Dakdekker in Utrecht nodig?

Scherpe tarieven, snel ter plaatse, 24-uurs service!

Bel 085 500 9921
Offerte aanvragen

Wij werken in uw regio samen met:

dakdekker [var1]

Dakdekker Utrecht

Een dakdekker vinden in Utrecht is geen sinecure, dat wil zeggen: er bestaan vele verschillende, dus vind de geschiktste maar eens! Wij garanderen dat de professionals van Dakdekkersbedrijf Eteb u altijd vakkundig zullen helpen bij een dakrenovatie, dakonderhoud, dakreiniging of dakreparatie. Daarnaast ondersteunen wij u tevens met plezier bij het reinigen van de dakgoten, het opsporen van een beschadiging of het aanbrengen van een dakcoating.

Bent u benieuwd naar de prijs voor dakonderhoud of dakreiniging? Of wilt u weten wat het verschil is tussen een dakrenovatie of dakreparatie? Vul dan vandaag nog het contactformulier in of bel naar 085 500 9921 voor direct contact met een dakdekker. Wij informeren u met alle plezier of sturen u een vrijblijvende offerte toe voor de dakreiniging.

Ruim 25 jaar ervaring in dakwerken

Wij zijn een dakdekkersbedrijf met jarenlange ervaring in en rond Utrecht. Al sinds jaar en dag verhelpen wij daklekkages, vernieuwen wij boeidelen en maken wij dakgoten schoon. Naast deze eenvoudige dakwerken bestaan er vele andere klussen op dit gebied. Onder meer dakonderhoud, dakreparatie, dakrenovatie, dakisolatie, dakreiniging en het toepassen van een dakcoating op de dakpannen vallen binnen deze categorie. Wij garanderen dat elke dakdekker uit ons dakdekkersbedrijf u snel en vakkundig zal helpen!

Direct contact

Wij staan dag en nacht voor u klaar met onze 24-uursservice. Bent u met spoed op zoek naar een betaalbaar dakdekkersbedrijf uit de regio? Twijfel dan niet om contact op te nemen via 085 500 9921. Omdat wij samenwerken met een netwerk van bedrijven is er altijd een dakdekker uit de regio beschikbaar die op uw oproep kan inspelen. Omdat u altijd te maken heeft met een regionale dakdekker kan hij al binnen een half uur bij u voor de deur staan. Zo is uw dakreparatie zo spoedig mogelijk uitgevoerd! Bent u benieuwd naar de kosten? Neem dan contact op middels het contactformulier, in dat geval sturen wij u een geheel vrijblijvende offerte toe.

Contact















Telefonisch contact

085 500 9921
dakdekker voor dakreparatie Utrecht

Dakreparatie

Eén van de taken die een dakdekker uit Utrecht uitvoert, is het repareren van daken. Een dakreparatie komt in Utrecht regelmatig voor. Vooral platte daktypes zijn gevoelig voor beschadigingen. Dat heeft met name te maken met het feit dat water hier langer op blijft liggen. Door de hellingsgraad bij een hellend daktype loopt al het water hier direct van af, waardoor het materiaal niet zo snel aangetast wordt. Onder het uitvoeren van een dakreparatie verstaan wij verschillende werkzaamheden. Een veel voorkomende reparatie is het herstellen van een daklekkage. Toch is dit niet de enige beschadiging die optreedt op de daken in Utrecht. Bij schoorstenen, dakkapellen en dakramen wordt gebruik gemaakt van loodslab. Dit zorgt voor een waterdichte afscheiding tussen de verschillende onderdelen, maar ook deze kan beschadigd raken. En wat dacht u van een reparatie aan de nokvorst? Door de hevige najaarsstormen in Nederland gebeurt het regelmatig dat de nokvorsten los komen te liggen. Als deze naar beneden vallen kunnen ze heel wat schade aanrichten, daarom is het van groot belang dat u deze zo snel mogelijk laat repareren. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een dakreparatie of bent u op zoek naar een dakdekkersbedrijf uit uw regio? Twijfel dan vooral niet om contact op te nemen.

