Lekkage service Haarlem

Lekkage service Haarlem: 24 uur per dag!

Eteb rekent snel af met uw lekkage. Wij zijn specialist in lekdetectie, en het oplossen van daklekkage. Spoedgeval? U bereikt ons dag en nacht via 085 500 9980.

Lekkage vakkundig verhelpen Haarlem

Zoekt u een specialist voor het dichten van uw lekkage in Haarlem? Eteb Installatieservice is de partij die u helpt. Wanneer u last hebt van een lekkage in Haarlem staat Eteb Installatieservice voor u klaar om u bij te staan met moderne lekdetectie apparatuur. Zowel wanneer u een daklekkage, een lekkende kraan of een probleem met uw riool heeft, kunnen wij dit rechtstreeks verhelpen. Onze specialisten hebben allen een jarenlange ervaring, waardoor ze ieder lek in no-time kunnen tegengaan. Voor het dichten van een lekkage aan uw dak of het oplossen van een plafond lekkage bij u in Haarlem, bereikt u ons eenvoudig via 085 500 9980 of door het contactformulier in te vullen. We versturen u zo spoedig mogelijk een offerte op maat!

Optimale bereikbaarheid, 24 uur per dag

Heeft u plotseling last van een vervelend lek aan uw dak in Haarlem? Het is onze overtuiging dat iedere lekkage spoedig is te verhelpen, en we staan u dan ook 24 uur per dag bij met kwaliteitswerk. Bereik ons via 085 500 9980 en wij sturen indien gewenst meteen een professional naar uw woning, die u kan helpen met lekdetectie om uw daklekkage, kapotte kraan of riolering direct te repareren. Of het nu gaat om het lekkage opsporen bij u in Haarlem of het herstellen van een cv-ketel. Elke loodgieter en verwarmingsmonteur uit ons bedrijf heeft een ruime ervaring op het vakgebied.

Lekdetectie, wat houdt het in?

Bij een lekdetectie zorgen wij ervoor dat op een non-destructieve manier wordt gezocht naar waar het lekgat zich precies bevindt. Heeft u dus een lekkage aan uw dak, dan laten wij uw dak geen schade ondervinden, maar laten we deze intact blijven. Naast een daklekkage passen we dit systeem ook toe als u een lekkende kraan heeft of bijvoorbeeld een probleem met uw riool. Zo verzekeren we dat u in Haarlem weer snel kan genieten van uw huis!

Uw daklekkage snel verleden tijd

Door te werken met systemen als lekdetectie kunnen we garanderen dat uw daklekkage in no-time verleden tijd is. Na het opsporen van de lekkage gaan we subiet over tot het dichten van een gat bij uw dak. We passen dezelfde methode toe in het geval van een lekkende kraan of problemen met uw riool. Een daklekkage opsporen bij u in Haarlem doen wij in een handomdraai en tegen aantrekkelijke prijzen!

Betaalbare oplossingen

Wilt u meer weten over ons werk in Haarlem? Bent u benieuwd hoe we uw lekkage kunnen stoppen? In een offertevoorstel staat alle informatie met betrekking tot lekdetectie en het oplossen van een daklekkage. U vraagt dit aan door het contactformulier in te vullen. Voor directe service verwijzen we u naar 085 500 9980, zodat we meteen een loodgieter naar uw woning kunnen sturen!

24 uur per dag bereikbaar

Bent u op zoek naar een lekkagespecialist in Haarlem die u wil helpen bij het opsporen en verhelpen van een lekkage? Vermoedt u dat u last hebt van een daklekkage, maar kunt u de oorzaak niet achterhalen? Of wilt u weten welke kosten wij rekenen voor het gebruik van geavanceerde vormen van lekdetectie? Aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen. Wij zullen uw vragen spoedig beantwoorden en sturen u desgewenst een geheel vrijblijvende offerte toe. Komt u liever in direct contact met een professional van onze spoedservice? Bel dan naar 085 500 9980 en wij zorgen dat er binnen korte tijd één van onze experts bij u langskomt. De lekkage van uw badkamer in Haarlem is spoedig verleden tijd!

ContactformulierWerkgebied Haarlem

contact met lekkage expert etebTelefonisch contact

Lek in de douche

Lek in de douche
Er bestaan twee verschillende manieren waarop er vochtproblemen in de douche ontstaan. Ten eerste kunt u te maken hebben met een lekkende douchekop of lekt de kraan van de douche. Dit wordt over het algemeen veroorzaakt door kalkaanslag. Om het probleem te verhelpen kunt u het beste de douchekop in een bak met azijn leggen, of de kraan schoonmaken met antikalkmiddel. Daarnaast treedt er soms ook een waterlekkage op in de douchebak. Een dergelijke douche lekkage is op te lossen door het aanbrengen van een nieuwe kitlaag, of door de douchecabine te vervangen. Moeten we de lekkage nog opsporen bij u in Haarlem? Ook dat is zeker een mogelijke klus voor onze experts.

