Dakdekker in Dordrecht nodig?

Scherpe tarieven, snel ter plaatse, 24-uurs service!

Bel 085 500 9938

Wij werken in uw regio samen met:

logo partner

dakdekker Dordrecht

Dakdekker Dordrecht

Het dak vormt samen met de buitenmuren de buitenkant van uw woning en wordt niet voor niets ook wel de ‘vijfde gevel’ genoemd. Een dak krijgt veel te verduren, van sneeuwval tot felle zonnestralen. Toch beschermt een goed dak u en uw bezittingen tegen alle weersomstandigheden.

Professionele dakdekkers voeren al uw dakwerken vakkundig uit. Laat bijvoorbeeld een dakreparatie of schoorsteenrenovatie uitvoeren of laat uw regenpijpen renoveren. Ook dakonderhoud en dakrenovaties zijn werkzaamheden die dakdekkers graag en vakkundig voor u verrichten. Op deze pagina leest u alles over verschillende dakwerken, de mogelijkheden en de verschillende prijzen.

Offerte aanvragenWaarom onze dakdekker inschakelen?

Reparaties of andere werkzaamheden aan uw dak zoals een renovatie of een dakreparatie zijn geen gemakkelijke klussen. Ook is het staan op een dak niet zonder gevaren, u kunt bijvoorbeeld een rare val maken als u een misstap maakt.

Als u uw dak laat vervangen, zorgen dakdekkers er bovendien voor dat een gedeelte van uw woning tijdens de renovatie overdekt blijft.

Dakdekkers uit Dordrecht hebben veel ervaring en kennis en de juiste materialen om dakwerken veilig, snel en goed uit te voeren. Zo merkt u zelf zo weinig mogelijk van de verbouwing en geniet u snel van uw nieuwe dak!

Direct contact met een dakdekkersbedrijf

Een dakdekkersbedrijf staat dag en nacht voor u klaar met een 24-uursservice. Bent u met spoed op zoek naar een betaalbare dakdekker uit uw regio? Twijfel dan niet een neem via 085 500 9938 contact op. Dan staat er snel een dakdekker bij u op de stoep. Zo is een dakreparatie snel uitgevoerd!

085 500 9938

Bent u benieuwd naar de kosten? Via het offerteformulier ontvangt u geheel vrijblijvend een gratis prijsopgaaf.

Wat kosten dakdekkers uit Dordrecht?

Wilt u een dakdekkersbedrijf inschakelen voor uw dakwerken? Dan wilt u vast graag weten wat dit u gaat kosten. De prijzen voor een dakwerker worden door een aantal factoren bepaald.

Zo vragen dakdekkers een hoger uurloon voor nieuwbouw van dakonderdelen. Dan liggen de prijzen gemiddeld tussen €30,- en €37,-, terwijl u voor dakonderhoud tussen €35,- en €43,- betaalt.

Daarnaast verschilt het gemiddelde uurtarief van dakdekkers per regio. Over het algemeen zijn de dakdekkerskosten in de Randstand hoger dan in overige provincies omdat de vraag naar dakdekkers daar hoger is. In het schema hieronder vindt u een overzicht van de verschillende prijzen.

Prijstabel: uurloon dakdekker

SegmentGemiddeld uurtarief*Gemiddeld uurtarief Randstad*
Nieuwbouw€30,-€37,-
Onderhoud/inspectie€35,-€43,-
Kluswerk€28,-€35,-

* Let op: de prijzen zijn gemiddeld en verschillen per dakdekker. Voor exacte prijzen neemt u vrijblijvend contact op via 085 500 9938.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De prijzen van een dakdekker worden door een aantal factoren bepaald. Als eerste het soort dakwerken, een dakreparatie kost minder per uur dan het plaatsen van een nieuw dak. Bij een dakinspectie hanteren dakdekkers het hoogste uurtarief. Ten tweede bepaalt de ervaring van dakdekkers de prijs. Als derde maakt het verschil of de dakwerker specialistische of algemene dakwerken uitvoert. Het zal u niet verbazen dat het plaatsen van een nieuw EPDM-dak zorgt voor een lager uurloon, terwijl u voor het plaatsen van een rieten dak een hoger uurloon voor een dakdekker betaalt. Ten slotte betaalt u meer als u in de randstad woont en hanteren dakdekkers lagere tarieven bij projecten met een grote omvang.

