Dakdekker in Capelle aan den IJssel nodig?

Scherpe tarieven, snel ter plaatse, 24-uurs service!

Bel 085 500 9938

Wij werken in uw regio samen met:

logo partner

dakdekker Capelle aan den IJssel

Dakdekker Capelle aan den IJssel

Een dakdekker uit Capelle aan den IJssel legt moeiteloos een nieuw dak aan of repareert vakkundig een beschadiging. Op deze pagina leest u meer over de dakwerken van een dakdekkersbedrijf, zoals een dakreparatie of dakrenovatie. Wilt u meer weten over de gemiddelde prijzen voor nieuwe dakbedekking voor een plat of hellend dak? Lees dan verder!

Of bel direct naar 085 500 9938! U komt in contact met een medewerker van een dakdekkersbedrijf. Een dakdekker is snel bij u ter plaatse voor een dakreparatie. Wilt u de exacte kosten weten voor een dakrenovatie of nieuwe bedekking? Vul dan het offerteformulier in voor een gratis en vrijblijvende prijsofferte voor dakwerken.

Gratis offerte ontvangen

Gratis - Vrijblijvend

Waarom een dakdekker uit Capelle aan den IJssel inschakelen?

Een dakreparatie, dakrenovatie of het aanbrengen van nieuwe bedekking vereist vakkennis en ervaring. Door een dakdekker in te schakelen bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en deskundige hulp. Bovendien weet u zeker dat de dakwerken dan op de juiste manier uitgevoerd worden. Een ander voordeel is dat u zelf geen gereedschap of ander materiaal hoeft aan te schaffen. Ziet u het niet zitten om op een hoge trap te staan? Een dakdekker heeft hier geen moeite mee! Dit zijn de belangrijkste voordelen van het inschakelen van een dakdekkersbedrijf:

  • Door de ervaring en vakkennis verlopen de dakwerken snel en probleemloos.
  • U hoeft zelf niet op een hoge trap of op het dak te staan.
  • Het dakdekkersbedrijf heeft de juiste gereedschappen en materialen.
dakdekkersbedrijf Capelle aan den IJssel

Dakdekkersbedrijf Capelle aan den IJssel; vakkundige dakdekkers met veel ervaring!

Een dakdekkersbedrijf uit Capelle aan den IJssel voert allerlei dakwerken uit. Zo plaatsen de dakdekkers moeiteloos de dakbedekking en isolatiemateriaal om te besparen op de energiekosten. Schakel een dakdekker in voor een dakreparatie of vervanging van de dakbekleding. U wilt natuurlijk niet dat er waterschade ontstaat door een beschadiging. Andere werkzaamheden van dakdekkers zijn het onderhouden en schoonmaken van daken en hemelwaterafvoeren. Een dakdekkersbedrijf is u van dienst met:

  • het onderhouden en schoonmaken van het dakoppervlak;
  • een snelle en professionele dakreparatie;
  • de vervanging van dakbekleding;
  • het aanbrengen van dakisolatie.
Bel: 085 500 9938

Wat zijn de kosten van een dakdekker?

Wilt u een dakdekker inschakelen voor dakwerken? Dan bent u vast ook benieuwd naar de prijzen! De tarieven per uur voor een dakdekker zijn onder andere afhankelijk van de locatie. Woont u in de Randstad? Dan bent u meer kwijt dan buiten de Randstad.
De concurrentie is hier namelijk hoger en er is meer werk, waardoor dakdekkers hogere prijzen vragen. Dakonderhoud en een dakinspectie door een dakdekkersbedrijf komt gemiddeld op €35,- per uur.

Binnen de Randstad is dit ongeveer €13,- per uur hoger. Bekijk de prijstabel voor alle gemiddelde prijzen voor dakwerk aan een nieuwbouwhuis, voor dakonderhoud en voor kluswerk door dakdekkers.

Prijstabel: uurloon dakdekker

SegmentGemiddeld uurtarief *Gemiddeld uurtarief Randstad *
Nieuwbouw€30,-€37,-
Onderhoud/inspectie€35,-€43,-
Kluswerk€28,-€35,-

* De prijzen zijn gemiddeld en verschillen per dakdekker. Voor exacte prijzen vraagt u gemakkelijk een gratis offerte aan.

Uurloon dakdekker

€28,- tot €43,-

Gemiddelde van/tot prijzen

Laag
€28,- tot €35,- per uur

Voor kluswerk door een dakdekker.

