Dakdekker in Zoetermeer nodig?

Scherpe tarieven, snel ter plaatse, 24-uurs service!

Bel 085 500 9938

Wij werken in uw regio samen met:

logo partner

dakdekker Zoetermeer

Dakdekker Zoetermeer

Het dak vormt een belangrijk deel van uw woning. Samen met de buitenmuren beschermt een dak uw woning en bezittingen in alle weersomstandigheden. Een dak krijgt veel te verduren. Denk aan regen, wind en felle zonnestralen. Daarom is het belangrijk dat uw dak zich in optimale staat bevindt.

Op deze pagina lees u alles over verschillende dakwerken die de staat van uw woning verbeteren en ervoor zorgen dat uw woning droog en comfortabel blijft. Een dakdekker van een dakdekkersbedrijf helpt u met alle plezier bij een dakreparatie, dakrenovatie, dakonderhoud, dakreiniging of werkzaamheden aan uw schoorsteen. Via het offerteformulier komt u in contact met een dakdekkersbedrijf uit uw regio. Wilt u meteen een dakdekker spreken? Bel dan gelijk 085 500 9938!

Offerte aanvragenWaarom onze dakdekker inschakelen?

Een dakdekker van een dakdekkersbedrijf in Zoetermeer heeft jarenlange ervaring op het gebied van dakwerken. Een dakreiniging of dakrenovatie is geen probleem voor professionele dakdekkers. Ook voor dakonderhoud en het schoonmaken van de regenpijpen draaien dakdekkers hun hand niet om.

Werkzaamheden aan het dak van uw woning zijn echter niet zonder gevaar. Dakdekkers hebben de juiste kennis en materialen om dakwerken veilig en naar uw tevredenheid uit te voeren. Dan hoeft u zelf de ladder niet meer op!

Direct contact met een dakdekkersbedrijf

Bent u op zoek naar een dakdekker van een dakdekkersbedrijf uit uw regio? Vul dan het offerteformulier in! U ontvangt dan spoedig een gratis offerte voor uw klus. Heeft u direct hulp nodig? Maak dan gebruik van onze 24 uursservice. Door te bellen naar 085 500 9938 krijgt u direct contact met een dakdekkersbedrijf uit Zoetermeer. Een dakdekkersbedrijf staat dag en nacht voor u klaar zodat dakreparaties zo spoedig mogelijk uitgevoerd worden.

085 500 9938

Wat kosten dakdekkers uit Zoetermeer?

Wilt u uw dakwerken door een vakkundig dakdekkersbedrijf uit Zoetermeer laten uitvoeren? Dan wilt u vast weten wat de kosten zijn. Het uurtarief van een dakwerker is afhankelijk van een aantal factoren. Als eerste is het soort werk uiteraard van invloed op de prijs van een dakdekker. Onderhoud en inspectie zijn bijvoorbeeld specialistischer werk dan regulier kluswerk. Daarom ligt het uurtarief voor onderhoud en inspectie tussen €35,- en €43,- en dat van kluswerk tussen €28,- en €35,-. Daarnaast is het uurtarief van dakdekkers in de randstad hoger dan in de overige provincies. De vraag naar dakdekkers is daar hoger, waardoor dakdekkers een hoger tarief vragen. In de tabel hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde kosten van een dakdekker.

Prijstabel: uurloon dakdekker

SegmentGemiddeld uurtarief*Gemiddeld uurtarief Randstad*
Nieuwbouw€30,-€37,-
Onderhoud/inspectie€35,-€43,-
Kluswerk€28,-€35,-

* Let op: de prijzen zijn gemiddeld en verschillen per dakdekker. Voor exacte prijzen neemt u vrijblijvend contact op via 085 500 9938.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

Zoals u in het schema hierboven ziet, hanteren dakdekkers verschillende uurtarieven voor dakwerken. De prijzen worden door een aantal factoren beïnvloed. Als eerste bepaalt het soort werk de prijs. Rietdekken is bijvoorbeeld erg specialistisch werk en daar hoort een hoger uurtarief bij. Daarnaast bepaalt ook de ervaring van een dakdekker de prijs. Hoe meer ervaring, hoe hoger de prijs. Ook de omvang bepaalt de prijs van een dakproject, maar hier werkt het net andersom. Hoe groter het project, des te effectiever kan een dakdekker zijn werk doen. Zo kan hij bijvoorbeeld met één steiger beide daken van een twee-onder-een-kapwoning vernieuwen. Het uurloon valt dan lager uit. Bent u benieuwd naar de exacte kosten? Bel naar 085 500 9938 of vul gelijk het offerteformulier in.

