Lekkage verhelpen Utrecht

Lekkage service Utrecht: 24 uur per dag!

Eteb rekent snel af met uw lekkage. Wij zijn specialist in lekdetectie, en het oplossen van daklekkage. Spoedgeval? U bereikt ons dag en nacht via 085 500 9924.

Lekkage verhelpen Utrecht

Het hebben van een lekkage aan uw woning is altijd vervelend, of het nu een daklekkage betreft of een ander type lek. Gelukkig is er Eteb met 24 uurs spoedservice om uw lekkage in Utrecht op een snelle wijze te verhelpen. U kunt ons direct bereiken via 085 500 9924, waarna we meteen een specialist naar uw woning kunnen sturen om u te helpen met lekdetectie, het opsporen van het waterlek in de douche of het repareren van een vloerverwarming. Voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte vult u het contactformulier in. Wij sturen u direct een voorstel op maat!

24 uursservice

Wanneer u een lekkage heeft, wilt u natuurlijk dat dit spoedig verleden tijd is. Zo voorkomt u immers dat het lek zich uitbreidt, waarna een reparatie alleen maar duurder zal worden. Wij werken gelukkig met een handige 24 uurs service, waarbij u ons 24 uur per dag en 7 dagen per week kunt bereiken via 085 500 9924. We sturen dan onmiddellijk een vakman uit Utrecht uw richting op, die het plafond, dak, of de badkamer zal repareren. Indien u gebruik maakt van onze spoedservice dan is dat eveneens mogelijk indien u op zoek bent naar een verwarmingmonteur of een probleem aan uw riolering wilt verhelpen. Wij hebben al deze specialismen in huis.

 • Riool- en afvoerverstoppingen.
 • Scheuren in gevels
 • Lood- en zinkwerk
 • Lekkages in de badkamer
 • Leidinglekkages
 • Optrekkend vocht
 • Tegengaan van daklekkage door lekdetectie.
 • Altijd service in Utrecht!

Daklekkage

Onze vakmannen in Utrecht kunnen u goed ondersteunen als u last heeft van een daklekkage. Vaak is het onduidelijk waar deze daklekkage zich precies bevindt en daarom werken we tevens met lekdetectie. Dankzij dit systeem van lekdetectie kunnen we er met behulp van geavanceerde technieken snel achter komen waar de lekkage zich precies bevindt. Maar ons werk houdt hier niet op!

Direct contact

Wilt u weten hoe wij uw waterlekkage kunnen bestrijden? Heeft u vragen over ons werk wat betreft het voorkomen van een daklekkage door lekdetectie? Vraag dan kosteloos en vrijblijvend een offerte aan door het contactformulier in te vullen. Of neem meteen contact op via 085 500 9924. Wij helpen u indien gewenst direct aan een loodgieter in Utrecht om de lekkage te verhelpen!

ContactformulierWerkgebied Utrecht

contact met lekkage specialist etebTelefonisch contact

Lek in de douche

Lek in de douchecabine
Hebt u last van een lek in de douche, maar weet u niet precies waar deze zich bevindt? Volg dan het volgende stappenplan: Controleer het tegelwerk van de douche op scheuren of holle tegels. Kijk eveneens het kit- en voegwerk na op scheuren, en probeer of u met een mesje tussen de tegel en de voeg- of kitlijn kunt komen. Check vervolgens de rozetten (achter de douche kraan). Deze moet u minimaal 2 centimeter los kunnen schroeven. Controleer tot slot de doucheput en waterleiding. Is er hierna nog steeds sprake van een vochtprobleem in de douche? Dan ligt dit waarschijnlijk aan de leidingen. Een lekspecialist biedt de juiste oplossing voor uw douche.

Lekkage wasmachine

Lekkende wasmachine Utrecht
Er bestaan verschillende oorzaken voor lekkage van de wasmachine, zoals achtergebleven zeepresten, slijtage van de deurafdichting, of een slecht aangesloten aan- of afvoerleiding. Om problemen te voorkomen adviseren onze specialisten uit Utrecht om eens in de maand de wasmachine het 90 graden programma te laten draaien met een kopje soda of azijn. Daarnaast dient u regelmatig de binnenzijde van het wasmachinedeurtje te reinigen. Hiermee voorkomt u dat deze niet meer goed afsluit. Heb u toch last van een lekkende wasmachine? Het is waarschijnlijk dat de leidingen van de wasmachine het probleem veroorzaken. Het vervangen van een afvoerslang doet soms wonderen.