Hoog
€35,- tot €43,- per uur

Voor een dakinspectie en onderhoud.

Factoren die de prijs van een dakdekkersbedrijf beïnvloeden

De prijzen voor dakdekkers worden door een aantal factoren beïnvloedt. Denk hierbij aan het daktype (plat of hellend), het materiaalsoort en het type dakwerken. Zo is een dakreparatie goedkoper dan een dakrenovatie. Ook de materiaalkosten beïnvloeden de prijzen.

Een pannendak is bijvoorbeeld duurder dan bitumineuze bedekking. Daarnaast moet u rekening houden met de arbeidskosten en de voorrijkosten. Via onze offertedienst krijgt u een offerte van een dakdekkersbedrijf uit de regio. U bespaart zo op de voorrijkosten.

Doordat de prijzen door vele factoren worden beïnvloed, is het verstandig om een offerte aan te vragen voor de exacte kosten.

Waarop letten bij het kiezen van een dakdekkersbedrijf?

Geen idee waar u op moet letten bij het kiezen van een goedkoop dakdekkersbedrijf uit de regio Capelle aan den IJssel? Wij hebben nog een aantal handige tips voor u! Vraag bijvoorbeeld eens bij familie of vrienden en lees recensies op het internet. Controleer ook of de dakdekker beschikt over certificaten, de benodigde opleiding en eventuele keurmerken.

Waar moet ik op letten bij het controleren van een offerte van een dakdekkersbedrijf?

Bekijk altijd de totaalprijs en controleer waaruit deze bestaat. Hoe hoog zijn bijvoorbeeld de voorrijkosten van het dakdekkersbedrijf? Rekent de dakdekker een all-in totaalprijs? Of wordt er gewerkt met een uurtarief? Lees de voorwaarden goed door.

Werkzaamheden van dakdekkers uit Capelle aan den IJssel

De dakwerken van een dakdekker zijn zeer divers. De dakdekker legt bijvoorbeeld moeiteloos nieuwe bedekking aan, voert de dakdekker een dakinspectie uit en maakt hij daken en de hemelwaterafvoer schoon.

Andere dakwerken van een dakdekker zijn het herstellen en renoveren en het aanbrengen van isolatie.

dakreparatie Capelle aan den IJssel

Dakreparatie Capelle aan den IJssel

Bij beschadigingen is het belangrijk dat deze zo snel mogelijk gerepareerd worden door dakdekkers. Indien u dit niet laat doen, is de kans groot dat de schade groter wordt waarmee ook de reparatiekosten zullen oplopen. Een dakreparatie is nodig wanneer de dakbekleding gescheurd is, of wanneer u uw dakpannen tijdens een najaarsstorm van het dak zijn gewaaid.

Ook is het mogelijk dat u de nok moet laten repareren om zo de isolatiewaarde te waarborgen.
Voor het herstellen van gescheurde bedekking door een dakdekkersbedrijf uit Capelle aan den IJssel op een plat dak wordt bijvoorbeeld een waterdichte pasta of een reparatiestrip gebruikt. Soms is het nodig om een gedeelte van de bedekking te renoveren.

Een dakreparatie kost gemiddeld tussen de €28,- en de €35,- per uur, exclusief het benodigde materiaal.

Dakreparatie plat dak

Platte daken zijn gevoeliger voor beschadigingen dan hellende daken. Dat komt onder andere door het feit dat er regenwater en vervuiling op kan blijven liggen. Dit tast het materiaal aan, waardoor er uiteindelijk schade ontstaat. Gelukkig is het repareren van platte daken tevens relatief eenvoudig. Voor het herstellen van scheuren gebruikt een dakdekkersbedrijf een speciale pasta of kit voor een waterdicht resultaat. Andere reparatiemethodes zijn het aanbrengen van een reparatiestrook, het vastlijmen van losgelaten verbindingen of het vernieuwen van een stuk kapotte dakbekleding.

Dakreparatie hellend dak

Het herstellen van een beschadiging op een hellend dak vraagt om een andere techniek dan bij platte daken. Een veelvoorkomende dakreparatie aan een hellend dak is de vervanging van verschoven dakpannen.