dakdekkersbedrijf Zoetermeer

De werkzaamheden van een dakdekker uit Zoetermeer

U kunt bij een dakdekkersbedrijf terecht voor al uw dakwerken, van dakdekken tot een renovatie. Zijn uw dakpannen aan vervanging toe en wilt u een dakrenovatie? Of wilt u dakonderhoud of dakreparatie laten uitvoeren? Een dakdekker voert deze werkzaamheden veilig, snel en vakkundig uit. Ook informeert en adviseert een dakdekker u graag over verschillende mogelijkheden en kosten om uw dak te verbeteren.

Hieronder leest u alles over verschillende dakwerken en de kosten. Neem via het offerteformulier of door te bellen naar 085 500 9938 contact op met een dakdekkersbedrijf. Een dakwerker beantwoordt al uw vragen en vertelt u meer over verschillende werkzaamheden. De belangrijkste werkzaamheden van dakdekkers uit Zoetermeer zijn:

dakonderhoud Zoetermeer

Dakonderhoud Zoetermeer

Om uw dak in goede staat te houden, is het verstandig om regelmatig een dakinspectie te laten uitvoeren. Vaak wordt gedacht dat dakonderhoud bestaat uit het afhandelen van een dakreparatie, maar een goede onderhoudsbeurt bestaat uit verschillende onderdelen. Als eerst wordt er een dakinspectie gedaan waarbij een dakwerker de staat van het dak controleert en eventuele gebreken constateert. Zo weet u of uw dakbedekking bijvoorbeeld aan renovatie toe is, of dat deze nog een paar jaar mee kan. Ook dakreiniging valt onder dakonderhoud. Vervuiling tast de dakafwerking aan, dus het is belangrijk dit tijdig te verwijderen. Gemiddeld kost dakonderhoud tussen €850,- en €1.200,-. Ook is het mogelijk een onderhoudscontract af te sluiten bij een dakdekkersbedrijf.

dakreiniging Zoetermeer

Dakreiniging Zoetermeer

Veel mensen zorgen ervoor dat hun dakgoten en regenpijpen jaarlijks schoongemaakt worden. Maar wist u dat het ook belangrijk is om uw dak goed schoon te houden? Regelmatige dakreiniging is noodzakelijk om de aangroei van mos en algen te voorkomen.

De wortels van mos en algen zorgen ervoor dat dakbedekking poreus wordt en dan beschermt het dak uw woning niet meer goed. Een dakreiniging kun u het beste overlaten aan een ervaren dakdekker en kost gemiddeld €10,- per m². Een dakdekker van een dakdekkersbedrijf zorgt er met de juiste technieken voor dat uw dak zich in een optimale staat bevindt.

dakcoating Zoetermeer

Dakcoating

Een andere manier om het dak te beschermen tegen de invloeden van weer, wind en de groei van mossen en algen is het aanbrengen van een dakcoating. Een coating is vergelijkbaar met een impregneer laag over de gevel.

Bij een dakcoating wordt er een speciaal middel aangebracht over de dakpannen, waardoor de wortels van groen zich niet door een poreus gedeelte naar binnen kunnen wurmen. Dankzij een dergelijke coating voorkomt u dat er vochtproblemen ontstaan, en verlengt u de levensduur van de dakbescherming. Door het combineren van klussen zoals een dakrenovatie en dakcoating bespaart u op de kosten.

regenpijpen

Regenpijpen reinigen

De meeste regenpijpen worden gemaakt van zink, maar tegenwoordig wordt er ook vaak kunststof gebruikt. Dit is een veelzijdig materiaal en een stuk goedkoper dan zink. Door regelmatig onderhoud te plegen aan uw regenpijpen verlengt u de levensduur aanzienlijk. Daarnaast voorkomt u schade en lekkages door goed onderhoud te laten plegen door een dakdekkersbedrijf.
Maak uw regenpijpen minstens één keer per jaar goed schoon. Verwijder vuil en aanslag en zorg ervoor dat er geen verstoppingen in de regenpijp zitten. Deze verstoppingen leiden tot grote waterschade. Zijn uw regenpijpen verouderd of te veel beschadigd? Laat ze dan vervangen door nieuwe exemplaren.