Daklekkage

daklekkage verhelpen door dakdekkersbedrijf Utrecht
Een daklekkage, bijvoorbeeld bij een plat daktype, is enorm vervelend. Het dringt soms door in uw huis, waardoor vloerbedekking of behang nat worden en er lelijke lekkagevlekken ontstaan. Verhelp de lekkage zo spoedig mogelijk door een dakdekker in te schakelen. Zij maken gebruik van geavanceerde technieken op het gebied van lekdetectie, waaronder rookgasdetectie voor het opsporen van de daklekkages. In Utrecht kunt u bij menig dakdekkersbedrijf terecht voor directe hulp, waarmee de schade zo veel mogelijk beperkt blijft tot het minimum. Vaak komt de lekkage voort uit slecht dakonderhoud, dankzij een dakreparatie wordt het probleem dan ook snel verholpen.

Loodslab vervangen

loodslab vervangen
Een loodslab is een dun plaatje lood dat over de afscheiding van twee woononderdelen wordt geplaatst. Hiermee zorgt de loodslab ervoor dat de kans op lekkage klein blijft, en ook de randen van de dakonderdelen geen schade oplopen door de weersinvloeden. Onder andere bij de aansluiting van de schoorsteenbasis aan de dakbedekking plaatsen wij loodslabben. Het vervangen van loodslabben is niet ingewikkeld. Het belangrijkste is dat u niet zomaar de nieuwe loodslab plaatst, maar dat u aandacht besteed aan het onderliggende voegwerk. Dit moet in goede staat verkeren wil de loodslab goed hechten. Laat de loodslabben altijd overlappen voor het beste resultaat.

Vakkundige dakreparatie in Utrecht?

Bel voor direct contact. U krijgt direct een vakman aan de lijn. 24/7 bereikbaar!

085 500 9921

Plat dak repareren

Heeft u een plat daktype? Dan bent u vast bekend met de mogelijke problemen die dit kan opleveren. Doordat een plat dakmodel in principe geen hellingsgraad heeft, blijft het regenwater regelmatig op het dakleer liggen. Ook takken en bladeren die met een storm de daken opwaaien kunnen voor beschadigingen zorgen. Een dakdekkersbedrijf is dan ook ervaren in het repareren van het dakleer. Na een korte dakinspectie zal de vakman het probleem vaststellen, waarna hij het geheel met behulp van een reparatiestrip weer volledig waterdicht zal maken. Dit houdt de kosten laag, omdat het voorkomt dat u de gehele dakafwerking moet laten vervangen.

Nokvorst reparatie

Een nokvorst reparatie vindt enkel plaats bij een hellend daktype. De nokvorst zijn namelijk de speciale dakpannen die bovenop de nok worden bevestigd. Het kan voorkomen dat deze nokvorst beschadigd raakt, los komt te zitten of zelfs van de daken afwaait. In dit geval zal u een dakdekkersbedrijf uit Utrecht moeten inschakelen voor een nokvorst reparatie. In sommige gevallen komt het voor dat alle nokvorsten vervangen moeten worden. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de nokvorst in het verleden op een verkeerde manier is bevestigd. Vraag een dakdekker uit uw regio naar de kosten van een eventuele reparatie, als u gebruik maakt van onze service bent u gegarandeerd van de scherpste prijs!

dakrenovatie Utrecht

Dakrenovatie

Goed onderhoud verlengt de levensduur. Dit principe is toe te passen op elk onderdeel van uw woning, ook zeker voor daken. Om ervoor te zorgen dat het in optimale staat blijft is het van groot belang deze jaarlijks te laten onderhouden. Eens in de zoveel tijd is het standaard dakonderhoud echter niet voldoende, en moet een volledige dakrenovatie worden toegepast. Bij een dakrenovatie zal een dakdekker eerst het gehele oppervlak controleren op beschadigingen, evenals de schoorsteen, dakkapellen en dakramen. Als er na deze korte dakinspectie blijkt dat er onderdelen beschadigd zijn of zwakke plekken vertonen, dan zij hij direct een dakreparatie uitvoeren. Onder de term dakrenovatie verstaan we bovendien verschillende werkzaamheden die ook het uiterlijk verbeteren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een dakcoating aan te laten brengen, of om de boeidelen te vernieuwen. Op deze manier heeft een dakrenovatie ook een positief effect op de uitstraling van het huis, wat ten goede komt als u het huis in de toekomst wil gaan verkopen. Ook het vervangen van een dakkapel of het plaatsen van goede dakisolatie verstaan wij onder het uitvoeren van een dakrenovatie. Wij zorgen ervoor dat daken na een renovatie weer jarenlang mee kunnen.

