CV ketel Breda

CV-ketel Breda: razendsnelle 24 uursservice!

Eteb werkt met een team van ervaren verwarmingsmonteurs. Wij zijn snel ter plaatse en hanteren scherpe tarieven. U bereikt ons 24/7 via 085 500 9979.

CV-ketel vervangen?

Wilt u uw CV-ketel in Breda laten vervangen? Of heeft u een andere klus voor een verwarmingsmonteur? Dan bent u bij onze CV-service aan het juiste adres! Wij werken namelijk in Breda met de beste professionals voor zowel de installatie, het onderhoud als de reparatie van uw verwarming of HR-ketel. Bij ons geniet u van goede CV-service, uitgevoerd door specialisten met jarenlange ervaring en liefde voor het vak. Is uw verwarmingsapparaat daarom kapot, dan staan wij voor u klaar met de passende CV-service. Neem contact op via 085 500 9979 of vul het contactformulier in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes.

Inhoud:

24 uur per dag, snelle service

Als uw verwarming kapot is, wilt u deze natuurlijk zo snel mogelijk gemaakt hebben. U kunt ons in Breda daarom 24 uur per dag bereiken via 085 500 9979, waarna u meteen een medewerker aan de lijn krijgt. Indien gewenst sturen we een verwarmingsmonteur naar uw woning, die u kan helpen met zowel de installatie, het onderhoud als de reparatie van uw CV-ketel. Naast het bieden van CV-service kunnen we u bovendien tevens bijstaan met werk voor uw HR-ketel.

Vraag een offerte aancontact met verwarmingsmonteurCV-ketel reparatie

Allround verwarmingsmonteurs

De verwarmingsmonteur in Breda is van alle markten thuis. Zo kan hij u bijstaan wanneer het gaat om de installatie en het onderhouden van uw CV-ketel, maar is een reparatie ook onderdeel van de mogelijkheden. Naast CV-service staan we voor u klaar met werk voor uw HR-ketel. Is uw verwarming dus kapot, dan kunt u gewoon contact opnemen met onze CV-service.

Een nieuwe CV-ketel

Is uw CV-ketel kapot, dan kunt u het beste gaan voor een reparatie. Indien dat echter niet meer mogelijk is, staan we u graag bij met de installatie van een nieuw model. De verwarmingsmonteur in Breda helpt u met de juiste CV-service, waarna we tevens periodiek onderhoud kunnen verrichten. Maakt u gebruik van een HR-ketel in plaats van een reguliere verwarming, ook dan helpen wij u graag!

Onderhoudscontract


Onderhoudscontract BredaEen onderhoudscontract vormt voor zowel klant als verwarmingsmonteur een positieve afspraak. De verwarmingsmonteur verzekert zich van werk over een langere periode en het bijkomende salaris. U als klant heeft gegarandeerd direct hulp bij de reparatie of installatie van uw verwarmingsketel, betaalt geen voorrijkosten, en bent verzekerd van de fabrieksgarantie doordat uw ketel periodiek onderhouden wordt. De kans dat uw combiketel met een onderhoudscontract kapot gaat is erg klein. Ook bij installatiebedrijven uit Breda kunt u een dergelijk onderhoudscontract afsluiten. De kosten hangen grotendeels af van de afspraken die u met de verwarmingsmonteur maakt.

Merken


Diverse cv ketel merkenVerwarmingsketels worden door verschillende bedrijven geleverd. Bekende merken zijn Vaillant, Ferroli en Remeha. Een ervaren installateur kan u echter helpen bij een probleem met elk merk verwarmingsketel. De bij ons netwerk aangesloten loodgieters hebben een allround expertise, en draaien voor geen enkel probleem hun hand om. Of er nu een probleem is met de warmtewisselaar van een Intergas ketel, of met het expansievat van een Remeha, het probleem wordt snel verholpen. Ook bij het kopen van een nieuwe CV-ketel helpen de specialisten uit ons netwerk u graag met ondersteuning en advies.

Hoogrendementsketel


HR-ketel Breda
Sinds 1981 wordt de hoogrendementsketel in Nederland verkocht. Sindsdien heeft dit model vrijwel de hele cv-ketel markt overgenomen. In de praktijk komt het er op neer dan in meer dan 90% van de Nederlandse huishoudens een HR-ketel staat. Het grote voordeel van een HR-ketel is dat deze het grootste deel van de restwarmte hergebruikt tijdens het verwarmingsproces. Dit leidt tot een hoog rendement, en een verminderd verbruik van brandstof. De installatie, reparatie en het onderhoud van een hoogrendement verwarming kunt u het beste overlaten aan een professional. Bel ons op het numeer: 085 500 9979.