Dakreparatie Zoetermeer

Een dakoppervlak moet een hoop doorstaan om uw woning te beschermen. Het is dan ook niet gek dat er na verloop van tijd beschadigingen aan de dakbedekking of een ander onderdeel ontstaan. Een dakdekker voert met plezier een dakreparatie uit.

Heeft u met spoed een dakdekker nodig? Bel 24 uur per dag naar 085 500 9938 om direct contact te krijgen met een dakdekker uit uw regio. Een dakreparatie kost gemiddelde tussen de €900,- en €1.300,-. De prijs is afhankelijk van de benodigde werkzaamheden.

Als de dakdekker denkt dat een dakreparatie niet genoeg is zal hij u informeren over de mogelijkheden van een dakrenovatie. Zo maakt u zelf een goede afweging.

dakreparatie Zoetermeer

Dakreparatie bij plat dak

Een dakreparatie bij een plat dak begint altijd met een dakreiniging, zodat de dakdekker goed kan zien wat er precies aan de hand is. Als de beschadiging met het blote oog niet zichtbaar is, gebruikt een dakwerker speciale apparatuur om gebreken op te sporen. Kleine scheuren repareert een dakdekker van een dakdekkersbedrijf snel met een reparatiepasta of een afdichtingsband, zodat uw dak weer waterdicht is. Bij grote beschadigingen kan het noodzakelijk zijn om de dakbedekking te vernieuwen.

Dakreparatie bij hellend dak

Bij een hellend dak is het vaak niet lastig om dakschade te vinden. Er ligt bijvoorbeeld een dakpan scheef of er is een aantal dakpannen van het dak gewaaid. Een dakdekker vervangt kapotte dakpannen en zorgt ervoor dat de nieuwe goed aansluiten bij de oude. Een vervaagde glazuurlaag is daarentegen wel lastig te zien. Een dakdekker is ervaren in het bespeuren van probleemplekken. Bij een vervaagde glazuurlaag hebben de dakpannen hun levensduur bereikt en zal waarschijnlijk de gehele dakbedekking vernieuwd moeten worden.

Is uw dak beschadigd en heeft u last van waterschade?

Neem 24 uur per dag via 085 500 9938 contact op met vakkundige dakdekkers uit Zoetermeer.

Bel: 085 500 9938
dakinspectie Zoetermeer

Dakinspectie Zoetermeer

Het is verstandig om regelmatig een dakinspectie te laten uitvoeren. Daarmee voorkomt u vervelende ongemakken zoals daklekkage en grote reparaties. Een dakdekker van een dakdekkersbedrijf controleert bij een dakinspectie niet alleen de dakbedekking, maar ook de dakconstructie en onderdelen zoals een schoorsteen of dakkapel. Voor een plat dak betaalt u tussen €150,- en 250,- en voor een hellend dak €200,- tot €300,-. Als er geen gebreken worden gevonden, weet u zeker dat uw dak zich in goede staat bevindt. Mochten er wel mankementen zijn, dan kan een dakdekker uit Zoetermeer deze snel voor u repareren of renoveren.

loodslab in Zoetermeer vervangen

Loodslab vervangen

Wanneer er van de dakconstructie twee losse onderdelen op elkaar aansluiten, dan worden deze afgedekt met zogeheten loodslabben. Deze loodslabben zorgen ervoor dat langs de naden van de dakonderdelen geen water naar binnen zal lopen. Een loodslab is dan ook een soort dunne bovenlaag die u op tijd moet vervangen om wateroverlast te voorkomen. Het vervangen van een loodslab is niet heel ingewikkeld. Wel bestaan hierbij twee belangrijke aandachtspunten. Ten eerste moet u de voegen onder de loodslab herstellen zodra u de loodslab vervangt. Ten tweede dient u de loodslabben zo te plaatsen dat zij elkaar aan de zijkanten overlappen. Geen zin om dit zelf te doen? Schakel een dakdekkersbedrijf in!

Nokvorst reparatie

Een nokvorst sluit de nok van een hellend dak goed af, waardoor een waterdichte afsluiting ontstaat. Nokvorsten zijn speciaal gevormde dakpannen, die vroeger met een cementverbinding werden vastgelegd. Na verloop van tijd komen er scheuren in het beton, of brokkelt het af. Dan komt de nokvorst los te liggen, of waait hij zelfs van het dak af. U zult begrijpen dat beschadigingen aan de nokvorst snel gerepareerd moeten worden. Vul het offerteformulier in of bel naar 085 500 9938 voor direct contact met een dakdekkersbedrijf uit uw regio. Het renoveren van nokvorsten kost gemiddeld genomen tussen de €50,- tot €100,- per m².