Dak vervangen

dak vervangen
Het is niet alleen mogelijk om de dakbedekking te vervangen, maar ook om de het gehele dak te vernieuwen. De medewerkers van ons dakdekkersbedrijf uit Utrecht helpen u hierbij met alle plezier. Wij zullen ervoor proberen te zorgen dat er tijdens de klus continu een deel van het woonoppervlak overdekt blijft, zodat u zo weinig mogelijk overlast ondervindt van de werkzaamheden. Bent u benieuwd naar de kosten en mogelijkheden voor het vervangen van het gehele dak van uw woonhuis? Aarzel dan niet om via het contactformulier een offerte aan te vragen, of bel naar 085 500 9921 voor direct contact.

Dakisolatie

dakisolatie door dakdekker
Het isoleren van een plat dak kan op drie verschillende manieren; op basis van een warm, koud, of omgekeerd dak. Bij een warme dakconstructie zal de dakisolatie onder de dakbedekking liggen, op de dakvloer. Dit komt het meeste voor, en u kunt eventueel op deze wijze het dak zelf isoleren. Bij een koude dakconstructie zit het isolatiemateriaal onder de dakvloer. Dit kan tot vochtproblemen leiden, wanneer u de techniek niet goed toepast. Schakel daarom hiervoor altijd een dakdekker in. Bij een omgekeerde dakconstructie plaatsen wij de dakisolatie op de dakbedekking. Deze laatste techniek past onze dakdekker met name toe bij dakterrassen.

Dakgoten vervangen

vervangen van dakgoten
Is het schoonmaken van de dakgoot niet afdoende om wateroverlast te voorkomen? Het is natuurlijk mogelijk om uw dakgoten te laten vervangen. De installatie van nieuwe dakgoten kan leiden tot een verbeterde hemelwaterafvoer, waardoor de kans op problemen met wel vijftig procent kunt verminderen. Wilt u graag nieuwe dakgoten of regenpijpen voor een optimaal hemelwaterafvoer, maar installeert u deze liever niet zelf? Stel u dan in verbinding met een dakdekker uit Utrecht. Deze kan met behulp van innovatieve technieken en het juiste gereedschap de goten binnen korte tijd hebben geïnstalleerd. U hebt hier zelf geen omzien meer naar.

Boeidelen vervangen

boeidelen vervangen Utrecht
Een andere klus waar wij u met alle plezier bij ondersteunen is het vervangen van de boeidelen. Houten boeidelen hebben een levensduur van ongeveer 20 jaar, voordat het nodig is om deze te vervangen in verband met de kans op lekkage en houtrot. Het vernieuwen van de boeidelen is geen ingewikkelde klus, mits de waterkering niet aan de boeidelen bevestigd is. Is dit wel het geval? Laat dan een erkend vakman van ons dakdekkersbedrijf in Utrecht de waterkering demonteren en veilig verwijderen. Vervolgens is het aan u om de boeidelen te verwijderen en de nieuwe te plaatsen.

Schoorsteen renovatie

schoorsteenrenovatie in Utrecht
Tegenwoordig is de schoorsteen steeds vaker onnodig, doordat men gebruik maakt van een centrale verwarming. Mocht u toch nog regelmatig de open haard aansteken, dan is het van belang dat u het rookkanaal regelmatig laat reinigen. Daarnaast is na zo’n 15 jaar een schoorsteenrenovatie ook geen slecht plan. Bij een renovatie van de schoorsteen zullen wij twee verschillende taken uitvoeren: een controle en herstel van het rookkanaal, en de reparatie van de buitenzijde van de schoorsteen. Onder deze laatste categorie vallen zowel herstelwerkzaamheden aan het metselwerk als aan het voegwerk, en de vervanging van door weer en wind beschadigde loodslabben.

Schoorsteen verwijderen

schoorsteen laten verwijderen
Tegenwoordig worden schoorstenen maar weinig meer gebruikt, terwijl ze wel een deel van de ruimte in huis innemen. Het is dan ook mogelijk om de schoorsteen te (laten) verwijderen. Het is hierbij belangrijk om er rekening mee te houden dat een schoorsteen een lange schacht is, waarvan het fundament in de kruipruimte ligt. Wilt u alleen het deel van de schoorsteen op de benedenverdieping verwijderen? Dan zal het bovenste deel enkel met een cementlaag vastzitten aan de muur. Laat een dakdekker het zwevende gedeelte stutten om ongelukken en schade te voorkomen. Wij garanderen dat onze medewerkers de klus snel en vakkundig uitvoeren.

