Last van lekkage in Utrecht?

Bel direct voor de 24/7 spoedservice!

Bel nu 085 500 1378!

Nu bereikbaar.

Lekkage Utrecht

Bij een lekkage in Utrecht schakelt u het beste direct een loodgieter in. Door het lek snel en vakkundig op te sporen en te herstellen, voorkomt u heel veel schade aan uw dak, kelder, muren of vloer.

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u zo snel mogelijk een gratis offerte van een vakman bij u in de buurt.

Heeft u een lekkage in huis? Op deze pagina vertellen we u wat de mogelijke oorzaak hiervan is en leest u hoe een vakman het lek opspoort en verhelpt. U leest meer over de prijzen van een reparatie en we geven u handige tips om uw probleem zelf te verhelpen!

Voordelen van de service

 • Spoedservice: 24 uur per dag bereikbaar!
 • Een specialist is snel bij u ter plaatse.
 • ontvang een gratis en vrijblijvende offerte.

  Gratis offerte ontvangen

  Gratis - Vrijblijvend

  Lekkage verhelpen? 24-uurs spoedservice!

  Last van lekkage? Maak gebruik van de 24-uurs spoedservice en laat het probleem direct verhelpen. Bel, en u komt direct in contact met een vakman in uw regio. Een vakman staat 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. Bij spoed is hij al binnen een half uur ter plaatse om de schade zo snel mogelijk te herstellen.

  Waarom met spoed een reparatie uitvoeren?

  Doet u dit niet dan loopt de schade al snel op. Voorkom problemen aan de constructie van uw dak of aan de fundering van uw huis door zo snel mogelijk te schakelen bij een lekkage.

  Bel 085 500 1378!

  lekkage Utrecht

  Lekkage in huis: de oorzaken

  Een lekkage in huis komt met regelmaat voor. Er zijn veel verschillende oorzaken van lekkages in huis. Een daklekkage is één van de belangrijkste oorzaken, maar een kelderlekkage komt in Utrecht ook wel eens voor. Hierbij drupt het grondwater via een scheur in de muur naar binnen.

  Een andere mogelijke oorzaak van lekkages, is een lek in de waterleiding of vloerverwarming. Deze zijn vervelend, omdat de leidingen volledig zijn weggewerkt in vloeren en muren. Zonder de juiste apparatuur is het dus niet mogelijk om zelf het lek op te sporen: schakel daarom zo snel mogelijk een loodgietersbedrijf in.

  Veelvoorkomende oorzaken van lekkages zijn:

  • Beschadigingen aan het dak
  • Lekkage in de badkamer
  • Lekkende waterleiding
  • Dakgoot die lekt
  • Wasmachine of vaatwasser
  Laat een lekkage in huis zo snel mogelijk opsporen en repareren door een vakman: doet u dit niet dan veroorzaakt het water vervelende schade aan uw dak, vloer of muren. De schade loopt snel op waardoor de herstelkosten véél hoger komen te liggen.

  Schakel een vakman in voor het opsporen en verhelpen van een lek.

  Wat zijn de gevolgen?

  De gevolgen van een lekkage in Utrecht zijn niet mis. Er ontstaat waterschade zoals vochtplekken op de muur of op het plafond en de luchtvochtigheid in huis stijgt. Dit vergroot ook het risico op schimmel en ongedierte in huis. Dit tast de constructie van het huis aan en zorgt ervoor dat u veel onderdelen moet herstellen of vervangen na het repareren van de lekkage.

  Maar dat is nog niet alles!

