of vervangt kapotte dakpannen door nieuwe exemplaren.

  Andere reparaties door dakdekkers bij een hellend dak zijn het herstellen van een waterlek of het vernieuwen van kapotte leibedekking.

  dakrenovatie Utrecht

  Dakrenovatie Utrecht

  Een dakrenovatie door een dakdekkersbedrijf uit Utrecht verbetert de kwaliteit van uw dak en de bedekking. Hiermee verlengt u de levensduur en bent u een stuk voordeliger uit dan het volledig vernieuwen van het dak. Een dakrenovatie is nodig wanneer het dak ernstig verouderd is of wanneer een dakreparatie niet meer voldoende is. Het is mogelijk om het gehele dak te renoveren of alleen een gedeelte. Bijvoorbeeld het renoveren van de dakbedekking, het verstevigen van de dakconstructie of het opnieuw opbouwen van de schoorsteen tijdens een schoorsteenrenovatie. Ook het herstellen van de goten is een onderdeel van een dakrenovatie door dakdekkers.

  Een dakrenovatie in Utrecht kost ongeveer €3.000,- tot €4.300,-.

  Dakrenovatie plat dak

  Een plat dak heeft meer te verduren door de weersomstandigheden, omdat er meer water op blijft liggen. Daarom moet dit daktype vaak eerder gerenoveerd worden. Een dakrenovatie in Utrecht bestaat meestal uit het renoveren (van een gedeelte) van de dakbekleding. Bij een bitumineuze bedekking is het soms mogelijk om een nieuwe laag over de oude laag aan te brengen. Zo bespaart u op de renovatiekosten. Een dakrenovatie van een plat dak kost ongeveer een dag.

  Dakrenovatie hellend dak

  Hellende daken hebben meestal een pannendak. Bij een beschadiging is het mogelijk om één of meerdere dakpannen te herstellen. Bij slijtage is het echter noodzakelijk om het gehele pannendak te vernieuwen.

  Het is verstandig om direct dakisolatie aan te laten brengen door dakdekkers. U bespaart dan op de energiekosten en verdient de investering weer terug.

  Dakbedekking vervangen

  Wanneer de dakbekleding verouderd is, is het verstandig om het te laten renoveren of vernieuwen door een dakdekkersbedrijf uit Utrecht. Bij een plat dak is het soms mogelijk om een nieuwe laag bitumen over de oude laag te laten leggen door een dakdekker. Hierdoor bespaart u op de vervangingskosten, want dan hoeft er niets verwijderd te worden. Bij een pannendak is het ook niet altijd nodig om alle pannen te vernieuwen. Vervang bijvoorbeeld een gedeelte om te besparen op de totaalprijs. Voor het renoveren van de bedekking haalt de dakdekker uit Utrecht eerst de oude bedekking eraf. Elk type dak vereist een andere techniek. Combineer de dakwerken met isolatie om warmteverlies te voorkomen.

  Gemiddeld kost nieuwe dakmateriaal €75,- tot €130,- per vierkante meter.

  Plat dak bedekken met EPDM

  Bekijk hoe nieuwe dakbedekking in Utrecht op een plat dak wordt geplaatst!

  Compleet dak vervangen

  Is het gehele dak aan vervanging toe? Het dakdekkersbedrijf vernieuwt dan niet alleen de bedekking, maar ook de onderliggende dakconstructie. Dit is vooral nodig wanneer de houten constructie verzakt is of aangetast is door houtrot.

  De dakdekkers proberen zoveel mogelijk van het dak te bedekken tijdens het leggen, zodat u weinig overlast ondervindt van de dakwerken. In een aantal gevallen is het al voldoende wanneer u de constructie laat verstevigen, bijvoorbeeld met een nieuwe balk in de nok.

  Kosten nieuw dak

  De vervanging van een plat dak kost gemiddeld €75,- tot €100,-. Het vernieuwen van een hellend dak is meestal iets duurder, omdat het ingewikkelder is. De aanschafprijzen liggen tussen de €75,- en de €100,- afhankelijk van de dakbekleding. Ook nieuw dakbeschot laten monteren? Houd dan rekening met gemiddelde prijzen tussen de €90,- tot €150,-.

  Welke factoren beïnvloeden de aanschafprijs van een nieuw dak?

  Het daktype is van invloed op de prijzen voor een nieuw dak. Een plat dak is vaak goedkoper dan een nieuw hellend dak. De totaalprijs worden daarnaast nog beïnvloed door het dakoppervlak, de gekozen dakbekleding en eventuele overige dakwerken die u laat uitvoeren.