dakdekkersbedrijf Dordrecht

De werkzaamheden van een dakdekker uit Dordrecht

Professionele dakdekkers voeren al uw dakwerken snel en vakkundig uit. Zij hebben de juiste ervaring en kennis om een dakrenovatie veilig en naar uw tevredenheid te doen. Zijn uw dakpannen verouderd en aan vervanging toe? Een dakwerker voert bekwaam een renovatie uit. Ook voor dakonderhoud, dakrenovatie of het plaatsen van een EPDM-dak bent u bij een dakdekkersbedrijf uit Dordrecht aan het goede adres. Zo vervangt een dakwerker het dakleer of kan hij uw EPDM-dak renoveren.

Bent u benieuwd naar wat een dakdekker voor u kan betekenen?

Lees hieronder meer over alle verschillende dakwerken en de kosten. Neem via het offerteformulier of door te bellen naar 085 500 9938 contact op met een vakkundig dakdekkersbedrijf uit Dordrecht.

dakonderhoud Dordrecht

Dakonderhoud Dordrecht

Om de beschermende functie van het dak in stand te houden is het belangrijk dat u uw dak goed onderhoudt. Sluit daarvoor een onderhoudscontract af bij een dakdekkersbedrijf uit uw regio. Een dakdekker voert dan verschillende taken op het gebied van dakonderhoud uit. Denk hierbij aan het controleren op beschadigingen en zwakke plekken en het uitvoeren van een eventuele dakreparatie. Ook dakrenovatie, dakreiniging, het aanbrengen van dakcoating en het schoonmaken van de dakgoten en regenpijpen vallen onder dakonderhoud. Als het tijd is voor een volgende onderhoudsbeurt neemt de dakdekker weer contact met u op. Voor prijzen van €15,- tot €18,- per m² beschermt uw dak u weer voor regen en wind.

dakreiniging

Dakreiniging Dordrecht

Heeft u mosgroei op uw dak? Het is belangrijk om dit snel te laten verwijderen omdat mos uw dakpannen poreus maakt waardoor er kans op lekken ontstaat. In de winter kan water in de dakpannen ook zorgen voor vorstschade. Daarom valt dakreiniging ook onder dakonderhoud.

Bij een dakreiniging maakt een dakdekker het dak schoon met een hogedrukspuit. Meestal wordt daarna ook een coating aangebracht, zodat u langer kunt genieten van uw gereinigde dak en minder snel een dakrenovatie nodig hebt. Gemiddeld kost een dakreiniging €10,- per m².

dakcoating Dordrecht

Dakcoating

Om uw dak te beschermen tegen mos en andere vervuiling, is het verstandig om een dakcoating aan te laten brengen. Dit is een speciale laag over de dakbescherming, die de levensduur van de materialen met wel tien jaar kan verlengen.

Een coating is met €10,- tot €20,- per m² niet goedkoop, maar door de verlengde levensduur is het de investering wel waard. Wilt u meer informatie over de werking van een dakcoating en de kosten? Een dakdekkersbedrijf uit de regio vertelt u hier graag meer over.

regenpijpen Dordrecht

Regenpijpen reinigen

De regen op uw dak wordt afgevoerd via de dakgoten naar de regenpijpen. Deze pijpen brengen het water naar het riool of naar een regenton. Een regenpijp moet u regelmatig schoonmaken. Het is verstandig om dit zeker één keer per jaar te doen. Bij het schoonmaken kunt u eventuele verstoppingen oplossen en vuil verwijderen. Schakel een dakdekker in voor een eventuele reparatie en het onderhoud. Wanneer de regenpijpen niet goed schoongemaakt worden, is de kans op schade en lekkages een stuk groter. Na verloop van tijd is het noodzakelijk om uw regenpijpen te vervangen. Laat dan nieuwe regenpijpen gemaakt van zink, PVC of koper door een dakdekkersbedrijf plaatsen.

Dakreparatie Dordrecht

Heeft u last van waterschade? Bel dan naar 085 500 9938 voor direct contact met een dakdekker uit uw regio. Vooral een plat daktype is gevoelig voor lekken omdat water er minder snel af loopt. Maar ook bij schoorstenen, dakkapellen en dakramen kunnen lekken voorkomen. Daar wordt voor een waterdichte afsluiting tussen de verschillende onderdelen gebruikt gemaakt van loodslab, maar deze kan beschadigd raken.