Combiketel


combiketel storing
Voor wie maar een beperkte ruimte beschikbaar heeft voor een verwarmingsketel en boiler, is een combiketel een uitstekende oplossing. Dit model combineert het opwekken van warm water voor zowel de verwarming als het sanitair. Hiervoor sluit een verwarmingsmonteur één toestel aan op vijf buizen: twee voor warm water, twee voor de centrale verwarming en één gasleiding. Raakt uw combiketel in storing? Neem dan direct contact op met onze CV-service in Breda. Wij helpen u graag met een reparatie, of verzorgen het onderhoud voor u tegen aantrekkelijke prijzen.

Radiator ontluchten


Verwarming ontluchten Breda
U kan uw CV-ketel gedeeltelijk zelf eenvoudig onderhouden. Hierbij gaat het onder andere over het bijvullen van de waterdruk en het ontluchten van radiatoren. Maak voor het ontluchten van een radiatorsysteem gebruik van een speciale ontluchtingssleutel en begin met het proces bij de radiator die het verst af zit van de verwarmingsketel. Hebt u het hele systeem ontlucht? Kijk dan of u het water bij moet vullen om te voorkomen dat het apparaat in storing raakt. Wij helpen u graag bij het resterende onderhoud of met andere storingen die u tegenkomt.

Vloerverwarming


Vloerverwarming installeren Breda
Het installeren van een vloerverwarming brengt diverse voordelen met zich mee. Zo bespaart u dankzij de vloerverwarming op de stookkosten omdat de warmte gelijkmatiger verdeeld wordt, wat tevens leidt tot een vermindering van gezondheidsklachten. Daarnaast houdt u meer ruimte in de woon- en slaapkamers over, en gaat een vloerverwarming relatief minder snel kapot. Een vloerverwarming wordt over het meest geïnstalleerd bij nieuwbouwpanden in Breda, al is het met een verbouwing ook mogelijk deze in bestaande panden te plaatsen.

HRe ketel


hre cv-ketel Breda
Als u zuiniger wilt leven dan is het een mogelijkheid uw standaard CV-ketel te vervangen met een HRe ketel. Deze hoogrendementsketel slaat aan als de thermostaat omhoog wordt gezet, maar produceert met aardgas tegelijkertijd elektriciteit. Een HRe-verwarmingsketel kan een derde tot de helft van uw jaarlijkse elektriciteit opwekken. U bespaart jaarlijks enorm op uw energiekosten, waardoor u een stuk voordeliger uit bent! Wilt u een HRe ketel laten plaatsen? Houd er dan rekening mee dat deze een stuk zwaarder is en dat u deze op een sterke wand moet laten installeren.

Design radiatoren


design radiatoren plaatsen
Radiatoren hebben in Breda geen goede reputatie. Men vindt deze vaak lelijk en een echte doorn in het oog. Daarnaast nemen traditionele radiatoren best veel ruimte in, waardoor u uw woonkamer niet zo kan inrichten als u wilt. Tegenwoordig kiest men daarom vaak voor vloerverwarming, maar ook het plaatsen van designradiatoren is een mogelijkheid! Een groot voordeel is dat de design radiatoren in diverse kleuren en maten verkrijgbaar zijn. Daarnaast hoeven ze niet perse op de vloer te staan, dus ze nemen een stuk minder leefruimte in beslag. Tip: let goed op het vermogen.

Rookgasafvoer


rookgasafvoer plaatsen
Eén van de belangrijkste onderdelen van de CV is de rookgasafvoer. Alle gevaarlijke stoffen die vrijkomen gaan via de afvoer naar buiten, maar als de afvoer niet goed aangesloten is heeft dat grote gevolgen voor uw gezondheid. Bij het afsluiten van een onderhoudscontract wordt daarom ook altijd de rookgasafvoer gecontroleerd. Als u een nieuwe combiketel laat installeren is het belangrijk om ook de rookgasafvoer opnieuw te laten plaatsen. Hiermee bespaart u zichzelf ernstige gezondheidsproblemen. Bent u benieuwd of uw afvoer aan vervanging toe is? Neem dan contact op met onze CV-service via het contactformulier.

Geeft uw CV-ketel een storing aan? Of moet deze vervangen worden?

Vraag bij de verwarmingmonteurs van Eteb gerust een vrijblijvende offerte aan voor een prijsindicatie. Wij helpen jaarlijks vele klanten in Breda.