Boeidelen vervangen

Dakdekkers uit Zoetermeer zijn ook bedreven in het renoveren en vervangen van de boeidelen van uw woning. Dit is de vaak houten afwerking om de dakgoten en de dakrand. Het is mogelijk dat een van uw boeidelen kapot is, of dat alles vervangen moeten worden. Tegenwoordig wordt vaak voor kunststof gekozen, omdat boeidelen van PVC weinig onderhoud nodig hebben. Hout moet ieder jaar schoongemaakt en elke vijf jaar geschilderd worden. Hout geeft wel een natuurlijke uitstraling die plastic niet heeft. Voor boeidelen moet u denken aan een prijs tussen de €60,- en €135,- per m². De kosten zijn afhankelijk van het materiaal.

dakrenovatie in Zoetermeer

Dakrenovatie Zoetermeer

Regelmatig dakonderhoud is belangrijk om uw dak in optimale conditie te houden. Als er echter onderdelen verouderd of beschadigd zijn is een dakrenovatie nodig. Ook werkzaamheden die de kwaliteit en uitstraling van uw woning verbeteren vallen onder dakrenovatie. Dakdekkers uit Zoetermeer kunnen allerlei werkzaamheden doen bij een dakrenovatie, maar het begint vaak met een dakinspectie.

Een dakdekker van een dakdekkersbedrijf controleert alle onderdelen van uw dak, waarna u een rapport krijgt met de bevindingen. Eventuele gebreken lossen dakdekkers daarna graag voor u op. Denk hierbij aan het plaatsen van nieuw dakleer of dakisolatie, een dakreparatie of een schoorsteenrenovatie. Het plaatsen van een dakkapel of dakraam behoren ook tot de mogelijkheden. Gemiddeld kost een dakrenovatie tussen de €3.000,- en €4.300,-.

plat dak

Plat dak Zoetermeer

Platte daktypes hebben vaker een dakreparatie nodig dan schuine daken. Dat is niet heel verrassend, gezien het feit dat het oppervlak van een plat kan constant wordt blootgesteld aan diverse weersomstandigheden.

Wist u dat stilstaand water een negatief effect heeft op de kwaliteit van het dakleer? Als er scheurtjes ontstaan in het dakleer, ontstaan er lekken met bijbehorende vochtproblemen.

Kleine scheurtjes repareren dakdekkers uit Zoetermeer snel met een reparatiestrip, maar bij ernstige beschadiging moet nieuwe dakbedekking geplaatst worden.

Dakbedekking vervangen of vernieuwen

De dakbedekking van platte daken is gemakkelijker te vervangen dan bij een schuin dak. Soms is bij platte daktypes is vernieuwing ook mogelijk door een nieuwe laag op de oude aan te brengen, dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Bij een hellend dak gaat het vaak om losse, gescheurde of versleten dakpannen. Een dakwerker vervangt enkele dakpannen gemakkelijk, maar soms is het nodig om alle pannen te vergvangen.

Bij het vervangen van de dakbedekking is het verstandig ook na te denken over dakisolatie, daarmee vergroot u uw wooncomfort en verlaagt u uw energierekening. Hieronder leest u meer over verschillende dakwerken.

Dakisolatie

De isoleren van daken levert u vele voordelen op, maar het grootste voordeel is de vermindering van uw stookkosten. Bij zowel platte als schuine daktypes biedt een dakdekkersbedrijf u keuze uit een aantal verschillende isolatiemethodes.

Bij een warme constructie plaatst de dakwerker isolatie aan de buitenzijde van het dakbeschot. Dit is een ingrijpende klus. Daarom kiezen mensen meestal voor een koude constructie.

Daarbij komt het isolatiemateriaal aan de binnenzijde. Dit kan gemakkelijk gecombineerd worden met bijvoorbeeld het afwerken van uw zolderkamer.

Dakbedekking vernieuwen

Bekijk hoe nieuwe dakbedekking op een schuur wordt geplaatst!

Dak vervangen Zoetermeer

Het vernieuwen van een pannendak is een taak die u beter overlaat aan ervaren medewerkers van een dakdekkersbedrijf uit Zoetermeer. Zij bouwen het volledige dak vanuit het niets weer op.