In Nederland komen zware stormen steeds vaker voor. Storm kan ervoor zorgen dat de nokvorst los komt te liggen. De nokvorst kan voor veel schade zorgen als hij naar beneden valt, dus het is belangrijk om dit snel te laten repareren.

Een dakreparatie kost gemiddeld tussen de €900,- en €1.300,-.

dakreparatie Dordrecht

Dakreparatie bij plat dak

Een dakreparatie van een plat dak begint met het schoonmaken van het dak. Dan kan de dakdekker snel zien wat er aan de hand is. Bij een plat daktype is het soms lastig de dakschade op te sporen. Een dakspecialist heeft hier echter speciale apparatuur voor, waardoor het lek vaak snel gevonden is. Bij kleine gebreken maakt een dakdekker het geheel weer waterdicht met een reparatiepasta, maar soms is een nieuwe laag van uw dakbedekking nodig om de schade te repareren.

Dakreparatie bij hellend dak

Bij een hellend daktype is dakschade vaak snel te vinden. U ziet bijvoorbeeld zelf gemakkelijk dat er enkele dakpannen missen, dat er één scheef ligt of dat er een scheur in een van de pannen zit. Maar bijvoorbeeld een vervaagde glazuurlaag is moeilijker te zien. Als u de boosdoener niet direct ziet, gaat de dakdekker voor u op zoek. Kapotte of missende dakpannen worden snel vervangen. Als het om de glazuurlaag gaat, moet de gehele dakbedekking waarschijnlijk vernieuwd worden, de pannen hebben dan hun levensduur bereikt.

Heeft u waterschade die snel opgelost moet worden?

Neem contact op met een dakdekkersbedrijf door te bellen naar 085 500 9938. 24 uur per dag bereikbaar!

Bel: 085 500 9938
dakinspectie Dordrecht

Dakinspectie Dordrecht

Om ongemakken zoals daklekkage te voorkomen, is het verstandig om regelmatig een dakinspectie te laten doen. Bij een dakinspectie controleert een dakdekker niet alleen de dakconstructie, maar ook de dakbedekking en eventuele andere onderdelen, zoals een schoorsteen, dakraam of dakkapel. Voor een plat daktype betaalt u tussen €150,- en 250,- en voor een hellend daktype €200,- tot €300,-. U weet dan zeker of het dak in goede staat verkeert en als er wel gebreken zijn, worden deze tijdens een dakinspectie gevonden. Een dakspecialist voert vervolgens de benodigde reparatie uit, zodat uw wooncomfort snel weer in optimale staat is.

loodslab in Dordrecht vervangen

Loodslab vervangen

Een loodslab is een dun plaatje lood dat over afscheidingen tussen dakbedekking en bijvoorbeeld een schoorsteen geplaatst wordt. De loodslab zorgt voor een waterdichte afscheiding, maar wanneer deze te dun is geworden of gescheurd is, zorgt het lood voor lekken. Ook als het lood niet op de juiste manier is aangebracht, wordt de kans op lekken vergroot. Een dakdekker controleert ook het onderliggende voegwerk, zodat het lood daar goed aan hecht. Laat daarom het repareren en vervangen van loodslabben altijd over aan een dakdekker van een dakdekkersbedrijf uit Dordrecht. De kostprijs van een nieuwe loodslab begint gemiddeld bij €64,-.

Nokvorst reparatie

De nokvorst bestaat uit speciale dakpannen die bovenop de nok van een hellend daktype bevestigd worden en zorgt daar voor een waterdichte afsluiting van de dakbedekking. Vroeger werd de nokvorst vastgelegd met een cementverbinding, maar na verloop van tijd scheurt cement en brokkelt het af. Dan komt de nokvorst los te liggen of waait hij zelfs van het dak af. U kunt zich voorstellen dat een reparatie dan snel moet plaatsvinden. Het renoveren van nokvorsten kost gemiddeld €50,- tot €100,- per m². Neem via 085 500 9938 of het offerteformulier contact op met een dakdekkersbedrijf uit uw regio.