Lekkage dakkapel

Lekkende Dakkapel
Helaas komt het regelmatig voor dat er bij een dakkapel lekkage ontstaat. Deze vorm van daklekkage wordt over het algemeen veroorzaakt door een constructiefout, of moeilijkheden met de waterafdichting. Dit komt doordat de installatie van een dakkapel een grote nauwkeurigheid vergt die niet altijd evengoed wordt uitgevoerd. Ervaart u problemen met de dakkapel, en wilt u deze graag oplossen? Het is ten eerste van belang dat u de exacte locatie van deze daklekkage bepaalt. Daarna dient u ervoor te zorgen dat de waterafdichting optimaal is. In de meeste gevallen zal zo de lekkage zijn verholpen, en geniet u weer van een optimaal wooncomfort in Utrecht.

Lekkage badkamer

Douche lekt Utrecht
Zorgt u altijd voor een goede ventilatie van de badkamer, maar blijft u last houden van schimmels en vochtplekken? Dan is het mogelijk dat er een lek is ontstaan in één van de leidingen. Omdat het vaak lastig is de exacte locatie van het lek in de leidingen te achterhalen, adviseren wij contact op te nemen met een erkend vakman uit Utrecht. Deze kan met behulp van lekdetectie het scheurtje vinden, en vervolgens zorgen voor de noodzakelijke reparatie zodat het wateroverlast in uw badkamer vermindert. Voor het opsporen van lekkages in de leidingen van de badkamer gebruiken wij meestal ultrasone lekdetectie. Het voordeel hiervan is dat wij de muur of het plafond niet hoeven weg te breken.

Lekkage dakraam

dakraam lekkage
Wanneer een dakraam niet op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, of als er na verloop slijtage ontstaat aan het afsluitende rubber, dan is het mogelijk dat er lekkage optreedt bij het dakraam. Een dergelijke lek kan het beste door een lekkagespecialist worden verholpen. De meeste professionals maken voor het verhelpen van dakraamlekkages gebruik van een soort kit, die de naden en kieren goed dichtmaakt. Ziet u regelmatig condens verschijnen op de (dak)ramen? Dan hebt u geen last van lekkage, maar van een hoge luchtvochtigheid in huis. Dit is eenvoudige op te lossen door uw woning goed te ventileren. Uw dakraam is bij ons gegarandeerd in goede handen.

Dakgoot lekt

dakgoten lek Utrecht
Een lekkende dakgoot kan voor veel overlast verzorgen, en moet dan ook spoedig verholpen worden. De grootste veroorzaker van lekkage in de dakgoot is verstopping. Het is daarom nodig om minimaal eens per jaar de dakgoten te reinigen en bladeren en ander vuil te verwijderen. Naast verstopping vormen zijn ook scheurtjes een mogelijke oorzaak voor de lekkage. Wanneer het gaat om kleine scheurtjes dan is het een optie om deze te dichten met een speciaal waterdicht folie. Dankzij dit folie kan uw dakgoot nog jaren meegaan. Heeft u al een zeer oud hemelwaterafvoersysteem? Dan adviseert onze dakspecialist uit Utrecht meestal om de volledige dakgoot te vervangen.

Heeft u last van lekkage in uw huis? Wees er snel bij!

Lekkages kunnen ernstige gevolgen hebben als ze niet gauw behandeld worden. Ons experts lossen lekkages snel voor u op.

Spoedklus?

contact met onze lekkage expertlekkage offerte

Lekkage opsporen

Lekkage vinden
Bij lekkage ging het opsporen in Utrecht tot voor kort gepaard met heel wat hak- en breekwerk. Dit betekende dat u bij een lekkage al snel enkele dagen klusmannen over de vloer had. Tegenwoordig maken wij bij het opsporen echter gebruik van meer geavanceerde technieken van lekdetectie. Zo gebruiken wij rookgast detectie voor het vinden van een daklekkage, en thermografie voor het opsporen van lekkages in leidingen. Hoewel voor deze methoden geen hak- en breekwerk is vereist, moeten wij voor het herstellen van het lek vaak wel iets verbouwen. Dankzij onze werkwijzen hebt u echter maar een beperkte tijd last van de kluswerkzaamheden.

Lekkage schoorsteen

Lekkage voegwerk schoorsteen
Om te voorkomen dat er een lekkage ontstaat bij de schoorsteen bestaan er een aantal zaken die u kunt uitvoeren. Zo raden onze professionals uit Utrecht aan om bij de schoorsteen regelmatig nieuwe voegvullingen te plaatsen, scheurvorming te herstellen en isolerende en vochtwerende lagen aan te brengen. Hiermee verkleint u de kans op lekkage door slijtage en veroudering van het voeg- en metselwerk. Een tweede oorzaak voor lekkages van de schoorsteen zijn bouwwerkzaamheden in de omgeving. De trillingen die de werkzaamheden veroorzaken, zorgen soms voor scheuren in de stenen of voegen. Hiertegen valt weinig te doen. Een expert kan het probleem spoedig oplossen.