Het vervangen van daken kost wel enige tijd, maar dakdekkers zorgen ervoor dat tijdens het plaatsen een gedeelte van uw woning permanent bedekt blijft. Zo ondervindt u zo weinig mogelijk overlast van de renovatie van uw dak.

Het is daarom verstandig om een dakrenovatie in de lente- of zomermaanden uit te laten voeren.

schoorsteenrenovatie Zoetermeer

Schoorsteenrenovatie Zoetermeer

Een schoorsteenrenovatie is niet alleen nodig als u gebruik maakt van een open haard. Bij een renovatie wordt namelijk ook de buitenkant van de schoorsteen gecontroleerd en gerenoveerd. Het voegwerk of de loodslab van de schoorsteen kan bijvoorbeeld poreus zijn geworden. Als u uw schoorsteen ook gebruikt voor de afvoer van rookgassen is een schoorsteenrenovatie vaker nodig.

Een dakdekker van een dakdekkersbedrijf controleert bij een renovatie dan of de doorvoer in het rookkannaal nog goed is, en kan dit eventueel verbeteren door de schoorsteen te tuberen. Daarmee voorkomt u dat gevaarlijke gassen zich ophopen in uw woning en geniet u binnen van een gezonde lucht.

schoorsteen verwijderen

Schoorsteen verwijderen

Waar vroeger in veel woningen een openhaard gebruikt werd, is de schoorsteen tegenwoordig vaak niet meer nodig. Dan kan het verwijderen van de schoorsteen veel ruimte in uw woning geven. Dit is niet een gemakkelijke klus.

Het fundament van de schoorsteenschacht ligt meestal in de kruipruimte en gaat in één keer naar boven. Als u de schoorsteen enkel op de benedenverdieping verwijdert, is het noodzakelijk om de schoorsteenschacht op bovenliggende verdiepingen te stutten. Een expert van een dakdekkersbedrijf heeft hier ervaring mee en zorgt er ook voor dat alle puin afgevoerd wordt. Zo heeft uw woning snel een ruimtelijke aanblik.

Soorten dakbedekking plat dak

Vertoont uw plat dak scheuren en heeft u last van waterschade? Bel snel naar 085 500 9938 om direct in contact te komen met een dakdekkersbedrijf uit uw regio. Een dakdekker komt dan snel bij u om een spoedreparatie uit te voeren. Wilt u uw plat dak renoveren? Bent u op zoek naar de juiste bedekking? Een dakdekker van een dakdekkersbedrijf uit Zoetermeer voorziet u van informatie en advies over verschillende soorten dakbedekking en de kosten. Hieronder lees u meer over de eigenschappen van verschillende materialen, zoals EPDM en bitumen. Ook over een groendak vindt u hieronder meer informatie.

Navigeer direct naar: Bitumen | EPDM | PVC | Groendak

Wat kost dakbedekking voor een plat dak?

Voor het bedekken van een plat dak zijn bitumen, PVC, EPDM de meest gebruikte materialen. Ze verschillen van elkaar wat betreft de levensduur en de gemiddelde prijs per m².

Zo kost een bitumendak €45,- per m², een Pvc-dak €55,- en EPDM heeft een gemiddelde prijs van €50,-.

Daarnaast is het ook mogelijk om een groendak te maken van een plat dak. Dit is een unieke en ecologische manier om uw woning te bedekken. In het prijsoverzicht hieronder vindt u gemiddelde kosten voor het vervangen van platte daken.

Prijstabel: prijzen dakbedekking plat dak

Plat dakGemiddelde levensduurGemiddelde prijs per m²*
Bitumen25 jaar€45,-
PVC25 jaar€55,-
EPDM40 jaar€50,-
Groendak60 jaar€55,-**

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw.
** Let op: deze prijs is zonder de kosten van de onderlaag.

Bitumen dakbedekking Zoetermeer

Bitumen dak Zoetermeer

Bitumen is door de lage prijs en de hoge waterdichtheid een veelgebruikt materiaal om platte daken mee te bedekken. Bitumen is een natuurlijk stof, maar er wordt een kunststof aan toegevoegd om het geschikt te maken voor dakbedekking. Daardoor zijn er twee soorten, SBS-bitumen en APP-bitumen.

