Lekkage service Alkmaar

Lekkage service Alkmaar: 24 uur per dag!

Eteb rekent spoedig af met uw lekkage. Wij zijn specialist in lekdetectie, en het oplossen van daklekkage. Spoedgeval? U bereikt ons dag en nacht via 085 500 9980.

Lekkage Alkmaar

Wanneer u te maken krijgt met een lekkage bij uw pand in Alkmaar dan is het zaak zo snel mogelijk contact op te nemen met professionals die de lekkage zullen verhelpen. Doet u dit niet, dan loopt u het risico op onder meer houtrot, vochtplekken en schimmel. De meest voorkomende vorm van lekkage zijn daklekkage of een waterlekkage bij de douche dan wel vloerverwarming. De experts van Eteb helpen u graag met het opsporen van een lek (lekdetectie) en het verhelpen van de gelokaliseerde lekkage. Wij kunnen dankzij onze innovatieve technieken zelfs lekken bij het plafond, dak en de muren zonder extensief hak- en breekwerk oplossen. Hebt u behoefte aan direct contact met een erkend vakman? Door te bellen met 085 500 9980 zult u in verbinding komen met een ervaren lekspecialist uit de regio Alkmaar. Wij helpen u graag verder!

Handige 24uurs service

Wij begrijpen dat u bij een acute lekkage zo spoedig mogelijk door een professional geholpen wilt worden. Om aan deze wens tegemoet te komen hebben wij een 24uurs lekkage service voor u georganiseerd. Dit betekent dat u ongeacht het tijdstip of de dag van de week altijd direct in contact komt met een lekkage specialist, die binnen het half uur bij u in Alkmaar op de stoep kan staan. Of het nu gaat om een daklekkage, lekkageproblemen bij de dakkapel of wegstromend water bij de vloerverwarming of douche leidingen: het opsporen van lekkages is bij ons in goede handen. Wij garanderen een snelle hulp tegen aantrekkelijke prijzen.

Betaalbare oplossingen

Veel van onze klanten uit Alkmaar verwachten dat het repareren van leidingen zeer hoge prijzen kent. In de meeste gevallen zal dit echter ontzettend meevallen. Dit komt doordat de nieuwste vormen van lekdetectie weinig hak- en breekwerk met zich meebrengen. Daarnaast is het door deze nauwkeurige lekdetectie methoden eveneens mogelijk om het lekgat zeer exact te lokaliseren. Wij lokaliseren het lek in uw gevel of riolering op efficiënte wijze. Dit heeft als voordeel dat wij weinig tot geen sloopwerkzaamheden hoeven uit te voeren om het gat te dichten. Of het nu gaat om een plafond lekkage in Alkmaar of enige andere lekkagevorm, wij bieden zeer aantrekkelijke prijzen voor hoogkwalitatief werk.

Daklekkage? Schakel Eteb in!

De medewerkers van Eteb hebben niet alleen veel ervaring op het gebied van lekkages van douche, kraan of vloerverwarming leidingen. Wij zullen u tevens helpen bij het opsporen en verhelpen van een daklekkage. Een daklekkage kan door verschillende factoren worden veroorzaakt. De meest gebruikelijke is slijtage van de dakbedekking door het proces van vorst en dooi. Andere oorzaken bevinden zich op het gebied van de montage van dakraam of dakkapel. Wanneer dit niet nauwkeurig genoeg wordt uitgevoerd, kan het voorkomen dat hier een daklekkage bij ontstaat. Met behulp van een rookgasdetectie zullen onze lekkagespecialisten uit Alkmaar de daklekkage voor u opsporen, en daarna het lek repareren.

Optimale service

Schakelt u de diensten van Eteb Alkmaar in voor het oplossen van uw lekkage problemen? Dan bent u verzekerd van een optimale service. Wij garanderen dat al onze loodgieters veel ervaring hebben met lekdetectie en lekoplossing. Bovendien verwachten wij van elk van onze specialisten dat zij zich op de juiste wijze gediplomeerd hebben. Wij streven naar een honderd procent klanttevredenheid en helpen u graag met onze lekkage service. De plafond lekkage bij u in Alkmaar is bij ons in goede handen.