Spoedklus?

contact met cv-ketel experts Etebcv-ketel offerte

CV-ketel storing


CV storing Breda
Hoewel de meeste cv-ketels een minimale levensduur hebben van 12 jaar, kan het voorkomen dat er na verloop van tijd een storing optreedt. Een dergelijke storing kan door verschillende zaken veroorzaakt worden. Het meest gebruikelijk is een storing door een te lage waterdruk, of teveel lucht in de radiatoren. Beide zaken kunnen eenvoudig opgelost worden. Een derde veel voorkomende oorzaak is een uitgewaaide waakvlam. Tot slot kunt u bij een storing ook de handleiding nagaan. Is er een ander probleem met de verwarming? Neem dan contact op met een erkend verwarmingsmonteur via de telefoon of email. Wij beantwoorden uw hulpvraag spoedig, en kunnen binnen korte tijd bij u in Breda voor de deur staan.

Ketel bijvullen


Boiler bijvullen
Het bijvullen van de verwarmingsketel moet regelmatig gebeuren om ervoor te zorgen dat de cv-ketel op de juiste wijze blijft werken. Voor het bijvullen moet u gebruik maken van een trechter of vulslang. Zorg ervoor dat u de vulslang op de waterkraan aansluit, en deze vult voordat u de vulkraan open draait. Zo voorkomt u dat er lucht in de ketel komt. Vul de verwarmingsketel altijd bij tot een getal tussen de 1.5 en 2.0 bar. Om het vulproces goed af te ronden adviseert menig verwarmingsmonteur uit Breda om de radiatoren te ontluchten. Zo geniet u snel van een heerlijke temperatuur binnenshuis. Nog vragen? Neem contact met ons op via het telefoonnummer op de site of ons contactformulier.

Thermostaat vervangen


Thermostaat vervangen Breda
De meeste oude cv-ketels werken op basis van een handbediende thermostaat met kwik. Tegenwoordig zijn er echter vele andere soorten thermostaten verkrijgbaar, die het verwarmingsproces volledig kunnen automatiseren. De meest gebruikelijke variant is de klokthermostaat. Deze thermostaat kunt u programmeren op veel tijden en temperaturen, zodat de kachel aanslaat voordat u thuis komt. De installatie van klokthermostaten is over het algemeen gemakkelijk eigenhandig af te handelen. Houdt alleen rekening met het feit of uw verwarming op zwakstroom werkt (24 volt) of op 220 volt. Neem contact op met onze cv-service experts in Breda om dit te controleren of voor hulp bij het installeren van de thermostaat.

Radiator vervangen


Radiator reparatie Breda
Een radiator zal lange tijd meegaan, toch kan het zelfs met goed onderhoud voorkomen dat na verloop van tijd de warmteafgifte vermindert. Heeft uw radiator te weinig capaciteit en wilt u zo goedkoop mogelijk een nieuw model installeren? Kies dan voor een radiator die meer capaciteit heeft, maar niet groter is. De voordeligste oplossing is dan een model met een extra paneel. Op deze manier voorkomt u dat de aansluitingen en waterleiding eveneens vervangen moeten worden. Wilt u verband met uitstraling en sfeer de radiatoren vervangen? Er bestaan tegenwoordig een groot aantal soorten en maten, die er eerder uitzien als kunstwerk dan als radiator.

CV-ketel installeren


cv-ketel installateur Breda
Laat u een installateur uit ons netwerk de installatie van uw verwarmingsketel uitvoeren? Dan zal hij achtereenvolgens de volgende klussen afhandelen: (1) Het verwijderen van de oude cv-ketel. (2) de installatie van het nieuwe apparaat. (3) het vervangen van de kranen en het expansievat. (4) het inregelen en afstellen van de ketel. Met name dit laatste wordt door specialisten nog al eens vergeten, terwijl het inregelen toch de manier is waarop het beste rendement kan worden bereikt. Laat ook na reparatie of onderhoud altijd uw verwarming opnieuw afstellen. U bespaart op deze manier gegarandeerd in de stookkosten. Wij zijn u graag van dienst.

CV plaatsen


cv-ketel monteur Breda
Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Breda de vraag aan welke voorwaarden de plaatsing van de cv-ketel moet voldoen. Het antwoord hierop is niet eenduidig, omdat de regels meestal per verwarmingsketel verschillen. Over het algemeen kunt u er echter van uitgaan dat de rookgasafvoer op een veilige wijze geplaatst moet zijn, en dat aan weerszijden van de cv-ketel minimaal 15 centimeter werkruimte moet zijn, voor het geval er reparatie of onderhoud moet worden uitgevoerd. Om zeker te weten dat de installatie juist wordt afgehandeld, raden wij aan een installateur in te schakelen voor advies en praktische ondersteuning. Wij helpen met alle plezier.