SBS is synthetisch rubber dat wanneer het aan bitumen toegevoegd wordt zorgt dat het gemakkelijker hecht. SBS-bitumen is minder UV-bestendig dan APP-bitumen. APP is een plastische stof die bitumen sterker en UV-bestendig maakt. Bitumen dakbedekking gaat gemiddeld 25 jaar mee en kost €45,- per m².

EPDM dakbedekking in Zoetermeer

EPDM dakbedekking Zoetermeer

EPDM is één van de nieuwste materialen waarmee een plat dak bedekt kan worden. Het is een synthetische variant van een natuurlijk rubber, waardoor het unieke eigenschappen heeft. EPDM heeft een hoge flexibiliteit, is bestendig tegen temperatuurschommelingen en heeft een hoge UV-bestendigheid. Die eigenschappen zorgen ervoor dat een dak van EPDM 40 jaar uw woning beschermt.

Met een gemiddelde prijs van €50,- per m² bedekt u uw dak met EPDM. Een ander voordeel is dat dakdekkers bij EPDM geen open vuur nodig hebben om het te plaatsen, in tegenstelling tot bitumen.

Pvc-dakbedekking

Pvc heeft een levensduur van gemiddeld 25 jaar en kost €55,- per m². Door de goede prijs-kwaliteitsverhouding wordt pvc tegenwoordig veel gekozen. Pvc is erg soepel en kan daarom gemakkelijk in- en uitzetten bij temperatuurschommelingen.

Met Pvc-dakbedekking geniet u van dezelfde voordelen als met bitumen. Pvc is daarentegen ook in een witte variant verkrijgbaar. Door de witte kleur is het pvc nog beter bestand tegen hoge temperaturen en UV-straling. Zo houdt pvc uw huis in de zomermaanden koel.

Groendak

Met een groendak steelt u de show in uw straat. Een groendak bestaat uit bijvoorbeeld PVC of EPDM met daarop een laag substraat waarin planten kunnen wortelen. De planten zorgen ervoor dat de dakbedekking eronder beschermd wordt en daardoor langer meegaat. Er zijn twee soorten groendaken. Een intensief groendak heeft een dikke laag substraat waarop kleine struiken of zelfs bomen kunnen groeien. Op een intensief groendak kunt u zelfs zonnebaden op een gazon. Een extensief groendak heeft een dunnere laag substraat, zodat alleen kleine planten zoals vetplanten er goed op kunnen groeien. De wortels van de planten nemen hemelwater tijdens een hoosbui snel op en geven het daarna langzaam weer af. Met een groendak verbetert u daarom ook de afwatering van uw woonplaats.

Wilt u meer weten over de prijzen voor nieuwe dakbedekking?

Bel naar 085 500 9938 en een dakdekker adviseert u graag over alle mogelijkheden!

Bel direct naar 085 500 9938

Soorten dakbedekking hellend dak

Wilt u uw hellend dak vervangen en bent u op zoek naar geschikte dakbedekking? De meest populaire soort dakbedekking is een pannendak. Maar wist u dat een metalen dak ook mogelijk is? Ook kunt u verschillende soorten leien laten plaatsen. Of kies voor een luxueus rieten dak. Hieronder leest u alles over de meest voorkomende dakbedekkingen. U vindt informatie over de eigenschappen, zoals levensduur, en de kosten van de verschillende soorten. Dakdekkers uit Zoetermeer hebben veel ervaring met alle soorten dakbedekking en vertellen u graag meer. Zij weten precies welke het meest geschikt is voor uw dak en plaatsen de dakbedekking ook met plezier.

Navigeer direct naar: Dakpannen | Riet | Leien | Shingles | Aluminium, koper en zink

Wat kost dakbedekking voor een hellend dak

Wilt u nieuwe dakbedekking op uw woning laten plaatsen? Dan bent u vast nieuwsgierig naar de kosten. De materialen verschillen van elkaar wat betreft levensduur, kosten en uitstraling. Kleidakpannen hebben een lange levensduur van 50 jaar, maar betondakpannen zijn goedkoper.

De prijs van riet en koper is hoger dan de andere materialen, maar deze dakbedekkingen geven uw woning een luxe uitstraling. In de volgende prijstabel vindt u een overzicht van de gemiddelde kosten en de gemiddelde levensduur van ieder materiaal.

soorten dakbedekking hellend dak

Prijstabel: kosten dakbedekking hellend dak

Hellend of gebogen dakGemiddelde levensduurGemiddelde prijs per m²*
Shingles25 jaar€15,- tot €25,-
Betondakpannen30 jaar€50,-
Leien40 jaar€70,-
Riet40 jaar€100,-
Kleidakpannen50 jaar€60,-
Aluminium50 jaar€75,-
Koper80 jaar€120,-
Zink100 jaar€80,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. **: deze prijs is zonder de kosten van de onderlaag.