  Het hogere vochtgehalte heeft ook nare gevolgen voor uw gezondheid. Er ontstaan chronische luchtwegklachten en astmatische klachten worden verergerd. Heeft u al een allergie voor huisstofmijt of schimmel, dan wordt dit erger in een vochtig huis.

  daklekkage Utrecht

  Daklekkage Utrecht

  Een daklekkage is in Utrecht één van de meest voorkomende lekkages. Een lekkage in het dak kan ontstaan op verschillende manieren. Zo gebeurt het bij een pannendak af en toe dat een dakpan kapotgaat tijdens een flinke voorjaarsstorm. Een andere mogelijke oorzaak is kapotgevroren dakpannen: een verouderd pannendak wordt poreus en neemt regenwater op. In de winter vriest dit stuk, met een vervelende daklekkage als gevolg.

  Bij een plat dak is de oorzaak vaak ouderdom of slijtage. Platte daken hebben flink wat te verduren. Door de grote temperatuurswisselingen rekt het dakleer uit en krimpt het ineen. Ouder dakbedekking wordt minder elastisch, waardoor er scheuren ontstaan.

  Een daklekkage kan, als deze niet snel opgelost wordt, hele vervelende gevolgen hebben voor de dakconstructie. Door het vocht ontstaat er houtrot en als dit niet op tijd gestopt wordt verzwakt de constructie. Het plaatsen van een nieuwe dakconstructie is een dure en tijdrovende klus die u het liefst wilt voorkomen!

  Hieronder gaan we in op meerdere soorten daklekkages. Wilt u met spoed een vakman inschakelen? Bel dan naar 085 500 1378 voor direct contact!

  Lekkage plat dak

  Platte daken zijn gevoeliger voor lekkages dan andere daken, omdat ze meer te verduren hebben. De twee belangrijkste oorzaken van lekkages bij platte daken zijn loslatende naden van de dakbedekking en beschadigd daklood. Het daklood wordt gebruikt om randen en hoeken van het platte dak waterdicht te maken. Als dit beschadigt, dan loopt het regenwater binnen no time onder de dakbedekking. De kosten om de daklekkage te repareren liggen rond de €40,- tot €65,- per m².

  Lees hier meer over lekkages bij platte daken.

  Lekkage schuin dak

  Bij een schuin dak zijn er verschillende mogelijke oorzaken. Zo kan het natuurlijk voorkomen dat de dakbedekking beschadigd is: een kapotte dakpan door vorst of een nokvorst die tijdens een storm kapot is gegaan komt af en toe voor. Maar er zijn nog andere oorzaken, zoals een verstopte dakgoot, een lekkage in een dakraam of een lekkende schoorsteen. Vaak is het niet eenvoudig zelf het lek op te sporen. Het water zoekt namelijk altijd de weg met de minste weerstand: waar de vocht- of schimmelplekken ontstaan hoeft dus helemaal niet in de buurt te zijn van de lekkage!

  Wil jij je daklekkage laten opsporen en repareren door een vakman, houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €50,- tot €95,- per m².

  lekkage dak

  Dakgoot lekt

  Ook een lekkende dakgoot zorgt voor vervelende problemen. Als het water niet via de regenpijp wordt afgevoerd, zoekt het de weg met de minste weerstand. Vaak zorgt dit in huis ook voor lelijke vochtplekken en loslatend behang of stucwerk. U vindt deze plekken meestal bovenaan de muur, vlak onder de dakgoot. Wees er op tijd bij om de schade zoveel mogelijk te beperken. De kosten voor nieuwe dakgoten liggen rond de €65,- per meter.

  Lekkage dakraam of dakkapel

  Het kan voorkomen dat een dakraam niet goed geplaatst is, of dat het daklood van een dakkapel na stevige wind niet meer goed aansluit. Het gevolg is dat regenwater gewoon naar binnen loopt.