  Kosten dak vervangen 2021

  Soort werkzaamheden Gemiddelde prijzen per m² **
  Plat dak vervangen * €75,- tot €100,-
  Hellend dak vervangen * €75,- tot €130,-
  Dakisolatie aanbrengen €40,- tot €60,-
  Dakbeschot vernieuwen €90,- tot €150,-

  * Inclusief het verwijderen van de oude dakbedekking
  ** Dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en montage. Vraag vrijblijvend een gratis offerte aan voor een exacte prijs

  Nieuwe dakbedekking of een dakreparatie nodig?

  Bel naar 085 500 9921 of vraag een gratis offerte met een scherpe prijs aan.

  Bel: 085 500 9921

  Dakonderhoud

  We weten allemaal dat we onze woning regelmatig moeten onderhouden. Denk aan het verven van houten kozijnen en het reinigen van gevelbekleding. Toch wordt dakonderhoud vaak vergeten of men durft niet goed op een hoge trap te staan. Dakonderhoud is echter zeer belangrijk, want met goed dakonderhoud verlengt u de levensduur van het dak. Eén van de belangrijkste onderdelen van dakonderhoud is het reinigen van de bedekking en de hemelwaterafvoer. Vuil en andere aanslag tast na verloop van tijd de bedekking aan. Een dakdekker reinigt een dak meestal met een hoge drukspuit of met een speciaal reinigingsmiddel. Tijdens het dakonderhoud in Utrecht controleert de dakdekker uit Utrecht de conditie van het dak en voert de dakdekker ook kleine reparaties uit.

  dakreiniging

  Dakreiniging

  U moet uw dak minstens één keer per jaar laten reinigen tijdens dakonderhoud door een dakdekker. Soms is het nodig dat u dit vaker doet, voornamelijk wanneer u woont in een bosrijke omgeving.
  Bladeren, takjes en vuil hechten zich aan de dakbedekking en komen in de hemelwaterafvoer terecht. Het water loopt dan niet meer goed weg en betondakpannen worden poreuzer door het vuil.
  Na een dakreiniging door een dakdekker uit Utrecht ziet het dak van uw woning er weer netjes en verzorgd uit.

  Een dakreiniging in Utrecht kost ongeveer €9,- tot €15,- per vierkante meter.

  dakinspectie Utrecht

  Dakinspectie Utrecht

  Tijdens een dakinspectie in Utrecht inspecteert een dakdekker op beschadigingen en de conditie van het dak. De dakdekker loopt alle onderdelen van het dak na. De bedekking, het dakbeschot, het houtwerk en, indien aanwezig, het dakraam, dakkapel en de schoorsteen. Met een dakinspectie door een dakdekkersbedrijf worden problemen, zoals een daklekkage of houtrot, op tijd gesignaleerd. Wanneer het nodig is, voert de dakdekker meteen een dakreparatie in Utrecht uit. Ook geeft de dakdekker u deskundig advies over de conditie van het dak en welke dakwerken u moet laten uitvoeren.

  Een dakinspectie in Utrecht door een dakdekkersbedrijf uit Utrecht kost gemiddeld tussen de €150,- en de €300,-.

  dakgoten vervangen

  Dakgoten vervangen of reinigen?

  Om de levensduur van de dakgoten en de regenpijpen te verlengen is het belangrijk om ze regelmatig te laten reinigen door een dakdekkersbedrijf. Het schoonmaken van dakgoten door een dakdekker bestaat uit het verwijderen van takjes, bladeren en ander vuil zoals mosgroei. Door regelmatig schoon te laten maken door een dakdekker voorkomt u verstoppingen en waterschade.

  Bij veroudering, slijtage en ernstige beschadigingen is het nodig om de dakgoten (en boeidelen) te laten vervangen door een dakdekker. U hebt de keuze uit allerlei materialen, zoals kunststof en aluminium, en soorten dakgoten. De meest populaire dakgootsoorten zijn de mastgoot en de bakgoot. Vervang ook de nokvorst bij schade.

  schoorsteenrenovatie

  Schoorsteenrenovatie

  De schoorsteen is een onderdeel van het dak. Belangrijk dus om ook in goede conditie te houden. Werkt het rookkanaal niet meer? Dan hebt u een grote kans op rookschade.