CV-ketel vervangen


HR-ketel vervangen
Een verwarming zal gemiddeld zo’n 12 tot 15 jaar meegaan wanneer u zorgt voor een goed onderhoud en met behulp van een incidentele reparatie. Na deze periode zal er waarschijnlijk vaker een storing ontstaan, en zal er periodiek een onderdeel kapot gaan. Komen de storingen steeds vaker voor of vermoedt u dat er een deel kapot is gegaan? Stel u dan in verbinding met een verwarmingsmonteur uit Breda. Deze kan de diverse onderdelen controleren op beschadigingen of slijtage, en samen met u bepalen of het nodig is de CV-ketel te vervangen. Heeft het spoed? Bel: 085 500 9979 en u kunt alles bespreken met een verwarmingmonteur.

Kosten CV-ketel


cv-ketel installatiekosten Breda
De aanschaf van een nieuwe verwarmingsketel zal aardig in de prijzen lopen. De gemiddelde kosten vallen tussen de €700,- en €2100,-. Deze kosten zijn afhankelijk van onder andere het vermogen en de warmwater capaciteit van het apparaat. Daarnaast stijgen de kosten nog door onder andere de toevoeging van installatiekosten of het omleggen van het leidingnetwerk of het verbouwen van het afvoerkanaal opdat een HR-ketel kan worden geïnstalleerd. Bent u benieuwd naar de exacte kosten voor een verwarmingsketel naar uw wensen? Vraag dan via onze CV-service een vrijblijvende offerte aan.

Europese wetgeving


Wetgeving omtrent cv-ketels
Regelmatig worden er veranderingen doorgevoerd in de Europese wetgeving voor energieverbruik. De laatste jaren richtte de aandacht van de Europese Commissie zich op het beperken van het verbruik van fossiele brandstoffen. Sinds 26 september 2015 is daarom een nieuwe wet ingesteld waarin de verkoop van VR-ketels aan banden wordt gelegd, wat beteken dat alleen HR-ketels nog beschikbaar zijn. Dit is voor onze meeste klanten uit Breda geen probleem, alleen de eigenaren van een VR-ketel zullen in de toekomst te maken krijgen met een intensieve verbouwing voor de installatie van een nieuw exemplaar.

Vermogen CV-ketel


cv-ketel benodigd aantal kw
Niet elke combiketel is zomaar geschikt voor ieder huis. Bij de aanschaf van een nieuwe ketel zal u dan ook als eerst moeten letten op het vermogen van het model. Hoe groter het vermogen, hoe groter de ruimte die de combiketel kan verwarmen. Welk vermogen u nodig heeft hangt onder andere af van de grootte van het huishouden, de inhoud van uw woning en de isolatiewaarde. In een woning die veel warmte verliest, is een ketel met een groter vermogen nodig dan in een huis dat perfect geïsoleerd is. In een woning met een inhoud van 425m3 tot 625m3 heeft u gemiddeld een vermogen van 24 kW nodig.

CV-ketel huren of kopen?


cv-ketel huren of kopen?
De aanschaf van een nieuwe verwarmingsketel is een grote investering, maar is wel noodzakelijk als uw huidige verwarming kapot is gegaan. Gaat u binnenkort verhuizen of heeft u op dit moment een klein budget? Dan bestaat er de mogelijkheid om een ketel te huren. Voor een vaste huurprijs per maand wordt de combiketel geplaatst, geïnstalleerd en regelmatig onderhouden. Dit is een goede oplossing als u de ketel in verband met een verhuizing maar tijdelijk hoeft te gebruiken. Het is op lange termijn echter wel voordeliger om zelf een nieuw model aan te schaffen.

Werkgebied Breda

Onderhoud en reparatie

Niet altijd is de installatie van een nieuwe verwarming nodig, want soms kan degelijk onderhoud of een reparatie ook voldoende zijn. Iedere aangesloten verwarmingsmonteur in Breda staat u bij met CV-service waar men ‘u’ tegen zegt. Als uw verwarming of HR-ketel dus kapot is, weet u ons te vinden. Ook indien u problemen ondervindt aan uw riool of te maken krijgt met lekkage op het dak bent u bij ons aan het juiste adres!

Direct contact: 085 500 9979


Bent u benieuwd naar de tarieven in Breda? Wilt u meer informatie over onze CV-service? Vraag dan kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier en u ontvangt een gratis en vrijblijvend voorstel. Uw verwarming is in no-time weer de warmtebron die het zou moeten zijn!

contact met etebTelefonisch contact monteur Eteb