Dakpannen Zoetermeer

Dat dakpannen een ijzersterke reputatie hebben als dakbedekking weet u ongetwijfeld. Wist u dat er twee soorten dakpannen zijn? U kunt kiezen uit betondakpannen en kleidakpannen. Kleidakpannen zijn over het algemeen duurder dan betondakpannen, ze kosten €60,- per m², maar daar staat tegenover dat ze gedurende 50 jaar een

natuurlijke en authentieke uitstraling aan uw woning geven. Betondakpannen kosten 50,- per m², en zijn vormvaster omdat ze niet in een oven gebakken worden. De levensduur is wel korter, betonpannen gaan 30 jaar mee.

Rieten dak

Riet is een stijlvolle bedekking van daken die vocht buiten en tegelijkertijd warmte binnen houdt. Het plaatsen van riet op een woning is heel specialistisch werk en daarom ook niet goedkoop. De prijs ligt gemiddeld op €100,- per m², maar dan heeft u ook een luxueus nieuw dak dat 40 jaar meegaat. Regelmatig onderhoud is bij een rieten dakbedekking wel erg belangrijk. Overweegt u een rieten dak te laten plaatsen? Neem via 085 500 9938 contact op met een dakdekker uit uw regio.

Leien

Leien worden al eeuwenlang op daken gebruikt, maar tegenwoordig wordt er vaak voor kunstleien gekozen vanwege de aantrekkelijke prijs. Natuurleien hebben de kleur en het reliëf van natuursteen. Een leiendak heeft een levensduur van 40 jaar en is goed bestand tegen storm en regen. Daken met uiteenlopende dakvormen kunnen met leien bedekt worden, omdat ze in verschillende vormen verkrijgbaar zijn. Voor leien daken betaalt u per m² €70,-.

shingles dakbedekking

Shingles dakbedekking

Shingles zijn overgewaaid uit Amerika. Waar ze daar als standaard dakbekleding worden toegepast, worden ze in Nederland veelal voor tuinhuisjes gebruikt. Toch zijn shingles vanwege de stormvaste eigenschappen ook zeer geschikt om uw huis te bedekken.

Shingles bestaan uit een bitumen laag, waarop een toplaag van gekleurde granulaten gelijmd is. Het granulaat maakt het mogelijk dat shingles in vele kleuren verkrijgbaar zijn. Ook verschillende vormen zijn mogelijk. Dakdekkers plaatsen de shingles erg snel, zodat u niet lang zonder dak zit.

zinken dak Zoetermeer

Dak van aluminium, koper of zink

Bij moderne woningen met een strak uiterlijk wordt vaak gekozen voor metalen daken. De meest gebruikte metalen voor daken zijn koper, aluminium en zink. Zink heeft een lange levensduur van 100 jaar en kost €80,- per m². Aluminium is de flexibelste van de drie en is daardoor geschikt voor daken met aparte vormen. Aluminium gaat 50 jaar mee en de prijs is gemiddeld €75,- per m². Koper is met €120,- per m² het duurste metaal, maar dit metaal geeft uw nieuwe dak een majestueuze uitstraling en daarnaast is het onderhoudsvrij met en levensduur van 80 jaar.

Dakgoten Zoetermeer

Aan ieder dak, of het nu plat of hellend is, maar ook boven een dakkapel zitten dakgoten. Zij zorgen ervoor dat hemelwater snel wordt afgevoerd, en voorkomen dat water langs uw gevel stroomt. Water tast de gevel aan en zorgt ook voor mosvorming op uw gevel. Het is daarom verstandig om het dakgotensysteem in optimale staat te houden. Een dakdekkersbedrijf helpt u met het schoonmaken, repareren en vervangen van uw dakgotensysteem. Hieronder leest u meer over de mogelijkheden.