  Een schoorsteenrenovatie bestaat uit het reinigen van het rookkanaal en eventueel vervanging van het kanaal. Ook het opnieuw opbouwen van het metselwerk, het verwisselen van de loodslab en het vervangen van de bovenplaat zijn dakwerken die bij een schoorsteenrenovatie horen. Schakel een dakdekker in voor de schoorsteenrenovatie voor het beste resultaat.

  De richtprijs voor een schoorsteenrenovatie door een dakdekker begint vanaf €500,-.

  Dakbedekking Utrecht

  Nieuwe bedekking nodig? U hebt de keuze uit allerlei soorten. Welke dakbekleding geschikt is, is afhankelijk van de daktype dat u heeft. Hellende daken hebben meestal bekleding van dakpannen. We zien tegenwoordig ook steeds meer shingles, leien en riet. Voor een plat dak hebt u de keuze uit bitumen, EPDM, pvc en een groendak.

  Meer weten over de verschillende soorten dakbedekking? Lees dan snel verder!

  Dakbedekking plat dak

  Voor een plat dak hebt u de keuze uit verschillende soorten dakbedekkingen bij een dakdekkersbedrijf. Eén van de meest geplaatste bedekking is bitumen. Bitumen is namelijk goedkoop en eenvoudig aan te brengen door dakdekkers. Het staat ook wel bekend als dakleer of roofing. Dakleer is overigens ook zeer geschikt voor het bedekken van een serre, dakkapel of tuinhuisje.

  Andere materiaalsoorten zijn pvc, EPDM of een groendak. Voor het plaatsen van een groendak door een dakdekkersbedrijf is het belangrijk dat uw dak het gewicht aan kan en dat u een wortelbestendige onderlaag laat leggen.

  Kosten dakbedekking vervangen

  De prijzen van het bedekken van een plat dak door een dakdekker zijn afhankelijk van de grootte van het dakoppervlak en het materiaalsoort. Roofing is de goedkoopste optie. Dit kost namelijk €45,- per vierkante meter.

  Pvc heeft dezelfde gemiddelde levensduur, maar het leggen door dakdekkers is iets duurder. Dit kost ongeveer €55,- per m².

  Plaatsen van EPDM door een dakdekker kost €50,- per m², maar gaat maar liefst rond de 40 jaar mee.

  Groendaken zijn een milieubewuste keuze en hebben een prijs van ongeveer €55,- per vierkante meter. U heeft echter wel een wortelbestendige onderlaag nodig, meestal wordt hier kunststof of EPDM voor gebruikt.

  Prijzen dakbedekking plat dak

  Plat dak Gemiddelde levensduur Gemiddelde prijs per m²*
  Bitumen 25 jaar €45,-
  Pvc 25 jaar €55,-
  EPDM 40 jaar €50,-
  Groendak 60 jaar €55,-**

  * Dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Vraag vrijblijvend een gratis offerte aan voor een exacte prijs.
  ** Deze prijs is zonder de kosten van de onderlaag.

  Bitumen dakbedekking Utrecht

  Bitumen dak

  Bitumineuze bedekking wordt aangebracht door een dakdekker door de onderkant van het materiaal te verhitten met een brander. De onderlaag smelt en plakt hierdoor vast op het dak. Er zijn twee verschillende soorten bitumen, namelijk APP en SBS. APP is beter bestand tegen hoge temperaturen en UV-straling, maar is niet elastisch. Hierdoor komt scheurvorming voor. SBS is wel elastisch door de toevoeging van elastomeer, maar minder goed bestand tegen UV-straling.

  Bitumen gaat ongeveer 25 jaar mee en plaatsing door dakdekkers kost gemiddeld €45,- per vierkante meter.

  EPDM dakbedekking Utrecht

  EPDM dakbedekking

  EPDM is een synthetisch rubber met een hoge elasticiteit. Het materiaal is goed bestand tegen de invloeden van weer en wind en temperatuurschommelingen. EPDM wordt op maat gemaakt voor uw dak, hierdoor past het altijd perfect. EPDM wordt met speciale lijm op uw dak bevestigd. In de hoeken gebruiken de dakdekkers een speciale vouwtechniek, zodat het niet nodig is om stukken eruit te snijden.

  De prijs voor het plaatsen door een dakdekkersbedrijf ligt rond de €50,- per vierkante meter.