Lekkende kraan

wasbak lekkage
Over het algemeen zijn er twee oorzaken voor een lekkende kraan aan te wijzen. Dit is ten eerste een versleten kraanleertje, en ten tweede verkalking van de kraan. Beide vormen van lekkage zijn dan ook makkelijk te verhelpen, door respectievelijk het kraanleertje te vervangen en de kraan te ontkalken. Op deze manier voorkomt u aanslag in de wasbak, en een onnodig hoge waterrekening. Werken deze beide methoden niet om de lekkage te stoppen? Dan is het waarschijnlijk nodig om de hele kraan te vervangen. Kranen in de keuken kunt u desgewenst zelf vernieuwen, die in de douche hebben een ingewikkelder installatiesysteem.

Kelderlekkage

vochtplekken kelder
Een kelder in Nederland kan op vele manieren zijn gebouwd door steeds verder ontwikkelende technieken en bouwinzichten. Hoewel elke soort kelder van voldoende kwaliteit is, kan het bij hevige regenval of een stijgend grondwaterpeil voorkomen dat er een kelderlekkage ontstaat. Zodra u ziet dat er wateroverlast is in de kelder is het zaak om direct een lekkagespecialist in te schakelen. De gevolgen van een lek in de kelder kunnen namelijk zeer groot zijn met onder andere vochtplekken, schimmel of houtrot als resultaat. Om vochtoverlast voor te zijn, raden wij aan om uw muren te injecteren met een vochtwerend middel. Met onze hulp is uw kelder spoedig weer in optimale staat.

Thermografie

Lek opsporen Thermografie
Thermografie is een methode van lekdetectie, waarbij gebruik wordt gemaakt van de warmte- en koustromen. Door infraroodtechnieken wordt in beeld gebracht waar in uw leidingen plotseling warmteverlies optreedt. Met dezelfde techniek worden tevens vochtplekken geconstateerd. Dankzij deze combinatie is lekkage in korte tijd opgespoord, terwijl er geen muren hoeven worden afgebroken of een plafond opengebroken.

Rookgasdetectie

Lek opsporen Rookgasdetectie
Een tweede methode om de specifieke plek van lekkage te achterhalen in Utrecht is rookgasdetectie. Deze handelswijze is met name geschikt voor het detecteren van daklekkage. Door rook onder het dak te spuiten, wordt aan de buitenzijde bepaald waar de daklekkage zich bevindt. Rookgasdetectie is door jarenlang gebruik een zeer betrouwbare vorm van lekdetectie. Vraag eens naar de mogelijkheden bij de vakman!

Ultrasoon detectie

Ultrasoon detectie
Een derde mogelijkheid om lekkage te detecteren is het gebruik maken van ultrasone signalen. Een lek brengt een voor het menselijk gehoor onhoorbaar geluid voort. Door een ultrasoon signaal door de muren en leidingen van een gebouw te sturen, wordt het geluid dermate versterkt dat het mogelijk wordt om een afwijkend geluidssignaal op te vangen. Onze medewerker staat dag en nacht voor u klaar en is spoedig ter plaatse.

Lekkage specialist

24 uur per dag bereikbaar: 085 500 9924

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van het opsporen van lekkage? Is er een lek ontstaan bij de leidingen van uw douche, wasmachine of vloerverwarming? Of hebt u een vraag over de kosten voor het repareren van een daklekkage? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij zorgen ervoor dat één van onze professionals uit Utrecht uw vragen spoedig zal beantwoorden. Desgewenst sturen wij u bovendien een geheel vrijblijvende offerte toe. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor de professional die bij u past. Wilt u liever direct spreken met een lekkagespecialist? Bel dan naar telefoonnummer 085 500 9924.

Wat te doen bij lekkage?

Het optreden van lekkages in de leidingen, de wasmachine of vloerverwarming is zeer vervelend en leidt soms tot grote gevolgen zoals kromtrekkend laminaat en vochtplekken in het plafond. Om de gevolgen van een lek zoveel mogelijk te beperken is er feitelijk maar één oplossing: het afsluiten van de hoofdkraan zodra u de eerste tekenen van lekkage constateert. Het afsluiten van de hoofdkraan heeft als vervelend gevolg dat u tijdelijk zonder water zit, maar een erkend loodgieter zal u spoedig helpen bij het oplossen van de lekkageproblemen. Voor het stoppen van een daklekkage is de plaatsing van een tijdelijk dekzeil een oplossing.