Verschoven klei- of betondakpannen op een hellend dak komen vaak voor na een storm. Andere reparaties zijn het vernieuwen van dakpannen, leibekleding of shingles, het aanbrengen van een dakcoating en het vernieuwen van de nokvorsten.

dakrenovatie Capelle aan den IJssel

Dakrenovatie Capelle aan den IJssel

Een dakrenovatie bestaat uit het vernieuwen van het gehele dak of onderdelen van het dak van uw woning. Een dakrenovatie is nodig wanneer het dak te veel versleten is of wanneer een dakreparatie geen optie meer is. Een aantal dakwerken die wij tot een dakrenovatie rekenen zijn het vervangen van daken, het aanbrengen van isolatie, het vernieuwen van de hemelwaterafvoer of boeidelen en de renovatie of de verwijdering van schoorstenen. Met een dakrenovatie ziet uw dak er weer als nieuw uit en u zorgt voor een langere levensduur. Ook een schoorsteenrenovatie door dakdekkers is onderdeel van een dakrenovatie. Met een schoorsteenrenovatie wordt de schoorsteen opnieuw opgebouwd door dakdekkers.

Het renoveren kost ongeveer €3.000,- tot €4.300,-.

Dakrenovatie plat dak

Het renoveren van een plat dak bestaat vaak uit het vervangen van de bedekking. Soms is het voldoende om een gedeelte te, bijvoorbeeld bij plaatselijke scheurvorming.

Heeft u bedekking van bitumen? Bekijk dan de mogelijkheden van het plaatsen van een nieuwe laag dakleer over de oude laag. Zo bespaart u aanzienlijk op de renovatiekosten.

Dakrenovatie hellend dak

Ook het renoveren van een hellend dak bestaat meestal uit het vervangen van de bedekking. Voor de dakrenovatie controleert de dakdekker uit Capelle aan den IJssel ook altijd de conditie van de dakconstructie. Wilt u besparen op de energiekosten? Plaats dan direct dakisolatie. In sommige gevallen is het mogelijk om een overzetdak over het huidige dak te plaatsen. Uw dak ziet er na de dakrenovatie weer als nieuw uit.

Dakbedekking vervangen

Sterk verouderde, versleten of beschadigde dakbedekking moet u laten vervangen om waterschade en andere problemen te voorkomen. Hebt u bitumineuze bedekking? Dan is het in een aantal gevallen mogelijk om een nieuwe laag bitumen over de oude laag aan te brengen.

Doordat u de oude roofing niet hoeft te laten weghalen, bespaart u zo op de reparatiekosten. Het plaatsen van bedekking van platte daken vereist een andere techniek dan voor hellende daken. Een dakdekkersbedrijf uit Capelle aan den IJssel heeft hier veel ervaring mee en geeft u deskundig advies over vervanging nodig is.

Nieuwe dakbedekking kost gemiddeld €75,- tot €130,- per vierkante meter.

Dakbedekking vernieuwen

Bekijk hoe nieuwe dakbedekking op een schuur wordt geplaatst!

Compleet dak vervangen

Is een dakreparatie of een dakrenovatie niet meer voldoende? Laat dan uw dak vervangen. Met een gloednieuw dak bent u weer verzekerd van een optimale bescherming tegen allerlei weersomstandigheden.

Combineer de werken met isolatie, om te besparen op de energiekosten. De dakdekkers bouwen eerst de dakconstructie opnieuw op. Ze plaatsen vervolgens de dakisolatie en de nieuwe bedekking. Een dakdekkersbedrijf werkt snel en efficiënt, maar het plaatsen van een nieuw dak kost veel tijd.
Uiteraard zorgen de dakdekkers ervoor dat u zo weinig mogelijk overlast heeft door de dakwerken.

Kosten nieuw dak

De richtprijzen voor het aanleggen van een gloednieuw dak door dakdekkers zijn voornamelijk afhankelijk van de daktype. Het renoveren van een plat dak is goedkoper dan een hellend dak. De renovatiekosten voor platte daken liggen tussen de €75,- tot €100,-. Een dakrenovatie van een schuin dak kost gemiddeld €75,- tot €130,-. Dit is inclusief het verwijderen van de oude dakbekleding.

Welke factoren beïnvloeden de totaalprijs?

De totaalprijs wordt ook beïnvloed door de grootte van het dakoppervlak, het benodigde materiaal en de arbeidskosten.