  Pvc-dakbedekking

  Pvc staat beter bekend als kunststof. Het plaatsen van pvc is niet eenvoudig en vereist veel ervaring en vakkennis. Alleen met een dakwerker weet u zeker dat de bedekking op de juiste manier gelegd is. Een dakdekkersbedrijf gebruikt speciale lijm en brengt zowel lijm aan op het onderdak als op het pvc. Deze methode zorgt ervoor dat het dak helemaal waterdicht is. Een voordeel van pvc is dat het zeer weinig dakonderhoud vereist.

  De gemiddelde levensduur van een dak van pvc is 25 jaar en het plaatsen door een dakdekker kost ongeveer €55,- per vierkante meter.

  Groendak

  Een groendak is een milieubewuste keuze en isoleert bovendien uitstekend. Het nadeel is dat u een geschikte onderlaag moet hebben die wortelbestendig is. Hiervoor wordt vaak pvc of EPDM gebruikt. Er zijn twee verschillende soorten groendaken, namelijk een intensief en een extensief groendak. Aan een intensief groendak moet u meer dakonderhoud plegen. Let hierbij op dat uw dak het gewicht aan kan. Een groendak bestaat uit begroeiing zoals kleine struiken en bomen, kruiden en grassen.

  Een groendak gaat rond de 60 jaar mee en het plaatsen door een dakdekkersbedrijf kost gemiddeld €55,- per m² (exclusief de aanschafkosten voor een wortelbestendige onderlaag).

  Dakdekkersbedrijf in Utrecht nodig voor van nieuwe dakbedekking?

  Vraag een gratis offerte aan en profiteer van een scherpe prijs voor uw klus!

  Gratis offerte ontvangen

  dakbedekking hellend dak

  Dakbedekking hellend dak

  Voor een hellend dak wordt meestal gekozen voor dakpannen. Ze worden gemaakt van klei of van beton. Betondakpannen hebben een minder langere levensduur dan kleidakpannen. Kleidakpannen zien er door de glazuurlaag langer mooi uit en vereisen minder dakonderhoud.

  Andere materialen zijn leistenen, riet en diverse metaalsoorten. Denk hierbij aan aluminium, koper en zink. Lees snel verder om meer te weten te komen over de materiaalsoorten, de levensduur en de gemiddelde richtprijs.

  Lees verder op deze pagina voor meer informatie of vraag doe de gratis offerteaanvraag.

  Kosten dakbedekking van een hellend dak

  In de prijstabel vindt u een aantal gemiddelde prijzen per materiaalsoort voor een hellend dak. De totaalprijs is afhankelijk van de grootte van het dakoppervlak en het materiaal dat u kiest.

  Koper is één van de duurste soorten en shingles de goedkoopste.

  Ze gaan echter minder lang mee dan koper en moet u dus sneller laten vervangen door dakdekkers. Een pannendak legt u al vanaf €50,- per vierkante meter.

  Wilt u meer weten over de exacte totaalprijs? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte op van een dakdekker via het offerteformulier.

  Hellend of gebogen dak Gemiddelde levensduur Gemiddelde prijs per m²*
  Shingles 25 jaar €15,- tot €25,-
  Betondakpannen 30 jaar €50,-
  Leien 40 jaar €70,-
  Riet 40 jaar €100,-
  Kleidakpannen 50 jaar €60,-
  Aluminium 50 jaar €75,-
  Koper 80 jaar €120,-
  Zink 100 jaar €80,-

  * Dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Vraag vrijblijvend een gratis offerte aan voor een exacte prijs.

  Dakpannen vervangen

  Dakpannen zijn de meest gebruikte vorm van dakmateriaal voor hellende daken. Ze worden gemaakt van klei, kunststof of van beton. Betondakpannen zijn het goedkoopste. De kostprijzen zijn ongeveer €50,- per vierkante meter en gaan gemiddeld 30 jaar mee.

  Kleidakpannen, ook wel keramische pannen genoemd, gaan een stuk langer mee en kosten gemiddeld €60,- per vierkante meter. Kleidakpannen hebben een glazuurlaag en worden gebakken in een oven op zeer hoe temperatuur. Betondakpannen hebben geen glazuurlaag, maar met een dakcoating gaan ze langer mee.

  Rieten dak

  Het is één van de duurste vormen van bedekking. Niet elk dakdekkersbedrijf kan riet plaatsen. Hiervoor heeft u echt specialistische dakdekkers uit Utrecht nodig. Riet wordt meestal neergelegd met een schroefdakconstructie. Vroeger was het brandgevaar met riet erg hoog. Tegenwoordig is dat een stuk lager door de schroefdakconstructie en een speciale brandvertragende dakcoating.