  Bij een dakkapel of dakraam zijn er verschillende mogelijke oorzaken voor een lekkage:

  • Verouderd houtwerk
  • Beschadigde rubbers
  • Het gootstuk dat regenwater niet goed meer afvoert

  Meer informatie over:

  Lekkage schoorsteen

  Heeft u een schoorsteen op het dak staan? Dan kan het zijn dat dit de oorzaak is van uw lekkages. Als er na verloop van tijd scheuren in de loodslabben ontstaan, of als het metselwerk poreus wordt dan loopt regenwater via de schoorsteen naar binnen. Voordat u dit opmerkt is er vaak al flink wat schade in de schoorsteen aangericht. Een lekkage bij een schoorsteen kan verschillende oorzaken hebben, een vakman bekijkt daarom altijd eerst waar het probleem ligt. Wilt u de loodslabben vervangen? Dit kost u ongeveer €65,- per meter.

  Met spoed een daklekkage in Utrecht oplossen?

  Bel en kom direct in contact met een vakman in uw regio!

  Bel naar 085 500 1378!

  daklekkage repareren

  Daklekkage repareren Utrecht

  Daklekkage repareren? De methode van de reparatie hangt helemaal af van de oorzaak van de lekkage.

  Zo repareert een vakman uw daklekkage in Utrecht:

  • Kapotte of poreuze dakpan: de vakman vervangt één of enkele dakpannen of nokvorsten om het dak weer waterdicht te maken.
  • Scheur in dakbedekking plat dak: de expert maakt het oppervlak rondom de schade goed schoon en droog. Eventueel houtrot verwijdert hij direct. Daarna plakt hij een reparatiestrook over de schade heen.
  • Lekkende dakgoot: een zinken dakgoot is vaak te herstellen door te solderen. Met vloeibaar zink vult de vakman alle scheurtjes en naden weer op zodat het waterdicht is.
  • Lekkage in schoorsteen: de expert vervangt het metsel- en voegwerk als dit poreus is geworden. Is de schoorsteenkap of de loodslabben de oorzaak van het lek, dan vervangt hij deze.

  Op zoek naar een specialist? Vraag een gratis offerte aan!

  Lekkage dak verhelpen: wat kost het?

  Wilt u de lekkage op uw dak in Utrecht laten verhelpen? Voor het repareren van een plat dak betaalt u gemiddeld €40,- tot €65,- per m². Op een hellend dak liggen de kosten rond de €50,- tot €95,- per m². Dat is iets duurder, omdat de dakbedekking van een hellend dak vaak duurder is.

  Is een reparatie aan de dakgoten niet meer mogelijk maar moet u nieuwe goten laten plaatsen? Dit kost gemiddeld €65,- per meter, afhankelijk van het gekozen materiaal. Zinken dakgoten zijn natuurlijk een stuk duurder dan goten van kunststof.

  Daklekkage: kosten 2021

  Werkzaamheden Gemiddelde kosten*
  Plat dak: zwakke gedeeltes vervangen €40,- tot €65,- per m²
  Hellend dak: zwakke gedeeltes vervangen €50,- tot €95 per m²
  Nokvorsten vervangen €50,- per meter
  Nieuwe dakgoten €65,- per meter
  Loodslabben vervangen €65,- per meter

  *Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw en arbeidskosten. Vraag een gratis offerte aan voor de exacte prijzen.

  Laat uw daklekkage met spoed verhelpen en voorkom schade!

  Bel en kom direct contact met een vakman in uw regio.

  Bel direct: 085 500 1378!

  lekdetectie Utrecht

  Lekdetectie Utrecht

  Vermoed u een lek in huis, maar weet u niet precies waar? Schakel dan een vakman in voor lekdetectie. Lekdetectie is in Utrecht een goede manier om de locatie van het lek heel nauwkeurig op te sporen. Met behulp van geavanceerde technieken voorkomt de specialist zoveel mogelijk breekwerk.

  Dat is nodig voor het opsporen van een waterlekkage in de leidingen. Als de lekkagespecialist precies weet waar het lek in de leiding zit, hoeft hij de muur of de vloer alleen op deze plek open te breken.