Boeidelen vervangen

Een andere klus die dakdekkers uit Dordrecht met alle plezier voor u doen is het vervangen van de boeidelen. Als deze zijn verouderd of er te lang geen dakonderhoud gedaan is, moeten ze vervangen worden. Wilt u uw boeidelen niet meer elk jaar hoeven schoonmaken of overschilderen? Kies dan voor kunststof boeidelen in plaats van houten. Die hebben nauwelijks onderhoud nodig. Kunststof geeft echter niet de natuurlijke uitstraling die hout wel heeft. De prijzen van nieuwe boeidelen liggen tussen €60,- en €135,- per m², afhankelijk van het gekozen materiaal.

dakrenovatie in Dordrecht

Dakrenovatie Dordrecht

Goed dakonderhoud verlengt de levensduur van uw dak. Om ervoor te zorgen dat deze in optimale staat blijft, is het verstandig regelmatig dakonderhoud te laten doen. Soms is dit echter niet genoeg, en is een dakrenovatie nodig. Een dakdekker doet dat eerst een dakinspectie om het gehele oppervlak te controleren op beschadigingen. Ook de schoorsteen, dakkappellen en dakramen worden meegenomen in de inspectie. Eventuele gebreken worden na de inspectie vakkundig verholpen door een dakdekker. Ook vernieuwingen die een positief effect hebben op de uitstraling van het huis vallen onder dakrenovatie. Denk hierbij aan het aanbrengen van dakcoating, dakisolatie, nieuwe boeidelen of een dakkapel. Gemiddeld kost een dakrenovatie tussen de €3.000,- en €4.300,-.

plat dak Dordrecht

Plat dak Dordrecht

De dakbedekking van platte daktypes bestaat meestal uit bitumen, PVC of EPDM. Ook een groendak behoort tot de mogelijkheden. Een dakdekkersbedrijf maakt onderscheid in drie verschillende constructies voor platte daken. Het verschilt zit daarbij in de plaatsing van het isolatiemateriaal.

Bij een koude constructie zit de isolatie aan de onderkant en bij een warme constructie is deze juist aan de bovenkant aangebracht.

Een omgekeerde constructie bestaat eerst uit een waterkerende laag en daarna de isolatie. Een dakdekker geeft u graag advies over de opties.

Dakbedekking vervangen of vernieuwen

Wilt u uw dakbedekking vervangen of vernieuwen? Dan maakt het veel verschil of u een plat of een hellend dak heeft. Bij platte daktypes verwijderen dakdekkers vaak de bedekking, waarna ze de nieuwe plaatsen. Soms is het mogelijk een nieuwe laag op de oude aan te brengen, dat scheelt u in de kosten. Bij een hellend dak gaat het soms om enkele dakpannen. Die kunnen gemakkelijk vervangen worden door een dakwerker, maar soms is het nodig om alle pannen te vervangen. Hieronder lees u meer over verschillende dakwerken.

Dakisolatie

Het isoleren van een dak is een investering, maar u bespaart daarna wel jaarlijks op uw energierekening. Omdat warmte stijgt, is het isoleren van het dak één van de meest rendabele ingrepen. De goedkoopste mogelijkheid is het dak aan de binnenzijde te isoleren. Bij het herstellen of vernieuwen van de dakbedekking kan ook isolatie aan de buitenkant aangebracht worden. Gebruikt u uw zolder enkel als opslagruimte? Laat dan de zoldervloer isoleren voor een efficiëntere verwarming van je woning. Vraag een dakdekkersbedrijf uit Dordrecht naar alle mogelijkheden en de prijzen.

Dakbedekking vernieuwen

Bekijk hoe nieuwe dakbedekking op een schuur wordt geplaatst!

Dak vervangen Dordrecht

Als niet alleen de dakbedekking maar ook de dakconstructie verouderd of beschadigd is, is het nodig om het gehele dak te vernieuwen.

Dit is ook een goed moment om uw dak extra te isoleren en na te denken over welke dakbedekking u wilt.