ContactformulierTelefonisch contact

contact met lekkage specialist etebTelefonisch contact

Lek in de douche

Lekkage douche Alkmaar
Een lek in de douche wordt over het algemeen veroorzaakt door problemen met de douchecabine. Voordat u een lekdetectie professional inschakelt raden wij dan ook aan dat u zelf de douche controleert op een aantal specifieke punten. Kijk ten eerste alle voegen in de douche na. Vervolgens raden wij aan te achterhalen of het lekgat zich in de leidingen, dan wel de kraan bevindt. Dit sluit diverse andere mogelijkheden uit. Heeft u de locatie van de douche lekkage nog niet gevonden? Ook bij de kitranden en rozetten komen mogelijkheden voor een lek voor. Kunt u het gaatje in de leidingen niet vinden? Onze lekdetectie experts uit de regio hebben een ruime ervaring met het opsporen van lekkage bij u in Alkmaar. Met behulp van speciale lekdetectie technieken zorgen zij ervoor dat het douchelek in korte tijd gevonden is.

Lekkage wasmachine

Lekkage wasmachine Alkmaar
Een lekkende wasmachine is een veel voorkomend probleem. Dergelijke lekken ontstaan meestal door een overmatig gebruik van wasmiddel, of een slechte onderhoud routine van de gehele wasmachine. Bij een wasmachine kunnen zowel de leidingen als het deurtje lekken. Het eerste probleem is te verhelpen door nieuwe leidingen of afdichtingsrubbertjes aan te sluiten. Is het deurtje van de wasmachine de boosdoener? Probeer deze dan eens grondig te reinigen. Wanneer dit geen effect heeft, kan de lekkende deur worden verholpen door het monteren van een nieuwe sluitrand van de wasmachine deur. Wij adviseren om de wasmachine periodiek te (laten) onderhouden. Op deze wijze voorkomt u dat deze gaat lekken. Komt u er zelf niet uit? Schakel dan een vakman in om het probleem op te lossen.

Lekkage dakkapel

Lekkage Dakkapel
Een dakkapel is vaak de boosdoener van een daklekkage. Dit komt over het algemeen doordat bij de installatie van de dakkapel niet nauwkeurig genoeg te werk is gegaan, met name bij de afdichting van de kieren naar plaatsing. Deze soms minieme kieren kunnen door weer en wind worden vergroot, waarmee de daklekkage ontstaat. Deze kan zich direct in de dakkapel aangetroffen bevinden, of het water wordt onder de dakspanten door verplaatst, waardoor plotseling het plafond is gaan lekken. Een daklekkage van de dakkapel is vaak eenvoudig te repareren. Door de plaatsingsranden opnieuw af te dichten is de lekkage spoedig verholpen, en profiteert u binnen korte tijd weer van een optimaal wooncomfort. Eventueel valt deze klus te combineren met het opsporen van een daklekkage bij u in Alkmaar.

Lek plafond

Plafond lekkage
Een plafond zal nooit uit zichzelf een lek vertonen. Een ‘lek plafond’ is dan ook meestal het gevolg van lekkende leidingen bij de douche, of een overstromende kraan in uw badkamer. Doordat een woning vaak niet helemaal waterpas staat, zal het water zich verplaatsen naar het laagste punt van het plafond. Hier zal dan ook het water langzaam door het plafond heenkomen. Wanneer u niet op tijd deze lekkage constateert, dan loopt u het risico dat u het gehele plafond moet vervangen om schimmel of vochtplekken te voorkomen. Het volledig vernieuwen van het plafond brengt natuurlijk hogere kosten met zich mee dan het achterhalen van de oorzaak van de vochtproblemen.