  Vakmannen gebruiken verschillende technieken, zoals:

  • Thermografie
  • Rookgasdetectie
  • Ultrasoondetectie
  • Camera-inspectie
  Veel vochtproblemen in huis hebben dezelfde symptomen: vochtplekken op de muur, schimmel, loslatend behang of een muffe geur. Lekdetectie is daarom heel belangrijk omdat u hiermee de juiste oorzaak vindt!

  Lees hier meer over het opsporen van lekkages.

  Lekkage opsporen Utrecht: welke methode?

  Een lekkage opsporen gebeurt in Utrecht aan de hand van verschillende methodes. Vermoedt u een waterlekkage in de leidingen? In dat geval is thermografie een geschikte techniek. Gaat het om een lekkage in een plat dak, dan zal de vakman gebruik maken van de rookgastechniek.

  Hieronder leest u meer over lekdetectie. Wilt u uw lekkage laten opsporen? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag!

  Thermografie

  Thermografie is een lekdetectie techniek waarbij de expert een warmtecamera gebruikt om temperatuurverschillen in kaart te brengen. Deze methode wordt veel ingezet om lekkages in leidingen op te sporen. De warmtecamera toont namelijk de temperatuurverschillen op de plek van het lek. Bij het repareren van het lek hoeft de vakman dus alleen op deze plek de muur of de vloer open te breken: zo blijft breekwerk zoveel mogelijk voorkomen.

  Rookgasdetectie

  Heeft u een lek in een plat dak? Zelfs de kleinste haarscheurtjes kunnen grote gevolgen hebben, maar deze zijn lastig op te sporen. Hiervoor gebruiken experts de rookgastechniek. De vakman blaast een rookgas onder de dakbedekking. Dit rookgas komt via de scheurtjes weer naar buiten: zo is direct duidelijk welke onderdelen van het dak hersteld moeten worden.

  Ultrasoon detectie

  Ultrasoon detectie wordt veel ingezet voor het opsporen van lekkages in ramen of gevels. In huis plaatst de expert een transmitter die een ultrasone golf verzend. Buiten doet hij het onderzoek met een ontvanger. Als het signaal ergens opvallend sterker is, is er op die plek inderdaad een lek aanwezig. Want waar het geluid naar buiten kan, kan regenwater naar binnen lopen.

  Kleurstofdetectie

  Een andere methode die toegepast wordt om lekkages in leidingen op te sporen, is kleurstofdetectie. Hierbij spuit de vakman een kleurstof in de leiding die goed opvalt. Daarna traceert hij de waterverplaatsing, zodat al snel duidelijk wordt waar het lek zit. Dit wordt vaak toegepast bij lekkages in afvoerleidingen of rioleringen.

  Camera-inspectie

  Soms wordt er gebruik gemaakt van edoscopie, ook wel camera-inspectie. Met een hele kleine rioolcamera wordt de leiding of het riool geïnspecteerd om te achterhalen waar het lek zit en wat de oorzaak hier precies van is. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan bij afvoeren, leidingen en het riool.

  Wat kost lekdetectie?

  Hoeveel lekdetectie kost is helemaal afhankelijk van de gebruikte methode en de moeilijkheid van de klus. Gemiddeld moet u rekening houden met een prijs van €300,- tot €400,-. Het opsporen van een lek in de afvoer van uw gootsteen is bijvoorbeeld gemakkelijker dan het vinden van een waterlekkage in de weggewerkte leidingen of riolering. Hoe complexer de situatie, des te langer de vakman bezig is. Hierdoor lopen de arbeidskosten op.

  Sommige vakmannen bieden een gratis lekdetectie aan als je de reparatie ook direct laat uitvoeren.

  Bel direct bij een lekkage!

  Kom direct in contact met een specialist in uw regio!

  Bel direct: 085 500 1378!

  oorzaken lekkages

  Lekkages: wat zijn de oorzaken?