De dakdekkers van een dakdekkersbedrijf uit Dordrecht doen dit met veel plezier voor u. Een dakdekker zorgt ervoor dat er tijdens de klus continu een deel van het woonoppervlak overdekt blijft. Zo ondervindt u weinig overlast van de werkzaamheden.

schoorsteenrenovatie Dordrecht

Schoorsteenrenovatie Dordrecht

De schoorsteen beschermt uw woning aan de buitenkant voor weersinvloeden zoals regen en wind. Als u in huis gebruik maakt van een houtkachel of sfeerhaard, zorgt de schoorsteen bovendien voor een goede afvoer van rookgassen zodat u binnenshuis een warme en gezonde lucht houdt. De schoorsteen moet jaarlijks geveegd worden, maar daarnaast is het ook verstandig om iedere 15 jaar een schoorsteenrenovatie te laten doen. Een dakdekker inspecteert bij eens schoorsteenrenovatie eerst de buitenzijde en het rookkanaal. Zo nodig voert de dakdekker daarna vakkundig reparaties uit, zoals renovatie aan het voegwerk, het renoveren van loodslabben of het tuberen van het rookkanaal.

schoorsteen verwijderen

Schoorsteen verwijderen

Tegenwoordig worden schoorstenen maar weinig meer gebruikt, terwijl ze wel een deel van de ruimte in huis innemen. Het is dan ook mogelijk om de schoorsteen te (laten) verwijderen. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat een schoorsteen een lange schacht is, waarvan het fundament in de kruipruimte ligt. Wilt u alleen het deel van de schoorsteen op de benedenverdieping verwijderen? Dan zal het bovenste deel enkel met een cementlaag vastzitten aan de muur. Laat een dakdekker het zwevende gedeelte stutten om ongelukken en schade te voorkomen. Wij garanderen dat onze medewerkers de klus snel en vakkundig uitvoeren.

Soorten dakbedekking plat dak

Vertoont de huidige dakbedekking van uw plat dak scheuren, of heeft u last van waterschade? Dan is het nodig om spoedig een dakrenovatie uit te voeren. Bel naar 085 500 9938 of vul het offerteformulier in om met een dakdekkersbedrijf uit uw regio in contact te komen. Het bedekken van platte daken is mogelijk met behulp van diverse materialen, zoals PVC of EPDM. De materialen verschillen van elkaar wat betreft levensduur en prijs. Wilt u meer weten over dakdekken van platte daken? Hieronder leest u meer over de eigenschappen van verschillende materialen en de bijbehorende kosten. Ook geeft een dakdekker uit Dordrecht u graag meer informatie.

Navigeer direct naar: Bitumen | EPDM | PVC | Groendak

Wat kost dakbedekking voor een plat dak?

Voor de bedekking van een plat dak heeft u de keuze uit verschillende materialen. Deze verschillen van elkaar in gemiddelde levensduur en gemiddelde prijs per m². Kijk hieronder voor een overzicht van de gemiddelde kosten.

Zo kosten daken van bitumen gemiddeld €45,- per m². De prijs van EPDM ligt met gemiddeld €50,- per m² hoger, maar de gemiddelde levensduur van dit rubber is ook 15 jaar langer.

Wilt u een echt unieke en ecologische dakbedekking? Kies dan voor een groendak met gemiddelde prijs van €55,- per m².

Prijstabel: prijzen dakbedekking plat dak

Plat dakGemiddelde levensduurGemiddelde prijs per m²*
Bitumen25 jaar€45,-
PVC25 jaar€55,-
EPDM40 jaar€50,-
Groendak60 jaar€55,-**

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw.
** Let op: deze prijs is zonder de kosten van de onderlaag.

Bitumen dakbedekking Dordrecht

Bitumen dak Dordrecht

Bitumen is het goedkoopste materiaal om platte daken mee te bedekken. Het wordt veel gebruikt omdat het een hoge waterdichtheid heeft. Bitumen is een natuurproduct, maar om het geschikt te maken voor dakbedekking wordt er kunststof aan toegevoegd, waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen APP-bitumen en SBS-bitumen.

APP-bitumen bestaat uit bitumen met een plastische kunststof die het mengsel UV-bestendig en sterker maakt. Aan SBS-bitumen is synthetisch rubber toegevoegd waardoor het gemakkelijker hecht, maar het is wel minder bestand tegen UV-straling. De gemiddelde prijs van bitumen is €45,- per m² en het gaat gemiddelde 25 jaar mee.