Vloerverwarming

Lekkage vloerverwarming
De laatste jaren is er steeds vaker een vloerverwarming geplaatst bij panden in Alkmaar. Het grote voordeel van een vloerverwarming is dat deze de warmte gelijkmatig verspreiden, dat u geen last hebt van radiatoren, en dat de lucht binnenshuis een stuk gezonder is. Het nadeel van een vloerverwarming is dat de leidingen met verloop van tijd kunnen slijten zonder dat u daar erg in heeft. Dit kan leiden tot veel ongezien waterverlies, en daardoor een hoge rekening voor het verbruik. Merkt u een verschil in warmte? Of vermoedt u een lekkage van de CV-ketel vloerverwarming? Dan is het zaak om spoedig de hulp in te roepen van een erkend vakman via 085 500 9980.

Daklekkage voorkomen

Voorkomen daklekkage
Wilt u graag voorkomen dat u last krijgt van een daklekkage door hevige wind en regen? Er zijn een aantal maatregelen die u op kunt volgen. Zorg er ten eerste voor dat u regelmatig de dakgoten en regenpijpen van het juiste onderhoud voorziet. Zo voorkomt u een beperking van het hemelwaterafvoer en daardoor verkleint u de kans op daklekkage. Een tweede voorwaarde is dat u ook het dak van juist onderhoudswerk voorziet. Controleer periodiek de dakbedekking, en andere dak elementen, op deze wijze ontdekt u op tijd beschadigingen. Het opsporen van een daklekkage bij u in Alkmaar is tevens een mogelijke klus voor onze professionals.

Lekkage badkamer

Lekkage badkamer
Hebt u in de badkamer regelmatig last van schimmels en blijft er een bedompte lucht hangen? Dan is het mogelijk dat dit niet komt door de normale vochtigheid in de badkamer, maar dat u last heeft van een lekkage. Een lekkage in de badkamer kan op diverse manieren ontstaan. Zo is het mogelijk dat er bij de douche een lek is opgetreden, maar ook in de waterleidingen van de badkamer kunnen lekkages ontstaan. Een dergelijk lek is op te sporen met behulp van ultrasone detectie. Bij deze vorm van lekdetectie wordt onnodig hak- en breekwerk voorkomen, en zullen wij het probleem snel verhelpen.

Lekkage dakraam

Lekkage dakraam Alkmaar
Een lekkend dakraam vormt een groot probleem, omdat het vaak zeer lastig is te achterhalen waar precies het probleem zich bevindt. Bij een lekkend dakraam adviseren wij altijd om een erkend vakman uit Alkmaar in te schakelen. Deze kijkt alle naden en kieren van het raam na, en kit deze desgewenst dicht. Zit het probleem in de installatie en moet het dakraam volledig opnieuw geïnstalleerd worden? Ook daarbij kunnen we u ondersteunen. Onze professionals hebben een ruime ervaring met het installeren en herstellen van dakraam en dakkapel, en helpen u met alle plezier. Via 085 500 9980 komt u direct in contact met een lekkagespecialist.

Dakgoot lekt

dakgoot lekt Alkmaar
Wanneer u het onderhoud aan de dakgoten niet regelmatig uitvoert, of als uw dakgoten enigszins verouderd zijn, dan is het mogelijk dat deze gaat lekken. Een lekkende dakgoot heeft meestal één van twee oorzaken: ofwel de dakgoot is verstopt, en moet ontstopt worden, of er bevinden zich kleine scheurtjes in de bodem van de goot. Beide varianten lossen wij eenvoudig voor u op. Is de dakgoot in een dermate slechte staat dat reparatie weinig zin heeft? Dan zullen onze dakdekkers uit Alkmaar u adviseren om het hemelwaterafvoer te vervangen. Zo bent u de komende 20 jaar zeker van een uitstekend hemelwaterafvoer.

Heeft u last van lekkage in uw huis? Wees er snel bij!

Lekkages kunnen ernstige gevolgen hebben als ze niet snel behandeld worden. Ons experts lossen lekkages in korte tijd voor u op.