  Dit zijn een aantal van de belangrijkste oorzaken van lekkages in huis:

  • Dak: lekkage aan het dak komt in Utrecht regelmatig voor. Een dakpan die kapot is, dakleer dat gescheurd is of een lekkende dakgoten zijn veelvoorkomende oorzaken van daklekkages.
  • Waterleidingen: een breuk in de waterleiding zorgt voor grote problemen in huis. Dit kan verschillende oorzaken hebben, vaak gaat het om verouderde leidingen of achterstallig onderhoud dat leidt tot een breuk.
  • Lekkage badkamer: met alle leidingen in uw badkamer in Utrecht is het niet verrassend dat dit één van de meest voorkomende oorzaken van een lekkage is. Een lekkage in de badkamer kan ontstaan door een kitrand die beschadigd is, broos voegwerk of een verstopte afvoer van de douche of gootsteen
  • Lekkage plafond: heeft u vochtplekken op het plafond? Schakel dan snel een vakman in om de oorzaak op te sporen. Misschien komt het door een lek in de bovenliggende badkamer of lekt je dakgoot of dak met vochtplekken als gevolg.
  • Wasmachine: een lekkende wasmachine kan veel schade veroorzaken. Daarom is het aan te raden een wasmachine altijd in een lekbak te plaatsen, zo blijven problemen zoveel mogelijk voorkomen.
  • Zwembad: lekkages in een zwembad worden vaak veroorzaakt door scheurvorming of kapotte naden.
  • Kraan en afvoer: een lekkende kraan of afvoer kan zonder dat u het in de gaten hebt liters water verspillen. Zonde natuurlijk! Gelukkig is een lekkende kraan vaak snel te verhelpen door het kraanleertje te vervangen.
  • Verwarming en vloerverwarming: merkt u drukverlies in uw ketel? Mogelijk zit er een lek in de verwarming of vloerverwarming. In radiatoren is deze gelukkig relatief snel opgespoord, maar een lek in de vloerverwarming is een ander verhaal. Hiervoor wordt thermografie ingezet.
  • Cv-ketel: een lekkende cv-ketel is ook iets dat regelmatig voorkomt. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een beschadigd expansievat of een overdrukventiel dat kapot is.

  Vind eenvoudig en snel een vakman bij u in de buurt. Vul het offerteformulier in voor een gratis offerte.

  Lekkage repareren: voorkom grote schade!

  U moet een lekkage zo snel mogelijk opsporen en verhelpen. Waarom? Als uw vloerverwarming of waterleiding lek is, dan loopt er ongemerkt heel veel water in uw muur of vloer. Dit heeft natuurlijk grote gevolgen voor de constructie van uw woning.

  Hoe repareert een vakman de lekkage?

  De werkzaamheden hangen natuurlijk helemaal af van de oorzaak van het lek en de locatie. Stel het gaat om een waterlekkage in de leiding. De vakman legt deze leiding bloot door een deel van de muur of vloer open te breken. Hij zaagt de beschadigde leiding af en gebruikt knelsokken om een nieuw stuk leiding te plaatsen.

  Wat kost een lekkage repareren?

  Het opsporen en repareren van een lekkage in verwarmingsbuizen kost ongeveer €80,- tot €110,-. Gaat het om een complex lek, dan loopt de prijs op. Dat komt omdat de vakman dan meer tijd kwijt is, waardoor de arbeidskosten verder oplopen.

  Voor het opsporen en herstellen van een algemene lekkage betaalt u gemiddeld €85,- tot €115,-. Lekt uw douchebak? De expert zal dan de locatie van het lek vinden en herstellen. Moet u ook de douchebak vervangen, houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €300,-.

  Prijzen lekkage 2021

  Werkzaamheden Gemiddelde prijzen*
  Opsporen en repareren lekkage verwarmingsbuizen 80,- tot €110,
  Algemene lekkage opsporen en herstellen €85,- tot €115,-
  Lekkage douche opsporen + vervangen douchebak €300,-

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en arbeidskosten. Vraag een gratis offerte aan.

  Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van scherpe prijzen.