EPDM dakbedekking Dordrecht

EPDM dakbedekking Dordrecht

Eén van de nieuwste materialen om platte daken mee te bedekken is EPDM. Dit is een synthetische variant van een natuurlijke rubbersoort en heeft daardoor unieke eigenschappen. Zo is EPDM bestendig tegen UV-straling en heeft het een hoge elasticiteit, waardoor de levensduur 40 jaar is.

Een ander voordeel van EPDM is de wortelbestendigheid, waardoor het ook als ondergrond van een groendak kan dienen. Dakdekkers gebruiken bovendien geen open vuur bij het plaatsen van deze dakbedekking, in tegenstelling tot bitumen. De kosten van EPDM liggen gemiddeld op €50,- per m².

Pvc-dakbedekking

Pvc-dakbedekkingen worden tegenwoordig veel gekozen. Deze kunststof heeft een levensduur van 25 jaar voor een gemiddelde prijs van €55,- per m². Pvc bestaat uit rollen die worden uitgerold en vervolgens vastgelijmd. Door de soepelheid van het materiaal kan het gemakkelijk in- en uitzetten bij temperatuurschommelingen.

Ook is Pvc UV-bestendig en belast het de dakconstructie niet doordat het erg licht is. Wel heeft een Pvc-dak regelmatig onderhoud nodig. Het is belangrijk dat de kunststof erg nauwkeurig wordt aangebracht. Besteed deze klus daarom uit aan een dakdekker uit Dordrecht.

Groendak

Wilt u uniek dak met een groene uitstraling? Voor gemiddeld €55,- per m² heeft u een prachtig groendak. Er zijn twee soorten. Op een extensief groendak zitten vaak vetplanten die tijdens een regenbui snel water opnemen en het daarna langzaam weer afgeven. Zo raken riolen minder overbelast. Een intensief groendak heeft een dikkere laag voor de beplanting, waardoor gazons, sierstruiken of zelfs bomen geplant kunnen worden. U heeft dan een tuin op het dak van uw woning! De aanleg van een groendak is niet goedkoop, maar u heeft er wel lang plezier van, gemiddeld 60 jaar. Doordat een groendak zwaar is, is niet elk dag ervoor geschikt. Schakel een dakdekkersbedrijf uit Dordrecht in om u te informeren en adviseren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor dakbedekking op uw woning?

Bel naar 085 500 9938 en kom gelijk in contact met een dakdekker uit Dordrecht, of vraag een gratis offerte aan.

Gratis offerte ontvangen

Soorten dakbedekking hellend dak

Wilt u uw hellend dak vernieuwen? De meest populaire soort dakbedekking voor een hellend dat is een pannendak. Dakpannen zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Maar er zijn meer materialen die als dakbedekking kunnen dienen. Zo kunt verschillende soorten leien laten plaatsen, of kies voor een vakkundig rieten dak. Ook metalen daken zijn mogelijk. Hieronder lees u meer over de eigenschappen, levensduur en kosten van verschillende dakbedekkingen. Dakdekkers uit Dordrecht hebben ervaring met alle materialen en vertellen u graag welke het meest voor uw dak geschikt is.

Navigeer direct naar: Dakpannen | Riet | Leien | Shingles | Aluminium, koper en zink

Wat kost dakbedekking voor een hellend dak

Voor de bedekking voor een hellend dak is er veel keuze in materialen. U moet een afweging maken tussen levensduur, kosten en uitstraling. Zo zijn betondakpannen met een prijs van €50,- per m² een goedkope keuze, maar gaan kleidakpannen veel langer mee.

Voor een strakke en moderne look van een woning is een metalen dak een goede keuze. Voor koper daken betaalt u €120,- per m², maar dan geeft u uw woning ook een majestueuze uitstraling. In het overzicht hieronder vindt u de gemiddelde levensduur en prijs per m² van verschillende materialen.

soorten dakbedekking hellend dak

Prijstabel: kosten dakbedekking hellend dak

Hellend of gebogen dakGemiddelde levensduurGemiddelde prijs per m²*
Shingles25 jaar€15,- tot €25,-
Betondakpannen30 jaar€50,-
Leien40 jaar€70,-
Riet40 jaar€100,-
Kleidakpannen50 jaar€60,-
Aluminium50 jaar€75,-
Koper80 jaar€120,-
Zink100 jaar€80,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. **: deze prijs is zonder de kosten van de onderlaag.

