Ontstoppingsdienst in Dordrecht nodig?

Spoedservice 24/7 | Snel ter plaatse | Scherpe tarieven!

Kom direct in contact met een vakman van Rioolprobleemkwijt!

Riool ontstoppen Dordrecht

Riool ontstoppen in Dordrecht? Spoelt uw wc niet goed door? Ruikt u een vieze rioollucht in huis? Of staat uw wasbak snel vol water? Dit zijn allemaal voorbeelden van rioolproblemen die in Dordrecht veel voorkomen. Op deze pagina leest u alles over verschillende soorten verstoppingen in huis. Ook leest u wat u hier zelf tegen doet en wanneer u een ontstoppingsdienst nodig heeft.

Start gratis offerteaanvraag!

Vul het offerteformulier in en ontvang een gratis offerte met scherpe prijs. Uiteraard geheel vrijblijvend, dus na het aanvragen zit u nergens aan vast. Schakel een ontstoppingsbedrijf uit Dordrecht in en u bent verzekerd van uitstekende hulp.

Op deze pagina leest u alles over de werkzaamheden van ontstoppingsbedrijven. Van het ontstoppen van de riolering tot een rioolinspectie en het aanleggen van nieuwe rioleringsbuizen. Uiteraard geven we u ook informatie over de prijzen en veel voorkomende rioolproblemen.

Voordelen van de offerteservice

 • Spoedservice is 24/7 bereikbaar!
 • Snel ter plaatse voor ontstopping.
 • Gratis en vrijblijvende offerte.

Gratis offertes aanvragen

Ontstoppingsdienst Dordrecht: 24/7 spoedservice!

Ruikt u een vieze rioollucht in huis? Of stroomt uw wc zelfs over? Een verstopt riool komt altijd op een ongelegen moment en is zeer vervelend. Daarnaast zorgt een rioolverstopping na verloop van tijd ook voor schade aan uw rioolbuizen. Schakel daarom zo snel mogelijk een ontstoppingsdienst uit Dordrecht in.

Ook als u met spoed een ontstoppingsbedrijf voor een ontstopping nodig hebt, hoeft u niet verder te zoeken. Bel meteen naar 085 500 1388 om een ontstoppingsdienst uit uw regio in te schakelen.

riool ontstoppen Dordrecht

Riool verstopt Dordrecht: de oorzaken

Bij een verstopping in uw riolering is aan de buitenkant niet te zien wat er precies aan de hand is. Een ontstoppingsdienst komt met een rioolinspectie wel snel achter de oorzaak van de rioolverstopping.

Een verstopping in de riolering in de meeste gevallen veroorzaakt door:

 • Een verkeerde aanleg van het riool.
 • Het doorspoelen van vochtige doekjes.
 • Boomwortels die door rioolbuizen groeien.
 • Doorgespoelde haren en zeepresten.
 • Vet en etensresten.

Riool ontstoppen: kosten

Een rioolontstopper hanteert vaak een vaste prijs per ontstopping, inclusief het uurloon van de specialist. Voor een rioolinspectie bent u bijvoorbeeld gemiddeld €150,- kwijt. Een ontstopping van het toilet kost gemiddeld €90,-. In de volgende prijstabel vindt u meer gemiddelde kosten.

Wilt u weten wat u precies kwijt bent voor een ontstoppingsdienst?

Vraag dan altijd een gratis offerte aan. De totale kosten zijn namelijk afhankelijk van meerdere factoren, zoals de ernst van het probleem, het gebruik van hulpmiddelen en de arbeidskosten.

Let op! Vaak geldt er een toeslag voor spoedklussen of een ontstopping in het weekend.

Ontstoppingsbedrijf kosten 2024

Omschrijving Gemiddelde kosten*
Doucheputje ontstoppen €50,-
Wc, wastafel of gootsteen ontstoppen €90,-
Riool ontstoppen €150,-
Rioolreiniging en rioolinspectie €150,-
Lekdetectie €175,-
Camera inspectie €195,-
Uurtarief €30,-
Voorrijkosten €30,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. De kosten verschillen per ontstoppingsbedrijf. Voor exacte prijzen vraagt u gratis een offerte aan.

Riool laten ontstoppen in Dordrecht?

Bel en kom snel in contact met een rioleringsbedrijf!

ontstoppingsbedrijf Dordrecht

Ontstoppingsbedrijf Dordrecht: welke werkzaamheden?

U kunt uiteraard een ontstoppingsbedrijf uit Dordrecht inschakelen voor het ontstoppen van de wc, afvoer of douche, maar een rioolspecialist doet nog veel meer. Denk hierbij aan onderhoud van het riool, een rioolinspectie of het vervangen van rioleringsbedrijven.

Dit zijn de meest voorkomende werkzaamheden van een rioleringsbedrijf uit Dordrecht:

 • Ontstoppen van riool, toilet en afvoerleidingen.
 • Inspectie met een camera om problemen te detecteren.
 • Rioolonderhoud om verstopping of andere problemen te voorkomen.
 • Bestrijding van rioolvliegjes of een vieze lucht.
 • Vervangen rioleringsbuizen.
Op zoek naar een ontstoppingsbedrijf bij u in de buurt? Vraag een gratis offerte aan!

Riool ontstoppen, wat doet een rioleringsbedrijf?

U merkt een verstopping in het riool vaak doordat afvalwater niet (goed) wegstroomt uit bijvoorbeeld uw toilet of afvoer. Ook ruikt u soms een vieze rioollucht in de buurt van de rioolverstopping. Bij een rioolverstopping is de oorzaak niet altijd direct duidelijk. Een ontstoppingsdienst begint een ontstopping daarom vaak met een rioolinspectie. Met bijvoorbeeld een camera inspectie krijgt de vakman een goed beeld van de binnenkant van uw riolering.