Prijstabel: kosten dak vervangen

Soort werkzaamhedenGemiddelde prijzen per m² **
Plat dak vervangen *€75,- tot €100,-
Hellend dak vervangen *€75,- tot €130,-
Dakisolatie aanbrengen€40,- tot €60,-
Dakbeschot vernieuwen€90,- tot €150,-

* Inclusief het verwijderen van de oude dakbedekking
** Dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en montage. Vraag vrijblijvend een gratis offerte aan voor een exacte prijs

Bel naar 085 500 9938 voor een dakdekker voor een dakreparatie!

De spoedservice is 24/7 bereikbaar. Ook in het weekend of buiten kantooruren.

Bel: 085 500 9938

Dakonderhoud

Beschadigingen komen geregeld voor. In de meeste gevallen kunt u schade aan uw dakbedekking voorkomen, door regelmatig uw dak van een goede onderhoudsbeurt te voorzien. De dakwerken worden zwakke plekken opgespoord en preventief behandeld, zodat verdere schade voorkomen blijft. Het gaat hierbij onder andere om het ontstoppen van hemelwaterafvoer, het verwijderen van vervuiling en het oplossen van de onthechting tussen materialen. Ook het recht leggen van dakpannen en het verwijderen van mos is een voorbeeld van dakonderhoud dat een dakdekkersbedrijf uitvoert. Met dakonderhoud verlengt u de levensduur en voorkomt u grotere problemen.

dakreiniging

Dakreiniging

Een dakreiniging is minstens één keer per jaar nodig. Wanneer u in een bosrijke omgeving woont, is het nodig om vaker een dakreiniging door dakdekkers uit Capelle aan den IJssel uit te laten voeren. De bedekking raakt namelijk aangetast door bladeren, mosgroei en ander vuil. Het hecht zich namelijk aan de bedekking. Dakpannen worden bijvoorbeeld poreus door mosgroei, bovendien ziet het er niet mooi uit.

Bij een dakreiniging halen de dakdekkers eerst het vuil en groen eerst weg met behulp van een hoge drukspuit en eventueel een speciaal reinigingsmiddel. Daarna controleren de dakdekkers het gehele dakoppervlak op beschadigingen.

Een dakreiniging door dakdekkers kost gemiddeld tussen de €9,- tot de €15,- per vierkante meter.

dakinspectie Capelle aan den IJssel

Dakinspectie Capelle aan den IJssel

Eén van de werkzaamheden van een ervaren dakdekker is het afhandelen van een dakinspectie op een plat of hellend dak. Een dakinspectie, de naam zegt het al, is een klus die niet per se een dakonderhoud of dakreparatie tot gevolg heeft, maar waarbij wel alle dakonderdelen gecontroleerd worden op mogelijke beschadigingen.

Het grote voordeel van een dakinspectie is dat op deze manier problemen met de dakonderdelen op tijd ontdekt worden. U voorkomt zo hoge reparatiekosten doordat problemen zoals een daklekkage niet op tijd geconstateerd zijn.

Een dakinspectie door een dakdekkersbedrijf uit Capelle aan den IJssel kost gemiddeld €150,- tot €300,-.

dakgoten vervangen

Dakgoten vervangen of reinigen?

Bij veroudering en slijtage is het verstandig om de dakgoten te laten vervangen door ervaren dakdekkers.

Slijtage kan namelijk leiden tot waterschade. Hetzelfde geldt voor ernstige beschadigingen. Soms zijn de reparatiekosten hoger dan het plaatsen van nieuwe goten. De dakdeker uit Capelle aan den IJssel verwijdert eerst de oude goten en de beugels en plaatst vervolgens nieuw.

De dakdekker zorgt er ook voor dat de dakgoten goed aangesloten zijn op de rest van de hemelwaterafvoer.

Door de hemelwaterafvoer regelmatig te reinigen voorkomt u verstoppingen en beschadigingen. De dakdekker verwijdert eerst alle bladeren, takjes, mosgroei en ander vuil. Vervolgens controleert de dakdekker of het regenwater goed wegstroomt.

schoorsteenrenovatie

Schoorsteenrenovatie

Wie dagelijks gebruik maakt van de schoorsteen weet dat het verstandig is om regelmatig het rookkanaal te laten reinigen. Wist u echter dat het soms tevens nodig is schoorstenen te renoveren? Een schoorsteenrenovatie bestaat uit twee verschillende onderdelen: een renovatie van het rookkanaal en het herstel van de buitenzijde van de schoorsteen. Een renovatie door dakdekkers zoals herstel van het rookkanaal neemt over het algemeen de meeste tijd in beslag, omdat dit een lastige klus is.