Dakpannen vervangen

Het vervangen van de dakpannen is een klus die ongeveer eens in de 20 jaar noodzakelijk is. Bij deze vorm van dakrenovatie zullen de specialisten van ons dakdekkersbedrijf uit Utrecht alle dakpannen vernieuwen en tevens de onderliggende dakspanten controleren. Het vernieuwen van dakpannen kan echter ook van toepassing zijn op een enkele dakpan na een storm. Door hevige windvlagen verschuiven dakpannen soms, waardoor er lekkages ontstaan. Het rechtleggen van de dakpan is eigenhandig door u op te lossen.

Rieten dak vervangen

Wij zien in Utrecht steeds vaker huizen verschijnen met rieten daken. Dat is niet gek, want het riet geeft een huis een hele chique en bijzondere uitstraling. Bovendien heeft het riet meerdere voordelen waardoor het een prima keuze is voor elk type woning. De levensduur van rieten daken is ongeveer 45 tot 50 jaar. Vele klanten kiezen er vanwege het esthetische aspect echter voor om al na 35 jaar het riet te vervangen. Niet elke dakdekker is gespecialiseerd in het vervangen van rieten daken. Het is daarom belangrijk om een vakman te vinden die hierin ervaren is.

Dakdekker nodig voor dakonderhoud of een renovatie?

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via het formulier.

Bel 085 500 9921
Offerte aanvragen
dakonderhoud uitvoeren

Dakonderhoud

Zoals gezegd is goed onderhoud van groot belang om de kwaliteit te waarborgen. Daken bieden woningen namelijk veel bescherming tegen kou en neerslag, maar dan moeten ze wel optimaal functioneren. Om er zeker van te zijn dat u uw dakonderhoud goed bijhoudt, zou u kunnen overwegen om een onderhoudscontract af te sluiten bij één van de dakdekkers uit uw regio. Het dakdekkersbedrijf voert dan verschillende taken op het gebied van onderhoud uit, en neemt zelf contact met u op als het tijd is voor een volgende onderhoudsbeurt. De eerste stap in het onderhouden van daken is het uitvoeren van een grondige dakinspectie. Het gehele oppervlak wordt gecontroleerd op beschadigingen en zwakke plekken, waarna duidelijk wordt of er een eventuele dakreparatie nodig is. Hierna zal de dakdekker een dakreiniging uitvoeren. Alle vervuiling zoals mosgroei moet verwijderd worden, omdat dit de dakafwerking aantast. Eventueel brengt de vakman een dakcoating aan, om de dakpannen in de toekomst ook tegen mosgroei te beschermen. Naast de reiniging van de dakpannen zullen ook de dakgoten en regenpijpen goed schoongemaakt worden. Dit zorgt ervoor dat het hemelwater altijd de kans heeft om weg te stromen, waarmee lekkages worden voorkomen.

Dakreiniging

dakreiniging Utrecht
Er bestaan een aantal zaken op het gebied van het dakonderhoud die u zelf uit kunt voeren. Zo is het mogelijk om de goten en pijpen zelf schoon te maken, en kunt u de waterafvoer optimaliseren door bladvangers te installeren. Een onderdeel van het dakonderhoud is de dakreiniging. Deze klus kunt u het beste oerlaten aan de speicalisten van een dakdekkersbedrijf uit Utrecht. Bij een dakreiniging wordt het dak volledig schoon gespoten met een hoge drukspuit om ervoor te zorgen dat mos en algen en ander groen geen kans maken de dakpannen te beschadigen. Meestal combineren wij de dakreiniging met het aanbrengen van een dakcoating.

Dakcoating

dakpannen coaten Utrecht
Om uw dak te beschermen tegen de invloeden van het weer en de wortels van mossen, is het mogelijk om een speciale dakcoating aan te laten brengen. Een dakcoating is een speciale laag over de dakbescherming die de levensduur van materialen met wel tien jaar kan verlengen. Het aanbrengen van de dakcoating vraagt een aanzienlijke investering, maar door de verlengde levensduur van de dakbedekking is dit het geld wel waard. Hebt u behoefte aan meer informatie over de werking van een dakcoating? Een dakdekker uit Utrecht informeert u graag over de kosten. Vergelijk voor het beste resultaat de voor- en nadelen van menig dakcoating.