  Kom direct in contact met een vakman in uw regio!

  Gratis offerte ontvangen!

  lekkage in huis

  Lekkage in huis: verzekerd of niet?

  Kan u bij een lekkage de verzekering inschakelen? Als u een opstalverzekering hebt afgesloten dan is de kans groot dat de schade ontstaan als gevolg van een lekkage gedekt is. Let op: het gaat hierbij alleen om de schade aan bijvoorbeeld uw plafond, vloer of muren. De lekkage zelf moet u zelf laten herstellen.

  Houd er rekening mee dat de hoogte van de dekking en de voorwaarden per verzekeraar verschillen. Wilt u zeker weten wat vergoed wordt, vraag dit dan na bij uw verzekeraar.

  Welke schade is gedekt in de opstalverzekering?

  • Schade door een lekkage in de verwarming of waterleidingen.
  • Schade door daklekkages en dakgoten.
  • Schade als gevolg door een lek bij de buren.

  Lekkage verhelpen: doe-het-zelf tips!

  Niet voor elke lekkage is het noodzakelijk om met spoed een vakman in te huren. Een lekkende kraan bijvoorbeeld is heel vervelend en moet snel opgelost worden, maar u kunt natuurlijk best proberen om eerst zelf de kraan te repareren. Hieronder geven we u een paar tips en aandachtspunten waar u rekening mee moet houden.

  • Zet de hoofdkraan uit voor u aan het werk gaat: zo voorkomt u onnodig waterverlies.
  • Bij een lekkende kraan is het kraanleertje vaak de oorzaak: controleer of deze nog intact is. Nee? Dan moet u deze vervangen.
  • Lekt de dakgoot? Check dan eerst of deze niet verstopt zit. Een verstopte dakgoot veroorzaakt ook lekkages maar is met een schoonmaakbeurt eenvoudig te herstellen.

  Komt u er toch niet uit? Schakel dan snel een vakman in via 085 500 1378.

  Recente aanvragen:

  Lekkage verhelpen in Almere
  Opsporen daklekkage in Lelystad
  Lekkende dakgoot repareren in Dronten
  Lek in kelder verhelpen in Emmeloord
  Lekkage opsporen in Zeewolde

  Loodgieter inschakelen: de voordelen

  In de meeste gevallen is het verstandig om bij een lekkage aan het dak, de dakgoot of de waterleiding een vakman in te schakelen. Zo bent u verzekerd van het beste resultaat en weet u zeker dat de schade zo snel mogelijk hersteld is.

  De grootste voordelen op een rij:

  • U weet zeker dat de lekkage in huis snel verholpen is.
  • Zo voorkomt u grotere schade aan uw huis.
  • U krijgt een persoonlijk advies van een expert.
  • Door geavanceerde lekdetectie in Utrecht wordt het lek snel opgespoord.
  • Breekwerk blijft zoveel mogelijk voorkomen.

  lekkage verhelpen

  Lekkage Utrecht verhelpen? Direct contact!

  Laat uw lekkage in Utrecht zo snel mogelijk verhelpen met de hulp van een vakman. Zo voorkomt u grote schade aan uw woning en blijven hogere herstelkosten u bespaard. Op zoek naar een expert in uw regio?

  Bel nu naar 085 500 1378 voor direct contact!

  U krijgt direct een lekkagespecialist uit uw regio aan de telefoon. In geval van spoed is hij al binnen een half uur bij u ter plaatse om het lek op te sporen en te repareren: ook in de avonduren of de weekenden.

  Gratis offerte ontvangen!

  Heeft u een loodgieter of dakdekker nodig? Dat is geen probleem! Wij zijn u ook graag van dienst voor problemen met de riolering of voor uw cv-ketel.

  Meest gestelde vragen:

  Er zijn nog veel onduidelijkheden over lekkages en de schade die hierdoor ontstaat. Hieronder geeft een vakman antwoord op een aantal van de veelgestelde vragen.