Dakpannen Dordrecht

Verreweg de meeste woningen in Nederland zijn bedekt met een pannendak. Dat is niet voor niets. Dakpannen hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. De twee meest gekozen pannen zijn betondakpannen en kleidakpannen. Betondakpannen bestaan uiteraard uit beton met daarop eventueel een kleurcoating. Deze kleurcoating houdt de pannen alg- en mosvrij en dat bevordert de

levensduur en de uitstraling. Kleidakpannen worden in een oven gebakken. Ook is hier een glazuurlaag mogelijk voor de langste levensduur. Betondakpannen zijn met €50,- per m² goedkoper dan kleidakpannen die €60,- per m² kosten. Keramische pannen gaan daarentegen wel 50 jaar mee, waar betonpannen uw woning 30 jaar beschermen.

Rieten dak

Rieten daken zijn van alle tijden. Deze stijlvolle bedekking van daken houden warmte binnen en vocht buiten. Het plaatsen van rieten daken is echt vakwerk en daarom niet goedkoop. De prijs ligt gemiddeld op €100,- per m². U heeft dan wel 40 jaar plezier van uw natuurlijke dak. Laat het plaatsen van een nieuw rieten dak over aan professionele dakdekkers. Overweegt u een rieten dak te nemen? U kunt ons via 085 500 9938 bereiken met uw vraag.

Leien

Leien zijn een alternatief voor dakpannen waarmee u een veel natuurlijkere uitstraling van uw woning geeft. Waar men vroeger voornamelijk natuurleien gebruikte, zijn kunstleien tegenwoordig erg populair. Een leien dak is duurzaam en goed bestand tegen regen en storm. Een dakdekker uit Dordrecht legt de leien voor u in bijvoorbeeld een ruitpatroon, of in een halfsteensverband zodat u uw gevel kunt personaliseren. Per m² kosten ze €70,- en de levensduur is 40 jaar.

shingles dakbedekking Dordrecht

Shingles dakbedekking

Wilt u een bitumen dak dat snel gelegd wordt? Shingles worden behalve voor tuinhuisjes nog niet veel gebruikt, maar zijn voor alle hellende daktypes een fraaie en goedkope bedekking. Shingles zijn lichte, bitumineuze dakleien die een toplaag van gekleurde granulaten hebben. Die geven de dakleien de uitstraling die lijkt op die van dakpannen.

Ze zijn in verschillende kleuren en vormen verkrijgbaar, waardoor er altijd leien naar uw smaak te vinden zijn. Bitumen dakleien zijn erg geluidsisolerend, zodat u geen geluidsoverlast heeft bij regenval of hagel.

zinken dak

Dak van aluminium, koper of zink

Daken van metaal zien we steeds vaker, zeker bij strakke en moderne woningen. Koper geeft met zijn hoge esthetische waarde gebouwen een majestueuze uitstraling. Daarnaast is het volledig recyclebaar, onderhoudsvrij en gaat het 80 jaar mee. Daar staat wel een hogere prijs van €120,- per m² tegenover.

Aluminium heeft met 50 jaar de kortste levensduur van de drie, maar is wel de flexibelste. Voor daken met aparte vormen is dit metaal zeer geschikt. Aluminium kost €75,- per m². Zink lijkt op aluminium, is iets minder buigzaam, maar gaat wel maar liefst 100 jaar mee. De prijs van zink ligt op €80,- per m².

Dakgoten Dordrecht

Dakgoten zitten aan ieder dak, of het nu plat of hellend is. Ze zorgen ervoor dat hemelwater snel wordt afgevoerd, zodat er geen water langs de gevels van uw woning loopt. Water kan daar voor mosvorming zorgen en het water tast de gevel ook aan. Het is daarom verstandig om het dakgotensysteem in een goede conditie te houden. Een dakdekkersbedrijf helpt u met een regelmatige schoonmaakbeurt, of het repareren of vervangen van de goten. Hieronder lees u meer over de mogelijkheden.