Dakgoten schoonmaken

dakgoten schoonmaken Utrecht
Dakgoten zitten aan ieder dak, of het nu plat en bitumen is of van ander materiaal en een andere vorm. Veelal vergeten mensen het schoonmaken van hun dakgoten, of zien ze er zelf als een berg tegenop om dit te doen omdat het schoonmaken nogal een lastig werkje is waarbij enige expertise vereist is. Het schoonmaken van de goten is immers niet zonder risico. Schakel gerust een Eteb dakdekker uit Utrecht in. Naast een reiniging van de goten is ook een dakreiniging een optie. In dit geval reinigen wij alle dakpannen en zorgen wij ervoor dat het dakoppervlak snel in optimale staat verkeert. Naast de dakgoten zullen we ook uw regenpijpen nakijken en reinigen.

Regenpijpen

onderhoud regenpijpen
De regen op uw dak wordt afgevoerd via de dakgoten naar de regenpijpen. Deze pijpen brengen het water naar het riool of naar een regenton. Een regenpijp moet u regelmatig schoonmaken. Het is verstandig om dit zeker één keer per jaar te doen. Bij het schoonmaken kunt u eventuele verstoppingen oplossen en vuil verwijderen. Schakel een dakdekker in voor een eventuele reparatie en het onderhoud. Wanneer de regenpijpen niet goed schoongemaakt worden, is de kans op schade en lekkages een stuk groter. Na verloop van tijd is het noodzakelijk om uw regenpijpen te vervangen. Laat dan nieuwe regenpijpen gemaakt van zink, PVC of koper door een dakdekkersbedrijf plaatsen.

Dakinspectie

Eén van de zaken waarvoor u een ervaren dakdekker uit Utrecht kunt inzetten is het inspecteren van de diverse dakonderdelen. Bij een dakinspectie zal onze specialist de dakconstructie controleren, maar ook de andere dakonderdelen zoals de schoorsteen, een dakraam of een dakkapel. Door het toepassen van de dakinspectie zult u wellicht voor niets betalen, aan de andere zijde weet u dan zeker dat het dak in goede staat verkeert. Mocht er wel een probleem zijn, dan zal dit tijdens de dakinspectie gevonden worden. Onze dakspecialist zal vervolgens direct de nodige reparatie afhandelen, zodat het wooncomfort snel weer in optimale staat is.

Een onderhoudscontract, wat voor u?

Het onderhouden van het dak neemt veel tijd in beslag, en moet regelmatig worden uitgevoerd. Het is daarom mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten bij een dakdekkersbedrijf bij u in de regio. Met een onderhoudscontract zorgt u ervoor dat er periodiek een ervaren dakdekker bij u langskomt om de dakgoten, regenpijpen en de rest van het dak van het juiste onderhoud te voorzien. Dankzij een onderhoudscontract zorgt u ervoor dat beschadigingen en slijtage in een vroeg stadium worden ontdekt, zodat lekkages en andere vochtproblemen zullen worden voorkomen. Vul voor een overzicht van specialisten uit Utrecht ons contactformulier in.

diverse soorten dakbedekking

Soorten dakbedekking

Voor zowel hellende als platte daken kunt u bij menig dakdekkersbedrijf uit Utrecht terecht voor vele verschillende soorten dakbedekking. Voor schuine daken zijn vele opties, die allen een andere uitstraling hebben. De meeste klanten kiezen voor één van de soorten dakpannen die beschikbaar zijn. Voorbeelden hiervan zijn kleidakpannen of betondakpannen. Hoewel betondakpannen een stuk voordeliger zijn, gaan kleidakpannen een paar jaar langer mee, waardoor dit ook een goede investering is. Hiernaast is er nog de keuze uit onder andere dakleien en riet. Dakleien zijn vrij kostbaar, maar geven uw woning een unieke uitstraling. Daarbij hebben dakleien een hele lange levensduur, waardoor ze ontzettend duurzaam zijn. Riet wordt steeds vaker geplaatst en dankzij de nieuwste innovaties gaat het ook steeds langer mee. Toch laten veel klanten het riet al na 35 jaar vervangen, omdat nieuw riet er nou eenmaal veel mooier uitziet. Heeft u een plat dak? Dan is er uiteraard ook volop keuze uit verschillende soorten dakleer. Steeds meer klanten kiezen voor EPDM, maar ook bitumen blijft vanwege de gunstige prijzen ontzettend populair. Eén nieuw soort dakbedekking dat wij ook steeds vaker plaatsen is dakbedekking van PVC. Omdat dit beschikbaar is in vele verschillende kleuren, kunt u de uitstraling van het dak hiermee voor een groot deel bepalen.