Lekkage wasmachine

Lekkage wasmachine Haarlem
Gemiddeld komt het per wasmachine eens in de zeven jaar voor dat deze een lek vertoont. Deze lekkage komt op vele plaatsen voor. Zo kan er een scheur ontstaan bij de aan- of afvoerslang, of lekt er water via het deurtje. Deze wasmachine lekkages zijn deels zelf op te lossen, door bijvoorbeeld de aan- of afvoerslang opnieuw aan te sluiten, of door de trommel eens goed schoon te maken met een kopje azijn of soda in het 90 graden programma. Weet u niet waar de lekkage in de wasmachine zich exact bevindt, en kunt u wel hulp gebruiken? Bel dan onze spoedservice via 085 500 9980. Vaak is dit echter niet nodig, en zorgt u er eenvoudig zelf voor dat uw wasmachine weer in optimale staat verkeert.

Lekkage dakkapel

Lekkage Dakopbouw Haarlem
Daklekkage kent diverse oorzaken. Zo is het mogelijk dat weer- en wind invloed hebben op de dakbedekking, of de dakgoten. Het komt echter ook voor dat er kleine beschadigingen ontstaan aan de constructie van de dakkapel, waardoor de daklekkage ontstaat. Een dergelijke beschadiging aan de dakkapel is lastig op te sporen, maar door middel van lekdetectie met rookgas is dit wel mogelijk. Hiervoor dient u een professioneel loodgieter in te schakelen. Bent u van plan zelf de daklekkage op te sporen, zorg er dan voor dat u gebruik maakt van juist gereedschap, en dat u over een stevige ladder beschikt. Uw veiligheid is het belangrijkste.

Lekkage badkamer

Lekkage badkamer Haarlem
Hebt u last van vochtplekken in de badkamer, of moet u regelmatig schimmels verwijderen? Dan is het mogelijk dat er lekkage is ontstaan in de leidingen achter de muur van de badkamer. Wilt u weten of er inderdaad een lek is opgetreden? Vraag dan een lekkagespecialist uit Haarlem om met behulp van lekdetectie technieken de badkamer te controleren. Onze professionals maken voor een dergelijke vorm van lekdetectie meestal gebruik van ultrasone detectie. Met geluidsgolven wordt dan achterhaald of er bij de badkamer inderdaad sprake is van een lekkageprobleem. Het voordeel van deze vorm van lekdetectie is dat uw badkamer hierbij vrijwel niet beschadigd zal raken.

Lekkage dakraam

dakraam lekt Haarlem
Regelmatig bellen klanten ons bezorgd op, omdat zij denken dat hun dakraam lekt, wanneer er condens ontstaat. Condensatie treedt echter op wanneer de luchtvochtigheid in huis zeer hoog is. Er zal dan condens ontstaan op relatief koude oppervlakken zoals een dakraam. Dit is geen defect van het dakraam, en is eenvoudig te verhelpen door een goede ventilatie. Een dakraam lekt soms wel door een verkeerde afsluiting of slijtage van het afsluitende rubber. Laat u een daklekkage opsporen bij u in Haarlem? Laat dan ook altijd goed het dakraam controleren op mogelijke problemen. Vaak is dit eenvoudig te verhelpen en zullen de kosten hiervan meevallen.

Dakgoot lekt

dakgoot lekt
Wie zijn dakgoot jaarlijks reinigt die zal in de meeste gevallen weinig last hebben van een lekkende dakgoot. Dit probleem wordt namelijk 80% van de tijd veroorzaakt door ophopende bladeren en ander vuil. Een tweede oorzaak voor een lekke dakgoot zijn scheurtjes in de bodem van de dakgoot. Dit is te verhelpen met een speciaal folie, dat de dakgoot dicht en waterdicht blijft. Wilt u zeker weten dat de dakgoten weer lange tijd meegaan? Laat dan een dakdekker uit ons netwerk in Haarlem de reparatie uitvoeren. Deze zal u bovendien adviseren over de eventuele noodzaak voor het vervangen van enkele hemelwaterafvoer onderdelen zodat u weet wat u moet vervangen.

Heeft u last van lekkage in uw huis? Wees er snel bij!

Lekkages kunnen ernstige gevolgen hebben als ze niet snel behandeld worden. Ons experts lossen lekkages snel voor u op.