Het vervangen van het rookkanaal van de schoorsteen echter erg belangrijk, want hierdoor voorkomt u rookschade. Andere werkzaamheden van een schoorsteenrenovatie door een dakdekker zijn het opnieuw opbouwen van het metselwerk van de schoorsteen, het vernieuwen van de bovenplaat en de renovatie van de loodslab.

De richtprijs voor een schoorsteenrenovatie door dakdekkers begint vanaf €500,-.

Dakbedekking Capelle aan den IJssel

De keuze voor de dakbekleding is voornamelijk afhankelijk van de daktype dat u hebt. Voor een hellend dak zijn in Capelle aan den IJssel dakpannen erg populair. U hebt de keuze uit beton- en kleidakpannen. Ook kunst- of natuurleien, shingles, riet en metalen bedekking zijn geschikt voor hellende daken. Platte daken zijn vaak voorzien van bitumen of EPDM. Tegenwoordig zien we ook steeds vaker pvc gebruikt worden of een milieuvriendelijk groendak.

Wilt u meer weten over de dakbedekkingssoorten? Lees dan snel verder! Hieronder geven we u informatie over alle soorten, de prijzen en de levensduur.

Dakbedekking plat dak

Voor het bedekken van een plat dak hebt u de keuze uit verschillende soorten materialen. Eén van de populairste materialen in Capelle aan den IJssel is bitumen. Roofing is namelijk goedkoop en eenvoudig aan te brengen. Het nadeel van deze bedekking is dat de levensduur in vergelijking met andere bedekkingssoorten minder lang is. Of kies voor pvc of EPDM. Deze materialen worden op maat gemaakt.

Het voordeel is dat er geen banen nodig zijn zoals bij bitumen. Een groendak is een milieubewuste keuze en isoleert bovendien zeer goed.

Kosten dakbedekking vervangen

Bitumineuze bedekking is het goedkoopste om te plaatsen door dakdekkers. De prijs voor een nieuw dak van een dakoppervlak van 10 vierkante meter is ongeveer €450,-.
EPDM is iets duurder.

Voor een nieuw dak met dezelfde afmetingen moet u dan denken aan een gemiddelde prijs van €500,-. Het voordeel van EPDM is dat het veel langer mee gaat.

De gemiddelde prijs voor een nieuw groendak is €55,- per vierkante meter, maar hiervoor heeft u wel een geschikte onderlaag nodig die wortelbestendig is (bijvoorbeeld pvc of EPDM).

Prijstabel: prijzen dakbedekking plat dak

Plat dakGemiddelde levensduurGemiddelde prijs per m²*
Bitumen25 jaar€45,-
Pvc25 jaar€55,-
EPDM40 jaar€50,-
Groendak60 jaar€55,-**

* Dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Vraag vrijblijvend een gratis offerte aan voor een exacte prijs.
** Deze prijs is zonder de kosten van de onderlaag.

Bitumen dakbedekking Capelle aan den IJssel

Bitumen dak

Bitumen wordt ook wel roofing of dakleer genoemd. Het wordt gebruikt voor een plat dak, maar ook als bedekking van een tuinhuisje, dakkapel, aanbouw of een serre. Dakleer wordt geleverd op rollen en daarna op maat gesneden door een dakdekker. Door de onderkant te verhitten met een brander plakt de dakdekker uit Capelle aan den IJssel het materiaal vast op het onderdak. U hebt de keuze uit APP en SBS bitumen. SBS is elastischer, want hieraan is elastomeer toegevoegd. APP is echter beter bestand tegen UV-straling en hoge temperaturen.

De gemiddelde prijs voor het leggen van bitumen is €45,- per m² en het gaat gemiddeld 25 jaar mee.

EPDM dakbedekking Capelle aan den IJssel

EPDM dakbedekking

Ethyleen propyleen dieen monomeer, oftewel EPDM, is een synthetische rubber. Het is zeer flexibel, goed bestand tegen temperatuurschommelingen en tegen de invloed van weer en wind.

EPDM wordt per plat dak op maat gemaakt. Het is dus niet nodig om het materiaal te snijden en er zijn minder naden nodig. Het wordt vastgemaakt op het onderdak met een speciale lijm. EPDM vereist minder dakonderhoud dan dakleer.