Bitumen

bitumen dakbedekking aanbrengen Utrecht
Het bedekken van een plat dak kan met behulp van een aantal materialen. Zo hebt u onder andere de keus uit EPDM, isolatieplaten en bitumen. Bitumen is een grondstof die in de natuur gevonden kan worden, maar die ook gewonnen kan worden door middel van een destillatieproces van ruwe aardolie. Bitumen wordt veel gebruikt als basismateriaal voor asfalt, waardoor het ook een geschikt product is voor het bedekken van daken. Voordeel van bitumen is dat het een hoge waterdichtheid heeft, UV-bestendig is, en dat u te maken hebt met een duurzaam materiaal. Desgewenst kunt u het zelf verwerken, of een dakdekker inschakelen via ons contactformulier.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking Utrecht
Vertoont de huidige dakbedekking van het plat dak scheuren, of hebt u last van lekkage? Dan is het nodig om spoedig een dakrenovatie uit te voeren. Het bedekken van platte daken is mogelijk met behulp van diverse materialen. Eén van de nieuwste materialen op dit gebied is EPDM. EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomer; het is een synthetisch rubber dat vele voordelen heeft. Zo is het wortelbestendig, waardoor het als ondergrond van een groen dak kan dienen. Een ander voordeel van EPDM is de hoge elasticiteit, de bestendigheid tegen temperatuurschommelingen en de bestendigheid tegen UV-straling. Combineer de EPDM met een isolatielaag om op de stookkosten te besparen.

Nieuwe dakbedekking in Utrecht?

Bel voor direct contact of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via het formulier.

Bel 085 500 9921
Offerte aanvragen

Zink

zink
Hoewel zink in de meeste gevallen wordt toegepast als materiaal voor dakgoten en regenpijpen, kan ook uw volledige dakbedekking uit zink bestaan. Het is van belang dat u ook bij zinken daken deze regelmatig van dakonderhoud voorziet. Het grootste risico bij zink is dat dit wordt aangetast door achterblijvend water, of vervuilde lucht. Wanneer u in de buurt van een chemische fabriek woont, zal een ervaren dakdekker u dan ook afraden te kiezen voor een zinken dakbedekking. Naast goten maken wij ook regelmatig boeidelen van zink. Zinken boeidelen bieden een strakke en authentieke uitstraling, wat deze zeer populair maakt.

Shingles dakbedekking

shingles
Een speciale soort dakbedekking waar wij u graag meer informatie over willen geven zijn shingles. Shingles zijn hetzelfde als dakleien, ook wel bitumen leien genoemd. Het grote voordeel van shingles is dat deze zeer eenvoudige te plaatsen zijn. Dit maakt de dakleien zeer populair onder doe-het-zelvers. Daarnaast zijn de bitumen leien relatief licht, wat bekent dat zij ook op dunne dakconstructies geplaatst kunnen worden. De shingles bestaan uit een glasvliesdrager, die aan beide zijden bedekt is met een bitument deklaag. Vervolgens is er een toplaag van gekleurde granulaten die de dakleien een uitstraling geven die lijkt op die van standaard dakpannen.

Platte daken

dakdekker voor plat dak
De dakbedekking van platte daken bestaat meestal uit bitumen, EPDM of PVC. Daarnaast kan er ook een groendak aangelegd worden. Bitumen en EPDM zijn de meest populaire soorten dakbedekking. Een dakdekkersbedrijf verdeelt constructies voor platte daken in koude, warme en omgekeerde dakconstructies. Het verschil tussen deze verschillende constructies zit hem in de plaatsing van het isolatiemateriaal. Bij een plat dak met een koude constructie is de isolatie aan de onderkant aangebracht en met een warme constructie is het juist aan de bovenkant aangebracht. Een omgekeerde dakconstructie bestaat eerst uit een waterkerende laag en daarna de isolatie. Een dakdekker kan u advies geven over de opties.