  Een rieten dak plaatsen door een dakdekker kost gemiddeld €100,- per vierkante meter en gaat ongeveer 40 jaar mee.

  Leien

  Er bestaan verschillende leisoorten, namelijk kunstleien en natuurlijke leien. Kunstleien worden gemaakt van vezelcement en zijn goedkoper dan natuurleien. Het voordeel van natuurleien is dat ze een langere levensduur hebben. Bovendien is elke natuurlei uniek, omdat het een natuurlijk product is. Een dakdekkersbedrijf uit Utrecht bevestigd de leien op het onderdak in een halfsteensverband, ruitvorm, horizontale dekking of met dubbele dekking.

  Het plaatsen door dakdekkers kost rond de €70,- per vierkante meter.

  shingles dakbedekking

  Shingles dakbedekking

  Dakmateriaal dat steeds populairder wordt zijn shingles. Het is een vorm van dakbekleding dat bestaat uit een dunne plaat glasvliesdrager met aan beide zijde een laag bitumen. Op de bovenzijde wordt er ook nog een laag weersbestendig granulaat aangebracht. De laag granulaat zorgt ook voor de kleur. Ze worden ook wel dakleien of bitumenleien genoemd. Ze zijn zeer eenvoudig te plaatsen door dakdekkers, zeer licht en verkrijgbaar in allerlei formaten.

  Shingles plaatsen door een dakdekkersbedrijf uit Utrecht kost rond de €15,- tot €25,- per m².

  zinken dak

  Dak van aluminium, koper en zink

  Wilt u een strakke en elegante uitstraling? Kies dan voor het plaatsen dakbedekking van aluminium, koper of zink door dakdekkers. Metalen platen hebben een zeer lange levensduur en vereisen weinig dakonderhoud. Ze passen zowel op moderne als op klassieke woningen.

  Aluminium gaat gemiddeld 50 jaar mee en kost rond de €75,- per m². Zink heeft de langste levensduur, namelijk gemiddeld 100 jaar, en kost ongeveer €80,- per vierkante meter. Koper is het duurste, dit kost rond de €120,- per m². Koper gaat ongeveer 80 jaar mee.

  Laat uw dakbedekking in Utrecht door een professionele dakdekker plaatsen!

  U bent verzekerd van een prachtig resultaat en hoogwaardige kwaliteit.

  Gratis offerte ontvangen

  Recente aanvragen:

  Dakreparatie in Utrecht
  Dakbedekking vervangen in Amersfoort
  Bitumen dakbedekking leggen in Veenendaal
  Dakonderhoud uitvoeren in Zeist
  Dakgoten vervangen in Nieuwegein
  Dakinspectie uitgevoerd in Houten
  EPDM dakbedekking leggen in Soest
  Dak vervangen in Woerden
  EPDM dakbedekking vervangen IJsselstein
  Dakreparatie in Leusden

  Keurmerken dakdekkersbedrijf

  Weet u niet precies waar u op moet letten bij het inschakelen van een dakdekkersbedrijf? U kunt onder andere letten op keurmerken of een lidmaatschap van een brancheorganisatie.

  VEBIDAK is een brancheorganisatie speciaal voor dakdekkers die dakleer of kunststof bedekking plaatsen. Bekijk de website van VEBIDAK voor meer informatie.

  Dakmerk is een organisatie voor dakdekkers die werken op platte daken. Meer informatie over deze organisatie vindt u op de website van Dakmerk.

  Het KOMO-keurmerk staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en gecertificeerde producten. Lees hier meer over op komo.nl.

  Tot slot geeft de Nederlandse Dakdekkers Associatie certificaten aan bedrijven die voldoen aan strenge eisen. Ga naar nda.nl als u hier meer over wilt weten.

  24-uur service dakdekkersbedrijf Utrecht!

  dakdekkers Utrecht
  Heeft u met spoed een dakdekkersbedrijf uit Utrecht nodig voor een dakreparatie? Bel dan meteen naar 085 500 9921! U komt in contact met een medewerker van een dakdekkersbedrijf en desgewenst is een dakdekker snel bij u ter plaatse voor dakwerken.

  Deze service is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

  Wilt u een dakrenovatie in Utrecht laten uitvoeren? Of de dakbedekking laten vervangen? Vul dan het offerteformulier in voor een gratis en vrijblijvende offerte met scherpe prijs voor dakwerken.