De gemiddelde levensduur van EPDM is 25 jaar en het kost per m² ongeveer €50,- om het te laten plaatsen door een dakdekker uit Capelle aan den IJssel.

Pvc-dakbedekking

U kent pvc misschien beter als kunststof. Pvc is de laatste jaren steeds populairder geworden als bouwmateriaal. Pvc wordt eerst op maat gesneden en daarna vastgelijmd op het dak.

De dakdekker brengt hiervoor zowel lijm aan op het dak als op het materiaal. Dit zorgt voor een waterdichte bevestiging. Er zijn weinig tot geen naden, waardoor er minder waterlekkages voorkomen. Eén van de grootste voordelen van pvc is dat het zeer weinig dakonderhoud vereist.

Gemiddeld gaat pvc 25 jaar mee en het plaatsen door dakdekkers kost €55,- per m².

Groendak

Voor het aanleggen van een groendak door een dakdekker is het belangrijk dat de dakconstructie stevig genoeg is en dat er een wortelbestendige onderlaag aanwezig is. Deze onderlaag wordt meestal gemaakt van Pvc of EPDM. Er zijn twee verschillende soorten groendaken, namelijk een intensief groendak en een extensief groendak. Een intensief groendak vereist meer dakonderhoud door een dakdekker dan een extensief groendak. De begroeiing van een groendak bestaat uit vetplaten, kruiden, grassen, bloemen en struiken.

De richtprijs voor een groendak is ongeveer €55,- per m², exclusief de aanschafkosten voor een wortelbestendige onderlaag. Dit daktype gaat ongeveer 60 jaar mee.

Dakdekker gezocht voor het aanbrengen van dakbedekking?

U ontvangt snel een offerte van een dakdekker ut de regio Capelle aan den IJssel!

Gratis offerte ontvangen

dakbedekking hellend dak

Dakbedekking hellend dak

Voor een hellend dak hebt u de keuze uit vele soorten dakbedekkingen. Eén van de populairste soorten is een pannendak. Een pannendak wordt gemaakt van klei of van beton. Kleidakpannen gaan veel langer mee door de glazuurlaag en het productieproces. Hierdoor zijn ze wel iets duurder. Ook leibekleding en riet zijn een optie.

Riet vereist een specialistisch dakdekkersbedrijf uit de omgeving van Capelle aan den IJssel. Het juist plaatsen van riet is namelijk niet eenvoudig. Tot slot hebt u ook nog de keuze uit diverse metaalsoorten voor een strakke en elegante uitstraling.

Kosten dakbedekking van een hellend dak

U laat al een nieuw pannendak aanleggen door een dakdekkersbedrijf uit Capelle aan den IJssel voor €50,- per vierkante meter.

Wilt u liever kleidakpannen die langer meegaan dan betondakpannen? Dan moet u denken aan een gemiddelde totaalprijs van €60,- per vierkante meter.

Riet en koper zijn de duurste materiaalsoorten.

De gemiddelde totaalprijs is respectievelijk €100,- en €120,- per m². De aanschafkosten zijn niet alleen afhankelijk van het materiaalsoort, maar ook van de grootte van het dak en de arbeidskosten van een dakdekker.

Hellend of gebogen dakGemiddelde levensduurGemiddelde prijs per m²*
Shingles25 jaar€15,- tot €25,-
Betondakpannen30 jaar€50,-
Leien40 jaar€70,-
Riet40 jaar€100,-
Kleidakpannen50 jaar€60,-
Aluminium50 jaar€75,-
Koper80 jaar€120,-
Zink100 jaar€80,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Vraag vrijblijvend een gratis offerte aan voor een exacte prijs.

Dakpannen vervangen

Dakpannen worden gemaakt van klei of beton. Betondakpannen zijn goedkoper door het productieproces. Kleidakpannen, ook wel keramische dakpannen genoemd, worden voordat ze gebakken worden in een oven voorzien van een glazuurlaag. Deze glazuurlaag zorgt onder andere voor de mooie uitstraling en

lange levensduur. De laag voorkomt ook de hechting van mossen en algen. Kleidakpannen zijn iets duurder, namelijk €60,- per m², maar gaan langer mee dan betondakpannen. De kostprijzen per m² zijn ongeveer €50,-.