Hellende daken

dakdekkersbedrijf voor hellend dak
Bij ons dakdekkersbedrijf in Utrecht komt vaak de vraag binnen hoeveel dakpannen men nu nodig heeft voor hun hellend dak. Dit antwoord is echter afhankelijk van de afmeting van het dak, en de door u gekozen pannen. Een dakdekker helpt u graag met het maken van een keuze voor de dakbekleding, en zal u dan ook adviseren over de afstand tussen de panlatten en de aanschaf van speciale pannen zoals onderpannen, ventilatiepannen, vorsten en doorvoerpannen, en de hoeveelheid dakpannen die u dient te bestellen. Overweeg voor een optimale bescherming van de dakpannen het aanbrengen van een dakcoating. Dit is vergelijkbaar met een gevelimpregnatie.

Doe-het-zelf plat dak repareren

In en om huis zijn er heel wat klussen waarvoor men de hulp van een ervaren vakman inschakelt. Hoewel het in veel gevallen handig is om praktische ondersteuning te hebben bij kluswerkzaamheden, zijn er ook een aantal klussen die u desgewenst zelf zou kunnen uitvoeren. Eén van deze werkzaamheden is het herstellen van een lekkend plat dak. Het gaat dan wel om platte daken die dakleer als dakbedekking hebben. Onze specialisten uit Utrecht hebben speciaal voor u een handig stappenplan opgesteld, waarmee het repareren van de dakbedekking relatief eenvoudig wordt, en waardoor u aanzienlijk zal besparen op de reparatiekosten. Mochten er alsnog problemen optreden, dan adviseren wij toch contact op te nemen met een erkend dakdekkersbedrijf.

zelf een plat dak repareren
  • Stap 1. Voorbereiding. Het voorbereiden begint met de inspectie van het probleem en het verzamelen van de materialen. Gaat het inderdaad om een beschadigd dakleer? Schaf dan in ieder geval reparatiepasta, glasvlies dakbekleding, kwasten en een plamuurmes aan. Verder is het handig als u een trap en oude kleren heeft voor deze klus.
  • Stap 2. Reiniging. Het werk begint met het reinigen van het beschadigde gedeelte. Zorg ervoor dat al het vuil verwijderd wordt, en snij daarna het dakleer kruislings open. Leg het onderliggende dakbeschot bloot en reinig ook dit. Zorg ervoor dat voordat u verder gaat het dakbeschot helemaal droog is.
  • Stap 3. Reparatie. Een volgend stap is het bestrijken van het dakbeschot met reparatiepasta. Deze pasta dient u goed uit te smeren zodat alle hoekjes bedekt zijn. Vouw daarna het dakleer dicht en smeer hiervan de randen in met dezelfde pasta. Daarna plaatst u de strook glasvlies over het beschadigde gedeelte. Druk dit stevig aan en breng ook hierover een laag reparatiepasta aan.
  • Stap 4. Afwerking en controle. Laat alles goed drogen. Controleer tot slot of de afwatering nog in goede staat verkeert. Blijft het water staan bij het gerepareerde deel of blijft er waterlekkage optreden? Dan zult u waarschijnlijk de klus moeten herhalen.

Bij u in Utrecht

Vrijblijvend contact

Heeft u nieuwe dakgoten nodig? Of bent u geïnteresseerd in een eenmalige (of periodieke) dakinspectie? Is er wellicht een andere klus waarbij een dakdekkersbedrijf u zou kunnen helpen? Twijfel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op. In het geval van spoed kan er zelfs al binnen een half uur iemand bij u op de stoep staan. Heeft u in verband met een noodzakelijke dakreparatie direct iemand nodig? Bel dan naar 085 500 9921 en kom in direct contact met een dakdekker uit uw regio. Bent u nieuwsgierig naar de kosten en mogelijkheden van een dakdekkersbedrijf? Vul in dat geval ons contactformulier in. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk een geheel vrijblijvende en kosteloze offerte toesturen. Wij bieden bij u in de regio ook handige loodgieter, lekkage, riool– en CV-ketel service.

Vrijblijvend contact