Zelf lekkage opsporen

In huis bestaan er verschillende plaatsen waar een lek kan ontstaan. Het opsporen van lekkages met behulp van speciale lekdetectie gaat zeer snel, maar brengt ook kosten met zich mee. Hebt u maar een beperkt budget? Het is een optie om te proberen zelf de lekkage van uw badkamer of dakgoten op te sporen. Het opsporen van een badkamer lekkage in Utrecht heeft in de meest gevallen te maken met een probleem met de leidingen. Kijk daarom goed naar de staat van de tegels en voegen. Voor het opsporen van andere vormen van lekkage adviseren wij om de positie van schimmel en vochtplekken goed te bekijken.

Zelf lekkende kraan repareren

Het repareren van lekkende kranen is een klus waarvoor men regelmatig de hulp van één van onze experts uit Utrecht inroept. Het herstellen van een kraan is echter niet heel erg ingewikkeld en u zou dit dan ook desgewenst zelf kunnen uitvoeren. Het gaat ons dan wel om het herstel van een keukenkraan. Kranen in de badkamer zijn lastiger te herstellen omdat het vaak gaat om mengkranen. Om u enigszins te ondersteunen bij deze klus, hebben de expert van ons bedrijf een handig stappenplan opgesteld. Kijk daarnaast altijd goed naar de handleiding die bij nieuwe onderdelen wordt geleverd. Hebt u toch liever de hulp van een erkend vakman? U bereikt onze specialisten 24uur per dag. Overigens nog één tip vooraf: zodra u met een kraan aan de slag gaat is het verstandig om de hoofdkraan uit te schakelen en alle leidingen leeg te laten lopen.

 • Stap 1. Het herstel van lekkende kranen begint bij het vervangen van het kraanleertje. Als het kraanleer verouderd is, dan zal het verkalken en de keukenkraan niet meer goed afdichten.
 • Stap 2. Heeft het vervangen van het kraanleer geen effect? Probeer dan eens om de gehele keukenkraan te ontkalken. Dit doet u door de kraan lost te schroeven en in een badje van soda en azijn te leggen. Spoel de kraan daarna altijd goed af.
 • Stap 3. Een laatste oplossing is het vervangen van de volledige kraan. Schaf bij een lokale bouwmarkt de benodigde onderdelen aan. Wij raden aan om te kiezen voor een kraan in dezelfde afmetingen. Op deze manier voorkomt u dat u extra aansluitingen of koppelingen moet plaatsen.
 • Stap 4. Controleer na de installatie van de nieuwe keukenkraan of alles naar behoren werkt. Dit doet u door de hoofdkraan aan te zetten en het water een tijdje te laten stromen.
lekkende kraan Utrecht
contact met onze lekkage specialistEteb spoedservice bij lekkage

Lek plafond

Eén van de meest voorkomende lekkageproblemen die bij ons gemeld worden, is een lekkend plafond. Toch is een plafond lekkage bij u in Utrecht geen officieel lekkageprobleem. Een lekkend plafond is bij de meeste meldingen veroorzaakt door een daklekkage. Ook kan het voorkomen dat er vochtplekken in het plafond ontstaan door slijtage van de waterleiding naar de douche. Voordat u zich in verbinding stelt met een erkend loodgieter uit Utrecht raden wij dan ook aan op zoek te gaan naar de veroorzaker van de wateroverlast. Hiermee helpt u de monteur een stap verder, en bespaart u op eventueel onnodige kosten voor het uitvoeren van een lekdetectie. De plafond lekkage bij u in Utrecht is bij ons in goede handen.

Problemen vloerverwarming

Een probleem met de vloerverwarming is moeilijk te ontdekken, en men ontdekt deze vaak pas als er verkleuring van de voegen optreedt, of de muren vochtplekken vertonen. De aanleiding voor een dergelijk lek in de vloerverwarming is meestal gelegen in de installatie, zoals verkeerd aangelegde leidingen. Daarnaast is het mogelijk dat de tyleenlaag van de vloer poreus is geworden. Gelukkig is het relatief eenvoudig om met moderne vormen van lekdetectie het precieze punt van lekkage op te sporen. In de meeste gevallen gebruiken onze professionals hiervoor infraroodcamera’s, terwijl ook traceergas een optie is. Traceergas passen wij echter voornamelijk toe als lekdetectie techniek voor daklekkage.