Spoedklus?

contact met onze lekkage expertlekkage offerte

Lekkage opsporen

Lekkage opsporen
Het opsporen van een lek ging een aantal jaar terug nog gepaard met aanzienlijk hak- en breekwerk. Tegenwoordig is het echter mogelijk om met behulp van geavanceerde technieken op het gebied van lekdetectie de oorzaak en locatie van het lek te achterhalen. Methoden die wij hiervoor inzetten zijn onder andere ultrasone detectie en rookgasdetectie voor daklekkage. Als de plek van de lekkage is gevonden, dan zullen we alleen daar de vloer, wand of het plafond doorbreken om zo de benodigde reparatie uit te kunnen voeren. Wij kiezen altijd de vorm van lekdetectie die het snelste en minst ingrijpende resultaat oplevert.

Lekkage schoorsteen

Lekkage schoorsteen
Een lekkage van de schoorsteen wordt in bijna 100 procent van de gevallen veroorzaakt door scheuren of beschadigingen van het voegwerk of in de stenen. Deze slijtage is vaak het gevolg van een langdurig gebruik en veroudering. Het is echter ook mogelijk dat gebarsten voegwerk het gevolg is van bouw- en kluswerkzaamheden in de omgeving. Klussen zoals het egaliseren van een straat ondergrond of het heien van betonnen palen in de grond zorgen voor trillingen die het voeg- en metselwerk doen scheuren. Door de schoorsteen periodiek te checken op scheuren voorkomt u dat er ergere lekkageproblemen ontstaan.

Lekkende kraan

Lekkende kraan Alkmaar
Gemiddeld gezien krijgt elk Nederlands huishouden minimaal eens per vijf jaar te maken met een lekkende kraan. Een versleten kraanleertje is meestal de directe oorzaak van een dergelijke lekkage. Door het kraanleertje te vervangen wordt het lekkageprobleem snel verholpen. Heeft deze oplossing geen effect? Probeer dan om de gehele kraan te ontkalken, ook dit heeft soms afdoende effect. Wanneer beide methoden geen resultaat bieden, raden wij aan om contact op te nemen met een expert uit de buurt. Deze zorgt snel voor een vakkundige oplossing, waarna u weer van een optimaal wooncomfort geniet. Vraag via het webformulier of 085 500 9980 naar de kosten en voorwaarden.

Kelderlekkage

Kelderlekkage Alkmaar
Eén van de plaatsen in huis waar het vaakst een lekkage voorkomt is de kelder. Een kelderlekkage is meestal het resultaat van verschillende zaken, meestal doordat de funderingen niet op de juiste wijze waterdicht zijn gemaakt, of wanneer het waterpeil plotseling sterk stijgt. Een kelderlekkage moet snel verholpen worden, om optrekkend vocht en waterschade zoals vochtplekken en schimmel in de muren te voorkomen. Onze professionals maken gebruik van speciale waterpompen en andere gereedschappen waarmee zij het water weghalen. Ook helpen ze bij het waterdicht afsluiten van de kelder om een kelderlekkage in de toekomst te voorkomen.

Thermografie

Thermografie
Lekken de leidingen of is een kraan de oorzaak van veel waterverlies? Een unieke vorm van lekdetectie is thermografie. Hierbij worden warme en koude structuren in kaart gebracht met behulp van infrarood technieken. Dankzij deze methode kunt u spoedig zien waar in huis opvallend warmteverlies plaats vindt. Specialisten uit Alkmaar kunnen deze vorm van lekdetectie voor u uitvoeren.

Rookgas detectie

Rookgasdetectie
Om problemen met een lek van het dak te achterhalen raden wij aan gebruik te maken van rookgasdetectie. Bij deze lekdetectie methode wordt rookgas onder de dakspanten gespoten, waarna men aan de buitenzijde kijkt waar dit rookgas ontsnapt. Vervolgens kan één van onze experts het dak snel en vakkundig repareren. U hebt zelf geen omkijken meer naar het dak!

Ultrasoon detectie

Ultrasoon detectie
Eén van de nieuwste innovaties op het gebied van lekdetectie is de ultrasoon detectie. Deze methode is gebaseerd op het minieme geluid dat een lek voortbrengt. Het is mogelijk dit geluid met een ultrasoon geluidssignaal te versterken. Waar het signaal afwijkt van de standaard bevindt zich de lekkage. Met name lekkages van vloerverwarming, kraan en leidingen is hiermee op te sporen.