Rieten dak

Het plaatsen van een rieten dak is een specialisme. Niet elk dakdekkersbedrijf uit de regio Capelle aan den IJssel kan een rieten dak aanleggen. Doordat het specialistisch werk is, kost het plaatsen van riet ook meer. Een dak van riet wordt niet meer op een open-dakconstructie gelegd vanwege de brandveiligheid. De dakdekker gebruikt tegenwoordig een schroefdakconstructie. Riet geeft uw dak een luxe uitstraling. Er is minimaal een hellingshoek nodig van 25 graden, maar 45 tot 50 graden is ideaal. Dan loopt het water goed weg.

Een rieten dak gaat ongeveer 40 jaar mee en de gemiddelde richtprijs is €100,- per vierkante meter.

Leien

Leien zijn eenvoudig aan te brengen door een dakwerker uit Capelle aan den IJssel en zijn verkrijgbaar in vele formaten. Het dakdekken met grote leiformaten kost minder tijd dan kleinere varianten. Voor het aanleggen van een natuur- of kunstleien dak gebruikt een dakdekker verschillende legpatronen. Denk hierbij aan een dubbele of horizontale dekking, een ruitvorm of een halfsteensverband. De grootte van de lei, het legverband en de kleur bepalen de uiteindelijke uitstraling.

De prijzen voor nieuwe kunst- of natuurleien van een dakdekkersbedrijf liggen rond de €70,- per m² en ze gaan ongeveer 40 jaar mee.

shingles dakbedekking

Shingles dakbedekking

Het gebruik van shingles is over komen waaien vanuit Amerika. Voor het aanbrengen van shingles door een dakdekker is het een lichte helling nodig, namelijk 15 graden. Ze zijn ook geschikt voor tuinhuisjes, schuurtjes en aanbouwen. Shingles worden gemaakt door een bitumen laag aan te brengen aan de beide zijden van een glasvliesdrager. Op de bovenzijde wordt vervolgens nog een dekplaat van granulaat aangebracht. Het granulaat bepaalt de kleur.

De gemiddelde prijzen per m² zijn €15,- tot €25,- inclusief het plaatsen door een dakdekkersbedrijf. Shingles gaan ongeveer 25 jaar mee.

zinken dak

Dak van aluminium, koper en zink

Wilt u een dak met een moderne en strakke uitstraling? Laat dan metalen dakplaten leggen door een dakdekker. U hebt de keuze uit aluminium, koper of zink. Het materiaal bepaalt voor een groot deel de uitstraling. Koper gaat bijvoorbeeld oxideren en krijgt hierdoor de kenmerkende groene kleur. Metalen platen vereisen zeer weinig dakonderhoud.

Koperen platen zijn het duurste. Deze kosten gemiddeld €120,- per vierkante meter. Zink is goedkoper. Deze platen kosten gemiddeld €80,- per m² en platen van aluminium zijn het goedkoopste met een gemiddelde richtprijs van €75,- per m².

Nieuwe dakbedekking laten plaatsen door een dakdekker?

Vraag direct een gratis offerte met scherpe prijs aan!

Gratis offerte ontvangen

Keurmerken dakdekkersbedrijf

Let bij het inschakelen van een dakdekkersbedrijf onder andere op eventuele keurmerken en lidmaatschappen van brancheorganisaties.

Het KOMO-keurmerk staat bijvoorbeeld voor producten van hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Lees op komo.nl meer hierover.

Op nda.nl leest u meer over de certificering van de Nederlandse Dakdekkers Associatie (NDA). Een dakdekker met een certificaat van het NDA voldoet aan strenge eisen.

Een brancheorganisatie voor een dakdekkersbedrijf die werkt met dakleer of kunststof bedekking is VEBIDAK. Op de website van VEBIDAK leest u hier meer over.

Of ga naar dakmerk.nl voor de brancheorganisatie voor bedrijven die met platte daken werken.

24-uur service dakdekkersbedrijf Capelle aan den IJssel!

dakdekkers Capelle aan den IJssel
Heeft u met spoed een dakdekkersbedrijf nodig? Bijvoorbeeld voor een dakreparatie? Bel dan naar 085 500 9938 om direct in contact te komen met een dakdekker uit de regio Capelle aan den IJssel. De dakdekker is desgewenst snel bij u ter plaatse. De spoedservice is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar!

Wilt u een gratis en scherp geprijsde offerte van een dakdekkersbedrijf uit de omgeving ontvangen. Vul dan het offerteformulier in. Deze offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend. U zit nergens aan vast!