Spoedklus?

contact met onze lekkage specialistlekkage offerte

Lekkage opsporen

Lek opsporen
Het opsporen van lekkages ging vroeger standaard gepaard met veel hak- en breekwerk. Tegenwoordig maken lekkagespecialisten echter gebruik van diverse technieken van lekdetectie waarbij de wanden, het plafond of vloer van de woon- of badkamer vrijwel volledig heel blijven. Voorbeelden van deze methoden zijn onder andere rookgasdetectie voor het opsporen van een daklekkage, en thermografie voor het vinden van lekkages in waterleidingen, of de leidingen van de vloerverwarming. Nadat de locatie van het lek gevonden is, moeten wij natuurlijk wel enig hak- en breekwerk toepassen om het probleem op te lossen. Wij maken gebruik van de nieuwste technieken voor lekdetectie.

Lekkage schoorsteen

Schoorsteen lekkage
Schoorstenen worden relatief weinig meer gebruikt, toch staat er boven op het dak van menig huis in Haarlem nog wel een schoorsteen. Door slijtage is het een optie dat er een lek ontstaat in de schoorsteen. Onder andere de stenen worden door de invloed van weer en wind poreus, waardoor water zich makkelijk een weg naar binnen vindt. Een andere oorzaak voor het ontstaan van schoorsteen lekkages zijn werkzaamheden die in de omgeving van het pand worden uitgevoerd. Onder ander het heien van palen als fundament, of het egaliseren van de ondergrond voor straten hebben trillingen tot gevolg die scheuren in het voeg- en metselwerk van schoorstenen kunnen veroorzaken.

Lekkende kraan

Kraan lekt Haarlem
Door veelvuldig gebruik is het zeer waarschijnlijk dat er een kraan na verloop van tijd zal gaan lekken. Een lekkende kraan is daarom ook meestal spoedig te verhelpen door het kraanleertje te vervangen. Als dit geen effect heeft, dan is het wellicht nog een oplossing om de kraan te ontkalken. Als er daarna nog steeds een lekkage bestaat, dan dient u wellicht de gehele kraan te vervangen, of contact op te nemen met één van onze specialisten uit Haarlem. Deze kan kijken of er zich toch niet nog ergens anders een lek bevindt, of dat het inderdaad noodzakelijk is om een nieuw exemplaar te installeren.

Kelderlekkage

Kelder lekkage
Een lekkage in de kelder heeft vaak grote gevolgen. Zo kan dit leiden tot het optrekken van vocht door de muren naar boven, vochtplekken in de muren, schimmel en houtrot. Wanneer u dan ook vermoedt dat er water in de kelder lekt, dient u spoedig een professional in te schakelen om het probleem op te lossen. Wateroverlast in de kelder wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een stijgend waterpeil, of door een slechte impregnatie van de wanden. Onze specialisten kunnen zowel het lek voor u opsporen als de kelder geheel waterdicht maken, opdat u spoedig weer gebruik kunt maken van de kelder.

Thermografie

Lek opsporen thermografie
Het in kaart brengen van warme en koude structuren wordt aangeduid met de term ‘thermografie’. Met behulp van thermografie kan men een lekkage in leidingen eenvoudig lokaliseren. Met deze techniek kun je zien waar een hevig warmteverlies in de leidingen optreedt, en waar schimmel en vochtplekken zich in de muur bevinden. Met een dergelijke non-intrusive methode kunt u lekkage in de leidingen opsporen zonder grote beschadigingen aan uw muur, dak of plafond.

Rookgasdetectie

Rookgasdetectie Haarlem
Een tweede vorm van lekdetectie is rookgasdetectie. Deze werkwijze wordt met name toegepast om daklekkage op te sporen. Doordat rookgas onder het dak wordt gespoten, is het mogelijk om aan de buitenkant te achterhalen waar de rook ontsnapt. Op deze manier is het mogelijk de daklekkage te lokaliseren. Dit voorkomt breekwerk aan het dak en de onderliggende constructie! Rookgasdetectie is een relatief goedkope vorm om een lek te detecteren, en wordt dan ook al jarenlang toegepast.

Ultrasoon detectie

Ultrasoon detectie
Het gebruik van ultrasone signalen is één van de nieuwste technieken om lekkage in de leidingen te achterhalen. Ook in Haarlem wordt deze methode toegepast. Bij ultrasone lekdetectie worden signalen door de muren van een pand gezonden. Dergelijke signalen versterken het geluid van een lek, waarna dit afwijkende geluidssignaal in kaart kan worden gebracht. Omdat een ultrasoon signaal onschadelijk is voor mensen, kan een dergelijke vorm van lekdetectie op elk gewenst moment plaatsvinden.

Wat te doen bij lekkage?