Navigeer direct naar: Dakgoten schoonmaken | Dakgoten repareren | Dakgoten vervangen | Nieuwe dakgoten

dakgoten schoonmaken

Dakgoten schoonmaken

Veelal vergeten mensen het schoonmaken van hun dakgoten, of ze zien er tegenop omdat het een nogal lastig werkje is. Toch is het wel belangrijk, want verstopte dakgoten zorgen voor lekkages en water langs de muren van uw woning. Daar zorgt het water voor schade aan de geven en voor mosvorming. Het schoonmaken van de goten is niet zonder risico. Schakel gerust een dakdekker uit Dordrecht in en laat ook uw regenpijpen nakijken en reinigen. Zo weet u zeker dat u geen waterschade krijgt.

dakgoot repareren Dordrecht

Dakgoten repareren

Is een dakgoot beschadigd? Het is niet altijd nodig om alle dakgoten te vervangen, bij beschadigingen is renovatie vaak een goede keuze. Laat dit karwei over aan een dakdekker, dat hoeft u zelf de ladder niet op. Kleine scheurtjes en beschadigingen repareren dakdekkers met een coating of het aanbrengen van kit op soldeernaden. Is reparatie op deze manier niet mogelijk? Een dakdekker vervangt dan een gedeelte van uw dakgoten en zorgt voor een mooie afwerking, zodat u niets van de reparatie ziet.

dakgoten vervangen

Dakgoten vervangen

Is het schoonmaken van de dakgoot niet afdoende om wateroverlast te voorkomen? Het is natuurlijk ook mogelijk om uw dakgoten te vervangen. Een goed geïnstalleerd dakgootsysteem zorgt voor een goede hemelwaterafvoer en voorkomt daarmee waterschade aan de zijkant van uw woning maar ook overstromingen in uw kelder. Een dakdekker van een dakdekkersbedrijf uit Dordrecht installeert binnen korte tijd de nieuwe goten met behulp van innovatieve technieken en het juiste gereedschap. U heeft er zelf geen omzien meer naar!

nieuwe dakgoten Dordrecht

Nieuwe dakgoten

Wilt u uw dakgoten laten vervangen? De keuze is soorten goten en materialen is groot. De goot die je het meest ziet in Nederland is de onderhoudsvriendelijke bakgoot met een rechthoekige vorm. Een mastgoot heeft een ronde vorm waardoor de kans op verstoppingen verkleint. De meest populaire materialen zijn zink, PVC, aluminium en koper. PVC is de goedkoopste optie, maar dit materiaal is gevoelig voor temperatuurschommelingen. Aluminium is corrosiebestendig, maar zink heeft een langere levensduur. Met een koperen dakgoot krijgt uw woning lang een luxe uitstraling.

Zijn uw dakgoten aan vervanging of een schoonmaakbeurt toe?

Bel naar 085 500 9938 om in contact te komen met een dakdekkersbedrijf uit Dordrecht.

Vrijblijvende offerte

Keurmerken dakdekkersbedrijf

Schakel voor al uw dakwerken professionele dakdekkers in. Het renoveren, vernieuwen of vervangen van daken is specialistisch werk en bovendien niet zonder gevaar. Een dakdekker uit Dordrecht voert al uw dakwerken met plezier uit. Bekijk of uw dakdekkersbedrijf is aangesloten bij een branchevereniging zodat u altijd kwaliteit geleverd krijgt.

Kijk op de site van branchevereniging Vebidak voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven.

Op de site van de NDA leest u meer over een samenwerkingsverband van dakdekkersbedrijven uit heel Nederland.

Daarnaast bestaan er ook verschillende keurmerken. Voor platte daken is er het Dakmekr-keurmerk en het Komo-keurmerk certificeert alle bouwbedrijven. Kijk op de site van Dakmerk of de site van Komo voor meer informatie.

24-uur service dakdekkersbedrijf Dordrecht!

dakdekkers Dordrecht
Heeft u nieuwe dakgoten nodig? Wilt u een dakinspectie laten uitvoeren? Ook dakrenovatie door het vervangen van een oud dak door het plaatsen van een nieuwe laat u gerust aan vakkundige dakdekkers over. Heeft u in verband met een noodzakelijke dakreparatie met spoed iemand nodig? Bel dan naar 085 500 9938 en komt direct in contact met een dakdekker uit uw regio. Bent u nieuwsgierig naar de kosten en mogelijkheden van een dakdekkersbedrijf? Vul dan het offerteformulier in. U krijgt dan zo spoedig mogelijk een geheel vrijblijvende en kosteloze offerte toegestuurd.