Wat te doen bij lekkage?

Zodra u vermoedt dat er sprake is van een lekkage, dan zijn er een aantal zaken die u kunt doen. Het belangrijkste is dat u direct de hoofdkraan uitschakelt. Door het uitschakelen van deze kraan voorkomt u dat water zich verder door het huis verspreidt, en verkleint u tevens de kans op het vergroten van het lek. Daarnaast adviseren wij om te proberen zelf een tijdelijke oplossing voor het lek te vinden. Schakel bijvoorbeeld de wasmachine uit als dit het probleem is, of plak een zeil over een lekkend gat in het dak. Dit zal de wateroverlast niet verhelpen, maar wel de gevolgen verminderen. Kunt u het lek niet vinden? Dan raden wij aan om zo snel mogelijk een expert in te schakelen.

Zelf lekkage opsporen

Het eigenhandig opsporen van de lekkage is in een aantal gevallen mogelijk, bijvoorbeeld wanneer het gaat om een lekkageproblemen in de douche. Bij een lekkage in de badkamer bestaan er verschillende onderdelen die u dient te controleren om de exacte oorzaak te achterhalen. Het belangrijkste zijn de tegels en voegen op de wanden en vloer. Wanneer deze afbrokkelen of hol aanvoelen dan is het waarschijnlijk dat één van de leidingen achter de tegels een gaatje heeft. Voor deze vorm van lekdetectie heeft u niets anders nodig dan een schroevendraaier en aardappelschilmesje. Van andere lekkages zoals die van een vloerverwarming achterhaalt u lastiger de oorzaak.

Zelf lekkende kraan repareren

Het repareren van een lekkende kraan is geen erg ingewikkelde klus. Omdat wij u graag zoveel mogelijk willen ondersteunen bij het werk, hebben de specialisten van ons lekkagebedrijf een eenvoudig stappenplan voor u opgesteld. Mocht het herstellen van de keukenkraan niet lukken, dan kunt u zich altijd nog in verbinding stellen met één van onze vakmannen.

  • Stap 1. Start met het afsluiten van de hoofdkraan, en laat alle leidingen leegstromen. Zo zal er geen wateroverlast ontstaan.
  • Stap 2. Poog om eerst de kraan te ontkalken. Dit doet u door de volledige kraan in een mengsel van soda en azijn te leggen.
  • Stap 3. Daarna is het tevens een optie om het kraanleertje te vervangen. Dit lost in de meeste gevallen de lekkage op.
  • Stap 4. Mochten beide technieken geen effect hebben? Vervang dan de keukenkraan.
  • Stap 5. Schaf bij een bouwmarkt een kraan aan met eenzelfde diameter waardoor u alle aansluitingen gelijk kunt houden.
  • Stap 6. Draai de huidige keukenkraan los, en kijk goed naar de warm- en koudwater aansluitingen.
  • Stap 7. Plaats daarna de nieuwe kraan. In sommige gevallen is het noodzakelijk om de koppelpunten opnieuw aan te schaffen voor een lekkagevrij resultaat.
  • Stap 8. Schakel tot slot de hoofdkraan weer in, en controleer of er geen water lekt.
lekkende kraan repareren

Werkgebied Alkmaar

24 uur per dag bereikbaar

Hebt u een lekkende wasmachine? Sluit uw kraan niet meer goed, of hebt u een ander lekkage probleem? Bij Eteb Alkmaar bent u aan het juiste adres voor directe hulp bij lekkage problemen. Wij verhelpen zowel een daklekkage van een dakkapel, als kapotte leidingen bij de douche. Om een lekkageprobleem te voorkomen kunt u tevens contact met ons opnemen voor het opsporen van mogelijke slijtages van het dak. Wilt u meer weten over de kosten die wij voor onze diensten rekenen? Hebt u vragen over onze opties voor lekdetectie of wilt u een prijsindicatie ontvangen? Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar via 085 500 9980. Een professional uit ons netwerk kan altijd snel bij u in Alkmaar zijn om de problemen op te lossen.
contact met etebTelefonisch contact lekkage expert Alkmaar