Navigeer direct naar: Dakgoten schoonmaken | Dakgoten repareren | Dakgoten vervangen | Nieuwe dakgoten

dakgoten schoonmaken

Dakgoten schoonmaken

Een groot deel van dakonderhoud bestaat uit het schoonmaken van de dakgoten en regenpijpen. Dit moet jaarlijks gebeuren om vervelende ongemakken zoals verstopte en overstromende dakgoten te voorkomen. Bij een verstopt dakgotensysteem loopt er ook water langs de gevel van uw woning, dat daar schade aanbrengt. Omdat dakgoten zich vaak op hoge plekken van uw woning bevinden, is het verstandig om het reinigen uit te besteden aan een vakman uit Zoetermeer. Hij kijkt dan ook direct uw regenpijpen na.

dakgoot in Zoetermeer repareren

Dakgoten repareren

Als slechts één dakgoot of meerdere beschadigd zijn, is het niet nodig om alle dakgoten te vervangen. U kunt de kapotte goten dan laten renoveren. Een dakdekker klimt graag voor u een ladder op. Kleine beschadigingen repareert hij met het plaatsen van kit op soldeernaden of het aanbrengen van een coating. Is de beschadiging te groot? Dakdekkers vervangen dan een enkele dakgoot en werken het geheel zo af dat u niets van de reparatie ziet.

dakgoten vervangen

Dakgoten vervangen

Is het schoonmaken van de dakgoten niet afdoende om wateroverlast te voorkomen? Het is natuurlijk mogelijk om uw dakgoten te laten vervangen. De installatie van nieuwe dakgoten leidt tot een verbeterde hemelwaterafvoer, waardoor de kans op wateroverlast met wel vijftig procent vermindert. Wilt u graag nieuwe dakgoten of regenpijpen voor een optimaal hemelwaterafvoer, maar installeert u deze liever niet zelf? Neem dan contact op met een dakdekker uit Zoetermeer. Deze kan met behulp van innovatieve technieken en het juiste gereedschap de dakgoten binnen korte tijd hebben geïnstalleerd. U hebt hier zelf geen omzien meer naar.

nieuwe dakgoten in Zoetermeer

Nieuwe dakgoten

Als u nieuwe dakgoten wilt laten plaatsen kunt u kiezen uit verschillende vormen en verscheidene materialen. Van de vormen komt de bakgoot in Nederland het meest voor. Deze herkent u aan de vierkante vorm met een platte onderkant. Daarnaast is er ook de mastgoot, die juist een ronde onderkant heeft die zorgt voor een kleinere kans op verstoppingen. Wat betreft materiaal kunt u over het algemeen kiezen tussen PVC, aluminium, zink en koper. U zult begrijpen dat een koperen dakgotensysteem een luxe uitstraling geeft, maar zink heeft bijvoorbeeld weer een langere levensduur.

Bent u op zoek naar iemand die uw dakgoten kan vervangen?

Bel naar 085 500 9938 en kom in contact met een dakdekkersbedrijf uit uw regio. Of vul het offerteformulier!

Vrijblijvende offerte

Keurmerken dakdekkersbedrijf

Om de kwaliteit en veiligheid van uw dakwerken te waarborgen zijn er verschillende brancheorganisaties en keurmerken. Bekijk of uw dakdekker uit Zoetermeer is aangesloten bij een van deze samenwerkingsverbanden of een keurmerk heeft. Dan krijgt u altijd kwaliteit.

Vebidak is de branchevereniging voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven. Kijk op de site van Vebidak voor meer informatie.

Over een samenwerkingsverband van dakdekkersbedrijven uit heel Nederland leest u meer op de site van de NDA.

Er zijn twee keurmerken voor dakwerken. Lees op komo.nl meer over het Komo-certificaat voor alle bouwbedrijven.

Op de site van Dakmerk vindt u meer informatie over het Dakmerk-keurmerk voor platte daktypes.

24-uur service dakdekkersbedrijf Zoetermeer!

dakdekkers Zoetermeer
Bent u op zoek naar een ervaren dakdekker uit Zoetermeer? Specialisten voeren met plezier een dakreparatie of dakrenovatie uit. Ook informeren ze u over dakisolatie of doen ze een dakinspectie. Bent u geïnteresseerd in het afsluiten van een onderhoudscontract om uw dakoppervlak in optimale conditie te houden? Twijfel niet en neem snel contact op. Dat doet u door het offerteformulier in te vullen.
Via 085 500 9938 kunt u 24 uur per dag direct in contact komen met een dakdekkersbedrijf uit uw regio. Wilt u eerst weten wat de het renoveren van uw dak u gaat kosten? Vul het offerteformulier in en u ontvangt snel een gratis en geheel vrijblijvende offerte.