Hoe gaat een rioleringsbedrijf met ontstoppen te werk?

Een ontstoppingsbedrijf maakt bij het ontstoppen van speciale apparatuur, zoals een mechanische ontstoppingsveer of een speciale hogedrukspuit. Hakken en frezen is in de meeste gevallen bij een ontstopping zelfs niet nodig!

rioolinspectie Dordrecht

Rioolinspectie Dordrecht

Omdat de rioolbuizen onder de grond zijn weggewerkt, ziet u zelf niet waar de rioolverstopping zich precies bevindt en wat de oorzaak van de verstopping is. Met een rioolinspectie krijgt een ontstoppingsdienst een nauwkeurig beeld van de binnenkant van uw riolering. Het ontstoppingsbedrijf stelt bij een rioolverstopping dan snel de boosdoener vast.

Hoe werkt een rioolinspectie? Een rioleringsbedrijf maakt een putfoto of videobeelden van uw riolering. Voor de videobeelden maakt een rioleringsbedrijf gebruik van een inspectie-unit met camera die door uw rioolbuizen rijdt. Na de rioolinspectie ontvangt u een uitgebreid rapport met de bevindingen en een advies voor een benodigde reparatie of ontstopping.

Camera inspectie

In de meeste gevallen maakt een rioleringsbedrijf bij een rioolinspectie gebruik van een inspectiecamera. De camera zit op een inspectie-unit, die door de riolering rijdt. Een rioolservice stelt daarvoor eerst het riool buiten werking. Een specialist bestuurt de camera en meet intussen met sensoren het verhang van de riolering.

Na de riooldienst sluit de rioolexpert uw riolering weer aan en krijg u een uitgebreid rapport van de bevindingen en eventueel advies voor een ontstopping.

Verstopt riool voorkomen? Rioolreiniging Dordrecht!

Bent u benieuwd wat rioolonderhoud inhoudt? Of heeft u net uw riool laten ontstoppen en wilt u voorkomen dat deze weer verstopt raakt? Spoel dan geen etensresten door en beperk de hoeveelheid vet die u doorspoelt. Laat daarnaast een rioleringsbedrijf regelmatig een rioolreiniging uitvoeren.

Wat doet een rioolexpert bij het reinigen?

Bij een rioolreiniging maakt de rioleringsdienst uw riolering preventief school. Opgehoopt vuil wordt met deze rioolservice verwijderd, voordat het een rioolverstopping veroorzaakt. Bij deze riooldienst gebruikt de vakman vaak een mechanische veer of een speciale hogedrukspuit. Zo weet u zeker dat uw riool goed werkt en dat u weinig risico loopt op een rioolverstopping of andere rioolproblemen.

Riool reinigen: werkwijze

Bij het reinigen van rioolbuizen maakt een rioleringsbedrijf gebruik van moderne technieken. Met een kettingfrees, een waterfrees of een mechanische veer maakt de rioolspecialist uw rioolbuizen helemaal vrij van vuil en slib. Soms is eerst een camera-inspectie nodig om te kijken waar de bevuiling zich bevindt. Bespaar op de kosten voor ontstoppen door een rioolspecialist uw rioolbuizen preventief te laten reinigen.

Rioolonderhoud Dordrecht

Vaak stellen mensen in Dordrecht dat ze regelmatig last van kleine verstoppingen hebben of een vieze rioollucht in huis. Een vervelende eigenschap van rioolstelsel is dat ze na verloop van tijd vaak verstopt raken. Afvalwater stroomt dan niet meer goed weg. Met regelmatig rioolonderhoud voorkomt u rioolproblemen en verstoppingen. Ook het beluchten van het riool kan helpen.

Met rioolonderhoud weet u zeker dat uw riolering goed werkt. U voorkomt bovendien dat een verstopping voorkomt. Bij deze rioolservice voert een rioleringsbedrijf in de meeste gevallen een rioolreiniging uit.

riolering aanleggen

Riolering aanleggen Dordrecht

Laat u een huis bouwen en zoekt u een vakman die uw riolering komt aanleggen? De riooldienst wordt van begin tot eind voor u geregeld. Zowel het graafwerk, het plaatsen van de buizen en eventueel het herstellen van de tuin en bestrating is inbegrepen bij de riooldienst.

Wilt u zeker weten dat u bij deze rioolservice kwaliteitswerk geleverd krijgt? Controleer dan of uw rioleringsbedrijf het KIWA-certificaat krijgt. Op kiwa.com vindt u meer informatie over dit keurmerk.

Riolering frezen

Zorgen boomwortels voor een verstopping in uw riolering? Naast boomwortels zorgt ook kalkaanslag ervoor dat de doorgang in een rioolbuis smaller wordt. Of heeft u last van een andere hardnekkige verstopping? Dan heeft u een rioolexpert nodig voor rioolonderhoud en het frezen van de rioolbuizen. Bij deze riooldienst maakt een ontstoppingsbedrijf gebruik van een waterfrees of een kettingfrees om de aanslag van de rioolbuis af te spuiten of te slaan. Voor deze riooldienst en rioolonderhoud is meestal geen hak- of breekwerk nodig!

Riool vervangen

Als u steeds terugkerende problemen heeft met uw riool, zoals verstoppingen of een onaangename rioollucht in huis, is de kans groot dat uw riolering de levensduur bereikt heeft. Vooral als andere oplossingen niet meer werken, is het tijd om uw riolering te laten vervangen. Het leggen van het nieuwe rioolsysteem wordt van begin tot eind voor u geregeld door het ontstoppingsbedrijf. Zowel het graafwerk als het herstellen van tuinbestrating zijn inbegrepen in deze rioolservice.