Eén van de vervelendste problemen in huis is lekkage. Zelfs een klein lek zal misschien in eerste instantie weinig gevolgen lijken te hebben, maar op de langere termijn is ook de wateroverlast hiervan aanzienlijk. Vermoedt u dat er sprake is van een lek in de leidingen? Dan is er maar één oplossing: het uitschakelen van de hoofdkraan. Dit betekent dat de leidingen volledig leeglopen, en tevens dat u even geen water meer hebt. Is er sprake van een daklekkage of vochtplekken in het plafond? Kijk dan of u kunt vinden waar het water vandaan komt. Plaats een zeil over het gat.

Zelf lekkage opsporen

Wilt u kosten besparen op het gebied van lekdetectie? Het is in een aantal gevallen mogelijk om zelf de lekkage op te sporen. Dit kan bijvoorbeeld bij een daklekkage. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is het volgen van het waterspoor. Het is het handigst om tijdens een regenbui te kijken waar het water via het plafond doorzakt. Is er sprake van een lek in de douche? Controleer dan met behulp van een aardappelschilmesje of er afbrokkelende voegen in de douche wanden zijn. In de meeste gevallen zal achter deze slechte voegen een lek in één van de leidingen zitten.

Zelf lekkende kraan repareren

Regelmatig krijgen wij van klanten uit ons netwerk de vraag of het een optie is zelf een lekkende waterkraan te herstellen. Het antwoord hierop is relatief eenvoudig: wanneer het gaat om een standaard keukenkraan wel, als u een thermostaatkraan in de douche wilt herstellen dan is het werk lastiger, doordat de badkamer meestal een ingewikkelder systeem heeft. Om het werk enigszins te vergemakkelijken hebben wij hier een paar aanwijzigen opgesteld waardoor uw kraan algauw weer in goede staat verkeert. Mocht u hulp nodig hebben bij het herstellen van kranen in de badkamer, dan kunt u alsnog contact opnemen met één van onze specialisten.

  • Stap 1. Start met het afsluiten van de hoofdkraan en laat alle leidingen in zowel douche als keuken leeglopen. Zo zal er geen wateroverlast ontstaan.
  • Stap 2. Het eerste wat u kunt doen om een lekke keukenkraan te herstellen is het vervangen van het kraanleertje. Dit is niet heel ingewikkeld, en lost de meeste lekkageproblemen op.
  • Stap 3. Heeft het nieuwe kraanleertje geen effect? Dan is het nog een optie om de kraan in een badje van azijn en soda te leggen. Dit zal verkalking oplossen en daarmee de lekkage vaak verhelpen.
  • Stap 4. Helpt ook het ontkalken niet? Kijk dan naar de mogelijkheden voor het vervangen van de keukenkraan zelf. Bij een bouwmarkt schaft u al snel een kraan in dezelfde afmeting aan, die u vervolgens eenvoudig kan plaatsen.
  • Stap 5. Kijk bij het plaatsen van de kraan wel altijd naar de aansluitingen en overweeg om eventueel andere koppelingen te monteren.
  • Stap 6. Tot slot dient u altijd de hoofdkraan weer aan te zetten om te achterhalen of alle lekkageproblemen zijn verholpen.
kraan lekt Haarlem
contact met onze lekkage specialistEteb 24 uursservice bij lekkage

Lek plafond

Hoewel veel mensen ons vaak bellen met het bericht dat hun plafond lekt, is natuurlijk nooit plafond lekkage bij u in Haarlem de oorzaak van het probleem. Het plafond is in de meeste gevallen de plaats waar het wateroverlast of houtrot zich voordoet, de lekkage bevindt zich ergens anders. De meeste plafond lekken worden veroorzaakt door een daklekkage, of een lekke waterleiding van de douche. Mensen die een benedenwoning bezitten hebben een probleem wanneer het van boven lekt. Wij helpen u graag met onze nieuwste vormen van lekdetectie om te bepalen waardoor er bij uw plafond vochtplekken optreden. Lost u het liever zelf op? Ga dan na waar precies uw waterleidingen langs lopen, en kijk of het dak wellicht niet helemaal optimaal functioneert.

Problemen vloerverwarming

De meeste problemen met een vloerverwarming ontstaan door fouten tijdens de installatie. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de vloerverwarming buizen niet juist zijn aangelegd of aangesloten. Het is tevens mogelijk dat verouderde rubberen verbindingen slijtage vertonen. Een lek in de vloerverwarming is lastig op te sporen, maar dankzij nieuwe technieken hoeft hiervoor geen hak- en breekwerk te worden uitgevoerd. Men gebruikt meestal voor deze vorm van lekdetectie een infraroodcamera om warmteverlies in de vloerverwarming te detecteren. Hebt u problemen met de vloerverwarming, of vreest u dat een lek is ontstaan? Het is mogelijk om direct onze vakmannen in te schakelen om het lekgat te dichten en wateroverlast te voorkomen.